Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam beagle'a i nie polecam
Okropnie uparte i charakterne psy...
Zaczynam Wam zazdroscic poznawania plci, ale dalej chce miec niespodziankę jednak:p
Trzymam kciuki Nikodemko zeby przeszlo..
Talku, za Ciebie tez kciuki oczywiscie;)
Mnie dzisiaj bolal brzuch jakbym sie najadla jakiejs kapusty czy innej fasoli, a nic takiego nie jadlam... -
nick nieaktualnyJa właśnie zrobiłam zamówienie w lullove! Od daaaaawna ich śledzę i marzyłam o tym żeby coś zamówić kiedyś. Zamówiłam kocyk, otulacz, śpiworek i szczotkę z myjka 😲 chociaż mam wielką obawę czy nie za wcześnie... Dalej się cholernie boję... Tego krwiaka czy nie grozi nam i w ogóle 😔
amethyst lubi tę wiadomość
-
Sucharek mój też na każdej wizycie bada. Chyba zależy od lekarza. Ale w każdej ciąży na każdej wizycie badanie. A miałam przed tym lekarzem dwóch z czego jeden robił usg na każdej wizycie a mimo to badał na fotelu. Wydaje mi się że dzięki temu można ocenić szyjkę nie tylko pod względem długości ale i "jakości".Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyKaty ja stawiam na drugiego synka u ciebie 😋
Szyjka to ja sie w ogole nie martwie, pancerne 5 cm nawet blizniaki moge nosic do terminu 😀 Zreszta glowna przyczyna porodow przedwczesnych jest infekcja a nie niewydolnosc szyjki.
Lullalove piekne rzeczy maja ❤️ Musze tym razem tez cos zamowic, kocyki pewnie bo my nie otulamy. Ja niestety musze poczekac jeszcze chociaz te 2 tygodnie do wynikow genetycznych. Jeju peknie serce jak bede musiala zakonczyc oby nieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2019, 23:40
Katy, Pumka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ten otulacz ale taki grubszy wzięłam i tańszy i nie wiem czy będę otulac ale na wiosenne spacerki będzie w sam raz. A kocyk wzięłam jeden a drugi chyba z la pampuch albo z jakiejś innej firmy kupię i pościel muslinowa mam upatrzona i też kilka rzeczy u mamy ginekolog zamówię.
-
sucharek85 wrote:Katy,
Możesz mi zaznaczyć dziewczynkę. 2 lekarz z kolei mi już tak zasugerował, wiec liczę że się płeć nie zmieni, tym bardziej że poczyniłam juz grube zakupy 😉
A i jeszcze pytanie do Was z ciekawości...podczas wizyt bada Was ginekolog na fotelu ? Mój to normalnie zawsze...co on tam palcem dł szyjki sprawdza ?Ja mam zawsze badanie na fotelu tez. Najpierw z wziernikiem, a potem bada szyjkę.
sucharek85 lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Ja właśnie zrobiłam zamówienie w lullove! Od daaaaawna ich śledzę i marzyłam o tym żeby coś zamówić kiedyś. Zamówiłam kocyk, otulacz, śpiworek i szczotkę z myjka 😲 chociaż mam wielką obawę czy nie za wcześnie... Dalej się cholernie boję... Tego krwiaka czy nie grozi nam i w ogóle 😔
syllwia91 lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Dziewczyny, a ja mam chyba jakąś lekka formę grypy żołądkowej. Trzeci dzień ból brzucha, a dzisiaj lekka biegunka i mega mdłości. Zaniedbałam moją dietę cukrzycową, ale na szczęście nawet po bule pszennej cukry są w normie. Jest mi tak niedobrze, że chyba sama sprowokuję wymioty 🙈
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Chyba panuje jakis wirus grypy zoladkowej... Coraz bardziej jestem pewna, ze i ja to mam, tylko macica i miesnik zblokowaly jelita tak, jak mowi lekarz i stad ten problem.
-
Katy ja jakoś też u ciebie chłopaka widzę. Robimy zakłady 😂?
Natalia te wyniki genetyczne będą tylko potwierdzeniem, że będzie wyjątkowe dziecko z serduszkiem po drugiej stronie. Trzymam kciuki cały czas.
Gdzie zamawiacie te lullove? Na FB? Czy jakaś strona jest? Bo patrzyłam na FB ale tylko jakieś buty mają 🙄 więc to chyba nie tam...
Wczoraj było coś pisane na temat małych rzeczy dla dzieci... To mnie przeraża znów rozwieszanie tego prania.... Niekończąca się opowieść 😂 -
Dzien dobry :p
Możliwe zeby przez hormony nagle zaczely mnie uczulac kosmetyki? Ostatnio mialam problem z oczami, teraz wyszlo mi cos na policzku..eh cos okropnego:/ Nie zmienialam w ostatnim czasie zadnych wiec dziwne troche...
Wiem, ze przy Waszych bolach moja wysypka to nic, ale jednak mnie martwi.. -
Nikodemko, przyjęli mnie z gorączką ale już wczoraj w dzień i dzisisj w nocy nie miałam.
Boli jak bolało, przyczyny nie znają, za godzinę idę na USG jamy brzusznej a potem ginekologiczne. I tyle.
Chciałabym już stąd wyjść. Żeby mi tylko powiedzieli że ten ból nie zagraża dziecku i jaka jest jego przyczyna to ja będę w domu brać no spe i paracetamol -
Talku - trzymam kciuki. Zeby bylo dobrze i, zeby okazalo sie skad ten bol, bo to bardzo wazne...
U mnie bez zmian. Nadal boli...talku lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś dzień swobody
pozbyłam się wszystkich.... kilka godzin samotności mam nadzieję że troszkę mnie podniesie. Wiem że to brzmi moze dziwnie ale ze mnie już taki typ, potrzebuję chwili na ogarnięcie i uporządkowanie własnych myśli. Muszę rozplanować kolejne działania i moze starczy mi chwilki dla siebie bo to już pora na ćwiczenia. Przydałoby się troszkę poruszać.
Mąż się wczoraj postarała i odkopał częściowo mieszkanie, teraz ja dopieszczę. Oby tylko bebzolek nie pokrzyżował mi planów
Co do reakcji różnych: skórnych, czy żoładkowych.
Ja to uważam że kobiety w ciąży i małe dzieci reagują jak takie detektory.
Wykrywają to co złe i szkodliwe ... choć nie wiem czy każdy tak ma ale u siebie zauważyłam że przeważnie gdy jem coś na mieście to mam objawy zatrucia. Co do kremów to się nie wypowiem bo używam tylko naturalnych olejków które nie dały żadnych objawów póki co.
Dobrze dziewczyny że jesteście w szpitalu
Jesteście pod opieką specjalistów ale mimo to pamiętajcie aby słuchać własnej matczynej intuicji. Żaden lekarz nie jest w stanie was prześwietlić tak dokładnie jak wy same.
Wczoraj czytałam o dziewczynie która pojechała do szpitala (też marcówka) i niestety miała skurcze, które okazały się akcja porodową, szyjka rozwarta na maxa....
Nic się nie dało już zrobić, musiała urodzić.
ALe u niej to kolejne takie doświadczennie
Strasznie smutne są takie historie
Dziwię się temu podejściu lekarzy i położnych, lekceważą objawy ciężarnych kobiet, jakby były zmęczone zawodem... a tu przecież o życie malusich istotek chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 08:28
-
Ja z kolei wyczuwam wszystko co chemiczne...kupiłam mandarynki w Lidlu ostatnio. Nie mogłam ich zjeść bo mi smakowały chemią. Masakra. A jeśli chodzi o uczulenia skórne to potwierdzam bo ja mogę myć się tylko białym jeleniem.... i szampon i zel pod prysznic bo inaczej wszystko mnie swędzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 08:28
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualnyDorjana ciesze sie ze u ciebie lepiej z samopoczuciem. Chyba ja przejelam twoj dół 🤣 Jakies chwilowe zalamanie nerwowe, dzieci mi piekny ranek urzadzily. Mloda ledwo wstala juz biega za mna ryczac, ta do szkoly jak zwykle jak slimak, nie zjadla wczoraj kanapki a miala do 13 wiec siedziala glodna, mloda wylala na bialy dywan jej kakao z wczoraj wieczoru bo oczywiscie nie dopila i nie zaniosla do kuchni i tak by mnozyc. Piekny dzien 😀 Ide pic kawe zanim dostane wiekszego wqurwa 🤦♀️
Dziewczyny zdrowia tam szybciujtko wracajcie i zeby wreszcie przestalo bolec!
Dorjana a wiesz jaka przyczyna poronieni u tej dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 08:42