Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate - nie ma drugiego badania krwi. Jest usg genetyczne + test Pappa, usg połówkowe i usg III trymestru
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Kate - nie ma drugiego badania krwi. Jest usg genetyczne + test Pappa, usg połówkowe i usg III trymestru
DokladnieI wszystkie to są w sumie usg prenatalne.
Kate ale mierzy wszystko dokladnie to co na polowkowych? Tam jest iles parametrow w mozgu, przeplywy, serce dokladnie nerki itd to nie sadze zeby to mierzyla ci na kazdym usg 😮
Talku u chlopcow to jest czesta przypadlosc z tymi miedniczkami, w wiekszosci przechodzi samo do konca ciazy. Trzymam kciuki zeby na nastepnym usg juz nie bylo 😘
Amerhyst a jaka masz ta FL? Zaraz sprawdze bo tez bylam 17+3 i 18+1
-
Ojej, dzięki, będę wdzięczna za info. FL ma 2,05. Zasadniczo by mnie to nie martwilo, ale to już trzecie takie usg, no i też synek miał zupełnie inne wymiary, kości udowe były długie, a teraz wcale nie ma tych odnozy imponujących.
Ogólnie to wolałabym po prostu wiedzieć, jeśli nie daj Boże jest jakaś dysplazja, czy coś, bo na razie te różnice są małe, ale potem mogą się pogłębiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 22:19
-
Słonykarmel, dziękuję, czyli to może taka uroda naszych Dzidziutkow. Ale masz 24 mm, czyli 2,4 cm, czy 20,4 mm? Mój lekarz też w ogóle to olał, powiedział, że wszystko ok. No ale ja to do bólu dociekliwa jestem, więc tu tak po prostu zapytać chciałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 23:43
-
nick nieaktualnyJa mam tez troche ponizej sredniej. 17+3 jest 24 mm a 18+1 wyszlo 26,22 mm. Ale te pomiary to zalezy jak im sie utrafi akurat, takze ja bym sie nie martwila. A to u jednego lekarza tak wychodza czy u kilku? Mi z Emilia zawsze wychodzilo FL przy max na dlugosci a nogi ma normalne a nie jakies dlugie.
A polowkowe juz mialas? Jak nie to powiedz tam zeby ci zmierzyl dokladnie ta kosc i najlepiej z kilku ujec (bo na bank beda rozbieznosci).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 22:34
-
nick nieaktualnyAgulkowa wrote:
A jak reszta dziewczyn po wizytach?
Sylwia Ty też miałaś dziś połówkowe. Napisz czy wszystko w porządku u was...
Witaj kejti.
U mnie HL wychodzi dużo większe od reszty i nikt nie mówił nic na ten temat ale to wydaje mi się normalne, jeden człowiek ma długie nogi drugi krótkie trzeci długie ręce .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 23:00
amethyst, Natalia05, Agulkowa, Mia ❤️, Gratka, Kejti 😊, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmethyst no pewnie ze zalezy od reki lekarza, juz 2 mm przesuniecia zmienia wynik na tej niby skali. Glowe jak mi teraz mierzyli to tez ze 3 razy i kazdy wynik inny, jak nie zrobi dobrego ujecia i przyblizenia i tak dokladnie nie przylozy tym kursorem to roznie wyjdzie. Wazne zeby roslo, nie zatrzymalo sie i zeby sie roznica nie powiekszala do np 4 tyg roznicy itd
Sylwia super gratuluje zdrowego synka 😍 Teraz juz chyba mozesz odetchnac? -
nick nieaktualny
-
Mia, Amethyst,Agulkowa, Natalia dzięki za słowa wsparcia. To prawda, że chłopcy mają dłuższe moczowody i mogą się robić zastoje. Ponoć w 90% przypadków to mija więc i ja jestem dobrej myśli że to minie i nerka się nie będzie powiększać.
Wiadomo, że się martwię o moje dziecko i chciałabym żeby było zdrowe a przede wszystkim żeby niczego nie przegapić i dać mu jak najlepszy strat w życiu. Dlatego 6.11 drugie USG i będziemy oglądać nerki.
A teraz Stasiu macha do Was nogami i Was pozdrawia ☺️
I gratuluję wszystkim pozytywnych informacji po wizytach 😍Katy, Jejku, Agulkowa, Mia ❤️, Sofijka85, Gratka, meetme, Kejti 😊, amethyst, White Innocent, Natalia05 lubią tę wiadomość
-
Sylwia to naprawdę super wieści. Będzie wszystko dobrze😘 niestety to zamartwianie się zostanie już do końca... Po porodzie też nie minie 😅
Wiecie co tak pisaliście o tych kościach udowych i powiem wam, że córa wg waszych bejbikow miała krotka ta FL a ma normalne nóżki nawet bym powiedziala, że długie 😆 szczupła i długie nogi aż sama czasem się śmieje z mojego ,,bociana,, wstawilabym foto ale jednak dużo ludzi tu ,, obcych,, czyta ...
Talku pozdrów Stasia za to piękne machanie 🤣😘 trzymam kciuki aby szybko wszystko wróciło do normalnego rozmiaru.
talku, amethyst lubią tę wiadomość
-
Ja sie nie znam na tych badaniach dlatego Was pytam co i jak. Gin moja mowila ze co wizyte bada co trzeba w danym czasie
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
ja wczoraj miałam wizytę, póki co ok, łożysko jest już w lepszym położeniu niż te 2 miesiące temu, usg mówi, że jest ok i to są połówkowe już, żeby więcej nie robić na razie, dostałam zwolnienie na kolejne 3 tygodnie, myślicie, że powinnam dać znać w pracy? ostatnio im pisałam i pewnie wiedzą, że już tak zostanie
-
Kate - usg polowkowe trwa zdecydowanie dluzej niz te zwykle, same te standardowe pomiary wykonywane co wizyte to raczej nie to, ale moze dopytaj
Ja mam troche fisia i na te 3 najwazniejsze usg ide do lekarki z certyfikatem fmf, bo nikomu nie ufam tak jak jej, tym bardziej mojemu prowadzacemu.
talku, Makt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKażdy robi jak uważa. Każdego sprawa indywidualna ja nie wyobrażam sobie nie robić 3 głównych badań u normalnego gin który mówi że się zna alno zd pomiary zrobi.... Jeśli są certyfikaty i to znaczy że zwykły ginekolog nie potrafi tego tak zrobić jak ten z certyfikatem. I innemu bym nie zaufala. Mój na szczęście otwarcie mówi że mam iść i to nie ze przyznaje się do tego że sam nie umie poprostu wie jak ważne są te badania. Szczególnie sprawdzenie serca na tym etapie.