X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też dostaje fioła z tymi zakupami, ten niby czarny tydzień to nie było dnia żebym czegoś nie zamówiła, pieniądze leca jak woda a lista wyprawkowa wiele się nie skróciła ;) i też ciągle dylematy, jakie łóżeczko, czy jedno czy dwa, a co dodatkowo do przemieszczania po domu, a co z monitorem oddechu jak będą spać razem... Ech co chwilę zmieniam zdanie ;) głowa pęka!

Jejku lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się skurcze zdarzają, takie bolesne z jednej lub drugiej strony brzucha, podobno to nic strasznego póki się nie robi częste i regularne... Magnez łykam jak cukierki i pomaga :)

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!

• Jejku Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi zakupami można się pogubić... ;)
    Ja dziś długo się zastanawiałam nad śpiworkiem cottonmoose w wersji kombi. Z jednej strony super, bo nadaje się i do gondoli, i do spacerówki, i od biedy do fotelika. Ale z drugiej - on jest jednak strasznie Gruby i się zastanawiam, czy to ma sens? Czy lepiej kombinezon i coś cieńszego.
    Ma ktoś doświadczenie z tymi śpiworkami? To się sprawdza?

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Tak, jest bardzo mocno dosuniete do naszego łóżka w sypialni. To wygląda prawie jakby dziecko spało razem z nami, jest na wyciągnięcie ręki.
    Tak jak w tych dostawkach, nie trzeba nawet wstawać jak zapłacze :)
    Tylko tak jak mówisz na dłużej te łóżeczka starczaja. Moje to nawet do 2roku zycia spaly z nami. A teraz jak starszaki do nas przychodzą to przynajmnjej jestem spokojna że się wszyscy zmieścimy.
    😉👍👍👍👍

Ja wczoraj w końcu powiedziałam pierwej osobie o naszej ciąży. Mojej siostrze....
    O dziwo nie kapneła się, choć faktycznie zauważyła ze piersi mam większe :P
    Głupio jest tak mówić komuś i czuć z jego strony zmieszanie.
    No ale.... Chyba spodziewałam się tego że nikt z tej wiadomości się nie ucieszy
    🤔

choć musze przyznać że mnie jej reakcja zaskoczyła...
    Ja jej mówię ze jestem w ciązy.... a ta sobie poszła :O ????
    hmmm.... i to dopiero pierwsza osoba uświadomiona. Teraz czas na teściów...
    ...później rodzeństwo.
    Chcieliśmy wszystkim powiedzieć na urodzinach męża (które już za tydzień) ale teściowie nie chcą przyjechać więc musimy to rozbić troszkę.
    Dorjana, jakoś mi się tak przykro zrobiło, jak przeczytałam Twój post. Jak to "nikt się z tej ciąży nie ucieszy"? Naprawdę jest tak źle i masz takich ludzi wokół? Cholera, dzieciaczki to największy skarb. Ja na razie urodziłam jednego malucha, niedługo będzie drugi i kończę na tym tylko ze względu na to, że nie mamy z mężem dziadków na miejscu, a on często wyjeżdża, no i z trójką nie dałabym rady na bank. My się tu wszystkie cieszymy na te nasze maleństwa, na Twoje też. Uwierz. Ma mnóstwo forumowych cioc. A co do Twojej rodziny, to mam nadzieję, że coś zmieni się na lepsze. Trzymam za to mocno kciuki.

Dorjana, Ushio lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś noc z rzędu nie mogę spać. Leżę cała noc i nic. Jestem śpiąca ale zasnąć nie mogę. Czy któraś z Was tak ma bądź miała w poprzedniej ciąży?
    Tylko leżę i czuwam, mega to upierdliwe :(

PS jestem w trakcie krzywej. Dało radę wypić. Oby przetrwać te 2h :D
    Pytałam sie o Eutyrox to mam polknac po całym badaniu

1usavcqgr9stsdyk.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, u mnie już od kilku tygodni podobnie, ja się budzę o 3 i koniec. Jeśli zasypiam ponownie to ok 7 ;) o 4 często jem śniadanie hehe. Ale przyczyną jest ewidentnie brzuch, niewygodnie mi, maluchy o tej 3 szaleją najbardziej i ja tez jakaś taka pobudzona jestem. Szykują mi się chyba dwa nocne marki 😱

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriiska ja tak miałam na początku ciąży że wstawalam codziennie o 3 :) a teraz już w ogóle nie mogę zasnąć. U mnie jeszcze to nie wina brzucha bo nieduży. Chociaz mała w ogóle mi nie pomaga zasnąć ;)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wspolczuje sytuacji ;) Moj tesc widzial naszego synka pierwszy raz jak mial miesiac albo więcej mieszkając w tym samym domu...Z jednej strony to lepiej bo niestety nim rzadzi alkohol, ale szkoda bo moje dzieci żadnego dziadka nie beda miec bo moj tata nie żyje...

Iriiska, ja tak mialam w pierwszej ciazy, ale jakos po 30tc dopiero:p

Mialam jakis tydzien spokoju od wymiotow i znowu sie zaczelo...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zaśnięciem nie mam problemu w ogóle, ale jak się obudzę to nie śpię 2-3h A potem przysypiam znowu

Też właśnie robię krzywa, wypilam taka pomarańczowa rozcienczona w buteleczce od razu, myślałam że będzie gorsza ;-) martwi mnie że przed pobraniem krwi sprawdziła mi z palca i wyszło 103 :-(

k277fn7.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 a skomentował ktoś ten wynik z palca? U mnie też spr i powiedziali że jak będzie niewłaściwy wynik to mnie nie dopuszcza do krzywej. Ale skoro działasz dalej to chyba ok :) ja miałam 80 z palca

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też po to sprawdziła, żeby wiedzieć czy może przeprowadzić test. Powiedziała że podwyższone, ale można zrobic, potem powiedziała że z krwi może mniej wyjść

k277fn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Dziewczyny, któraś noc z rzędu nie mogę spać. Leżę cała noc i nic. Jestem śpiąca ale zasnąć nie mogę. Czy któraś z Was tak ma bądź miała w poprzedniej ciąży?
    Tylko leżę i czuwam, mega to upierdliwe :(

PS jestem w trakcie krzywej. Dało radę wypić. Oby przetrwać te 2h :D
    Pytałam sie o Eutyrox to mam polknac po całym badaniu

Ja mam! Dzisiaj w nocy zasnela po 3 rano dopiero w ogole nie koglan wczesniej zasnac! A po 7 musialam wstac eh
    Mam nadzieje ze to przejdzie 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana przykro mi z powodu mamy 😢

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja mam! Dzisiaj w nocy zasnela po 3 rano dopiero w ogole nie koglan wczesniej zasnac! A po 7 musialam wstac eh
    Mam nadzieje ze to przejdzie 😀
    Natalia a miałaś tak samo w poprzednich ciazach? Przeszło? Napisz ze tak. Muszę mieć jakąś krople nadziei 😂

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Natalia a miałaś tak samo w poprzednich ciazach? Przeszło? Napisz ze tak. Muszę mieć jakąś krople nadziei 😂

Kurde wlasnie chyba im dalej tym troche gorzej z tym spaniem :/ Sama sie zdziwilam co to jakis powrot do 1 trym bo tak mialam chwile wtedy tez... Miejmy nadzieje ze to tylko chwilowe wlasnie bo kurcze juz teraz nieprzespane noce to kiepsko 🤣

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ja też tak miałam w poprzedniej ciazy. Teraz też coraz częściej się to zdarza. Niestety u mnie lepiej nie było. Fakt, że to było też latem więc gorąco strasznie było może dlatego...
    Teraz kurcze strasznie mnie skurcze łydek łapią w nocy... Biorę magnez i to w sporej dawce a i tak mnie to męczy. W dodatku do teraz czuję napięcie w mięśniu po tych nocnych skurczach....😭
    Natalia widze, że święta czuć w powietrzu 😎 super fota. Twoja córka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:01

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To słabo dziewczuny:( czyli jeszcze niecałe 4 miesiące bez snu a jak się pojawi dziecko to nie będzie jak odespac 😂😭

Agulkowa też miałam skurcze łydek jakoś 4-6 tyg temu ale na szczęście przeszły same w momencie jak kupiłam poduszkę do spania dla ciężarnych. Może zwiększ dawkę magnezu? Mi lekarz coś mówił o leku na A na te skurcze ale nie pamiętam nazwy niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:05

Agulkowa lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ja już biorę 3x 300 mg.... Jutro mam wizytę to zapytam gina czy mogę jeszcze zwiększyć... Był krótko spokój a teraz znów wróciły... I to chyba ze zdwojoną siłą 😭

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z palca wyszło 85 a z krwi 75 :)

ja ostatnio trochę lepiej śpię, już tak nie planuję w nocy, nie myślę, wczoraj tylko coś mnie plecy bolały i latałam do łazienki a biorę te globulki i miałam problem :) wcześniej przez parę dni jak nie brałam to udało mi się nie wstawać wcale w nocy, skurcze w nogach mam takie minimalne póki co

wczoraj sobie pomyślałam, że za 3 miesiące dziecko może się już urodzić- a może nawet wcześniej, a jeszcze tyle rzeczy nie mam... wczoraj zrobiłam porządek z tym co kupiłam to najwięcej mam body, czyli to co najtańsze i najłatwiej kupić... także dużo chodzenia i wydatków jeszcze przed nami :)

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, może Asmag?

Mia ❤️, bummy lubią tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ