Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny!
Mam na imię Aga jestem z Gdańska😊 termin mamy na 18.03, jestem w drugiej ciąży (pierwsza poronienie samoistne w 8tc puste jako płodowe) teraz 15t+4 😊 jesteśmy już po pierwszych prenatalnych z dzidzia wszystko dobrze i prawdopodobnie będzie dziewczynka choć pani dr jeszcze nie potwierdziła 🥰
Nie doczytałam jeszcze wszystkich postów ale trzymam kciuki za nas wszystkie i oby jak najnudniejszych ciąż
Przy okazji pierwszego wpisu mam pytanie; łapie mnie taki kłujący ból w dole brzucha po prawej stronie. Nie jest mocny ani ciągły. Przez pierwsza stratę mam wrażenie, ze bardziej dramatyzuje i się boje 🤷♀️ Jednak domyślam się, ze to ból bo wszystko sie tam rozciąga itp. Jak to u Was jest? Macie taki bol? 😊. Buziaki!White Innocent, Natalia05, Olalasz, Dorjana, Katy lubią tę wiadomość
-
Cześć Aga
Z tymi bólami jak czytam, to chyba dużo z nas takie miewa... Moim zdaniem trzeba to chyba potraktować intuicyjnie - jeśli ból nie jest bardzo uciążliwy i długotrwały, to może wystarczy odpocząć? Mnie wczoraj tak bolało, ale chyba przesadziłam ze sprzataniemjeśli ból jest silny i mocno Cię niepokoi, to chyba warto skonsultować z lekarzem. Nie zaszkodzi, a może to być istotne.
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
słonykarmel wrote:talku, nie byłam nigdy, tylko tak myślałam czy to ten sam oddział, gdzie pracuje moja lekarz prowadząca, ale moja jest z położnictwa
ogólnie nie masz zbyt dobrych wrażeń o szpitalu?
Położne i pielęgniarki są cudowne.
A ta położna co mnie wczoraj przyjmowała to złota kobieta.
Ale lekarze... Zero empatii dla pacjenta, zero zainteresowania -
Talku - u mnie polozne w ogole sie nie interesuja pacjentkami, mile tez nie sa. Lekarze spoko, ale ordynator mega oschly i nie mozna o nic spytac, bo sie zlosci. Zaraz obchod i wlasnie on bedzie, wiec slabo...
-
Nikodemka wrote:Talku - u mnie polozne w ogole sie nie interesuja pacjentkami, mile tez nie sa. Lekarze spoko, ale ordynator mega oschly i nie mozna o nic spytac, bo sie zlosci. Zaraz obchod i wlasnie on bedzie, wiec slabo...
A jak się nazywa Twój szpital?
W Sochaczewie leżysz?
Nikodemko, olej jego humoru i pytaj pytaj pytaj. Ja wiem że to trudne ale mi dzisiaj ordynator powiedział przykre słowa a mimo to staram się dowiadywać o dalsze postępowanie i diagnostykę.
Bo tak to ja mogę bólami leżeć do Bożego Narodzenia. To dzięki, wolę w domu.
Ciekawe czy u nas są wieczorne obchody.
Jak człowiek leży pierwszy raz to taki zielony we wszystkim -
Talku - w Ciechanowie.
Obawiam sie, ze oni mi tu w niczym nie pomoga, to oddzial ginekologiczny, a nie gastrologiczny.
Mam jeszcze wielka nadzieje, ze to moze infekcja jelitowa. Moja mama i maz byli ostatnio chorzy, moze po prostu ciezej to przechodze... modle sie o to. -
nick nieaktualnyTalku na taki tekst tego ordynatora odpowiedzialabym rownie wrednie. Walczcie o swoje dziewczyny nie dajcie sie zle traktowac! Im sie wydaje ze jakimi bogami sa czy co, przeciez to sa WASI USLUGODAWCY placi za was nfz do cholerci a nie swiadczy tam pro bono.
Sluchajcie a nie macie zadnego zapalenia napewno? -
Katy,
Możesz mi zaznaczyć dziewczynkę. 2 lekarz z kolei mi już tak zasugerował, wiec liczę że się płeć nie zmieni, tym bardziej że poczyniłam juz grube zakupy 😉
A i jeszcze pytanie do Was z ciekawości...podczas wizyt bada Was ginekolog na fotelu ? Mój to normalnie zawsze...co on tam palcem dł szyjki sprawdza ?Agulkowa, Gratka, Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Ja też po wizycie i będzie synuś. Mnie też zawsze bada na fotelu, dzis przy badaniu powiedział że szyjka ładnie zamknięta.
Agulkowa, Nikodemka, Natalia05, White Innocent, Gratka, Katy, kate2friend, syllwia91, Mia ❤️ lubią tę wiadomość
[*] 27.09.2014 (8tc) -
Natalia05 - mi powiedzieli, ze to nie zapalenie, bo nie wynik krwi jest ok. Mam nadzieje, bo juz sie naczytalam o zapaleniu jelita.
Na obchodzie stwierdzili, ze trzeba czekac, ze jesli mam mocno zablokowane jelita, to trzeba czasu. Ufam, bo co mi pozostalo, ale boje sie, ze jesli nadal sie nie wyproznie, a bede jadla, to ten bol stanie sie nie do wytrzymania. -
nick nieaktualny
-
Ja też mam prawidłowe wyniki krwi i moczu ale gorączkuje i to mnie niepokoi. Ale jak się okazuje tylko mnie...
Ja obstawiam coś z nerką, układem moczowymi, jakiś kamyk czy inne co. Taki to moim zdaniem typowy ból.
Zobaczymy czy jutro wyjdzie coś na USG jamy brzucha.
No tak, Nikodemko na to obdlokowanie trzeba czekać. Mnie też tak z miesiąc temu zablokowało i domowe sposoby na szczęście pomogły ale przez trzy dni zjadłam wiadro śliwek -
Talku - kurcze, to jest przesada, ze lezysz tam w ciazy z goraczka, a oni za bardzo nie dzialaja. Wydaje mi sie, ze gdyby byly to kamienie, to wyszloby Ci wysokie OB. Moj maz mial nawet przy piasku w nerkach podczas ataku bolu.
Co nie zmienia faktu, ze goraczka skads sie musi brac...
obysmy szybko znalazly sie w swoich lozkach, ale ze znaleziona diagnoza.
-
Też pomyślałam że może pomóc lewatywa, ale z tego co kojarzę w ciąży jest zabroniona ze względu na możliwość wywolania skurczu. Nikodemka trzymaj się, mam nadzieję że niedługo uda Ci się wypróżnić i ból minie A Ty wrócisz spokojnie do domu
Dorjana lubi tę wiadomość
[*] 27.09.2014 (8tc) -
Ja tez uwielbiam buldożki ale mój mąż nie jest fanem dlatego mamy cavisia
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51