X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie ostatnio większy apetyt? Zachcianki? Ja prawie cały czas coś miele w buzi 😅 aktualnie robię ciacho 3 bit a za chwilę to zagryze pewnie kapusta kiszona... 🙈 Staram się jeść jak najwięcej owoców i warzyw ale słodycze też królują niestety. Oczywiście te jedzenie przekłada się na mój gabaryt... Wczoraj mąż przychodzi i mowi, że sąsiad go zaczepił... Pytał czy przypadkiem w ciąży nie jestem bo jakoś tak się zaokrągliłam a zawsze szczupłą byłam 😂😂😂 także już i w płaszczu widać ciążę;)
    Mam.. dzis waga pokazala mi plus 10 kg takze tego

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Mam.. dzis waga pokazala mi plus 10 kg takze tego
    Sweetmalenka dlatego ja nie staję na wagę... Ważę się tylko na wizytach u gina 😂ale czuje, że mogę pobić wynik kg z poprzedniej ciąży...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę... Ja mam apetyt ale jest nie mogę za bardzo...a słodkie to już w ogóle... 😔 Polknelabym czekoladę studentska AH ❤️

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wciągnęła coś słodkiego jakbym mogła 😭 ostatnio zjadłam sobie dwa cukierki po obiedzie, ale stwierdziłam, że to bez sensu, bo się nie nacieszyłam tym smakiem, a tylko przez następne dni chodziłam jak narkoman na głodzie 😂 mi waga dopiero ruszyła do przodu, dzisiaj rano się zważyłam, żeby wiedzieć na jutrzejszą wizytę co i jak i mam +1.5 kg. Mam zamiar skończyć na 7, niech coś mam z tej cukrzycy chociaż 😂

Moja 3,9 kg w 56 chodziła 3 miesiące 😊 teraz też mam przygotowane wszystko od tego rozmiaru.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet slodkiego nie moge, nawet na maca nie mam ochoty a to juz cos 🤦‍♀️ No nic, moze przejdzie. Musze powiedziec ze zdecydowanie wole ciaze letnie, ta jesien depresyjna.

Jutro wyniki rezonansu. Juz mam zalamanie nerwowe 😭

• Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 5 kg na plusie, ale już patrzeć na siebie nie moge... poszło mi strasznie w uda. Jem mniej słodyczy w sumie to staram się zastępować je owocami. Boje się, że więcej przytyje a to nie do konca dobre dla mojego kręgosłupa

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja nawet slodkiego nie moge, nawet na maca nie mam ochoty a to juz cos 🤦‍♀️ No nic, moze przejdzie. Musze powiedziec ze zdecydowanie wole ciaze letnie, ta jesien depresyjna.

Jutro wyniki rezonansu. Juz mam zalamanie nerwowe 😭
    Trzymam kciuki. Nie dziwię się że masz pietra. Ale pewnie będzie tylko potwierdzeniem ostatniej wizyty.

Natalia05 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, trzymam kciuki bardzo mocno, mam nadzieję, że to ostatecznie koniec nerwów będzie, bo ileż można. Ja mam jutro polowkowe i już robię w gacie ze strachu. Co do jedzenia, to niestety uruchomił mi się dziwny apetyt na pizzę. Masakra. Słodkie to mi się chce jak zawsze, ale staram się kontrolować. Zaszaleje może w weekend i zrobię domowe banoffee, w końcu banany są bardzo zdrowe, a w ciąży trzeba jeść owoce. 😂

Agulkowa, Natalia05 lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też te ciąże jesienno-zimowe przytlaczaja. I ciągle mam chęć na słodkie :/ bez ciastek w domu się nie obejdzie - takich zwykłych "domowych" albo kakaowych;/ masakra

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja od 8 lat mam problemy żywieniowe...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co narzekać na zimową ciążę, jak nam nogi spuchną to w śnieg wsadzimy i z głowy ;) a w lecie byśmy się topiły w upale z tymi naszymi brzuchami, całe spuchnięte i upocone ;)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wole ostatni trymestr zima. Poprzednio rodziłam w czerwcu i zastanawiałam się jak kobiety mogą jeszcze całe lato wytrzymać w ostatnich miesiącach...

Ja mam apetyt jak zawsze - duży niezależnie od ciąży ;) tylko ze przed ciąża nie tyłam a teraz tempo zawrotne ... eh . Dla mnie najgorszy pod katem jedzenia był 1 trymestr bo nie miałam mdłości ale za masakryczny głód 24h. Jadłam dwa razy więcej niż normalnie i 4 kg zarobiłam już w 1 trymestrze... teraz jem normalnie ale dalej szybko tyje...

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troje dzieci z lata i wlasnie super sie czulam. Lato cieplo basen jezioro natura spacery nad morzem ❤️

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze lepiej ciaza gdy cieplo teraz brzuch i tony warstw i jak hipopotam...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę rodziłam w kwietniu i cieszyłam się, ze ostatnie miesiace są w zimie. I tak było mi cały czas gorąco, tak ze chodziłam w mróz w cienkim płaszczyku 😂 no i nogi tak nie puchną w zimnie ( chociaż wsadzić je do kozaka... ja chodziłam już później tylko w emu 😂) no ale koleżanka rodziła w lipcu i była tak mega opuchnięta, ze jej aż współczułam.

laijp2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprzednio tez rodzilam w kwietniu i o ile balam sie, ze zaraz mi kurtka zimowa peknie tak reszte bylo wszystko ok, nie spuchlam w ogole:p A szwagierka, ktora rodzila na poczatku września miescila noge tylko w klapki xd

Dzisiaj czeka mnie dzien przy garach bo sami sobie gotujemy na "wesele" i prosze o kciuki zebym sie nie rozkleila jutro w tym urzedzie i zeby wszystko poszlo gladko 😂

meetme, Sofijka85, Mia ❤️, Gratka, Elo, Dorjana lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kciuki :)
    Podziel się przepisami, właśnie się zastanawiam czym ugościć moich goście w styczniu

Katy lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy! Wielkie kciuki ✊

Katy lubi tę wiadomość

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy powodzenia! Podziwiam, ze jeszcze ogarniasz gotowanie dla gości! Szacun!

Ja właśnie jadę na krzywa cukrowa i się stresuje... ale bardziej niż badaniem stresuje mnie przepychanie się w kolejce ... napisane jak wół, ze kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki ale i tak ludzie robią problemy i miny... a spieszy mi się do pracy, a i tak spędzę tam ponad 2 godz wiec na pierwsze pobranie chce wejść jak najszybciej

Katy lubi tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka06 wrote:
    Katy powodzenia! Podziwiam, ze jeszcze ogarniasz gotowanie dla gości! Szacun!

Ja właśnie jadę na krzywa cukrowa i się stresuje... ale bardziej niż badaniem stresuje mnie przepychanie się w kolejce ... napisane jak wół, ze kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki ale i tak ludzie robią problemy i miny... a spieszy mi się do pracy, a i tak spędzę tam ponad 2 godz wiec na pierwsze pobranie chce wejść jak najszybciej
    Najlepsi sa starsi ludzie ktorzy maja duuuuzo wolnego czasu ale kobiety w ciazy i tak nie przepuszcza

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ