X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Peggie ale taka długość szyjki jest przecież ok. A wcześniej jaka miała długość?
    Tak, jeszcze jest ok, bo norma do 25mm. Z tym, że ja mam cały czas skurcze, które mogą ją skrócić. A nie mam możliwości poleżeć i odpoczywać. 3 tyg temu miała 31mm.

vanilia120 lubi tę wiadomość

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• talku Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku - samo urzadzanie to przyjemna rzecz, ale dookola jest kilka spraw, ktore ta przyjemnosc odbieraja ;)
    Juz nie idzie po naszej mysli tak, jak to zaplanowalismy, ale jakos to bedzie.
    Mam ogolnie gorszy czas.

Rozumiem. I przytulam 😘
    Mam nadzieję że nadchodzący rok będzie dla Was dobry i w spokoju będziecie się cieszyć nowym mieszkankiem i Kacperkiem 😘

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, też mam nadzieję, że ta szyjka jednak nie będzie się skracać, a krwawienie było jednorazowe. Czekam cierpliwie do środowej wizyty.
    Może Ty z nerwów wymiotujesz?

relgi09kukfprg92.png
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sortuje ciuszki rozmiarami od 56-62 myslicie ze takie na poczatek wystarcza? Bo mam 68 jeszcze duzo ale narazie ich nie bede szykowac do prania.
    Czy Was tez dzieciaczki tak kopia w szyjke? Czasami czuje jakby mialo mi cos wyleciec tak kopnie

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Tak, jeszcze jest ok, bo norma do 25mm. Z tym, że ja mam cały czas skurcze, które mogą ją skrócić. A nie mam możliwości poleżeć i odpoczywać. 3 tyg temu miała 31mm.
    Tez ostatnio miewam skurcze i dlugotrwale twardnienia brzucha...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam wizytę wieczorem, oby było ok, bo ostatnio miałam ciężki weekend, mało odpoczywałam i mało ruchów czuję, jakoś nie mam weny do tych wizyt...

a właśnie: od jakiego rozmiaru zaczynacie z ubrankami? ja chciałam 56, ale mi wszyscy mówią, że nie ma co, że od razu 62, najwyżej podwinę rękawy :)

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Agulkowa, też mam nadzieję, że ta szyjka jednak nie będzie się skracać, a krwawienie było jednorazowe. Czekam cierpliwie do środowej wizyty.
    Może Ty z nerwów wymiotujesz?
    Nie wiem czy to nerwy czy co... Może po prostu Stasiu nie lubi jak naruszają jego przestrzeń 😉 nie lubi ucisku... Nawet w aucie jak siedzę to mnie tak kopię jak szalony aby się wypchać .

Ja kupiłam pakiet od 56. Mam też kilka 50 i nawet 3 szt body na 44 cm w tym pakiecie. Z córką też zaczynałam od 56 i było wszystko jeszcze dość sporo za duże na nią a urodziła się 52 cm długa. Także wydaje mi się ten rozmiar optymalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 14:21

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Tez ostatnio miewam skurcze i dlugotrwale twardnienia brzucha...
    Co Ci lekarz zalecił? U mnie skurcze czasem dość mocne. Ostatnio w nocy mnie trzymało z 30 min i to skurcze z parciem, jak na porodówce :( chciałam jechać na pogotowie, ale ruszyć się nie moglam. Na szczęście przeszlo.poszłam potem na kontrolę do innego lekarza, niby ordynatora to mnie zlał totalnie :/ że to normalne i mam normalnie funkcjonować sprzątać, spacerować :/ i że takie skurcze są normalne. kilka dni potem miałam wizytę u swojego lekarza i całkiem inna opinia :/ a mojemu bardziej ufam.

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    dzisiaj mam wizytę wieczorem, oby było ok, bo ostatnio miałam ciężki weekend, mało odpoczywałam i mało ruchów czuję, jakoś nie mam weny do tych wizyt...

a właśnie: od jakiego rozmiaru zaczynacie z ubrankami? ja chciałam 56, ale mi wszyscy mówią, że nie ma co, że od razu 62, najwyżej podwinę rękawy :)

Ja bym kupiła 56 ;) chociaż zależy jakie dziecko. Moja córa długo nosiła 56 a i tak rękawy podwijałam ;)

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• KolendrA Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, Peggie oby wszystko było dobrze! To zależy jakich gabarytów będzie dziecko. Moja urodziła się niecałe 3 kg i nawet w tych 56 wyglądała jak kurczak :) I w naszym przypadku wcale tak szybko z tych początkowych rozmiarów nie wyrastała.

talku lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Co Ci lekarz zalecił? U mnie skurcze czasem dość mocne. Ostatnio w nocy mnie trzymało z 30 min i to skurcze z parciem, jak na porodówce :( chciałam jechać na pogotowie, ale ruszyć się nie moglam. Na szczęście przeszlo.poszłam potem na kontrolę do innego lekarza, niby ordynatora to mnie zlał totalnie :/ że to normalne i mam normalnie funkcjonować sprzątać, spacerować :/ i że takie skurcze są normalne. kilka dni potem miałam wizytę u swojego lekarza i całkiem inna opinia :/ a mojemu bardziej ufam.
    U lekarza bylam dawno-wtedy jeszcze tego nie bylo. Teraz ide ok 25. Wczesniej mam usg na ndz i zobaczymy co tym razem lekarz wymysli... szyjka 3,2 wiec nie ma tragedii ale euforii tez nie. I podczas usg prywatnego lekarz kazal mi przec i stwierdził ze szyjka "Nie puszcza " wiec pewnie jest ok.
    Te skurcze to pewnie przepowiadajace, biore magnez.
    U mnie maluch kopie bardzo do wewnątrz-pęcherz, jajniki, czy co tam jeszcze:p ale wczoraj partner pierwszy raz poczuł kopa :D
    Wiem ze powinnam więcej odpoczywać ale nie ma hak... przy 1 dziecku to jeszcze podczas drzenki, a u mnie często Gabryś robi drzemke gdy jedziemy po starsza do szkoly i o..
    Katy-czy u Ciebie tez jest taki problem ze zmianą pieluchy lub ubieraniem? U mnie jest krzyk, awantura i ucieczka
    .. ręce opadaja. Az na sile musze, a ostatnio mam wrażenie ze to moje dziecko silniejsze ode mnie..upoce sie i namęcze jakbym gory przynosiła.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym brala 56 na początek;)

Sweetmalenka, mialam taki problem jeszcze ze 2 tygodnie temu, ale na szczescie juz mu przeszlo. Teraz wystarczy zabawka do reki, albo pytania jak robia poszczególne zwierzątka i zapomina o uciekaniu :p
    Za to problem z jedzeniem, wczesniej ladnie jadl, a teraz najczęściej nawet nie chce sprobowac, a mnie cos trafia...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Ja mam szyjke 3 cm. Obecnie 22t3d, kolejna wizyta 2 grudnia więc się okaże czy się nie skrocila. Trochę się boję bo poprzednia ciążę przelezalam. Ale dzisiaj miałam takie dziwne szczypanie tam w środku, aż się przerazilam. Czasami mi się zdarza klucie, ale to Wiem, że mała tam gmera ale szczypanie mi się nie zdarzylo

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja tez bym brala 56 na początek;)

Sweetmalenka, mialam taki problem jeszcze ze 2 tygodnie temu, ale na szczescie juz mu przeszlo. Teraz wystarczy zabawka do reki, albo pytania jak robia poszczególne zwierzątka i zapomina o uciekaniu :p
    Za to problem z jedzeniem, wczesniej ladnie jadl, a teraz najczęściej nawet nie chce sprobowac, a mnie cos trafia...
    To u mnie juz z 3 tygodnie tak robi i się wycwanil i wie ze probujemy go zagadac :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To u mnie juz z 3 tygodnie tak robi i się wycwanil i wie ze probujemy go zagadac :p

U nas identyko tylko ze to juz kilka miesiecy trwa. Pozwala sie ladnje ubrac i przewinac tylko ojcu i siostrze 😀 Ja juz jestem mistrzem unikow bo ciagle kopa dostaje 🤣

• mamamika Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się z wagą niewiele ponad 3kg i 56 były za duże więc zaczęliśmy od 50.
    Co do kopania w szyjkę macicy to czasami oczy wychodzą mi na wierzch i jestem pod wrażeniem jakiego ma cela ta dziecina.
    A jeśli chodzi o grymaszenie przy jedzeniu to polecam blog szpinak robi blee i książkę Carlosa Gonzalesa " moje dziecko nie chce jeść". Nam bardzo pomogła:))

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie ostatnio większy apetyt? Zachcianki? Ja prawie cały czas coś miele w buzi 😅 aktualnie robię ciacho 3 bit a za chwilę to zagryze pewnie kapusta kiszona... 🙈 Staram się jeść jak najwięcej owoców i warzyw ale słodycze też królują niestety. Oczywiście te jedzenie przekłada się na mój gabaryt... Wczoraj mąż przychodzi i mowi, że sąsiad go zaczepił... Pytał czy przypadkiem w ciąży nie jestem bo jakoś tak się zaokrągliłam a zawsze szczupłą byłam 😂😂😂 także już i w płaszczu widać ciążę;)

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek 2.5kg wazyl i w 56 sie dlugo topił :p

Agulkowa, niestety tez mam zachcianki, ostatnio jadlam ciagle sliwki w czekoladzie xd Juz mi boczki urosly...

Agulkowa lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa daj troche apetytu 😀 Ja mam chyba trymestry zamienione bo odrzut od jedzenia i czuje sie duzo gorzej niz w pierwszym...

Moje corki z waga 3540 i 3450 tez nosily rozmiar 50 (z hm glownie).

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia wysyłam 😂
    A tak serio ja miałam kryzys z jedzeniem plus wymioty jeszcze niedawno a teraz w nocy potrafię się obudzić bo mnie głód łapie 🙈

Katy ale śliwki przecież to owoce...😂😂😂 Czekolada jest z kakao, kakao to roślina 😂😂😂 więc to prawie jak sałatka... gdzieś taki mem widziałam😂😂😂

Moja córka miała 3720 g a też sporo jeszcze 56 rozmiar nosiła. Z resztą to dużo od firmy ubranek zależy. Jedne 68 będą jak inne 50...

Natalia05, Katy, Kala lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ