X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Makt Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Makt a jaki materac kupilas? Podeslesz linka? Zastanawiam sie nad takim lateks, pianka w srodku i kokos, ze najpierw spi na kokosie a pozniej oderacasz na lateksowa strone. Duzo nie kosztuje bo ok 130zl na allegro, ale jest tak duzy wybor tycj materacy ze zglupialam ktory mam kupic. Chyba kupie taki gdzie najwieksza popularnosc

My wzięliśmy narazie zwykły kokos bo jak nam pan pokazał te materacyki właśnie ze jest i kokos i lateks i coś tam jeszcze to one strasznie grube są i wtedy prześcieradło na gumce zwyczajnie może już nie objąć i się zsuwać :) a ze na początku na najwyższym poziomie łóżeczka mała niekoniecznie będzie dużo spać bo będziemy mieć jeszcze kosz Mojżesza to wzięliśmy coś prostszego i tańszego ;) materac zawsze można w razie czego zmienić później :) ale moja siostra jak kupowała to właśnie chyba kokos- lateks na Allegro.
    Ale szczerze nawet nie wiem jakieś firmy jest tej materac, wzięliśmy go na „macanie” :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:38

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f5de224f34f1.jpg

kate2friend, amethyst lubią tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie doświadczenie z wózkami Cybex? Rozważamy wersję Priam. Teściowa chce się szarpnąć, wiec na bogato :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz poczytaj sobie na grupie na FB wozkowe porady gdy nie wiesz jaki wózek wybrać. Jest mnóstwo opinii o cybex priam.

Olalasz lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupowalismy dla Synka też z tej firmy Hevea i z tego co kojarzę to pianka lateks, jakoś tak że po roku zmienia się stronę i raczej nie będę go wymieniać bo Mały spał w łóżeczku może z 5 miesięcy i jest jak nowy.
    Pamiętam jak koleżanka mi odradzala te Kokosowe, podobno były jakies sytuację gdzie po zmoczeniu materaca wychodzili z niego jakieś robaki, opowiadała mi jak jej Synek mial jakieś uczulenie a koniec końców pediatra jak ich zapytała na jakim materacu śpi dziecko to powiazali fakty i wyszło na to, że materac wylądował w koszu bo te insekty dziecko pogryzly

kate2friend lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj i wczoraj takie skurcze i tak mi twardnieje macica ze szok. I promieniuja do plecow

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja mam dzisiaj i wczoraj takie skurcze i tak mi twardnieje macica ze szok. I promieniuja do plecow
    Może jedz na ip?

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Może jedz na ip?
    Czytalam ze od 20tc moga wystepowac wiec nie chce siak paniki... dziś do poludnia tez bylo ok. Teraz znowu nadchodza...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja juz zglupialam... Zastanawiam sie czy kupowac Chicco czy dostawic lozeczko.
    Chicco do mnie przemawialo, bo chcialabym przemieszczac sie nim po mieszkaniu, ale z drugiej strony wystarczy na jakies pol roku, a pozniej i tak maluch powedruje do lozeczka. Oszaleje :d

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • bummy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dory wrote:
    Świetne są materace Hevea. Mamy od dwóch lat lateksowy i jest jak nowy. Zero odkształceń i twardość bez zmian 👌
    Kupulam ostatnio na promocji za 200 zl ciekawe jak się będzie sprawdzal :) wygląda porzadnie :)

dory lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Kurcze, ja juz zglupialam... Zastanawiam sie czy kupowac Chicco czy dostawic lozeczko.
    Chicco do mnie przemawialo, bo chcialabym przemieszczac sie nim po mieszkaniu, ale z drugiej strony wystarczy na jakies pol roku, a pozniej i tak maluch powedruje do lozeczka. Oszaleje :d
    Te wątpliwości co będzie lepsze sa straszne. Przyprawiaja o zawrót głowy. Jak nie moge podjąć decyzji to zostawiam problem na potem, a nóż pewnego dnia decyzja sama sie podejmie :D

Nikodemka lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Czytalam ze od 20tc moga wystepowac wiec nie chce siak paniki... dziś do poludnia tez bylo ok. Teraz znowu nadchodza...

Hmm a nie troche za czesto...? Jak nie przejdzie to moze sie umow na wizyte zeby sprawdzic czy to przypadkiem jakos na szyjke nie dziala

syllwia91 lubi tę wiadomość

• Inka150 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

Może się czymś trochę przeforsowałaś? Jak dłużej niż jeden dzień to ja bym dla własnego spokoju jednak pojechała się upewnić, że wszystko jest ok może jak nie ma dramatu to nie do szpitala od razu, ale do swojego gina na pewno.

Dziewczyny z niedoczynnością tarczycy, przed krzywą cukrową brałyście lek na tarczycę? Wiem, że badanie na czczo, ale tak sobie myślę, że jak wypiję tą glukozę to mam potem wziąć lek? Bo po glukozie to już tak nie za bardzo na czczo będzie...

k277fn7.png
  • mamamika Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częstość skurczy zależy od naszej natury. Z pierwszym synem brzuch twardniał mi kilka albo kilkanaście razy dziennie czasami na długo. O ile jest to bezbolesne nie stanowi zagrożenia. Tak twierdził mój lekarz. Synek urodził się w 40 tygodniu.
    W tej ciąży też twardnieje prawie codziennie ale to i tak sporo rzadziej niż w pierwszej ciąży.

• Jejku Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka odpoczywaj jeśli możesz i magnez bierz. Mi pomaga na takie akcje. A z lekarzem dobrze skonsultować, jeśli masz taką możliwość.

Ja dziś zaliczyłam targi i mam pierwsze prawdziwe zakupy dla dziecka za sobą 🤩
    Swoją drogą mój mąż mnie zaskoczył. Wybieraliśmy śpiworek do spania, już chciałam brać taki neutralny w czarne wzorki, ale mąż zdecydował, że w kwiatki będzie lepszy - czyli jego ta dziewczyńska słodycz też trochę dopadła 😂

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150, ja nie brałam żadnych leków w dniu badania, bo tsh też miałam badane przy okazji, później też już nie brałam, bo stwierdziłam, że nie chce mi się po tym wszystkim :)

Inka150 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wlasnie te skurcze sa dosyc bolesne, a ja raczej mam wysoki próg bolu. I trwaly co 5 min, po 1 min. Ale juz przeszly, na szczęście. Wzielam nospe i polezalam i lepiej.
    Faktycznie, mialam oststnie 2 dni bardzo pracujące i ciagle w biegu, ale zeby az tak. Do mojej gin moge isc tylko ona nie ma w gabinecie usg i zbada mnie tylko palcami. A palcami nie stwierdzi czy szyjka sie skrocila...
    No mam nadzieję ze to tylko chwilowe bylo.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bolesne to tym bardziej warto sprawdzic... Jakby ci wrocily to nie wiem jedz gdzies na ip czy do kogos kto ma usg. Ja juz bym wolala dmuchac na zimne, bo ostatnio tez ta mama piotrusia pisala o skurczach a nastepny dzien miala wczesniaczka :(

syllwia91, Agulkowa lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez cos dzisiaj brzuch twardnieje i pobolewa, wydaje mi sie, ze to przez to, ze synka wczoraj nosilam troche wiecej niz zwykle...Dzisiaj nie mial drzemki w ciągu dnia wiec nie mialam kiedy odpocząć i dopiero teraz leze od godziny i jest troche lepiej...Ogolnie w ciągu ostatnich dni brzuch mi jakos urosl i sie robi coraz ciężej, nie wiem jak wytrzymam te 3 miesiace jeszcze :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu kiedy miałam krzywa cukrowa nie brałam leków na tarczycę.

Doszłam do wniosku, że jeden raz mi nie zaszkodzi.

Nie wiem czy prawidłowo czy nie ;)

Zaczynam coraz bardziej myśleć o łóżeczku zamiast dostawki, a powiedzcie mi każde łóżeczko ma możliwość odkrecenia jednej ścianki??

Inka150 lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ