X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku właśnie jak to czytałam to miałam napisać czy Ty nie masz coś jednak z kręgosłupem? Jesteś po wypadku to po 1 po 2 takie bóle pośladków nogi to mi wygląda na kręgosłup hmmm. Powiedz jutro!

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku moze faktycznie kregoslup? Brzmi logicznie! Moze jakis dysk sie wysunal czy krag wypadl, moze tam jakies zapalenie nerwu... Kurczr no dobrze zeby zdiagnozowac i bo im brzuch wiekszy tym moze byc gorzej :/ no tylko skoro rentgena nie mozna to jak sprawdza hmm 🤔

A powiedz maluszka widzialas, i jak Stasinek czy panna jednak? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 23:10

• talku Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Talku moze faktycznie kregoslup? Brzmi logicznie! Moze jakis dysk sie wysunal czy krag wypadl, moze tam jakies zapalenie nerwu... Kurczr no dobrze zeby zdiagnozowac i bo im brzuch wiekszy tym moze byc gorzej :/ no tylko skoro rentgena nie mozna to jak sprawdza hmm 🤔

A powiedz maluszka widzialas, i jak Stasinek czy panna jednak? 😊

Właśnie boje się im to zgłosić bo mnie będą chcieli prześwietlić ?!
    A chyba korzyść z tego prześwietlenia jest mniejsza niż ryzyko dla dziecka takiego naświetlania.
    Nie widziałam, nie pokazują tutaj.
    Raczej szybkie USG, parametry.
    Ale wczoraj miałam USG jamy brzucha i Pani radiolog też go w tym brzuchu znalazła i się zachwycała że tak pięknie kopie, ale się wierzga o jojo ale pięknie :) pewnie rzadko robi USG ciężarnym.
    Potem ginekolog na oddziale nie mogła go pomierzyć, mówiła że jest bardzo ruchliwym, ciągle gdzieś uciska, robi fikołki, już jest głowa w dół, już gdzieś biegnie. Więc ja oczywiście się zestresowałam, że za bardzo się rusza 😬😬😬😬

Aaa, no i nie wiemy czy ten Stasinek to Stasinek ale już tak na niego mówimy i się przyzwyczaiłam. Jakoś mi lepiej na sercu jak mówię do niego "Stasiu bądź dzielny, bądź silny, mama wytrzyma wszytsko o Ty też wytrzymaj"
    Ehhh i ryczę jak to napisałam... 😢😢😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 07:26

relgi09kukfprg92.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku będzie dobrze. Mam nadzieję że to nie kręgosłup, ale sama jestem po operacji i wiem że to bardzo ciężki temat. Nie można go bagatelizować. Mnie lekarz źle zdiagnozowal i musiałam mieć operacje. Było za późno na rehabilitację :( jak wypadnie dysk to jest ok 2 miesięcy żeby zacząć działać bo później może być za późno. U mnie było. Nie życzę nikomu :(

1usavcqgr9stsdyk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Talku będzie dobrze. Mam nadzieję że to nie kręgosłup, ale sama jestem po operacji i wiem że to bardzo ciężki temat. Nie można go bagatelizować. Mnie lekarz źle zdiagnozowal i musiałam mieć operacje. Było za późno na rehabilitację :( jak wypadnie dysk to jest ok 2 miesięcy żeby zacząć działać bo później może być za późno. U mnie było. Nie życzę nikomu :(

Jednak ja się obawiam że to od kręgosłupa, albo jakiś nerw coś uciska albo może jakiś mięsień? Ten mięsień to by była najlepsza diagnoza. Żeby to rozmasować i może przejdzie.
    Pytali dzisiaj czy widział mnie fizjoterapeuta tutaj w szpitalu.
    Chcą mi zrobić rezonans magnetyczny i jestem kłębkiem nerwów bo nie chce niczego co mogłoby stanowić zagrożenie dla dziecka ehhh 🙁
    Ryczę 😢😢😢

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, jesteś po obchodzie? A może już w domku?
    Jak Twoje wypróżnianie?

relgi09kukfprg92.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Jednak ja się obawiam że to od kręgosłupa, albo jakiś nerw coś uciska albo może jakiś mięsień? Ten mięsień to by była najlepsza diagnoza. Żeby to rozmasować i może przejdzie.
    Pytali dzisiaj czy widział mnie fizjoterapeuta tutaj w szpitalu.
    Chcą mi zrobić rezonans magnetyczny i jestem kłębkiem nerwów bo nie chce niczego co mogłoby stanowić zagrożenie dla dziecka ehhh 🙁
    Ryczę 😢😢😢
    Idź koniecznie do dobrego rehabilitanta. Kilka spotkań i powinno Ci pomóc :)
    I nie denerwuj się! Na pewno wiedzą co robią :*

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku no wlasnie a rezonans jest zagrozeniem dla dziecka? Ostatnio ta kardiolog wspomniala ze pewnie mi zrobia rezonans, tak sie zdziwilam ze nawet. ie dopytalam czy teraz w ciazy czy dziecku po urodzeniu? Hmm ale tam chyba nie mozna sie ruszac to jak unieruchomia malucha w brzuchu 🤔

• KolendrA Ekspertka

Wysłany: 2 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku mi to wygląda na robote dla dobrego fizjoterapeuty...

d16e329c5c.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, to brzmi jak kręgosłup. Miałam podobne akcje. Miałam kilka spotkań z fizjoterapeutą, chodzę na zajęcia wzmacniające kręgosłup i ćwiczę w domu i jest trochę lepiej. Chociaż i tak ciężko znoszę 8 godzin siedzenia za biurkiem...

Ja mam 10 października połówkowe! Nie wiem, kiedy to zleciało. Już nie mogę się doczekać.

A mam pytanie – jeździcie z normalnie zapiętym pasem w samochodzie czy używacie tych adapterów?

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 10/10? Wow ale szybko. Ja dopiero 04/11 😍
    Ja używam adaptera. Nie ciśnie w brzuch. Ale przy sukience nie wygodnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 10:33

1usavcqgr9stsdyk.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże drogi widzialyscie ten filmik na fb? Tyle ludzi już go zgłaszalo a dalej ni3 został usunięty. Jak można dziecko zmuszać do stania, które nie jest na to gotowe..a do tego znecac się nad nim? Aż się poplakalam..ehh

https://www.facebook.com/199599520097304/posts/2680616168662281/

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Katy Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja juz jestem w 5 miesiacu 🤔 Za szybko to leci xd

Talku, tez mialam wypadek samochodowy i kręgosłup mi dawal popalic w ciazy, ale dopiero jak mialam spory brzuch, wizyta u fizjoterapeuty na pewno pomoze ;)

Vanilia120, wylaczylam po pierwszym uderzeniu, nie chce wiedziec co bylo dalej..co to za chory czlowiek :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesor twierdzi że bezpieczny dla dziecka. Ale też gdzieś tam między wierszami dodał że teraz i tak mnie nie będą operować nawet gdyby coś tam wyszło. Więc nie wiem w jakim celu ten rezonans. Co to da jak coś tam wyjdzie. Przesunięcie kręgu czy dysku.

Jestem prywatnie pod opieką fizjoterapeuty uroginekoligcznego. Byłam dwa razy u mojej Pani. Ale masowała odcinek szyjny bo to on dawał mi największe dolegliwości.
    Trochę pomasowala pośladki ale ból bym ogormny i odpuściła.

Ma tutaj do mnie przyjść zaraz fizjoterapeuta pooglądać te moje bóle. A do 11:00 mam się zastanowić czy zgadzam się na rezonans :(

relgi09kukfprg92.png
  • roserose Nowa

Wysłany: 2 października 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam zapytać, czy jest wśród Was ktoś, kto wykonywał badanie NiftyPro w Chinach? Interesuje mnie jak w praktyce wyszedł u Was czas oczekiwania na wynik, ile dni to trwało? I czy dostaliście jakieś potwierdzenie na maila lub sms, że Wasza próbka trafiła do nich do laboratorium do Hongkongu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja czytalam to bez kontrastu jest bezpieczniejszy...

Jesli to masz od kregoslupa to chyba przeciwskazanie do porodu sn, byc moze tez nie mozna znieczulenia w kregoslup wiec ew cc pod narkoza..?

• kate2friend Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam często z kręgosłupem problemy bo mi dysk wyskakuje i ostatnio myłam nad wanna wlosy i jak mnie zgięlo w pół to caly dzień mnie trzymało i na drugi juz przeszło. A w nocy ciezko mi spac bo okropnie bola plecy z tylu przy nerkach. W srodku nocy musze juz dołożyć poduszek i spie na pol siedząco.
    Dziewczyny jesli czuje co jakis czas w jednym miejscu bulgotki i takie mizianie to moze byc juz dzidziuś? Jutro jade po detektor tetna płodu to bedzie na wieczor niezle wyzwanie zeby znalezc serduszko. Czuje ze mam bardziej po prawej stronie dzidzie

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roserose wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam zapytać, czy jest wśród Was ktoś, kto wykonywał badanie NiftyPro w Chinach? Interesuje mnie jak w praktyce wyszedł u Was czas oczekiwania na wynik, ile dni to trwało? I czy dostaliście jakieś potwierdzenie na maila lub sms, że Wasza próbka trafiła do nich do laboratorium do Hongkongu?

Robiłam badanie jakieś 3 tygodnie temu, wszystko przebiegło bezproblemowo, wynik był, zdaje się, po 6 dniach od pobrania, dostałam informację o dostarczeniu próbki do Chin.

roserose lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • roserose Nowa

Wysłany: 2 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo wrote:
    Robiłam badanie jakieś 3 tygodnie temu, wszystko przebiegło bezproblemowo, wynik był, zdaje się, po 6 dniach od pobrania, dostałam informację o dostarczeniu próbki do Chin.
    Dziękuję Ci. A mogłabyś mi jeszcze napisać po ilu dniach dostałaś wiadomość, że próbka dotarła?

• Elo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roserose wrote:
    Dziękuję Ci. A mogłabyś mi jeszcze napisać po ilu dniach dostałaś wiadomość, że próbka dotarła?

Było chyba tak, że po 4 dniach info, że dostali i następnego był wynik, tak mi wychodzi z sms

roserose lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ