Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Ja dzisiaj coś czułam się dziwnie zmierzyłam ciśnienie i kosmos.... Zawsze mam niskie a dzisiaj masakra i tetwz co zmierze to dalej takie bo już wiadomo stres.... Ma któraś z tym problem?😔
A moze polez/przespij sie i odpocznij? Wiem ze podobno kiwi obniza cisnienie ale nie wiem ile trzeba by go zjesc. A moze przez pogode masz wysokie?
-
Dorjana - przytulam. Niestety tez mam kilka takich zlych, rodzinnych doswiadczen i jestem bardzo przejmujaca sie osoba. Mozna starac sie zyc swoim zyciem, nie patrzec na innych, ale mimo wszystko gdzies z tylu glowy jest ta potrzeba bycia akceptowanym przez rodzine.
Slonykarmel - ja kupilam taki polarowy, misiowy kombinezon w rozmiarze 50 i jego planuje zalozyc na wyjscie ze szpitala i dodatkowo komplet z h&m ze zdjęcia w rozmiarze 56. Myślę jeszcze o takich grubszych śpiochach i chyba tyle wystarczy...
Mi sie juz wszystko poprzestawialo w glowie, tak jak wczoraj pisalam
Miala byc dostawka w sypialni, a w pokoju dzieciecym komoda z przewijakiem.
Poczytalam jednak o doswiadczeniach innych mam i chyba zdecyduje sie na tradycyjne lozeczko w sypialni (z mozliwoscia zrobienia z niego dostawki), a na nim przewijak. Chyba bedzie mi latwiej w tym pierwszym okresie miec wszystko w sypialni niz biegac z maluchem do przewijaka w innym pokoju...
Kupilabym wtedy tez kosz mojzesza albo lezaczek tiny love, zeby moc go wziac do salonu itp.
Ciekawe ile jeszcze razy zmienie zdanie 🙈Dorjana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Ja nie mam cisnieniomierza w domu- moze to i dobrze? Ale jak jestem u tesciow lub u mamy to mierze i z reguly ok 100-90/50-60 w miedzyczasie nie mam jak w domu mierzyc :p
A moze polez/przespij sie i odpocznij? Wiem ze podobno kiwi obniza cisnienie ale nie wiem ile trzeba by go zjesc. A moze przez pogode masz wysokie? -
nick nieaktualnysyllwia91 wrote:Nie mam pojęcia ale dzwoniłam do gin mówił że jak dalej takie będzie to wieczorem do szpitala..... Extra....
Ale to jakie masz? Za niskie do szpitala? 😮
Nikodemka ale nie jak polozysz przewijak na lozeczku bez jednego boka to sie nie da chyba 😀 Nie wiem czy dobrze mysle😀 -
syllwia91 wrote:Ja dzisiaj coś czułam się dziwnie zmierzyłam ciśnienie i kosmos.... Zawsze mam niskie a dzisiaj masakra i tetwz co zmierze to dalej takie bo już wiadomo stres.... Ma któraś z tym problem?😔
-
sweetmalenka wrote:Ty to masz przeboje. Ale ja bym nie przejmowala się tak tymi pomiarami, zazwyczaj jest tydzień w przód lub w tyl a dzisiaj to pewnie blad pomiaru
-
Natalia - masz racje, zle sie wyrazilam
wzielabym lozeczko z opcja dostawki tak w razie czego, ale zakladam, ze staloby normalnie zlozone i na nim przewijak.
Ja sie troche obawiam, ze majac dostawke i bedac po cc, nie dam rady sie wytarabanic z lozka na tym poczatkowym etapie 🙈
Tez mam niskie cisnienie, sa dni, ze nawet bardzo. Ale nie zastanawialam sie nad tym czy to zle... Moze to kwestia ogolnej zmiamy cisnienia? -
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Zmierzyłam teraz i jest 135/82 puls 116 więc spadło dużo chociaż dalej wysoko jak na mnie.
To może zadzwoń najpierw na ip i powiedz jaka jest sytuacja. Czy możesz przyjechać. Bo pojedziesz i odeslą Cię do domu i się wkurzasz i znów ciśnienie skoczy . Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza...16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualnyMajowa_nadzieja wrote:To może zadzwoń najpierw na ip i powiedz jaka jest sytuacja. Czy możesz przyjechać. Bo pojedziesz i odeslą Cię do domu i się wkurzasz i znów ciśnienie skoczy . Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZmierzyłam.... Najpierw od razu jak się podniosłam 136/83 puls 118 i poszłam siku zażylam leki zmierzyłam cukier i zmierzyłam znowu i 125/78 puls 97 wiex opadlo dużo. Narazie chyba nie będę mierzyc aż popołudniu chyba że znowu się źle poczuje ale kurde co chwile coś słyszę że ktoś wczoraj miał problem.... U diab pielęgniarka mówiła mi właśnie żebym się uspokoiła bo prawie każdy wysokie ma, potem mój tata pisał że źle się czuję, znajoma tak samo. Wiex może coś było w powietrzu.... Ale już byłam jedna noga na ip a kurde w sobotę mam 18sfke brata, robi mama w domu na 20 osób... Zostałaby sama z sałatkami, zakupami itd tzn mówiła mi że spokojnie że dziecko najważniejsze no ale ja będę spokojniejsza w domu niż tam... Jeśli się powtórzy tak jak gin mówił 140/90 to jadę na ip niech mi leki wdroza...
Sofjka doczytałam że Ty niskie miałaś bardzo. Ja niskiego się nie boję bo zawsze mam niskie a wysoki puls.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 05:58
-
nick nieaktualnyNaprawdę czy mnie złapie w tej ciąży wszysrko? Nie chce się uzalac i raczej staram się myśleć pozytywnie ale co chwile coś..... Nosz kur#$! Chcę urodzic i nie wiem czy kiedykolwiek odważe się na kolejne dziecko 😔
A tak BTW dzisiaj w końcu u mnie 100dniowka ❤️Makt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:Powiedzcie proszę jak to jest z pomiarem ciśnienia???
Ja w każdej ciąży miałam wysokie a teraz mierzą mi przez sweter i mam takie niskie, jakby to nie moje
😜
Sama się dziwilam, że przez sweter można??? Ale pelegniarkaczy to sekretarka niewidziala w tym problemu???