Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rodziłam dwa razy : najpierw naturalnie potem przez cc . Teraz przy trzeciej ciąży okazało się na połówkowych że jakieś naczynia z łożyska przerosły się do blizny . Grozi mi pęknięcie macicy w ciąży , odklejenie łożyska , krwotok przy porodzie ....dopiero wgłębiam się w temat , na razie tyle wiem że poród na pewno będzie trudny bo na pewno będzie dużo więcej krwi niż przy zwykłym porodzie
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnybummy wrote:Cześć dziewczyny,
Od jakiegoś czasu obserwuje to forum i postanowiłam się w końcu przywitać
Z terminu OM termin porodu wyznaczony został na 15.03.2020. Już po połówkowych, będzie dziewczynkaProszę o dopisanie
To moja pierwsza ciąża
Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Ja rodziłam dwa razy : najpierw naturalnie potem przez cc . Teraz przy trzeciej ciąży okazało się na połówkowych że jakieś naczynia z łożyska przerosły się do blizny . Grozi mi pęknięcie macicy w ciąży , odklejenie łożyska , krwotok przy porodzie ....dopiero wgłębiam się w temat , na razie tyle wiem że poród na pewno będzie trudny bo na pewno będzie dużo więcej krwi niż przy zwykłym porodzie
Ojoj wspolczujeTo jest jedno z komplikacji ze lozysko wrasta w blizne. Chyba porod sn wykluczony? Znam tu na jnnym watku dziewczyne, tez po czwartej cc i tez miala lozysko wrosniete w blizne. Napewno musisz byc pod opieka specjalistow, powinien operowac chirurg z doswiadczeniem w takich przypadkach.
-
nick nieaktualnyMm pytanie. Mam twaednienie brzucha, jak leżę na plecach prosto, ale to nie jest twaednienie jako ból, jakoś ucisk, skurcz, poprostu czuje jakby mi coś urósło w danym miejscu i zaraz znika, ale to nie jest zawsze jedno miejsce, różnie i stąd moje pytanie, czy to skurcze czy to dziecko? Nie umiem tego odróżnić, z jednej strony wydaje mi się że skurcz ale skurcz byłby w jednym miejscu wielkości pięści? Myślałam że jak skurcz macicy to że cała Macica się skurczy....🤔
-
syllwia91 wrote:Mm pytanie. Mam twaednienie brzucha, jak leżę na plecach prosto, ale to nie jest twaednienie jako ból, jakoś ucisk, skurcz, poprostu czuje jakby mi coś urósło w danym miejscu i zaraz znika, ale to nie jest zawsze jedno miejsce, różnie i stąd moje pytanie, czy to skurcze czy to dziecko? Nie umiem tego odróżnić, z jednej strony wydaje mi się że skurcz ale skurcz byłby w jednym miejscu wielkości pięści? Myślałam że jak skurcz macicy to że cała Macica się skurczy....🤔
-
syllwia91 wrote:Mm pytanie. Mam twaednienie brzucha, jak leżę na plecach prosto, ale to nie jest twaednienie jako ból, jakoś ucisk, skurcz, poprostu czuje jakby mi coś urósło w danym miejscu i zaraz znika, ale to nie jest zawsze jedno miejsce, różnie i stąd moje pytanie, czy to skurcze czy to dziecko? Nie umiem tego odróżnić, z jednej strony wydaje mi się że skurcz ale skurcz byłby w jednym miejscu wielkości pięści? Myślałam że jak skurcz macicy to że cała Macica się skurczy....🤔
-
Sylwia moim zdaniem to dzidziuś. Jak leżysz to od razu brzuch robi się płaski i ma bobas mniej miejsca więc kazde przeciągnięcie się może być widoczne i jeszcze ma na tyle miejsca aby się porządnie rozciągnąć stąd to nieprzyjemne uczucie czasami. U mnie też tak jest. Z resztą jak się tak położę to zaraz aktywności bobasa wzrasta i to bardzo.
-
Jejku wrote:Mam dokładnie to samo! Czasem, szczególnie jak leżę na brzuchu, rośnie mi taka twarda gula wielkości pięści, to nie boli ale jest lekko nieprzyjemne, po kilku sekundach znika. Ja szczerze mówiąc założyłam, że to dziecko, ale teraz się zastanawiam? Ktoś bardziej doświadczony w temacie ciąży ma z tym doświadczenia?
-
nick nieaktualnyTak, dzidziuś najbardziej się rusza właśnie jak leżę na plecach, w innej pozycji czuje pukanie i nie umiem nawet określić gdzie a tu porostu go czasem aż widać.
Tak przy Ochocie na sikanie to brzuch się robi aż bólacy!
O widzicie! Ja się szczerze mówiąc trochę bałam tych skurczy że może za dużo ale w innej pozycji nie mam tego właśnie i to mi dziwne było. Czytałam że skurcze to ból całego brzucha schodzący w dół a ja nie mam nic schodzacego. Jeśli to dzidziuś to byłoby świetnie! Dziękuję ❤️ -
Ja dzisiaj od rana mam istna dyskotekę w brzuchu :p aż zaglądam czy brzuch mi się rusza :p
Sofijka85 lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:Mnie też tak się wydaje że dziecko, jednak już od dawna nie leżę na brzuchu więc nie znam uczucia
Sweetmalenka śliczny brzuch 😍 i spory już!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:55
-
Ja mam cały czas taki lekko twardy cały brzuch i zastanawiałam się czy to normalne, nic mnie przy tym nie boli.
Zakładam, że to mięśnie ciągle lekko stawiają opór i stąd to uczucie napięcia, ale zamierzam dla zdrowotności umówić się do fizjo uroginekologicznego, który mnie obejrzy i powie "aa tutaj napięcie, tego unikaj, to rozciągaj".
Najchętniej bym się porozciągała solidnie, ale wiem, że prostego nie tykać, bo może być potem kłopot.
Kilka dni temu po raz pierwszy poczułam na zewnątrz ruch, a nie od środka, ale zdarza się to ciągle zbyt sporadycznie, żeby mąż miał szansę poczuć. I faktycznie dzieje się to, gdy leżę na plecach.syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Wow ale już masz ładny brzuszek!syllwia91 lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Jejku wrote:Wróć, chodziło mi oczywiście o leżenie na plecach 🙈 na brzuchu już od dawna nie dam rady też :p
Sweetmalenka śliczny brzuch 😍 i spory już!
-
syllwia91 wrote:Heeej! Gratuluję córeczki i witaj! Jak się czujesz? Coś Ci dolega? Czy wszysrko super?
z powodu silnego napięcia mdm chodze do urofizjoterapeuty i polecam wszystkim dziewczynom! Elo napisała ze obawia się ćwiczyć na własną rękę. Moja fizjo poleciła mi treningi z Kasia Wawrzycka na youtube wiec myślę ze to bezpieczne dla każdej z nas
Elo, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
bummy wrote:Idealnie nigdy nie jest ale nie ma co narzekać
z powodu silnego napięcia mdm chodze do urofizjoterapeuty i polecam wszystkim dziewczynom! Elo napisała ze obawia się ćwiczyć na własną rękę. Moja fizjo poleciła mi treningi z Kasia Wawrzycka na youtube wiec myślę ze to bezpieczne dla każdej z nas
A jak Ty to czujesz to napięcie? chodzę na jogę i ćwiczę sama, ale obawiam się rozciągać (a czuję taką potrzebę, no i myślę, że teoretycznie w każdym ćwiczeniu aktywuje się brzuch, ale może skupiając się na poprzecznym można nieco ulżyć mięśniowi prostemu? takich odpowiedzi potrzebuję od urofizjo