X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 30 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku, nie byłam nigdy, tylko tak myślałam czy to ten sam oddział, gdzie pracuje moja lekarz prowadząca, ale moja jest z położnictwa
    ogólnie nie masz zbyt dobrych wrażeń o szpitalu?

• Aga133 Znajoma

Wysłany: 30 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Mam na imię Aga jestem z Gdańska😊 termin mamy na 18.03, jestem w drugiej ciąży (pierwsza poronienie samoistne w 8tc puste jako płodowe) teraz 15t+4 😊 jesteśmy już po pierwszych prenatalnych z dzidzia wszystko dobrze i prawdopodobnie będzie dziewczynka choć pani dr jeszcze nie potwierdziła 🥰
    Nie doczytałam jeszcze wszystkich postów ale trzymam kciuki za nas wszystkie i oby jak najnudniejszych ciąż :D

Przy okazji pierwszego wpisu mam pytanie; łapie mnie taki kłujący ból w dole brzucha po prawej stronie. Nie jest mocny ani ciągły. Przez pierwsza stratę mam wrażenie, ze bardziej dramatyzuje i się boje 🤷‍♀️ Jednak domyślam się, ze to ból bo wszystko sie tam rozciąga itp. Jak to u Was jest? Macie taki bol? 😊. Buziaki!

White Innocent, Natalia05, Olalasz, Dorjana, Katy lubią tę wiadomość

• Jejku Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aga :)
    Z tymi bólami jak czytam, to chyba dużo z nas takie miewa... Moim zdaniem trzeba to chyba potraktować intuicyjnie - jeśli ból nie jest bardzo uciążliwy i długotrwały, to może wystarczy odpocząć? Mnie wczoraj tak bolało, ale chyba przesadziłam ze sprzataniem ;) jeśli ból jest silny i mocno Cię niepokoi, to chyba warto skonsultować z lekarzem. Nie zaszkodzi, a może to być istotne.

Natalia05 lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    talku, nie byłam nigdy, tylko tak myślałam czy to ten sam oddział, gdzie pracuje moja lekarz prowadząca, ale moja jest z położnictwa
    ogólnie nie masz zbyt dobrych wrażeń o szpitalu?

Położne i pielęgniarki są cudowne.
    A ta położna co mnie wczoraj przyjmowała to złota kobieta.
    Ale lekarze... Zero empatii dla pacjenta, zero zainteresowania

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - u mnie polozne w ogole sie nie interesuja pacjentkami, mile tez nie sa. Lekarze spoko, ale ordynator mega oschly i nie mozna o nic spytac, bo sie zlosci. Zaraz obchod i wlasnie on bedzie, wiec slabo...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - u mnie polozne w ogole sie nie interesuja pacjentkami, mile tez nie sa. Lekarze spoko, ale ordynator mega oschly i nie mozna o nic spytac, bo sie zlosci. Zaraz obchod i wlasnie on bedzie, wiec slabo...

A jak się nazywa Twój szpital?
    W Sochaczewie leżysz?

Nikodemko, olej jego humoru i pytaj pytaj pytaj. Ja wiem że to trudne ale mi dzisiaj ordynator powiedział przykre słowa a mimo to staram się dowiadywać o dalsze postępowanie i diagnostykę.
    Bo tak to ja mogę bólami leżeć do Bożego Narodzenia. To dzięki, wolę w domu.

Ciekawe czy u nas są wieczorne obchody.
    Jak człowiek leży pierwszy raz to taki zielony we wszystkim

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - w Ciechanowie.
    Obawiam sie, ze oni mi tu w niczym nie pomoga, to oddzial ginekologiczny, a nie gastrologiczny.
    Mam jeszcze wielka nadzieje, ze to moze infekcja jelitowa. Moja mama i maz byli ostatnio chorzy, moze po prostu ciezej to przechodze... modle sie o to.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku na taki tekst tego ordynatora odpowiedzialabym rownie wrednie. Walczcie o swoje dziewczyny nie dajcie sie zle traktowac! Im sie wydaje ze jakimi bogami sa czy co, przeciez to sa WASI USLUGODAWCY placi za was nfz do cholerci a nie swiadczy tam pro bono.

Sluchajcie a nie macie zadnego zapalenia napewno?

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 30 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, na jakiej wysokości brzucha czuje się ruchy dziecka? poniżej pępka?

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy,
    Możesz mi zaznaczyć dziewczynkę. 2 lekarz z kolei mi już tak zasugerował, wiec liczę że się płeć nie zmieni, tym bardziej że poczyniłam juz grube zakupy 😉
    A i jeszcze pytanie do Was z ciekawości...podczas wizyt bada Was ginekolog na fotelu ? Mój to normalnie zawsze...co on tam palcem dł szyjki sprawdza ?

Agulkowa, Gratka, Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    dziewczyny, na jakiej wysokości brzucha czuje się ruchy dziecka? poniżej pępka?
    Ja czuję poniżej pępka . W sumie to zaczyna się ponad wzgórkiem łonowym a kończy poniżej pępka.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie i będzie synuś. Mnie też zawsze bada na fotelu, dzis przy badaniu powiedział że szyjka ładnie zamknięta.

Agulkowa, Nikodemka, Natalia05, White Innocent, Gratka, Katy, kate2friend, syllwia91, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 - mi powiedzieli, ze to nie zapalenie, bo nie wynik krwi jest ok. Mam nadzieje, bo juz sie naczytalam o zapaleniu jelita.
    Na obchodzie stwierdzili, ze trzeba czekac, ze jesli mam mocno zablokowane jelita, to trzeba czasu. Ufam, bo co mi pozostalo, ale boje sie, ze jesli nadal sie nie wyproznie, a bede jadla, to ten bol stanie sie nie do wytrzymania.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia85 gratuluje synka! Swietnie bedzie parka 🥰

Nikodemka a moze lewatywa? Oj wspolczuje wam tych boli, jelita okropnie bola a co gorsze to nie mozna chyba nic przeciwbolowego poza paracetamolem :(

• talku Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prawidłowe wyniki krwi i moczu ale gorączkuje i to mnie niepokoi. Ale jak się okazuje tylko mnie...
    Ja obstawiam coś z nerką, układem moczowymi, jakiś kamyk czy inne co. Taki to moim zdaniem typowy ból.
    Zobaczymy czy jutro wyjdzie coś na USG jamy brzucha.

No tak, Nikodemko na to obdlokowanie trzeba czekać. Mnie też tak z miesiąc temu zablokowało i domowe sposoby na szczęście pomogły ale przez trzy dni zjadłam wiadro śliwek :)

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - kurcze, to jest przesada, ze lezysz tam w ciazy z goraczka, a oni za bardzo nie dzialaja. Wydaje mi sie, ze gdyby byly to kamienie, to wyszloby Ci wysokie OB. Moj maz mial nawet przy piasku w nerkach podczas ataku bolu.
    Co nie zmienia faktu, ze goraczka skads sie musi brac...
    obysmy szybko znalazly sie w swoich lozkach, ale ze znaleziona diagnoza.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pomyślałam że może pomóc lewatywa, ale z tego co kojarzę w ciąży jest zabroniona ze względu na możliwość wywolania skurczu. Nikodemka trzymaj się, mam nadzieję że niedługo uda Ci się wypróżnić i ból minie A Ty wrócisz spokojnie do domu

Dorjana lubi tę wiadomość

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Makt Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Niestety nie :( Ja mam takiego 😀

27dc50575cc4.jpg

Ja tez uwielbiam buldożki ale mój mąż nie jest fanem dlatego mamy cavisia :)

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sucharek gratuluję córeczki.

Mnie zawsze bada wkłada palce prawa lewa i tyle ale co tam sprawdza nie wiem...

sucharek85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Ja tez uwielbiam buldożki ale mój mąż nie jest fanem dlatego mamy cavisia :)

Cavalierka? Superowe sa, tez chcialysmy kiedys 🤗

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ