X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja po dzisiejszej wizycie chwalę się moim Synkiem. Lekarz potwierdził przypuszczenie z poprzedniego USG w kwestii płci, ale zaznaczył, że ręki nie da sobie obciąć. Oglądaliśmy siusiaka, ale lekarz powiedział, że może tak być, że to łechtaczka 🤣 Wciąż nie mam wyników Panoramy, ale na USG wszystko jest ok i tego się trzymam. Szyjka długa, zamknięta.
    6a5f9508fc27.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 13:59

amethyst, kate2friend, syllwia91, Dorjana, Agulkowa, Katy, meetme, Mia ❤️, iriiska, Gratka, Elo lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_t wrote:
    Przyszło mi się z Wami pożegnać. Nie udzielam się zbytnio ale czytałam regularnie. Niestety dziś w nocy odeszły mi wody i nasza Księżniczka przyszła na świat. Życzę Wam udanych porodów.
    Klaudia, ogromne wyrazy współczucia. Trzymaj się dzielnie!

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wiem, że nie ma słów, które Cię pocieszą. Ale trzymam za Ciebie mocno kciuki, mam nadzieję, że odkryjesz przyczynę tego nieszczęścia i już nigdy się to nie powtórzy, a to, co wydarzy się później, wynagrodzi Ci wszystkie trudne chwile. Dużo, dużo ciepła wirtualnie przesyłam.

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nawet nie wiem co napisac... Bardzo mi przykro kochana . Takie rzeczy nie powinny miec miejsca 😢

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia strasznie mi przykro :( to nie powinno się wydarzyć ;( teraz to jest czas dla Was. Bardzo trudny ale bądźcie razem. Dużo sił :*

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie koloru oczu to niebieskie czy zielone to gen recesywny czyli trzeba dostac ten gen od obu rodzicow. Wyjatek jest tak jak w nasyzm przypadku, ja mam heterozygote czyli oczy brazowe ale posiadam recesywny gen niebieski i dlatego dzieci dziedzicza go beda miec niebieskie oczka. Licze ze tym razem rowniez sie uda 🙏🤗

Ciekawe to dziedziczenie, moja druga corcia poszla calkowicie po ojcu i jego mamie :) niestety slabosci rowniez np slabsze zabki i okularki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma czeka na cesarke od rana bo tyle ich jest i żadnego porodu sn od wczoraj to jej druga no i pytałam jej jak to wygląda itd a on ze słyszy jak się cc kończy bo słyszy ogromny krzyk dzieci i ogólnie próbowałam to sobie wyobrażać jak to będzie jak mi ona zaczęła opowiadać i normalnie siedzę i płacze jak sobie to wyobrażam, idę sama na stół a wracam z dzieckiem, moje życie w 10 minut zmienia się diametralnie 😲 jak pierwszy raz widzę mojego dzidziusia jak go dotykam jak mój mąż go widzi. Ale to muszą być emocje i przeżycia! Chcę to już!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie wiem co napisać. Pamiętam jak pisałaś niedawno że miałaś krwotok ale że jest wszystko ok. Tak strasznie mi przykro 😔😔😔 dobrze ze masz synka i masz dla kogo być silna ❤️

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, bardzo mi przykro:( Trzymaj sie 😘

My z narzeczonym jestesmy niscy, mamy obydwoje niebieskie oczy i takie tez ma synek z czego sie bardzo ciesze :p Co do koloru wlosow to raczej ma po tacie poki co taki zlotawy blond, ja mialam jasne jak bylam mala, a teraz mam brązowe, narzeczony ma dalej ciemny blond xd Ogolnie synek jest bardzo do mnie podobny i chyba czesto tak jest, ze synowie sa do matek podobni, corki do ojcow :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz super że po wizycie wszystko ok ❤️❤️❤️

Olalasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, Nikodemko? Jak tam ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji że wyszły mi dobre wyniki robię dzisiaj sałatkę gyros 🤣 taka zachcianka ale nie aż taka bardzo niezdrowa 😜

Dziewczyny wychodzą Wam w moczu bakterie? Robiłam posiew 2 x i jest ok ale co lekarz mowi na to Wam? Że ok nie robimy nic?

Olalasz lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzą nieliczne bakterie w moczu i leukocyty. Lekarz mówi żeby nie panikować, piłam sok z żurawiny 100% a bakterie i leukocyty są nadal.
    Teraz w szpitalu też twierdzą że to nic niepokojącego

syllwia91 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - nie wiem co powiedziec, bardzo mi przykro :(
    Sylwia - u mnie wlasciwie bez zmian. Mocno boli mnie brzuch, ale czuje, ze jelita pracuja, ciagle cos mi bulgocze... Nadal bardzo sie martwie. Nie zrobili nic, zeby to sprawadzic. Jutro bede miala usg ciazowe i wypisuja mnie do domu, jesli nic sie nie zmieni, to pojde prywatnie do gastrologa.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja z racji że wyszły mi dobre wyniki robię dzisiaj sałatkę gyros 🤣 taka zachcianka ale nie aż taka bardzo niezdrowa 😜

Dziewczyny wychodzą Wam w moczu bakterie? Robiłam posiew 2 x i jest ok ale co lekarz mowi na to Wam? Że ok nie robimy nic?
    Mi wychodzą brkterie liczne i gin mówi, że tak może być. Póki nie ma objawów infekcji nie leczymy tego.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Klaudia - nie wiem co powiedziec, bardzo mi przykro :(
    Sylwia - u mnie wlasciwie bez zmian. Mocno boli mnie brzuch, ale czuje, ze jelita pracuja, ciagle cos mi bulgocze... Nadal bardzo sie martwie. Nie zrobili nic, zeby to sprawadzic. Jutro bede miala usg ciazowe i wypisuja mnie do domu, jesli nic sie nie zmieni, to pojde prywatnie do gastrologa.
    Nikodemko a co jesz teraz? Normalne posiłki? Może spróbuj przez jeden dzień oczyścić jelita jedząc tylko owoce.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzą nieliczne i nic z tym nie robimy. Ja uznaję że to delikatne zanieczyszczenie próbki. Za to w pierwszej ciąży miałam liczne kilka razy, robiłam posiew i dostawałam antybiotyk bo jak to mawiał mój prowadzący w ciąży to jedyna sytuacja gdzie leczymy papier a nie pacjentkę. Mimo braku objawów trzeba leczyć bo tych bakterii ma nie być. Myślę że gdy szyjka jest zamknięta to nic się nie stanie. Ale przy rozwarciu np te bakterie mogą dojść do wód płodowych, dziecka... Ale to tylko takie moje przemyślenia.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen - jestem na takiej lekkiej diecie. Kleiki, jogurt naturalny i te sprawy.
    Czuje, ze brzuch sie troche „odgazowuje” choc i tak bol jest nadal...
    Marze, zeby czuc sie normalnie i przestac sie martwic. Albo, zeby chociaz jutro byla jakas poprawa, bede spokojniejsza.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka a moze espumisan na odgazowanie? Jeju no po prostu w szoku jestem ze jestes w szpitalu i nic nie pomogli i nie zdiagnozowali :/

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 1 października 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dzisiaj dziwny dzień, brzuch mnie boli, coś ciągnie, kuje, podejrzewam, że to sprawy trawienne, ale nie tylko, dobrze, że w czwartek wizyta;
    jestem zła, bo coś nam nie idzie przeprowadzka, ja mało co mogę robić, T nie ma jak brać urlopu teraz, czuję taką bezsilność;
    przez ostatnie 24 godziny nie mieliśmy w domu prądu, ale mnie to drażniło, jak włączyli to od razu inne życie :)

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ