X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    dziewczyny, macie może czajnik z regulowaną temperaturą? możecie jakiś polecić? słyszałam, że przy dzieciach może się przydać :)

Xiaomi Mi Smart Kettle :) sama jeszcze nie mam, ale tylko czekam aż nasz się zepsuje żeby go wymienić XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja siostra podpisywała w ósmym miesiącu ciąży umowę kredytową na zakup chaty i w miesiąc musieli się ogarnąć, bo mieszkali w klitce na strychu u teściów. Dali radę, ale ja podziwialam ich spokój, bo generalnie mogli wszystko załatwić dużo wcześniej... 😂 Ale oni zawsze tak ze wszystkim na ostatnią chwilę. Kurczę, połówkowe mi dopiero na 15.11. zapisali, pewnie razem z White Innocent będę wizytowac. Umrę do tego czasu.

White Innocent lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Kurczę, połówkowe mi dopiero na 15.11. zapisali, pewnie razem z White Innocent będę wizytowac. Umrę do tego czasu.

Teraz chyba też podobnie wizytujemy? Czy to z kimś innym idę są tydzień w piątek? :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widze problemu w kupowaniu uzywanych rzeczy. W ogole jestem mistrzynia wyszukiwania perelek w ciucholandach od kiedy pamietam, ale moj maz ma zupelnie inne podejscie. Na uzywany wozek czy lozeczko nic nie powiedzial, ale ubranka, otulacze itp. nie wchodza w gre i nie przegadam go. Chyba tesciowa mu wbila takie podejscie do glowy, bo sama zabrania swoim nastoletnim corkom ubierac sie na ciuchach :/
    My zaczynamy totalnie od zera, bo nie mamy nic swojego. Wczesniej wynajmowalismy umeblowane mieszkania, a przez ostatnie 2 lata mieszkamy w moim pokoju z czasow liceum... Dla dziecka tez nic nie odziedziczymy, bo nie mamy po kim.
    I finansowo byloby calkiem spoko, gdyby nie to, ze bralismy kredyt 2 lata temu, kiedy mielismy o wiele gorsza zdolnosc i dostalismy go jedynie na wartosc mieszkania bez wykonczenia 🙈 Ale ciii, juz nie marudze. Kazdy mowi, ze jak pojawia sie dziecko, to nagle wszystko sie uklada, wiec licze na to 😁

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy brać kredyt na mieszkanie ale narazie to kto nam da😂 i słabo to widzę więc planujemy wziąć na samochód, remont góry, piec itp i zostać w domu z moją mamą chociaż nieraz tego nie widzę...

• dory Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka - i coś w tym jest, że wszystkim zaczyna się układać. Tak samo z finansami. Odkąd jestem mamą, mam wrażenie, że nasz budżet jest z gumy - kiedy potrzeba - zawsze znajdzie się jakiś grosz :)

Nikodemka lubi tę wiadomość

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi odnośnie kremów. Patrzyłam ten Resibo fajne ma opinię itp ale kuźwa nie wiem gdzie go można kupić. Talku wiesz może czy jest dostępny w de?
    Dermedic i revitalift jest dostępny w Rossmann także chyba dziś lub jutro skoczę. Muszę wypróbować co mi podpasuje do tej mojej twarzy...

To prawda z tą kasa. Niby jej nie ma a jak trzeba to zawsze się znajdzie 😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka bo tak jest.
    Ja jak urodziłam synka to zostałam zasypana przez obcych ludzi. Dostaliśmy ubranka, lozeczko, pościele i dużo różnych cudów.
    Pamiętam ze sama niewiele kupowałam, np: wózek bo chciałam mieć szary 😜
    Mate bo uważam to za podstawę przy moich dzikusach, chuste i nosidlo, pieluchy wielorazowe...
    Oczywiście jakieś ubranka wizytowe czy na specjalne okazje. Na szczęście u nas jest komis dziecięcy prowadzony przez starsze małżeństwo. Widać ze maja tam tylko ładne i zadbane ubranka z porządnych sklepów.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90% naszej garderoby to rzeczy z ciucha 🙈 jak widzę ceny w sieciówkach to mi słabo 🤭
    My sporo mamy po starszych dzieciach, może zapoluje na używane małe łóżeczko, może na gondolę do swojego wózka no i dostawkę dla starszaka. Za to fotelik chcę nowy porządny. Dobrze że żaden nam już nie został po poprzednich dzieciach ;)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • talku Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, ja kupuję przez internet. Żaden inny krem czy serum nie równa się temu. Może dziewczyny wysyłają za granicę?

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podeslesz link? Bo jestem go ciekawa

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kiedy macie kolejne wizyty do swoich lekarzy? Ja mam na wtorek i już doczekać się nie mogę, żeby zobaczyć dzidziusia❤️

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo lubię resibo :) ale wycofały ten krem nawilżający w zamian wprowadziły nowy lekki krem nawilżający. Ale oprócz tego jest krem odżywczy i miejski też super! 😁 W weekend na haslo ekocuda jest 20% zniżki. Z tego co wiem to wysyłają do Niemiex też. Kwestia ceny.
    https://resibo.pl/produkt/69/resibo-lekki-krem-nawilzajacy-50ml

talku, Agulkowa lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań. I w moczu mam bakterie bardzo liczne w polu widzenia. Wizyta w poniedziałek. Martwię się... A prosiłam o wymaz poprzednio na wizycie to dr stwierdziła że wszystko ok jest.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Ja też bardzo lubię resibo :) ale wycofały ten krem nawilżający w zamian wprowadziły nowy lekki krem nawilżający. Ale oprócz tego jest krem odżywczy i miejski też super! 😁 W weekend na haslo ekocuda jest 20% zniżki. Z tego co wiem to wysyłają do Niemiex też. Kwestia ceny.
    https://resibo.pl/produkt/69/resibo-lekki-krem-nawilzajacy-50ml
    juZ wrzuciłam do koszyka i co patrzę że przesyłki za granicę na razie wstrzymane...
    Muszę poczekać jak będę jechać do pl lub ktoś będzie jechał do mnie ...a szkoda.
    Przynajmniej stronę już dodalam do zakładek.
    Dzięki dziewczyny

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Może dziewczyny faktycznie dzieć ale no nie wiem dziwne to było a ruchy czuje niżej dużo bo sama nie wiem. Byłam w szoku i nawet nie popatrzyłam na ten brzuch.

Dory ts skurcze Braxtona jakiegoś tam? A ile dziennie można ich mieć?
    I w ogóle ja nie wiem jak to odróżnić ani nic 😲
    Sylwia, to co opisałaś to właśnie skurcz, macica się na chwilę spina i puszcza. Będzie tak ćwiczyć do samego porodu, jeśli szyjka się nie skraca, to jest to normalne zjawisko. Nie ma określonej ilości skurczów, która jest ok, a ile za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:08

syllwia91 lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U nas pomijajac logistyke, to bedzie to najbardziej wykanczajacy finansowo czas i nie ukrywam, ze az lapie mnie stres na sama mysl jak my damy rade... Ale wlasnie taki przekorny jest los. Tyle czasu sie staralismy i nie wychodzilo, a udalo sie idealnie tak, ze te dwie rzeczy zbiegly sie w czasie. No, ale nie ma sytuacji bez wyjscia. Wazne, zeby byl kibel, materac i lodówka :D
    Dobrze będzie Nikodemko :) ja szczerze zazdroszczę przeprowadzki. Uwielbiam tematy remontowe i urządzanie mieszkania :)

17u93e5eksatl8vo.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Teraz chyba też podobnie wizytujemy? Czy to z kimś innym idę są tydzień w piątek? :)
    Z kimś innym. Ja kurczę to chyba na polowkowych dopiero małą zobaczę. Szok. To ponad miesiąc jeszcze. 😱

db91f7f0a3.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, też mnie ten Resibo kusi od pewnego czasu, ale jakoś cena mnie zawsze trochę odstraszała ;)

A ja z pytaniem - wiecie może, czy da się gdzieś sprawdzić, czy dany fotelik będzie kompatybilny z wózkiem? Czy to jest tak, że z grubsza każdy fotelik da się adapterem zamontować do każdego wózka? ;) Mam upatrzony fotelik, który chcę kupić w okolicach grudnia, a teraz mam możliwość zakupienia używanego wózka i właśnie się głowię jak sprawdzić, czy ten fotelik będzie się dało zamontować na stelażu ;)

syllwia91 lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku praktycznie każdy fotelik da się dopasować do wózka za pomocą adapterów. Najlepiej by było jakbyś podjechała do sklepu dziecięcego i zapytała o to. Informacji udziela ci bez problemu.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ