X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam antybiotyk na infekcje dróg oddechowych z która walczę od tygodnia ... niby bezpieczny w ciąży ale mam wątpliwości czy brać.... wydaje mi się ze już jest lepiej z ta infekcja ale z drugiej strony rano jest ciagle masakra i wypluwam wtedy dużo flegmy w tym tez żółta. Ale wcześniej było gorzej wiec sama nie wiem....

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Piotruś zmarł 😔

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka ja brałam w październiku antybiotyk Amoxicillin wlasnie na infekcje górnych dróg oddechowych. Jest bezpieczny. Potwierdzone info. Także lepiej weź. Zdrówka życzę.

Sylwia straszne i dolujace to niestety....

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

O nie 😭😭😭😭 To takie okropne😞

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White - o matko, wspolczuje tego dziadostwa... Ale najwazniejsze, ze znalazlas wroga, tym bardziej, ze nie bylo objawow.
    My tez sie wybieramy do 8 gwiazdek, bo poki co nie wiem czy upatrzony Avionaut Pixel bedzie w ogole pasowal do naszego auta. No i chcialabym baze ze wzgledu na wygode, bo duzo jezdzimy i z malym nie zamierzamy tego zmieniac. Tylko koszt spory :/
    U nas przez kilka pierwszych miesiecy bedzie tylko Chicco, pozniej lozeczko, ale mysle tez o czyms do salonu, chyba o lezaczku Tiny Love, ewentualnie o upolowanym na olx koszu mojzesza :)
    No i tez jestem fanka minimalizmu, nie planuje niz oprocz rozka.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamika wrote:
    Mój synek na początku spał w pustej kołysce, a w 6 tygodniu już tak się wiercił, że wybudzal się gdy wpadał w szczebelki:) wtedy kupiliśmy łóżeczko które slozylo głównie do wrzucenia go jak chciałam skorzystać z lazienki i mieć pewność, że jest bezpieczny bo on nie lubił w nim spać. Do pół roku spał głównie z nami, często na nas :) a później odkrecilismy jeden bok od łóżeczka i zrobiliśmy z niego dostawke. To był strzał w dziesiątkę:) tak to funkcjonuje do dziś. My mamy swoje łóżko dla siebie, a synek ma blisko rodziców:) nie wiem tylko jak to rozwiazac po porodzie :)

Mamamika, czyli od normalnego dużego szczebelkowego odkręciliście ścianke i po prostu dostawiliście do łóżka? :)
    Hmm... może to jest wyjście zamiast dostawki której wielkość pozwala na 6 miesięcy użytkowania.... hmm

marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • bummy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Ja mam fotelik na pasy do samochodu. Na początku robiłam z tego tragedie, ze jak to, ze z baza wygodniej, ale pozniej okazało się...ze bardzo duzo moich koleżanek korzysta z tego rozwiazania. I jak doszły do wprawy w zakładaniu pasow to dosłownie zajmuje im to minutę.
    Na warsztatach dla cieżarnych, gość co na codzień zajmuje sie fotelikami samochodowymi, mowił ze poziom bezpieczeństwa jest taki sam jak przy bazie.
    Gdybysmy jeździli częściej pewnie bym zainwestowała w baze, ale biorac pod uwage to ze mam wszystko na miejscu, a nasze wyjazdy to glownie tesciowa raz w miesiacu, to taka opcja jak na razie moze zostac.
    Sucharek85 wlasnie takie samo mam zdanie na ten temat z ta jedynie różnica ze tesciowa mam tez praktycznie na miejscu :D chyba zostaniemy przy tym ze kupimy nowy fotelik a jesli w czasie uzytkowania okaze sie ze ta baza jest jednak niezbedna to się ja po prostu dokupi, nie żyjemy w komunie przecież...

Przykro mi z powodu Aniołka niech spoczywa w pokoju :(

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Mamy land cruisera, 9 letni i jak na tak "wiekowe" auto ma jeszcze jakos dziwnie zrobiony ISOFIX, w połowie środkowego siedzenia i stąd problemy.

To faktycznie jakoś mocno kreatywnie ;)

iriiska lubi tę wiadomość

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Makt Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

O nie :(

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O nie 😭😭😭😭 To takie okropne😞
    Straszne :( Miałam nadzieję, że się uda. Znam historię z 25ego tygodnia z happy endem. Ale na tym etapie szanse są małe :(

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • mamamika Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunderka wrote:
    Mamamika, czyli od normalnego dużego szczebelkowego odkręciliście ścianke i po prostu dostawiliście do łóżka? :)
    Hmm... może to jest wyjście zamiast dostawki której wielkość pozwala na 6 miesięcy użytkowania.... hmm

Dokładnie tak zrobilismy. Obok łóżeczka stoi jeszcze półka na książki więc nie odsuwa się od łóżka. Funkcjonujemy tak już dwa lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:31

tunderka lubi tę wiadomość

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My posiadamy stary samochód, do którego nie można zamontować bazy.
    Na początku bardzo mnie to stresowało, ale jak nam pokazali że montowanie fotelika to tak naprawde 3 ruchy to się uspokoiłam.

Prawda jest taka, że z bazą nie da się niepoprawnie zamontować fotelika.
    Bez bazy trzeba uważać i robić według instrukcji.

My kupiliśmy wózek i fotelik jakoś w 4 miesiącu ciąży i tak byliśmy zakręceni że nikt nam go nie przymierzył czy pasuje.

Martwię się co będzie jak okaże się że jednak nie pasuje. Muszę męża dzisiaj wysłać na dół z fotelikiem.

Odnośnie łóżeczka/ dostawki ja się właśnie zastanawiam czy nie dałoby się zamontować normalnego łóżeczka do łóżka i tym samym zredukować koszty. Ale z 2 strony dostawka na kółeczkach z podnoszonym bokiem mogłaby robić za "przenośnie" łóżeczko i jeździć ze mną po mieszkaniu.

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy pojechać do 8 gwiazdek, ale jakoś nie czułam się na siłach, tzn nie przygotowałam się, nie poczytałam, poza tym było już późno. Byliśmy za to na takich ogólnych zakupach, niby takie wyprzedaże dzisiaj :)
    w Smyku jest 25% do 2 grudnia chyba, w hm 20 % jeszcze jutro, jakbyście chciały jakieś ubranka kupić. Ja kupiłam 5 body z długim rękawem, miały być za 50 zł a było za 37,50 zł, czy jakoś tak, muszę jutro tam zajrzeć może po coś większego, ale nie wiem czy dam radę po tych badaniach...

• Jejku Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonykarmel a jakie masz jutro badania?
    Ja black friday zbojkotowałam nie licząc tego fotelika. Za to w niedzielę wybieram się na targi dzieciowe, więc może w końcu ruszę z ciuszkami, bo na razie mam kilka sztuk po dzieciach znajomych ;)

Ps. Uważajcie na siebie na drogach. Ja dziś zaliczyłam stłuczkę pod samym domem - jakiś Pan nie wyhamował i stuknął mnie w tył :/ na szczęście lekko, ale i tak trochę mnie to zdenerwowało.
    Mam nadzieję, że to koniec złej passy na najbliższy czas 😒

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis testowalam w Smyku upatrzony wozek. Fajnie, bo mozna tam pojezdzic po roznych rodzajach podloza :) Jestem prawie zdecydowana na Bebetto Luca Pro.
    No i krzywa cukrowa mam za soba... chyba jest ok.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Słonykarmel a jakie masz jutro badania?
    Ja black friday zbojkotowałam nie licząc tego fotelika. Za to w niedzielę wybieram się na targi dzieciowe, więc może w końcu ruszę z ciuszkami, bo na razie mam kilka sztuk po dzieciach znajomych ;)

Ps. Uważajcie na siebie na drogach. Ja dziś zaliczyłam stłuczkę pod samym domem - jakiś Pan nie wyhamował i stuknął mnie w tył :/ na szczęście lekko, ale i tak trochę mnie to zdenerwowało.
    Mam nadzieję, że to koniec złej passy na najbliższy czas 😒

Mam nadzieję, że wszystko ok? :*
    Jeździsz w adapterze do pasów?

marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • talku Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, w Krakowie idziesz na targi?
    Ja też się wybieram 😊😊

Jak się czujesz po tej stłuczce? Miałaś adaptery?

relgi09kukfprg92.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam adaptery, to też było bardzo lekkie stuknięcie. Na początku myślałam, że mi samochód jakoś zgasł i szarpnął po prostu. Ale fakt - to było dosłownie 20 metrów od domu, wjeżdżałam do garażu. I cieszę się, że jednak mam ten adapter i go zapinam nawet na krótkie odcinki.

Talku na targi w Warszawie - jutro są Mamaville :)

talku lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jak to zwykło bywac zaglądam do was przy sobocie.
    Widzę że u was etap zakupowy 😍😍😍
    Ja prawde mówiąc jeszcze nic typowo dzidziusiowego nie kupiłam.
    Wózek mamy stary bebetto Luca + nosidełko maxicosi.
    Łóżeczko drewniane białe bez 1 ścianki, jako dostawka.
    Co do pościeli i dodatków do łóżeczka. Ja używam, uszylam dla poprzednich dzieci ochraniacz i też stosuje. Dodatkowo podkładam dzieciom kolderke (robię takie podparcie) w celu wlasnie kontrolowania główki. Ukradam raz na prawą, raz na lewą. Znam osobiście dzieci starsze i bobaski które nie były przekaladane i mają zdeformowane główki (wklesle z jednej strony)
    Co do śmierci lozeczkowej??? Hmmm... Troszkę mnie zastanawia jak dziecko miało by się udusić takim ochraniacze??? Moje maleństwa w pierwszym miesiącu na bank nie potrafiły się przewracac samodzielnie pomimo że to raczej okazy energiczne (stawały i chodziły przy meblach już w 6-7msc życia)
    Może czuję się bezpieczniej przez to że u mnie jest ta dostawki, brak jednej ścianki i dziecko ułożone zawsze bliżej mnie.
    Mamy radar z tatusiem na początku włączony i szybko reagujemy???
    Nie wiem... Ja nie wyobrażam sobie bez ochraniacza tym bardziej w zimie bo u nas troszkę ciągnie od okna 😱

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba dziś na wszelki wypadek spakuje do szpitala bo znów coś planie
    🤔
    Wczoraj wróciłam z Warszawy z konsultacji z chirurgiem i chyba wyjazd mi troszkę dał w kość. Widać siedzenie w aucie też nie może zaszkodzić 🙈🙉🙊

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ