Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kate2friend wrote:Makt a jaki materac kupilas? Podeslesz linka? Zastanawiam sie nad takim lateks, pianka w srodku i kokos, ze najpierw spi na kokosie a pozniej oderacasz na lateksowa strone. Duzo nie kosztuje bo ok 130zl na allegro, ale jest tak duzy wybor tycj materacy ze zglupialam ktory mam kupic. Chyba kupie taki gdzie najwieksza popularnosc
My wzięliśmy narazie zwykły kokos bo jak nam pan pokazał te materacyki właśnie ze jest i kokos i lateks i coś tam jeszcze to one strasznie grube są i wtedy prześcieradło na gumce zwyczajnie może już nie objąć i się zsuwaća ze na początku na najwyższym poziomie łóżeczka mała niekoniecznie będzie dużo spać bo będziemy mieć jeszcze kosz Mojżesza to wzięliśmy coś prostszego i tańszego
materac zawsze można w razie czego zmienić później
ale moja siostra jak kupowała to właśnie chyba kokos- lateks na Allegro.
Ale szczerze nawet nie wiem jakieś firmy jest tej materac, wzięliśmy go na „macanie”Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:38
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a macie doświadczenie z wózkami Cybex? Rozważamy wersję Priam. Teściowa chce się szarpnąć, wiec na bogato
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
My kupowalismy dla Synka też z tej firmy Hevea i z tego co kojarzę to pianka lateks, jakoś tak że po roku zmienia się stronę i raczej nie będę go wymieniać bo Mały spał w łóżeczku może z 5 miesięcy i jest jak nowy.
Pamiętam jak koleżanka mi odradzala te Kokosowe, podobno były jakies sytuację gdzie po zmoczeniu materaca wychodzili z niego jakieś robaki, opowiadała mi jak jej Synek mial jakieś uczulenie a koniec końców pediatra jak ich zapytała na jakim materacu śpi dziecko to powiazali fakty i wyszło na to, że materac wylądował w koszu bo te insekty dziecko pogryzlykate2friend lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, ja juz zglupialam... Zastanawiam sie czy kupowac Chicco czy dostawic lozeczko.
Chicco do mnie przemawialo, bo chcialabym przemieszczac sie nim po mieszkaniu, ale z drugiej strony wystarczy na jakies pol roku, a pozniej i tak maluch powedruje do lozeczka. Oszaleje :d -
Nikodemka wrote:Kurcze, ja juz zglupialam... Zastanawiam sie czy kupowac Chicco czy dostawic lozeczko.
Chicco do mnie przemawialo, bo chcialabym przemieszczac sie nim po mieszkaniu, ale z drugiej strony wystarczy na jakies pol roku, a pozniej i tak maluch powedruje do lozeczka. Oszaleje :dNikodemka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Czytalam ze od 20tc moga wystepowac wiec nie chce siak paniki... dziś do poludnia tez bylo ok. Teraz znowu nadchodza...
Hmm a nie troche za czesto...? Jak nie przejdzie to moze sie umow na wizyte zeby sprawdzic czy to przypadkiem jakos na szyjke nie dzialasyllwia91 lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:A ja mam dzisiaj i wczoraj takie skurcze i tak mi twardnieje macica ze szok. I promieniuja do plecow
Może się czymś trochę przeforsowałaś? Jak dłużej niż jeden dzień to ja bym dla własnego spokoju jednak pojechała się upewnić, że wszystko jest ok może jak nie ma dramatu to nie do szpitala od razu, ale do swojego gina na pewno.
Dziewczyny z niedoczynnością tarczycy, przed krzywą cukrową brałyście lek na tarczycę? Wiem, że badanie na czczo, ale tak sobie myślę, że jak wypiję tą glukozę to mam potem wziąć lek? Bo po glukozie to już tak nie za bardzo na czczo będzie... -
Częstość skurczy zależy od naszej natury. Z pierwszym synem brzuch twardniał mi kilka albo kilkanaście razy dziennie czasami na długo. O ile jest to bezbolesne nie stanowi zagrożenia. Tak twierdził mój lekarz. Synek urodził się w 40 tygodniu.
W tej ciąży też twardnieje prawie codziennie ale to i tak sporo rzadziej niż w pierwszej ciąży. -
Sweetmalenka odpoczywaj jeśli możesz i magnez bierz. Mi pomaga na takie akcje. A z lekarzem dobrze skonsultować, jeśli masz taką możliwość.
Ja dziś zaliczyłam targi i mam pierwsze prawdziwe zakupy dla dziecka za sobą 🤩
Swoją drogą mój mąż mnie zaskoczył. Wybieraliśmy śpiworek do spania, już chciałam brać taki neutralny w czarne wzorki, ale mąż zdecydował, że w kwiatki będzie lepszy - czyli jego ta dziewczyńska słodycz też trochę dopadła 😂
-
Kurcze wlasnie te skurcze sa dosyc bolesne, a ja raczej mam wysoki próg bolu. I trwaly co 5 min, po 1 min. Ale juz przeszly, na szczęście. Wzielam nospe i polezalam i lepiej.
Faktycznie, mialam oststnie 2 dni bardzo pracujące i ciagle w biegu, ale zeby az tak. Do mojej gin moge isc tylko ona nie ma w gabinecie usg i zbada mnie tylko palcami. A palcami nie stwierdzi czy szyjka sie skrocila...
No mam nadzieję ze to tylko chwilowe bylo.
-
nick nieaktualnyJak bolesne to tym bardziej warto sprawdzic... Jakby ci wrocily to nie wiem jedz gdzies na ip czy do kogos kto ma usg. Ja juz bym wolala dmuchac na zimne, bo ostatnio tez ta mama piotrusia pisala o skurczach a nastepny dzien miala wczesniaczka
syllwia91, Agulkowa lubią tę wiadomość
-
Mi tez cos dzisiaj brzuch twardnieje i pobolewa, wydaje mi sie, ze to przez to, ze synka wczoraj nosilam troche wiecej niz zwykle...Dzisiaj nie mial drzemki w ciągu dnia wiec nie mialam kiedy odpocząć i dopiero teraz leze od godziny i jest troche lepiej...Ogolnie w ciągu ostatnich dni brzuch mi jakos urosl i sie robi coraz ciężej, nie wiem jak wytrzymam te 3 miesiace jeszcze
-
Ja w dniu kiedy miałam krzywa cukrowa nie brałam leków na tarczycę.
Doszłam do wniosku, że jeden raz mi nie zaszkodzi.
Nie wiem czy prawidłowo czy nie
Zaczynam coraz bardziej myśleć o łóżeczku zamiast dostawki, a powiedzcie mi każde łóżeczko ma możliwość odkrecenia jednej ścianki??Inka150 lubi tę wiadomość