Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Talku też słyszałam, że te powiększone miedniczki nerkowe szybko wracają do właściwych rozmiarów w ciągu pierwszego roku życia. Trzymam kciuki
A jak reszta dziewczyn po wizytach?
Sylwia Ty też miałaś dziś połówkowe. Napisz czy wszystko w porządku u was...
Witaj kejti.talku lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Kejti - to rodzimy razem
Ja sie dzis zmeczylam i naschylalam... Od rana dzien na pelnych obrotach. Teraz mam troche wyrzutow sumienia, bo boli mnie brzuch i krzyz na maksa.
Na pocieszenie przyszedl listonosz z paczka z aliexpress. Zamowilam stanik do karmienia i jest super. Mieciutki, fajnie sie odpina... polecam
Pokaż stanik z AliExpress?
Ja zamówiłam ten z alles Mama z pl. Ciekawe czy z rozmiarem trafilam...Mama za dwa tygodnie przyjedzie to mi przywiezie. Ale jak ten z Ali fajny to też chętnie kupię bo bidony rosną jak szalone -
https://s.click.aliexpress.com/e/sWNBK6SzN
To ten. Tylko rozmiarowka jest chyba zanizona, bo specjalnie wzielam rozmiar wiekszy, a jest dobry juz teraz. Chyba, ze mi cycki urosly przez ten miesiac oczekiwania na przesylkeAgulkowa lubi tę wiadomość
-
U nas po wizycie
Dziewczynka bedzie
Waga 295 g powinno byc 280-300 więc idealne,reszta wymiarów sie zgadza termin mu wyszedł 15 marca,wiercila sie caly czas,jedyne co to jest póki co nisko i napiera na szyjke ale szyjka 3,5 cm wiec narazie okAgulkowa, Mia ❤️, Nikodemka, Gratka, Katy, kate2friend, White Innocent, meetme, Natalia05, Olalasz, Sofijka85 lubią tę wiadomość
-
PannaB wrote:U nas po wizycie
Dziewczynka bedzie
Waga 295 g powinno byc 280-300 więc idealne,reszta wymiarów sie zgadza termin mu wyszedł 15 marca,wiercila sie caly czas,jedyne co to jest póki co nisko i napiera na szyjke ale szyjka 3,5 cm wiec narazie ok -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 19:52
Agulkowa, Jejku, Katy, Kejti 😊, kate2friend, White Innocent, talku, meetme, Natalia05, Olalasz, iriiska, Sofijka85, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Gratuluje dobrych wiesci ❤️
Dziewczyny, jak rozpoznac „stawianie sie” macicy?
Moj brzuch wlasciwie caly czas jest twardy, mam tez te wybrzuszenia, ktore sa bardzo twarde, ale wiem po usg, ze tam sie po prostu uklada dziecko... Jak to odroznic od normalnego stanu?Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
Stawianie się macicy to takie napinanie się chwilowe brzucha. Robi się twardy na chwilę i puszcza.
Ostatnio właśnie prawie cały czas miałam twardy brzuch to lekarz kazał mi brać magnez dwa razy dziennie.. i jest lepiej. Ale dziś ewidentnie przegielam...
A Ty bierzesz magnez?
Mia, PannaB gratuluję udanych wizyt 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 20:09
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Gratuluje dobrych wiesci ❤️
Dziewczyny, jak rozpoznac „stawianie sie” macicy?
Moj brzuch wlasciwie caly czas jest twardy, mam tez te wybrzuszenia, ktore sa bardzo twarde, ale wiem po usg, ze tam sie po prostu uklada dziecko... Jak to odroznic od normalnego stanu?
Mi przy skurczu jakby drętwieje brzuch. Na sekundę brakuje tchu. Z poprzedniej ciąży pamiętam to tak samo i z tygodnia na tydzień fala odrętwienia była dłuższa. Ćwiczyłam wtedy oddychanie 'do brzucha'.
Wybrzuszenia też mam - mała wypina pupę, co ostatnio potwierdziło usg. W pozycji stojącej brzuch mam zazwyczaj twardy, a te napięcia czuję, kiedy się położę.
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
Agulkowa - biorę...
Dory - Mam tak samo, jak stoje, to brzuch jest po prostu twardy. Napiecie i te twarde miejsca czuje jak leze na plecach. Boje sie troche, ze nie bede umiala odroznic co jest normalne, a co nie 😳 -
My po wizycie, mała w 17+0 dniu waży 187 gramów, czyli dobrze. Natomiast mam do Was dziewczyny pytanie - ile wynosiły u Was w podobnym tygodniu długości kości udowych (FL)? Mała ma wszystko o tydzień do przodu, a kość udowa tydzień do tyłu. Ostatnio już na wizytach ta kość udowa była do tyłu troszkę.
Agulkowa, Natalia05 lubią tę wiadomość
-
Hej 🙂 I ja miałam dzisiaj połówkowe. W koncu
generalnie wszystko ok, potwierdzil się i chłopak i termin na 15 marca. Słodziak tak ładnie rodzicom pokazywał stópki 😍
amethyst, Agulkowa, White Innocent, talku, Mia ❤️, meetme, Natalia05, Gratka lubią tę wiadomość
-
amethyst wrote:My po wizycie, mała w 17+0 dniu waży 187 gramów, czyli dobrze. Natomiast mam do Was dziewczyny pytanie - ile wynosiły u Was w podobnym tygodniu długości kości udowych (FL)? Mała ma wszystko o tydzień do przodu, a kość udowa tydzień do tyłu. Ostatnio już na wizytach ta kość udowa była do tyłu troszkę.
A lekarz coś mówił?
Pewnie malutka nadrobi wszystko. Trzymam kciukiamethyst lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wszystkie robicie polowkowe? Mi ginka powiedziała ze na kazdej wizycie dokladnie wszystko mierzy i zapisala mnie na 21t5d na wizytę i wtedy bedzie tez wszystko badac wiec to chyba beda tzw polowkowe. Bo prenatalne te drugie to robi sie razem z badaniami z krwi?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
kate2friend wrote:Dziewczyny wszystkie robicie polowkowe? Mi ginka powiedziała ze na kazdej wizycie dokladnie wszystko mierzy i zapisala mnie na 21t5d na wizytę i wtedy bedzie tez wszystko badac wiec to chyba beda tzw polowkowe. Bo prenatalne te drugie to robi sie razem z badaniami z krwi?