Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
talku wrote:Dziewczyny, czy Wy bierzecie jakieś przeciwbólowe? Apap można?
Umieram z powodu bólu głowy i nudności.
Chciałbym wziąć coś na ten ból bo on potęguje nudności. Liczę że mi trochę ulży
Z tego co wiem Apap jest bezpieczny w ciąży wiec możesz wziąć byle nie ibuprom
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Dziewczyny nospa tylko na ból wywołany skorczem więc na głowę niestety nie pomaga .
Ja się stresuję że mi się te żyłki pogorszą w ciąży i myślę czy macie jakieś sposoby na to? A skąd wogole jesteście ?
Ja jestem z Tarnowskich Gór (Śląsk)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 21:16
Judi94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam w niedziele :*
Czekam juz tylko az skonczy sie weekend, bo dla mnie to czas pracy na pelnych obrotach. Jutro sobie odpoczne.
Mecza mnie te bole brzucha... Za kazdym razem jak mnie zlapie, to mam w glowie czarny scenariusz, ale jesli mowicie, ze jest ok i tez tak macie, to staram sie nie martwic.
Dzis maz po przebudzeniu pierwszy raz przywital sie z Kropką, dziwne uczucietalku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny :*
Długo zastanawiałam się czy już się przywitać... 😉
U mnie póki co bardzo świeży temat - wczoraj wysikałam 2 kreski przed terminem @. Dzisiaj 3+6. TP. 30.03
Jestem po poronieniu blizniakow z końca maja, to był 1 cykl starań po pierwszej @ po poronieniu. I zaskoczyło od razu 😊
A w domu mam 17 miesięcznego łobuza 😍
Pierwszą wizytę mam dopiero 30.07 czyli 5+1, mam nadzieję chociaż na pęcherzyk. Poszłabym później ale chcę skonsultować się ze swoim lekarzem jaki mamy plan dzialania w związku z moim wcześniejszym poronieniem.
Póki co bardzo chłodno do tego podchodzę. Wiem, że jestem w ciąży, ale po 1. Czekam na termin @ (wtorek), po 2. Czekam na pierwszą wizytę, po 3. Czekam na serduszko. Wtedy zacznę się cieszyć 😊
Póki co panikuje, że mi kreska wyszła za gruba na teście, bo taki test w poprzedniej ciąży to ja miałam grubo po terminie @ (w sumie nie rozwijała się prawidłowo, ale to inna kwestia) 😉
Miłej niedzieli :*Katy, KolendrA lubią tę wiadomość
-
Nikodemka, a długo będziesz pracować? Myślałaś żeby odpocząć skoro tyle wysiłku Cię to kosztuje?
To ciesz się że Cię brzuch boli bo mnie od dwóch przestał. Domyślasz się co sobie wkręcam?
Boli źle, przestaje jeszcze gorzej
Nieidealna, gratulacje w piątek pewnie będzie już serducho. Ja mam wizytę w czwartek i też już liczę że zobaczę dziecko i usłyszę puls.
Poziomka, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Czy wiesz co było jej przyczyną?
Bądź dobrej myśli, tym razem musi być wszytsko dobrze. Robiłaś betę?
-
talku wrote:Nikodemka, a długo będziesz pracować? Myślałaś żeby odpocząć skoro tyle wysiłku Cię to kosztuje?
To ciesz się że Cię brzuch boli bo mnie od dwóch przestał. Domyślasz się co sobie wkręcam?
Boli źle, przestaje jeszcze gorzej
Nieidealna, gratulacje w piątek pewnie będzie już serducho. Ja mam wizytę w czwartek i też już liczę że zobaczę dziecko i usłyszę puls.
Poziomka, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Czy wiesz co było jej przyczyną?
Bądź dobrej myśli, tym razem musi być wszytsko dobrze. Robiłaś betę?
Było to poronienie zatrzymane, więc po prostu zarodki przestały się rozwijać. Nie doczekałam nawet serduszek. Niestety trafiłam na 1% najgorszych ciąż blizniaczych - jednoowodniowe i jednokosmowkowe, więc ta ciąża mogła zatrzymac się dosłownie na każdym etapie, nie mówiąc już o tym, że prawdopodobnienstwo donoszenia takiej ciąży jest bardzo niskie.
Bety nie robiłam i nie będę robić. Robiłam w pierwszej ciąży, zrobiłam w ostatniej. Po przemyśleniu doszłam do wniosku, że nic ona do sprawy nie wniosła. Jeśli pójdę na wizytę za tydzień będzie pęcherzyk to znaczy że jest ok
Strasznie na luzie podchodzę do tej ciąży. Poprzednia była wystarana, wychuchana i skończyła się jak skończyła. Co ma być to będzie -
Poziomka, to bardzo dobre myślenie. Pozwala Ci odciąć głowę.
Mój lekarz to mówił żebym nie wariowała, nie nakręcała się, co ma być to będzie. Na tym etapie i tak nic nie pomożemy naturze, a jedyne co może pomóc to mój spokój i pozytywne nastawienie. Więc się staram spędzać każdy dzień z tym pozytywnym nastawieniem
Choć dzisiaj śniły mi się koszmary ehMakt lubi tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Z nospa tez uwazac, tylko rozkurczowo przy mocnych skurczach. Za granica jest niedopuszczona do uzytku przez kobiety w ciazy i sa badania ze ma zwiazek na wzmozone/obnizone napiecie miesniowe u dzieci.
Siostra brała jak była w ciąży i dzidzia zdrowa więc skoro ginekolog przepisał to chyba wie co robi z resztą ja jej ufam już pomogła zajść w ciążę 2kobietom z mojej rodziny i wszystkie dzieci zdrowe 😊pineapple lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Poziomka, to bardzo dobre myślenie. Pozwala Ci odciąć głowę.
Mój lekarz to mówił żebym nie wariowała, nie nakręcała się, co ma być to będzie. Na tym etapie i tak nic nie pomożemy naturze, a jedyne co może pomóc to mój spokój i pozytywne nastawienie. Więc się staram spędzać każdy dzień z tym pozytywnym nastawieniem
Choć dzisiaj śniły mi się koszmary eh
Właśnie o to chodzi
Uspokaja mnie to, że czuję się ciążowo, dużo bardziej ciążowo niż przy poronionej ciążytalku lubi tę wiadomość