X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj coś czułam się dziwnie zmierzyłam ciśnienie i kosmos.... Zawsze mam niskie a dzisiaj masakra i tetwz co zmierze to dalej takie bo już wiadomo stres.... Ma któraś z tym problem?😔

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja dzisiaj coś czułam się dziwnie zmierzyłam ciśnienie i kosmos.... Zawsze mam niskie a dzisiaj masakra i tetwz co zmierze to dalej takie bo już wiadomo stres.... Ma któraś z tym problem?😔
    Ja nie mam cisnieniomierza w domu- moze to i dobrze? Ale jak jestem u tesciow lub u mamy to mierze i z reguly ok 100-90/50-60 w miedzyczasie nie mam jak w domu mierzyc :p
    A moze polez/przespij sie i odpocznij? Wiem ze podobno kiwi obniza cisnienie ale nie wiem ile trzeba by go zjesc. A moze przez pogode masz wysokie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - przytulam. Niestety tez mam kilka takich zlych, rodzinnych doswiadczen i jestem bardzo przejmujaca sie osoba. Mozna starac sie zyc swoim zyciem, nie patrzec na innych, ale mimo wszystko gdzies z tylu glowy jest ta potrzeba bycia akceptowanym przez rodzine.
    Slonykarmel - ja kupilam taki polarowy, misiowy kombinezon w rozmiarze 50 i jego planuje zalozyc na wyjscie ze szpitala i dodatkowo komplet z h&m ze zdjęcia w rozmiarze 56. Myślę jeszcze o takich grubszych śpiochach i chyba tyle wystarczy...
    42672aac5066.png

Mi sie juz wszystko poprzestawialo w glowie, tak jak wczoraj pisalam :D
    Miala byc dostawka w sypialni, a w pokoju dzieciecym komoda z przewijakiem.
    Poczytalam jednak o doswiadczeniach innych mam i chyba zdecyduje sie na tradycyjne lozeczko w sypialni (z mozliwoscia zrobienia z niego dostawki), a na nim przewijak. Chyba bedzie mi latwiej w tym pierwszym okresie miec wszystko w sypialni niz biegac z maluchem do przewijaka w innym pokoju...
    Kupilabym wtedy tez kosz mojzesza albo lezaczek tiny love, zeby moc go wziac do salonu itp.
    Ciekawe ile jeszcze razy zmienie zdanie 🙈

Dorjana lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja nie mam cisnieniomierza w domu- moze to i dobrze? Ale jak jestem u tesciow lub u mamy to mierze i z reguly ok 100-90/50-60 w miedzyczasie nie mam jak w domu mierzyc :p
    A moze polez/przespij sie i odpocznij? Wiem ze podobno kiwi obniza cisnienie ale nie wiem ile trzeba by go zjesc. A moze przez pogode masz wysokie?
    Nie mam pojęcia ale dzwoniłam do gin mówił że jak dalej takie będzie to wieczorem do szpitala..... Extra....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Nie mam pojęcia ale dzwoniłam do gin mówił że jak dalej takie będzie to wieczorem do szpitala..... Extra....

Ale to jakie masz? Za niskie do szpitala? 😮

Nikodemka ale nie jak polozysz przewijak na lozeczku bez jednego boka to sie nie da chyba 😀 Nie wiem czy dobrze mysle😀

• bummy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jakis miesiac temu mialam problem z niskim cisnieniem nornalnie zasypialam na stojaco.. jak sobie zmierzylam to bylo 87/54, lekarz moj powiedzial ze to normalne ze spada w tym okresie i nalezaloby sie przejmowac jakby bylo za wysokie a tak to trzeba przetrwac :)

3i49jw4z40m3ifku.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ty to masz przeboje. Ale ja bym nie przejmowala się tak tymi pomiarami, zazwyczaj jest tydzień w przód lub w tyl a dzisiaj to pewnie blad pomiaru
    Ja też bym to olala.. w 2 trymestrze miałam tylko raz podczas 2 usg prenatalnego ważone maleństwo, lekarz powiedział ze wazenie i mierzenie dopiero w trzecim gdyz w drugim kazde dziecko rozwija sie swoim tempem i to nie ma sensu...

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - masz racje, zle sie wyrazilam :D wzielabym lozeczko z opcja dostawki tak w razie czego, ale zakladam, ze staloby normalnie zlozone i na nim przewijak.
    Ja sie troche obawiam, ze majac dostawke i bedac po cc, nie dam rady sie wytarabanic z lozka na tym poczatkowym etapie 🙈

Tez mam niskie cisnienie, sa dni, ze nawet bardzo. Ale nie zastanawialam sie nad tym czy to zle... Moze to kwestia ogolnej zmiamy cisnienia? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jakie masz to cisnienie bo nie wiem czy za wysokie czy za niskie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle nad takim przewijakiem na lozeczko, zawsze przewijalam na lozku ale teraz to sie boje ze Emilia bedzie sje rzucac i zrobi krzywde 🙈

W ogole troche sie boje o bezpieczenstwo mlodej czy ja siostra nie bedzie chciala zabic czyms 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie.... 160/93 puls 120....

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Wysokie.... 160/93 puls 120....
    A teraz sie utrzymuje?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A teraz sie utrzymuje?
    Wróciłam od diab było takie samo i tetaz leżę ale zaraz zmierze jeśli nadal to jadę na ip.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam teraz i jest 135/82 puls 116 więc spadło dużo chociaż dalej wysoko jak na mnie.

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Zmierzyłam teraz i jest 135/82 puls 116 więc spadło dużo chociaż dalej wysoko jak na mnie.

To może zadzwoń najpierw na ip i powiedz jaka jest sytuacja. Czy możesz przyjechać. Bo pojedziesz i odeslą Cię do domu i się wkurzasz i znów ciśnienie skoczy . Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza...

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    To może zadzwoń najpierw na ip i powiedz jaka jest sytuacja. Czy możesz przyjechać. Bo pojedziesz i odeslą Cię do domu i się wkurzasz i znów ciśnienie skoczy . Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza...
    Mój gin mówił że jak wrócę do domu odpocznę i będzie powyżej 140/90 to mam jechać na ip ale wyszło 135/82 więc spadło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91, i jak tam Twoje ciśnienie z rana? Ja wczoraj byłam u ginekologa, zawsze ciśnienie miałam w normie ale wczoraj wyszło akurat niskie. Nie wiem czemu, może akurat gorszy dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam.... Najpierw od razu jak się podniosłam 136/83 puls 118 i poszłam siku zażylam leki zmierzyłam cukier i zmierzyłam znowu i 125/78 puls 97 wiex opadlo dużo. Narazie chyba nie będę mierzyc aż popołudniu chyba że znowu się źle poczuje ale kurde co chwile coś słyszę że ktoś wczoraj miał problem.... U diab pielęgniarka mówiła mi właśnie żebym się uspokoiła bo prawie każdy wysokie ma, potem mój tata pisał że źle się czuję, znajoma tak samo. Wiex może coś było w powietrzu.... Ale już byłam jedna noga na ip a kurde w sobotę mam 18sfke brata, robi mama w domu na 20 osób... Zostałaby sama z sałatkami, zakupami itd tzn mówiła mi że spokojnie że dziecko najważniejsze no ale ja będę spokojniejsza w domu niż tam... Jeśli się powtórzy tak jak gin mówił 140/90 to jadę na ip niech mi leki wdroza...

Sofjka doczytałam że Ty niskie miałaś bardzo. Ja niskiego się nie boję bo zawsze mam niskie a wysoki puls.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 05:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę czy mnie złapie w tej ciąży wszysrko? Nie chce się uzalac i raczej staram się myśleć pozytywnie ale co chwile coś..... Nosz kur#$! Chcę urodzic i nie wiem czy kiedykolwiek odważe się na kolejne dziecko 😔

A tak BTW dzisiaj w końcu u mnie 100dniowka ❤️

Makt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Powiedzcie proszę jak to jest z pomiarem ciśnienia???
    Ja w każdej ciąży miałam wysokie a teraz mierzą mi przez sweter i mam takie niskie, jakby to nie moje
    😜
    Sama się dziwilam, że przez sweter można??? Ale pelegniarkaczy to sekretarka niewidziala w tym problemu???
    Mi zawsze każą podwijac tak żeby nawet delikatnie materiał nie dotykał, w szpitalu jak mi mierzyli to raczej bez różnicy która ręką a u lekarza już pilnują żeby to lewa była i w domu też lewa.

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ