Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
vanilia120 wrote:Peggie ale taka długość szyjki jest przecież ok. A wcześniej jaka miała długość?
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Talku - samo urzadzanie to przyjemna rzecz, ale dookola jest kilka spraw, ktore ta przyjemnosc odbieraja
Juz nie idzie po naszej mysli tak, jak to zaplanowalismy, ale jakos to bedzie.
Mam ogolnie gorszy czas.
Rozumiem. I przytulam 😘
Mam nadzieję że nadchodzący rok będzie dla Was dobry i w spokoju będziecie się cieszyć nowym mieszkankiem i Kacperkiem 😘Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Wlasnie sortuje ciuszki rozmiarami od 56-62 myslicie ze takie na poczatek wystarcza? Bo mam 68 jeszcze duzo ale narazie ich nie bede szykowac do prania.
Czy Was tez dzieciaczki tak kopia w szyjke? Czasami czuje jakby mialo mi cos wyleciec tak kopnie
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
dzisiaj mam wizytę wieczorem, oby było ok, bo ostatnio miałam ciężki weekend, mało odpoczywałam i mało ruchów czuję, jakoś nie mam weny do tych wizyt...
a właśnie: od jakiego rozmiaru zaczynacie z ubrankami? ja chciałam 56, ale mi wszyscy mówią, że nie ma co, że od razu 62, najwyżej podwinę rękawy -
talku wrote:Agulkowa, też mam nadzieję, że ta szyjka jednak nie będzie się skracać, a krwawienie było jednorazowe. Czekam cierpliwie do środowej wizyty.
Może Ty z nerwów wymiotujesz?
Ja kupiłam pakiet od 56. Mam też kilka 50 i nawet 3 szt body na 44 cm w tym pakiecie. Z córką też zaczynałam od 56 i było wszystko jeszcze dość sporo za duże na nią a urodziła się 52 cm długa. Także wydaje mi się ten rozmiar optymalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 14:21
-
sweetmalenka wrote:Tez ostatnio miewam skurcze i dlugotrwale twardnienia brzucha...
chciałam jechać na pogotowie, ale ruszyć się nie moglam. Na szczęście przeszlo.poszłam potem na kontrolę do innego lekarza, niby ordynatora to mnie zlał totalnie
że to normalne i mam normalnie funkcjonować sprzątać, spacerować
i że takie skurcze są normalne. kilka dni potem miałam wizytę u swojego lekarza i całkiem inna opinia
a mojemu bardziej ufam.
-
słonykarmel wrote:dzisiaj mam wizytę wieczorem, oby było ok, bo ostatnio miałam ciężki weekend, mało odpoczywałam i mało ruchów czuję, jakoś nie mam weny do tych wizyt...
a właśnie: od jakiego rozmiaru zaczynacie z ubrankami? ja chciałam 56, ale mi wszyscy mówią, że nie ma co, że od razu 62, najwyżej podwinę rękawy
Ja bym kupiła 56chociaż zależy jakie dziecko. Moja córa długo nosiła 56 a i tak rękawy podwijałam
-
Talku, Peggie oby wszystko było dobrze! To zależy jakich gabarytów będzie dziecko. Moja urodziła się niecałe 3 kg i nawet w tych 56 wyglądała jak kurczak
I w naszym przypadku wcale tak szybko z tych początkowych rozmiarów nie wyrastała.
talku lubi tę wiadomość
-
Peggie wrote:Co Ci lekarz zalecił? U mnie skurcze czasem dość mocne. Ostatnio w nocy mnie trzymało z 30 min i to skurcze z parciem, jak na porodówce
chciałam jechać na pogotowie, ale ruszyć się nie moglam. Na szczęście przeszlo.poszłam potem na kontrolę do innego lekarza, niby ordynatora to mnie zlał totalnie
że to normalne i mam normalnie funkcjonować sprzątać, spacerować
i że takie skurcze są normalne. kilka dni potem miałam wizytę u swojego lekarza i całkiem inna opinia
a mojemu bardziej ufam.
Te skurcze to pewnie przepowiadajace, biore magnez.
U mnie maluch kopie bardzo do wewnątrz-pęcherz, jajniki, czy co tam jeszcze:p ale wczoraj partner pierwszy raz poczuł kopa
Wiem ze powinnam więcej odpoczywać ale nie ma hak... przy 1 dziecku to jeszcze podczas drzenki, a u mnie często Gabryś robi drzemke gdy jedziemy po starsza do szkoly i o..
Katy-czy u Ciebie tez jest taki problem ze zmianą pieluchy lub ubieraniem? U mnie jest krzyk, awantura i ucieczka
.. ręce opadaja. Az na sile musze, a ostatnio mam wrażenie ze to moje dziecko silniejsze ode mnie..upoce sie i namęcze jakbym gory przynosiła.
-
Ja tez bym brala 56 na początek;)
Sweetmalenka, mialam taki problem jeszcze ze 2 tygodnie temu, ale na szczescie juz mu przeszlo. Teraz wystarczy zabawka do reki, albo pytania jak robia poszczególne zwierzątka i zapomina o uciekaniu :p
Za to problem z jedzeniem, wczesniej ladnie jadl, a teraz najczęściej nawet nie chce sprobowac, a mnie cos trafia...
-
Peggie wrote:Tak, jeszcze jest ok, bo norma do 25mm. Z tym, że ja mam cały czas skurcze, które mogą ją skrócić. A nie mam możliwości poleżeć i odpoczywać. 3 tyg temu miała 31mm.
-
Katy wrote:Ja tez bym brala 56 na początek;)
Sweetmalenka, mialam taki problem jeszcze ze 2 tygodnie temu, ale na szczescie juz mu przeszlo. Teraz wystarczy zabawka do reki, albo pytania jak robia poszczególne zwierzątka i zapomina o uciekaniu :p
Za to problem z jedzeniem, wczesniej ladnie jadl, a teraz najczęściej nawet nie chce sprobowac, a mnie cos trafia...
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:To u mnie juz z 3 tygodnie tak robi i się wycwanil i wie ze probujemy go zagadac :p
U nas identyko tylko ze to juz kilka miesiecy trwa. Pozwala sie ladnje ubrac i przewinac tylko ojcu i siostrze 😀 Ja juz jestem mistrzem unikow bo ciagle kopa dostaje 🤣 -
Mój synek urodził się z wagą niewiele ponad 3kg i 56 były za duże więc zaczęliśmy od 50.
Co do kopania w szyjkę macicy to czasami oczy wychodzą mi na wierzch i jestem pod wrażeniem jakiego ma cela ta dziecina.
A jeśli chodzi o grymaszenie przy jedzeniu to polecam blog szpinak robi blee i książkę Carlosa Gonzalesa " moje dziecko nie chce jeść". Nam bardzo pomogła:)) -
Dziewczyny czy wy też macie ostatnio większy apetyt? Zachcianki? Ja prawie cały czas coś miele w buzi 😅 aktualnie robię ciacho 3 bit a za chwilę to zagryze pewnie kapusta kiszona... 🙈 Staram się jeść jak najwięcej owoców i warzyw ale słodycze też królują niestety. Oczywiście te jedzenie przekłada się na mój gabaryt... Wczoraj mąż przychodzi i mowi, że sąsiad go zaczepił... Pytał czy przypadkiem w ciąży nie jestem bo jakoś tak się zaokrągliłam a zawsze szczupłą byłam 😂😂😂 także już i w płaszczu widać ciążę
-
nick nieaktualny
-
Natalia wysyłam 😂
A tak serio ja miałam kryzys z jedzeniem plus wymioty jeszcze niedawno a teraz w nocy potrafię się obudzić bo mnie głód łapie 🙈
Katy ale śliwki przecież to owoce...😂😂😂 Czekolada jest z kakao, kakao to roślina 😂😂😂 więc to prawie jak sałatka... gdzieś taki mem widziałam😂😂😂
Moja córka miała 3720 g a też sporo jeszcze 56 rozmiar nosiła. Z resztą to dużo od firmy ubranek zależy. Jedne 68 będą jak inne 50...Natalia05, Katy, Kala lubią tę wiadomość