X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa piona! Dziewczyny wyszly do szkoly a my z małą w kimę 😀 Dopiero wstalysmy 🤣🤣🤣 Absolutnie nie mam wyrzutow sumienia😀

Moj humor raczej tez do bani, ale nie mam rozchwiania emocjonalnego. Wkurzam sie tylko duzo i szybko. Ludzie mnie irytuja🤣

Co do rozczarowani plcią to ja nigdy nie bylam jakos, nie przezywalam, ale rozumiem ze tak moze sie czlowiek nastawic na cos konkretnego. Mam fajne corki to pewnie chlopakow mialabym kiepskich dlatego ich nie mam i od razu mi lepiej 🤣

Agulkowa lubi tę wiadomość

• dory Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Dory, co się zacznie?

PannaB, nie wiem bo ja kupiłam otulacz Sleepe.

Skurcze Braxtona-Hicksa.

dhi4qqmze6ab5zr4.png
    🌈 A. 2018
    🎀 F. 2020
    🖤 🖤 🖤
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonykarmel brałam ślub w listopadzie i przeprowadzka była w listopadzie 😉

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziewczyny faktycznie dzieć ale no nie wiem dziwne to było a ruchy czuje niżej dużo bo sama nie wiem. Byłam w szoku i nawet nie popatrzyłam na ten brzuch.

Dory ts skurcze Braxtona jakiegoś tam? A ile dziennie można ich mieć?
    I w ogóle ja nie wiem jak to odróżnić ani nic 😲

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to my dzisiaj 😂😂😂

278c649dba4f.jpg

Ja powiem wam, że w tej ciąży sama siebie nie poznaje jestem potulna jak baranek, ugodowa itp nawet mój mąż w szoku bo w pierwszej ciąży to nawet znajomi bali się do mnie dzwonić byłam taka heksa... No ale jak to mówią każda ciąża inna 🤣
    Niech teraz korzystają wszyscy zem taka pocieszna 😅

syllwia91, Natalia05 lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój humor też średnio. Ludzie mnie wkurzają i chodzę z miną jak bym miała kogoś zabić zaraz. Dużo krzycze i się unosze i obrażam 😂 jeden dzień mam super siła energia radość moc a na drugi dzień dramat depresja....

Zazdroszczę Wam tych przeprowadzek! Skupicie głowę na czymś innym Boże jak ja bym chciała tak, czas by leciał i nie myślał tylko o jednym... Zazdroszczę serio ❤️

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - tez myslalam, ze tak bedzie, ale niestety rzeczywistosc mija sie z wyobrazeniem :) Zamiast wpisywac w neta rzeczy zwiazane z mieszkaniem to czytam o ciazy i wyprawce.
    Meetme - ooo, to jestesmy idealnie w tej samej sytuacji :D Ciekawe czy u nas tez nie bedzie opoznienia.
    Marzy mi sie, zebysmy wprowadzili sie do tego mieszkania mozliwie jak najszybciej, a nie chwile przed porodem... Chcialabym pomieszkac tylko z mezem, przygotowac sie do powitania noworodka, a nie tak wszystko na łapu capu.

syllwia91 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam żyrandole... Mieszkamy u siebie ponad 5 lat a nadal żarówki wiszą w przedpokoju i (o zgrozo) w salonie 🤣 w łazience i toalecie dopiero miesiąc temu plafony zamontowaliśmy. Kto by się tym przejmował :P
    Ja czasami łapię się na tym że wkurzam się w sumie bez powodu. Mąż mówi że ciągle wyglądam jakbym była na niego wkurzona. Staram się panować nad sobą ale czasem samo tak wychodzi ;)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, macie może czajnik z regulowaną temperaturą? możecie jakiś polecić? słyszałam, że przy dzieciach może się przydać :)

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak myślę, że jak przychodzi co do czego to wszystko inaczej wygląda, z ciążą, przeprowadzką, dla dziecka nic nie kupuję, bo czekam tak do połowy i jak się przeniesiemy a do domu to na necie wydaje mi się, że wszystkiego nie znajdę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cieplutko 20 stopni :)

A ja nie wiem co mi jest ale jest mi strasznie niedobrze :( Mam wrazenie ze zaraz zwymiotuje. Wirus jakis czy takie spoznione ciazowe?!???😖🤢

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pomijajac logistyke, to bedzie to najbardziej wykanczajacy finansowo czas i nie ukrywam, ze az lapie mnie stres na sama mysl jak my damy rade... Ale wlasnie taki przekorny jest los. Tyle czasu sie staralismy i nie wychodzilo, a udalo sie idealnie tak, ze te dwie rzeczy zbiegly sie w czasie. No, ale nie ma sytuacji bez wyjscia. Wazne, zeby byl kibel, materac i lodówka :D

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polećcie jakiś dobry krem nawilżający do twarzy. Muszę coś kupić bo ten co miałam mi się skonczyl. A coś widze, że skóra mi się zaczęła przesuszać.

Natalia może i ciążowe... Ja ostatnio też od czasu do czasu wymiotuje.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam teraz Revitalift cicaream na noc. Nawet nawet.

Chyba posprzatam szafe. Albo najlepiej wywale ta szafe i cos innego tu wstawie, tak to jest jak sie kupuje z netu :/

My sie zamierzamy przeprowadzic ale najpierw musze znalezc jakies mieszkanie, juz samo to mnie przeraza 😕

• talku Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja mam gorsze żołądkowo dni ostatnio. Ale to pierwsze takie Twoje nudności w tej ciąży?
    Może jednak coś zjadłaś ciężkostrawnego.

Czyli będzie nas więcej dużymi brzuchami do przeprowadzek. Ja się przenoszenia 300 km więc obawiam się tej logistyki. W jeden dzień musimy WSZYTSKO zapalenia z mieszkania i tego samego dnia wypakować 300 km dalej. I to się będzie musiało odbyć jednego konkretnego dnia na przełomie miesięcy czyli prawdopodobnie 1 grudnia. Ja się tylko obawiam żeby się nie przeciążyć i nie wywołać jakiś niepotrzebnych skurczy czy skracania szyjki. Więc wiele spadnie na mojego chłopa. Może mój ojciec mu pomoże albo nasi bracia. Będziemy prosić o pomoc najbliższych.

A finansowo Nikodemko to polecam kupować używane rzeczy dla dziecka. Są takie perełki na Olx albo marketplace na FB. Ja kupiłam właśnie praktycznie nowy otulacz Sleepe za 50 zł zamiast 120 zł i ptaszka whishbeer za 30 zł zamiast 160 zł w idealnym stanie.
    Wózek też kupimy na pewno używany.
    Wiem, że każdy ma inne podejście ale dla mnie osobiście to bardzo ekonomiczne i ekologiczne choć mogłabym sobie pozwolić na nowe rzeczy to wolę oszczędzić na fajne wakacje w trójkę ☺️☺️

amethyst, Nikodemka, Pumka lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa ja używam Dermedic ten taki bardziej żelowy jasnoniebieski, dla mnie najlepszy, jest jeszcze biały gęsty

Nikodemka, u nas finansowo też chyba teraz najcięższy miesiąc, dzisiaj kupiłam prezent dla chrześniaka, jakieś noże do kuchni i zapisuję na kartce, bo boję się, że mi na wizyty zabraknie a idę do dentysty i mojej gin tylko przed wypłatą... kiedyś myśleliśmy, że zaczniemy starania po przeprowadzce, ale stwierdziliśmy, że nie ma co czekać w naszym wieku z 1 dzieckiem i tak wyszło, ale zawsze mówię, że lepiej tak niż wcale by miało nie być i że może lepiej tak się ogarniemy niż tak ze wszystkim czekać nie wiadomo ile, a chyba dużo osób w ciąży urządza, remontuje, przeprowadza się :)

• talku Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, nie wiem jakie kosmetyki preferujesz i jaki masz budżet na krem ale ja dostałam na urodziny Resibo krem nawilżający, wcześniej miałam od nich serum i jestem zachwycona. Idealny. Super nawilża, wygładza i odświeża twarz. Super lekki i bardzo odżywczy. Mnie zachwycił.

A jak coś tańszego to z tego byłam też bardzo bardzo zadowlona: WELDA skin food, kupowałam w aptece. Tylko ten jest tłusty.

relgi09kukfprg92.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wczoraj zrobiło niedobrze, ale to dlatego, że zjadłam sama pół pizzy mrożonej, ale byłam zła na siebie, nieraz jadłam dużo takiej z pizzeri to było lepiej, a wczoraj jak zjadłam po 14 tak dopiero dzisiaj śniadanie było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja talku właśnie posłuchalam Ciebie i oglądałam na olx na fb i grupy i stwierdzam że dużo tam kupię a na pewno dużo ciuchów. Po wypłacie będę polować na całe zestawy w sensie dziewczyny sprzedają np za 100 zł pudełkoc
    Ciuchów rozmiar 56 ale będę polować na większe trochę bo 56 aż tyle nie trzeba. No i jakieś może bujaczki albo taki otulacz sleepe ❤️ zazdroszczę go no w każdym bądź razie tak będę. A w wózki się zakochałam i muszę go mieć i będę sponsorów szukała 😂

Co do czasu ciąży ja też tyle czekałam a poszłam na studia dws kierunki , przypominałam dyrektorce że od września na nauczyciela chce i co? Znalazła godziny, starosta wyraził zgodę na utworzenie miejsca, a ja zaszłam w ciążę i musiałam zrezygnować. Ale niby od września to miejsce znowu dla mnie będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tyle dobrze ze przyjaciółka mi pożyczy laktator, dostawke do łóżka, kosz Mojżesza i jeszcze coś tam. Lampkę misia od niej dostałam. Druga znajoma łóżeczko i przewijak i trochę ciuchów z syna. Także z wielkich zakupów muszę jakąś komode bo pokój małego będzie narazie graciarnia i zrobimy go dopiero za rok więc muszę jakąś komode kupić na wszystkie ciuchy jego. No i wózek i fotelik. Jakieś koce nie koce rożki itd ale to staram się co miesiąc coś zamawiać i przyjaciółka na koniec roku ma mi prezent zrobić z angli i wysłać co będę potrzebowała. Także jakieś ciuszki i gadżety. Na koniec kupię dla siebie te koszule, biustonosze majtki i inne bajery. Teraz po wypłacie chce jakieś ciuszki upolować, termometr może i zacząć pieluszki tetrowe bambusowe bo ich trzeba najwięcej hehe

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ