X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Dzieki dziewczyny :) Tak mam same córki 😀 Nie narzekam ale troche zabawne to 🤣 Musze zabijac wszystkie meskie plemniki bo to az niemożliwe 🤣

Sylwia ja nigdy nie mialam tego badanego w ciazy! Nikt tu tego nie bada bez objawow takze jest bardzo mozliwe ze tak juz jest ze jest podwyzszone. A z ta metformina to jest obawa prawda z odstawieniem? Czytalam wlasnie ze tu sprzeczne zdania ale jak sie boisz to nie odstawiaj bo cukier i wahania sa bardzo szkodliwe.
    Natalia super wiadomość!!!!! I kolejna cora!!! ❤️

Natalia05 lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 Gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 15:40

17u93e5eksatl8vo.png
  • vanilia120 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    byłam dzisiaj u rodzinnej.... Ludzie w poczekalni mało mnie nie obrzucili zgnitymi jajkami.... Siedziałam u niej z 30 minut, powiedziała że ja strasznie zmaetwilam co mnie w ogóle nie pocieszylo, mówiła że fakt lekarz gin mógł zlac temat skoro się nie zna i skoro nie jest to problem gin położniczy bo morfologia, mocz, crp ob żelazo hcb hbs kwasy i próby wszystkie oprócz aspat alat mam ok a to już plus! Jej zdaniem albo taka moja ciążowa przypadłość, albo dziecko macica gdzieś tam nachodzi albo którys lek.... Jedynie stawia na metformine, przeczytała że jeśli aspat i alat wyszedł ponad normę to meta może potegowac ten wynik zły i przez to może rosnąć mówiła że ona by zmniejszyła dawkę albo calkiek odstawila ( mój gin kazał na ostatniej wizycie powoli odstawić ale ja się boję). Dała skierowanie do hepatologa (umówiłam się na środę na razie prywatnie do jakiegoś ponoć super i jedynego w okolicy) no i zobaczymy co dalej. Mówiła że są przypadki że ludzie mają podwyższone aspat alat a przyczyny brak ale przynajmniej żeby nie rosły mi wyżej. O i tak...... Wiem że nic nie wiem....
    Ja w poprzedniej ciazy brałam glucophage xr i też miałam podwyzszone próby wątrobie, brałam esentiale forte chyba i po jakimś

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• vanilia120 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasie wszystko ładnie się unormowalo.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• talku Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,to bardzo dobre wieści !! 😀😀

Sylwia, ja się w ogóle na tym nie znam ale skoro każdy lekarz uspokaja to chyba nie masz się czym martwić

Natalia05, syllwia91 lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05, smerfastycznie!!! Widzisz, będzie wyjątkowa osobka z serduszkiem w trochę innym miejscu, ale na pewno to będzie dobre i kochane serduszko!:) Ufff!!! No to do dobrych wieści dodam, że przyszło Nifty Pro w końcu, wyniki w porządku, no i uwaga... Córka!!! Mój synek albo siostrę nauczy jeździć autkami, albo będzie z nią lalki przebieral. 😂 Oby tylko ciąża i poród były bez komplikacji, to wiecie co? Mam w dupce resztę. Nie chcę zawrotnej kariery ani egzotycznych wyjazdów, no i ogólnie mam wyrabane, wystarczy mi zdrowa rodzinka i ta moja parka słodka. No, dziękuję za uwagę. Nie mogę uwierzyć w swojego farta, obym się nigdy nie obudziła z tego snu. :)

Agulkowa, White Innocent, Natalia05, syllwia91, Katy, Kazio14, meetme, Gratka, Mia ❤️, KolendrA, talku, Alunis, kate2friend, Rusałka06, iriiska, Elo lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amethyst Ale świetne wieści. U nas też będzie parka tylko kolejność odwrotna 🤗 gratuluję

Ja do tej pory czułam pływająca rybkę co mnie gilgocze od środka a dziś czuje już lekkie pukanie. Szkoda że gin mi USG nie zrobił bo bym widziała jak duża jest ta moja rybka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:05

amethyst lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amethyst cudowne wiesci! Nie moglobyc inaczej! Gratuluje coreczki! 😍 To teraz czas wybierac imie 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Czasie wszystko ładnie się unormowalo.
    A kiedy odstawilas lek? Czy bralas essentiale i glucophage razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Natalia05, smerfastycznie!!! Widzisz, będzie wyjątkowa osobka z serduszkiem w trochę innym miejscu, ale na pewno to będzie dobre i kochane serduszko!:) Ufff!!! No to do dobrych wieści dodam, że przyszło Nifty Pro w końcu, wyniki w porządku, no i uwaga... Córka!!! Mój synek albo siostrę nauczy jeździć autkami, albo będzie z nią lalki przebieral. 😂 Oby tylko ciąża i poród były bez komplikacji, to wiecie co? Mam w dupce resztę. Nie chcę zawrotnej kariery ani egzotycznych wyjazdów, no i ogólnie mam wyrabane, wystarczy mi zdrowa rodzinka i ta moja parka słodka. No, dziękuję za uwagę. Nie mogę uwierzyć w swojego farta, obym się nigdy nie obudziła z tego snu. :)
    Kochana mówiłam że dzisiaj będzie wynik ❤️😍😍 super!

amethyst lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia no strach Ci powiem jezt... W innych krajach biorą cała ciążę i jest ok a u nas maja problem z tym a wiadomo że metrofmina nie wpływa na płód i jest coraz więcej na ten temat

• Gratka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości. Gratuluję Dziewczyny i gratuluję dziewczynek 😀

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:

Natalia cieszę się, ze to co powiedziałam się sprawdziło, oby malutka się trzymała silnie. ❤️

Amethyst gratuluje 😍

amethyst, Natalia05 lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - kamien z serca! I gratuluje kolejnej corki :D

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje córeczek 😊 ja po wczorajszym Usg dzidziuś ma ok 114 g, czyli wyszedł 5 dni starszy 😉 ale gin mówi, ze to szacunkowe i raczej jest trochę mniejszy 😉 prawdopodobnie chłopak- do potwierdzenia ( inny tez mi mówił ze prawdopodobnie chłopak) 😊 krwiak jest nadal 2 cm, mam nadal brać luteinę i odstawić duphaston. Dostałam tez acard. Któraś z was bierze? Jaką dawkę? Ja mam brać 2 tabletki, ale gin mówiła ze docelowo 4?! Coś dużo mi się wydaje, tym bardziej ze na internecie piszą, ze dawka 150 mg ( czyli 2 tabletki) jest odpowiednia. Ja łożysko mam na tylniej ścianie wysoko, poprzednio tez chyba tak miałam wtedy pierwszego kopniaka poczułam ok 18 tygodnia zobaczymy jak będzie tym razem 😊

laijp2.png
  • Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś pierwszą rzecz dla dzidzi. Zdecydowałam się na szare śpiochy, bo nie znam jeszcze płci. Narzeczony szalał tak po sklepie, że już mało całej wyprawki nie skompletował 😂

Olalasz lubi tę wiadomość

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme ja biorę acard 75 1x1

• Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    O kurcze !!!! Gratulacje !!!!
    Kolejna księżniczka <3 <3 <3 <3
    Ale wiesz Natalia - podobno ptaszki lubią jeszcze robić niespodzianki w kolejnych tygodniach ;)
    Z dziewuszki jeszcze może być chłopak - dużo takich akcji jest na forum fb.
    W drugą stronę rzadziej ale też się zdarza.

Najważniejsze że zdrowe !!!! <3 <3 <3

AMETHYS <3 Gratulacje dla kolejnej zdrowej dziewuszki :P
    Coś tu się panienki sypać zaczęły :P

Czy tylko ja nie znam płci ???
    Na testy też się nie decydujemy więc póki co bierzemy w pełnym pakiecie, wraz z dalszymi nerwami i stresami.
    Ja też nie znam płci ale 15 października mam sie dowiedzieć. Te czekanie i zastanawianie się nie jest takie złe :-)

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ale bardziej odetchne dopiero po wynikach tych mikromacierzy, czyli jeszcze jakies 3 tyg nerwowki...

Ale wiecie mina ludzi/ lekarzy bezcenna.
    - "to pani pierwsze dziecko?"
    - czwarte.

... 🤣🤣🤣

Sylwia to moze sprobuj z tym eseentiale na watrobe, moze tez jakas lzejsza dieta? Ale mam wrazenie ze wszystko jest dobrze. Nie stresuj sie! Ciesz sie ciaza! Nie mamy wyjscia, musimy wierzyc ze bedzie dobrze i w marcu powitamy zdrowe maluchy na swiecie! Wszystkie! 🤗🙏🙏🙏

syllwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ciesze sie ale bardziej odetchne dopiero po wynikach tych mikromacierzy, czyli jeszcze jakies 3 tyg nerwowki...

Ale wiecie mina ludzi/ lekarzy bezcenna.
    - "to pani pierwsze dziecko?"
    - czwarte.

... 🤣🤣🤣

Sylwia to moze sprobuj z tym eseentiale na watrobe, moze tez jakas lzejsza dieta? Ale mam wrazenie ze wszystko jest dobrze. Nie stresuj sie! Ciesz sie ciaza! Nie mamy wyjscia, musimy wierzyc ze bedzie dobrze i w marcu powitamy zdrowe maluchy na swiecie! Wszystkie! 🤗🙏🙏🙏
    Dokładnie! Wszystkie!

Wlewam w siebie wodę ledwo litr dziennie wypijam a pasuje drugie tyle.... Dietę też lżejsza wprowadzilam. Muszę dobrego diabetologa znaleźć jeszcze. I wygrać 10 000 gdzieś🤣 na tych lekarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 18:34

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ