Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgulkowa wrote:Katy ja jakoś też u ciebie chłopaka widzę. Robimy zakłady 😂?
Natalia te wyniki genetyczne będą tylko potwierdzeniem, że będzie wyjątkowe dziecko z serduszkiem po drugiej stronie. Trzymam kciuki cały czas.
Gdzie zamawiacie te lullove? Na FB? Czy jakaś strona jest? Bo patrzyłam na FB ale tylko jakieś buty mają 🙄 więc to chyba nie tam...
Wczoraj było coś pisane na temat małych rzeczy dla dzieci... To mnie przeraża znów rozwieszanie tego prania.... Niekończąca się opowieść 😂
https://lullalove.com/
Na hasło wyprawkaLL jest -15%
Agulkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Dorjana a wiesz jaka przyczyna poronieni u tej dziewczyny?
Nie wiem jaka przyczyna, ona chyba też nie wie bo dopiero zamierza badać i diagnozować. Dla mnie to ta cała służba zdrowia to jakaś fikcja... Profilaktyka??? Diagnostyka ???
MAsakra... jak samemu nie zaczniesz dociekać to niczego nie znajdą.
Dobrzy są tylko w wycinaniu i w rzucaniu tekstem, że: "już jest za późno"
Dziewczyna bedzie na pewno diagnozowac się pod kątem mutacji, łożysko miała nisko umiejscowione więc miała większe ryzykodo tego CRP jej wzrosło, pisała też że wody płodowe były zielone
może jakieś zakażenie się wdało ??
Maja tez przebadać łożysko.
Póki co dokładnej przyczyny nie zna.
syllwia91 wrote:Dorjana a w którym tc ona była?😲
dzidziuś urodził się z wagą 190gr więc pwnie kolo 20tc ??? Termin miała na początek marca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 09:52
-
nick nieaktualny
-
Melduję się po wczorajszej wizycie. Prawie 300g dziewczynki - mała dokładnie wyeksponowała co tam ma. No i rośnie nam dziewczyna w takim tempie jak siostra, dlatego nastawiam się raczej na cc. Temperament póki co to zupełne przeciwieństwo naszej pierworodnej - nawet się robaczek zmierzyć nie chciał dać, tak fikał.
talku, White Innocent, Katy, syllwia91, amethyst, Gratka, Majowa_nadzieja, Agulkowa, Makt, Mia ❤️, Pumka lubią tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
WOW !!!! DORY
300gr - to juz spora dzidzia
Moje maleństwo tydzień temu miało niespełna 100gr ale ja mam termin na połowę marca - ty pewnie na początek ??
Czyli kolejna dziewczynka
Gratulacje!!!!
aż z ciekawości sprawdziłam wykresy wagi dzidziusia i szok... już około 22tc może mieć średnio około 500gr (+/-100gr)
a około 26 tc to już 1kg !!!
Oj to będzie ta cudowna granica. To już tak blisko, a czas pędzi jak szalonyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 10:37
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:WOW !!!! DORY
300gr - to juz spora dzidzia
Moje maleństwo tydzień temu miało niespełna 100gr ale ja mam termin na połowę marca - ty pewnie na początek ??
Czyli kolejna dziewczynka
Gratulacje!!!!
Niespełna 300g 😉
Termin mam na przełomie lutego i marca. Bardziej skłaniam się ku szybszemu terminowi ze względu na cc - nie łudzę się, że będzie mniej niż 4kg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 10:39
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
hmmm... chyba też chciałabym mieć CC. Choć wiem że to operacja i wcale nie jest łatwiejsza bo może wiązać się z różnymi komplikacjami czy niedogodnościami po zabiegu.
... nie mam siły na kolejny poród naturalny... nie mam siły na tą niewiadomą... czy szyjka się otworzy ??? czy dzidzia prawidłowo wejdzie z kanał rodny ??
grrr... wolałabym tym razem CC - chyba głównie dlatego że nie wiem jak wygląda całą procedura itp. Wydaje mi się bezpieczniejsza dla dzidziusia
dory wrote:Teraz jeśli chodzi o wzrost i wagę dochodzą do głosu geny, więc zaczną się różnice, nawet znaczące 😉
Dokładnie !!!! Tak jak piszesz ... moja dwójka dzieci wdała sięw teściów, czy też meża... oni wszyscy są niscy - około 150-170cm. I też mali się rodzili, około 2,5.
Z mojej strony raczej powyżej 170cm tak do 190cm.
Choć mama zawsze mi opowiadała że ja się urodziłąm bardzo chudziutka, wręcz przeźroczysta. ale miałam około 3,2kg (dokładnie nie mapietam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 10:49
-
nick nieaktualnyOjoj Dorjana a mi sie wydawalo do tej pory ze sie jakos wzrost usrednia czyli jak niscy z wysokimi to jakas wypadkowa bedzie. U nas znowu jest odwrotnie, u mnie niscy a u mojego exa wysocy i corki mamy wysokie. Moj obecny juz nie taki wysoki ale i tak mam nadzieje ze dziewczynki mlodsze nie beda miec wzrostu po mnie i chociaz 160 cm przekrocza... Ja to sie modle zeby jak najmniej moich genow kolorystycznych, ja mam ciemne oczy i wlosy a dziewczynki niebieskie i blond. Oby najmlodsza tez miala niebieskie oczka ❤️
-
U mnie córcia podobna do mnie jak byłam mała miałam takie same jaśniutkie loczki. Moje z czasem mocno ściemniały, jej też powoli ciemnieją. Synek z kolei podobny do tatusia. Ciemne oczka, włoski jeszcze jasne ale proste jak u taty więc pewnie ściemnieją bo mąż ma czarne. W sumie oboje są piękni bo moi
My oboje niscy więc dzieci też niskie. Ciekawe do kogo druga córcia będzie podobna
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
My oboje z mężem jesteśmy do siebie baaardzo podobni. Bardzo często biorą nas za rodzeństwo gdzieś w szpitalu albo w sklepie jak go wołam z przymierzalni mówią "siostra Pana woła"
Więc nasze dzieciątko nie może być inne. Chyba że genetyka zrobi jakiegoś psikusa. Ale ja obstawiam po nas blond loczki i niebieskie oczy -
nick nieaktualny
-
Dorjana wrote:A mi się marzy jeden taki czarnulek
O ciemnych oczkach i włoskach
Mój synio to taki typowy albinos - po mamusi. NIebieskie oczka, jasna oprawa oczu i blond włoski (choć moje bardziej złotawe).
Córeczka już troszkę bardziej namieszana - oczka ciemne po tatusiu a włoski średni blond to chyba bardziej po mnie bo mąż czarny jak smoła.
Teraz trzecie ... ciekawe czy będzie takim czarnulkiem po tatusiu ????
A może jakieś złotowłose ???
Nasz dzidziuś ma szanse taki być bo mąż ma ciemne brązowe oczy a ja ciemne włosyale zobaczymy jak to wyjdzie
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
klaudia_t wrote:Przyszło mi się z Wami pożegnać. Nie udzielam się zbytnio ale czytałam regularnie. Niestety dziś w nocy odeszły mi wody i nasza Księżniczka przyszła na świat. Życzę Wam udanych porodów.
Wyrazy współczucia, nie wyobrażam sobie co musisz przezywać... Życzę Ci dużo spokoju, bo tego teraz pewnie najbardziej potrzebujesz...
Ja jestem ciekawa do kogo dziecko będzie podobne, ja jestem bladą średnią blondynką z zielonymi oczami, a mąż ma ciemne włosy, ciemne oczy i ciemną karnacjeZawsze marzyłam o blond aniołku, a teraz bym wolała taką ciemną piękność
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero.