Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo okropnie dlugo, juz myslalam ze bedzie spokoj ale to wyglada ze do konca ciazy bedzie stres a potem pewnie tez masa badan i kontroli w szpitalu
Co do przyczyny i sytuacji tego ukl pokarmowego nic nie wniosa, glownie chyba pokaza czy dziecko bedzie zdrowe genetycznie czyli umyslowo i fizycznie czy uposledzone 😩 -
O rany...natalia...
Dałam lubię to ale prawdę mówiąc to nie wiem jak się czujesz po tej informacji???
Ja sama nie wiem jak to interpretować?? Czy to lepiej czy gorzej...
I to oczekiwanie.
Mega dzieli jesteście!!!
Mnie tak dziś już szlag trafił że szok.
Kolejne badania na które czekaliśmy w kolejce na NFZ.
Abr przez sen i kontrola uszu Tobiaszka.
Ostatnio lekarz stwierdził że chyba będzie konieczny drenaż i nie uwierzcie...
Ja już mam dość 😭😭😭😭
Dziś rano mój synio się obudził z wyciekiem z ucha. Nie mam pojęcia czy t ebadania maja jakikolwiek sens ale szkoda tracić termin skoro kolejny możliwy to grudzień 2020
🙉🙊🙈
Ja już mam dość tego całego NFZ. Synio się męczy, zastanawiam się cxy te katary nie rozwijają się mu właśnie z tego płynu w uszach. Szkoda mi go strasznie, nie może chodzić do przedszkola, na basen, żadnych sportów kontaktowych 😭😭😭
A on prosi, bardzo chce...
Nie wiem jak mam mu pomóc 😭😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 13:38
-
Natalia, trzymam kciuki za wyniki, no musze Ci powiedzieć, że u Was kurczę to się cuda dzieją. Ja myślę, że do porodu to i żołądek się znajdzie po dobrej stronie i tyle. No. 😘 Ja czekam na ginka, jak zobaczy mój posiew zrobiony przy totalnym braku objawów, a jednak masakryczny, to się przezegna. 😂
-
Natalia trzymam kciuki.
Dziewczyny jak wy nosicie te gacie ciążowe jakaś masakra jest. na brzuchu mi się to to nie trzyma bo mam jeszcze za mały stołkami zjeżdża w łydkach czasami jest za ciasny a czasami też zjeżdża. Jakieś msviedpodpby czy mam figurę nie do ciążowych gaci i mam się z tym pogodzić -
Auricomka, nie pomogę, bo ja stanowczo nie nosiłam ciążowych gaci, tylko zwykłe, rozmiar większe, niż przed ciążą, pilnowalam, żeby nie miały jakichś masakrycznych gumek, no i instalowałam górną krawędź pod brzuchem. Już po ginku, kuźwa jedne globulki rano, drugie wieczorem, mąż maść dostał... Kolorowo. Dziewczyny,czy któraś z Was zażywala w ciąży Lacibios Femina?
-
Dorjana, współczuję sytuacji. Mam nadzieję, że uda się zrobić to badanie. Ja na temat NFZ to wolę nie zaczynać... Wkurza mnie, że robią te 500+. Serio.
Te środki zainwestowane w służbę zdrowia naprawdę mogłyby dać ludziom dużo więcej szczęścia, moim zdaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 16:03
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
A ja od dziś rozpoczynam przygodę z glukometrem. Jeśli przez tydzień-dwa wyniki na czczo będą ciągle przekraczały 90 to mam się umówić na szybszą wizytę i będę miała włączoną insulinę
dodatkowo po samych wynikach krzywej pani od razu mi powiedziała, że nie jem regularnie. No kurcze, nie jem. Nie wiedziałam, że krzywa spadkowa o tym mówi
Natalia o kurcze, ale zamieszanie. Trzymam kciuki za tak pomyślne wyniki jak tylko się da!
A ja od wczoraj czuje Dzidziolkajuż tak od weekendu wydawało mi się, że coś tam mi się przelewa (w pierwszej ciąży nie czułam tej słynnej "rybki", od razu dostawałam kopniaki
), ale od wczoraj czuje takie delikatne stuku puk
jestem zdziwiona, że tak szybko w sumie to poczułam
-
Auricomka wrote:Natalia trzymam kciuki.
Dziewczyny jak wy nosicie te gacie ciążowe jakaś masakra jest. na brzuchu mi się to to nie trzyma bo mam jeszcze za mały stołkami zjeżdża w łydkach czasami jest za ciasny a czasami też zjeżdża. Jakieś msviedpodpby czy mam figurę nie do ciążowych gaci i mam się z tym pogodzić
https://allegro.pl/oferta/anatomiczne-majtki-ciazowe-pod-brzuch-regulowane-7897048570?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OBS_pla_top&ev_adgr=Ci%C4%85%C5%BC%C4%85+i+macierzy%C5%84stwo&gclid=EAIaIQobChMI6MSJoPOg5QIVx4GyCh3HQw28EAQYASABEgL3j_D_BwE
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
iriiska wrote:Te wysokie są paskudne, zdecydowanie polecam takie niskie pod brzuch. Mi się świetnie sprawdzają
https://allegro.pl/oferta/anatomiczne-majtki-ciazowe-pod-brzuch-regulowane-7897048570?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OBS_pla_top&ev_adgr=Ci%C4%85%C5%BC%C4%85+i+macierzy%C5%84stwo&gclid=EAIaIQobChMI6MSJoPOg5QIVx4GyCh3HQw28EAQYASABEgL3j_D_BwEa cycki mam 75E. I wole te lehinsy z duuuuuza gumka, pod cyce
wtedy nie boję sie ze mi sie zsuna, bo pod brzuchem to spadaja
-
Jejku wrote:Rusałka06 a w którym tygodniu byłaś na tym USG połówkowym? Ja byłam w 20+2 i waga Bejbika 366 g – też mi się jakoś dużo wydało
Olalasz super, że masz już wyniki SANCO i wszystko dobrze! Kamień z serca, co?
Natalia05 Ty to się nadenerwujesz... a coś mówili jakie są konsekwencje tego żołądka po drugiej stronie?
20+2 właśnie
Jejku lubi tę wiadomość
-
Auricomka wrote:Natalia trzymam kciuki.
Dziewczyny jak wy nosicie te gacie ciążowe jakaś masakra jest. na brzuchu mi się to to nie trzyma bo mam jeszcze za mały stołkami zjeżdża w łydkach czasami jest za ciasny a czasami też zjeżdża. Jakieś msviedpodpby czy mam figurę nie do ciążowych gaci i mam się z tym pogodzić
Ja ten pas wywijalam częściowo w dółwtedy ta gumka co jest pod biustem była na biodrach i trzymała spodnie
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Mnie wkurzaja te legginsy z Lidla, niby brzuch juz mam spory, a i tak zjezdzaja z niego, z hm byly lepsze zdecydowanie wiec chyba bede musiala znowu kupic tam...
Natalia, no to jakies jaja, mam nadzieje, ze sie wszystko wyjasni juz niedlugo i odetchniesz choc troche...
Dorjana, wspolczuje
-
A o legginsy chodzi
to mi też spadają, nie mam wcale bioder i nie mają się na czym trzymać. Ostatnio uwielbiam rajstopy ciążowe, te się ładnie trzymają brzuszka
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
iriiska wrote:A o legginsy chodzi
to mi też spadają, nie mam wcale bioder i nie mają się na czym trzymać. Ostatnio uwielbiam rajstopy ciążowe, te się ładnie trzymają brzuszka
i rajstopy też .
-
ja z Lidla mam spódnicę i nie spada z brzucha, chociaż dość mały rozmiar kupiłam- może dlatego
ogólnie muszę się przyzwyczaić, że cały brzuch zasłonięty, bo zawsze mnie wkurzało jak miałam cokolwiek powyżej pępka
rajstopy z Gatty są fajne, kupiłam rozm 4, czyli taki jak zawsze, ale 4 pary miałam i wszystkie się podarły już ...