Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Ja po dzisiejszej wizycie chwalę się moim Synkiem. Lekarz potwierdził przypuszczenie z poprzedniego USG w kwestii płci, ale zaznaczył, że ręki nie da sobie obciąć. Oglądaliśmy siusiaka, ale lekarz powiedział, że może tak być, że to łechtaczka 🤣 Wciąż nie mam wyników Panoramy, ale na USG wszystko jest ok i tego się trzymam. Szyjka długa, zamknięta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 13:59
amethyst, kate2friend, syllwia91, Dorjana, Agulkowa, Katy, meetme, Mia ❤️, iriiska, Gratka, Elo lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
klaudia_t wrote:Przyszło mi się z Wami pożegnać. Nie udzielam się zbytnio ale czytałam regularnie. Niestety dziś w nocy odeszły mi wody i nasza Księżniczka przyszła na świat. Życzę Wam udanych porodów.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Klaudia, wiem, że nie ma słów, które Cię pocieszą. Ale trzymam za Ciebie mocno kciuki, mam nadzieję, że odkryjesz przyczynę tego nieszczęścia i już nigdy się to nie powtórzy, a to, co wydarzy się później, wynagrodzi Ci wszystkie trudne chwile. Dużo, dużo ciepła wirtualnie przesyłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW temacie koloru oczu to niebieskie czy zielone to gen recesywny czyli trzeba dostac ten gen od obu rodzicow. Wyjatek jest tak jak w nasyzm przypadku, ja mam heterozygote czyli oczy brazowe ale posiadam recesywny gen niebieski i dlatego dzieci dziedzicza go beda miec niebieskie oczka. Licze ze tym razem rowniez sie uda 🙏🤗
Ciekawe to dziedziczenie, moja druga corcia poszla calkowicie po ojcu i jego mamieniestety slabosci rowniez np slabsze zabki i okularki.
-
nick nieaktualnyMoja znajoma czeka na cesarke od rana bo tyle ich jest i żadnego porodu sn od wczoraj to jej druga no i pytałam jej jak to wygląda itd a on ze słyszy jak się cc kończy bo słyszy ogromny krzyk dzieci i ogólnie próbowałam to sobie wyobrażać jak to będzie jak mi ona zaczęła opowiadać i normalnie siedzę i płacze jak sobie to wyobrażam, idę sama na stół a wracam z dzieckiem, moje życie w 10 minut zmienia się diametralnie 😲 jak pierwszy raz widzę mojego dzidziusia jak go dotykam jak mój mąż go widzi. Ale to muszą być emocje i przeżycia! Chcę to już!
-
nick nieaktualny
-
Klaudia, bardzo mi przykro:( Trzymaj sie 😘
My z narzeczonym jestesmy niscy, mamy obydwoje niebieskie oczy i takie tez ma synek z czego sie bardzo ciesze :p Co do koloru wlosow to raczej ma po tacie poki co taki zlotawy blond, ja mialam jasne jak bylam mala, a teraz mam brązowe, narzeczony ma dalej ciemny blond xd Ogolnie synek jest bardzo do mnie podobny i chyba czesto tak jest, ze synowie sa do matek podobni, corki do ojcow :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa z racji że wyszły mi dobre wyniki robię dzisiaj sałatkę gyros 🤣 taka zachcianka ale nie aż taka bardzo niezdrowa 😜
Dziewczyny wychodzą Wam w moczu bakterie? Robiłam posiew 2 x i jest ok ale co lekarz mowi na to Wam? Że ok nie robimy nic?Olalasz lubi tę wiadomość
-
Klaudia - nie wiem co powiedziec, bardzo mi przykro
Sylwia - u mnie wlasciwie bez zmian. Mocno boli mnie brzuch, ale czuje, ze jelita pracuja, ciagle cos mi bulgocze... Nadal bardzo sie martwie. Nie zrobili nic, zeby to sprawadzic. Jutro bede miala usg ciazowe i wypisuja mnie do domu, jesli nic sie nie zmieni, to pojde prywatnie do gastrologa. -
syllwia91 wrote:Ja z racji że wyszły mi dobre wyniki robię dzisiaj sałatkę gyros 🤣 taka zachcianka ale nie aż taka bardzo niezdrowa 😜
Dziewczyny wychodzą Wam w moczu bakterie? Robiłam posiew 2 x i jest ok ale co lekarz mowi na to Wam? Że ok nie robimy nic?syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Klaudia - nie wiem co powiedziec, bardzo mi przykro
Sylwia - u mnie wlasciwie bez zmian. Mocno boli mnie brzuch, ale czuje, ze jelita pracuja, ciagle cos mi bulgocze... Nadal bardzo sie martwie. Nie zrobili nic, zeby to sprawadzic. Jutro bede miala usg ciazowe i wypisuja mnie do domu, jesli nic sie nie zmieni, to pojde prywatnie do gastrologa. -
Mi wychodzą nieliczne i nic z tym nie robimy. Ja uznaję że to delikatne zanieczyszczenie próbki. Za to w pierwszej ciąży miałam liczne kilka razy, robiłam posiew i dostawałam antybiotyk bo jak to mawiał mój prowadzący w ciąży to jedyna sytuacja gdzie leczymy papier a nie pacjentkę. Mimo braku objawów trzeba leczyć bo tych bakterii ma nie być. Myślę że gdy szyjka jest zamknięta to nic się nie stanie. Ale przy rozwarciu np te bakterie mogą dojść do wód płodowych, dziecka... Ale to tylko takie moje przemyślenia.
syllwia91 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Coleen - jestem na takiej lekkiej diecie. Kleiki, jogurt naturalny i te sprawy.
Czuje, ze brzuch sie troche „odgazowuje” choc i tak bol jest nadal...
Marze, zeby czuc sie normalnie i przestac sie martwic. Albo, zeby chociaz jutro byla jakas poprawa, bede spokojniejsza. -
nick nieaktualny
-
ale mam dzisiaj dziwny dzień, brzuch mnie boli, coś ciągnie, kuje, podejrzewam, że to sprawy trawienne, ale nie tylko, dobrze, że w czwartek wizyta;
jestem zła, bo coś nam nie idzie przeprowadzka, ja mało co mogę robić, T nie ma jak brać urlopu teraz, czuję taką bezsilność;
przez ostatnie 24 godziny nie mieliśmy w domu prądu, ale mnie to drażniło, jak włączyli to od razu inne życie