X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj coś czułam się dziwnie zmierzyłam ciśnienie i kosmos.... Zawsze mam niskie a dzisiaj masakra i tetwz co zmierze to dalej takie bo już wiadomo stres.... Ma któraś z tym problem?😔

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja dzisiaj coś czułam się dziwnie zmierzyłam ciśnienie i kosmos.... Zawsze mam niskie a dzisiaj masakra i tetwz co zmierze to dalej takie bo już wiadomo stres.... Ma któraś z tym problem?😔
    Ja nie mam cisnieniomierza w domu- moze to i dobrze? Ale jak jestem u tesciow lub u mamy to mierze i z reguly ok 100-90/50-60 w miedzyczasie nie mam jak w domu mierzyc :p
    A moze polez/przespij sie i odpocznij? Wiem ze podobno kiwi obniza cisnienie ale nie wiem ile trzeba by go zjesc. A moze przez pogode masz wysokie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - przytulam. Niestety tez mam kilka takich zlych, rodzinnych doswiadczen i jestem bardzo przejmujaca sie osoba. Mozna starac sie zyc swoim zyciem, nie patrzec na innych, ale mimo wszystko gdzies z tylu glowy jest ta potrzeba bycia akceptowanym przez rodzine.
    Slonykarmel - ja kupilam taki polarowy, misiowy kombinezon w rozmiarze 50 i jego planuje zalozyc na wyjscie ze szpitala i dodatkowo komplet z h&m ze zdjęcia w rozmiarze 56. Myślę jeszcze o takich grubszych śpiochach i chyba tyle wystarczy...
    42672aac5066.png

Mi sie juz wszystko poprzestawialo w glowie, tak jak wczoraj pisalam :D
    Miala byc dostawka w sypialni, a w pokoju dzieciecym komoda z przewijakiem.
    Poczytalam jednak o doswiadczeniach innych mam i chyba zdecyduje sie na tradycyjne lozeczko w sypialni (z mozliwoscia zrobienia z niego dostawki), a na nim przewijak. Chyba bedzie mi latwiej w tym pierwszym okresie miec wszystko w sypialni niz biegac z maluchem do przewijaka w innym pokoju...
    Kupilabym wtedy tez kosz mojzesza albo lezaczek tiny love, zeby moc go wziac do salonu itp.
    Ciekawe ile jeszcze razy zmienie zdanie 🙈

Dorjana lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja nie mam cisnieniomierza w domu- moze to i dobrze? Ale jak jestem u tesciow lub u mamy to mierze i z reguly ok 100-90/50-60 w miedzyczasie nie mam jak w domu mierzyc :p
    A moze polez/przespij sie i odpocznij? Wiem ze podobno kiwi obniza cisnienie ale nie wiem ile trzeba by go zjesc. A moze przez pogode masz wysokie?
    Nie mam pojęcia ale dzwoniłam do gin mówił że jak dalej takie będzie to wieczorem do szpitala..... Extra....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Nie mam pojęcia ale dzwoniłam do gin mówił że jak dalej takie będzie to wieczorem do szpitala..... Extra....

Ale to jakie masz? Za niskie do szpitala? 😮

Nikodemka ale nie jak polozysz przewijak na lozeczku bez jednego boka to sie nie da chyba 😀 Nie wiem czy dobrze mysle😀

• bummy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jakis miesiac temu mialam problem z niskim cisnieniem nornalnie zasypialam na stojaco.. jak sobie zmierzylam to bylo 87/54, lekarz moj powiedzial ze to normalne ze spada w tym okresie i nalezaloby sie przejmowac jakby bylo za wysokie a tak to trzeba przetrwac :)

3i49jw4z40m3ifku.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ty to masz przeboje. Ale ja bym nie przejmowala się tak tymi pomiarami, zazwyczaj jest tydzień w przód lub w tyl a dzisiaj to pewnie blad pomiaru
    Ja też bym to olala.. w 2 trymestrze miałam tylko raz podczas 2 usg prenatalnego ważone maleństwo, lekarz powiedział ze wazenie i mierzenie dopiero w trzecim gdyz w drugim kazde dziecko rozwija sie swoim tempem i to nie ma sensu...

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - masz racje, zle sie wyrazilam :D wzielabym lozeczko z opcja dostawki tak w razie czego, ale zakladam, ze staloby normalnie zlozone i na nim przewijak.
    Ja sie troche obawiam, ze majac dostawke i bedac po cc, nie dam rady sie wytarabanic z lozka na tym poczatkowym etapie 🙈

Tez mam niskie cisnienie, sa dni, ze nawet bardzo. Ale nie zastanawialam sie nad tym czy to zle... Moze to kwestia ogolnej zmiamy cisnienia? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Jakie masz to cisnienie bo nie wiem czy za wysokie czy za niskie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle nad takim przewijakiem na lozeczko, zawsze przewijalam na lozku ale teraz to sie boje ze Emilia bedzie sje rzucac i zrobi krzywde 🙈

W ogole troche sie boje o bezpieczenstwo mlodej czy ja siostra nie bedzie chciala zabic czyms 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie.... 160/93 puls 120....

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Wysokie.... 160/93 puls 120....
    A teraz sie utrzymuje?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A teraz sie utrzymuje?
    Wróciłam od diab było takie samo i tetaz leżę ale zaraz zmierze jeśli nadal to jadę na ip.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam teraz i jest 135/82 puls 116 więc spadło dużo chociaż dalej wysoko jak na mnie.

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Zmierzyłam teraz i jest 135/82 puls 116 więc spadło dużo chociaż dalej wysoko jak na mnie.

To może zadzwoń najpierw na ip i powiedz jaka jest sytuacja. Czy możesz przyjechać. Bo pojedziesz i odeslą Cię do domu i się wkurzasz i znów ciśnienie skoczy . Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza...

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    To może zadzwoń najpierw na ip i powiedz jaka jest sytuacja. Czy możesz przyjechać. Bo pojedziesz i odeslą Cię do domu i się wkurzasz i znów ciśnienie skoczy . Ewentualnie zadzwoń do swojego lekarza...
    Mój gin mówił że jak wrócę do domu odpocznę i będzie powyżej 140/90 to mam jechać na ip ale wyszło 135/82 więc spadło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91, i jak tam Twoje ciśnienie z rana? Ja wczoraj byłam u ginekologa, zawsze ciśnienie miałam w normie ale wczoraj wyszło akurat niskie. Nie wiem czemu, może akurat gorszy dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam.... Najpierw od razu jak się podniosłam 136/83 puls 118 i poszłam siku zażylam leki zmierzyłam cukier i zmierzyłam znowu i 125/78 puls 97 wiex opadlo dużo. Narazie chyba nie będę mierzyc aż popołudniu chyba że znowu się źle poczuje ale kurde co chwile coś słyszę że ktoś wczoraj miał problem.... U diab pielęgniarka mówiła mi właśnie żebym się uspokoiła bo prawie każdy wysokie ma, potem mój tata pisał że źle się czuję, znajoma tak samo. Wiex może coś było w powietrzu.... Ale już byłam jedna noga na ip a kurde w sobotę mam 18sfke brata, robi mama w domu na 20 osób... Zostałaby sama z sałatkami, zakupami itd tzn mówiła mi że spokojnie że dziecko najważniejsze no ale ja będę spokojniejsza w domu niż tam... Jeśli się powtórzy tak jak gin mówił 140/90 to jadę na ip niech mi leki wdroza...

Sofjka doczytałam że Ty niskie miałaś bardzo. Ja niskiego się nie boję bo zawsze mam niskie a wysoki puls.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 05:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę czy mnie złapie w tej ciąży wszysrko? Nie chce się uzalac i raczej staram się myśleć pozytywnie ale co chwile coś..... Nosz kur#$! Chcę urodzic i nie wiem czy kiedykolwiek odważe się na kolejne dziecko 😔

A tak BTW dzisiaj w końcu u mnie 100dniowka ❤️

Makt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Powiedzcie proszę jak to jest z pomiarem ciśnienia???
    Ja w każdej ciąży miałam wysokie a teraz mierzą mi przez sweter i mam takie niskie, jakby to nie moje
    😜
    Sama się dziwilam, że przez sweter można??? Ale pelegniarkaczy to sekretarka niewidziala w tym problemu???
    Mi zawsze każą podwijac tak żeby nawet delikatnie materiał nie dotykał, w szpitalu jak mi mierzyli to raczej bez różnicy która ręką a u lekarza już pilnują żeby to lewa była i w domu też lewa.

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ