X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obojętne czy lewa czy prawa? Ale zeby przez sweter? Raczej nie powinno sie...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Ja planuję kupić komodę, szafę i jakiś nieduży regał, konkretnie nic jeszcze nie wybrałam, meble zostawiam na styczeń a może luty nawet

Niepotrzebnie mi babeczka sprawdziła tym glukometrem, tylko mnie nastraszyla bo wyniki mam 91-165-129 więc różnica na czczo aż 12 jednostek, Mia a Tobie jak wyszło?
    Dopiero dziś przyszły wyniki i niestety cukrzyca 😭 😭 😭
    Mam 84-168-166.
    Zapisałam się już do diabetologa, czy coś jeszcze na szybko powinnam zrobić?

1usavcqgr9stsdyk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każda z Was suplementuje witaminy? Bo jakis czas temu mi sie skonczyly i tak mysle czy kupowac nowe. Informacje w necie sa rozbiezne...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie nie znam sie na cukrzycy... sama nie umiem rozszyfrowac mojego wyniku :/ Nie patrzy sie na normy z labolatorium tylko na te odpowiednie dla kobiet w ciazy, prawda?
    Moj wynik to: 71 - 161 - 112. Jest ok?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cisnienie zawsze mierza na lewej rece i nigdy przez bluzke zawsze tylko na cialo.

Biore witaminy, dha, choline i dodatkowo wit d i nieregularnie zelazo, magnez.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja totalnie nie znam sie na cukrzycy... sama nie umiem rozszyfrowac mojego wyniku :/ Nie patrzy sie na normy z labolatorium tylko na te odpowiednie dla kobiet w ciazy, prawda?
    Moj wynik to: 71 - 161 - 112. Jest ok?
    Według mnie ok...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh napisałam i chyba anulowalam...

Pisalam, ze u nas snieg pada i w koncu sie ladnie robi :p

Co do ciśnienia to w pierwszej ciazy mialam bardzo niskie, a teraz ciut za wysokie, ale zawsze sie stresuje przed wizyta i myślę zeby jak najszybciej wrocic do synka...

Sylwia, tez mialam takie mysli w pierwszej ciazy i gdyby nie wpadka na pewno nie zdecydowalabym sie tak szybko na kolejna ciaze..Tamta mi naprawde dala popalic:/

Zaraz dzwonie sie umówić na usg 3 trymestru:p

syllwia91 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy to 92/180/153. Którykolwiek wynik równy lub wyższy = cukrzyca.

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    A jak o wiele nizszy?:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka, ja dalej biorę Prenatal duo, od ostatniej wizyty mam codziennie coś od anemii, +Polocard i Letrox

czy któraś z Was bierze Polocard/Acard? mi się robią po nim siniaki, mówiłam lekarce, a ona, że warto brać i tak, czytałam gdzieś, że w 3 trym to już lepiej nie brać...

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    sweetmalenka, ja dalej biorę Prenatal duo, od ostatniej wizyty mam codziennie coś od anemii, +Polocard i Letrox

czy któraś z Was bierze Polocard/Acard? mi się robią po nim siniaki, mówiłam lekarce, a ona, że warto brać i tak, czytałam gdzieś, że w 3 trym to już lepiej nie brać...
    Ja miałam brać ale po konsultacji z genetykiem on stwierdził że nie ma sensu. i chyba słusznie bo teraz w trzecim trymestrze okazało się że mam małopłytkowość tona acardzie miałabym już całkiem małopłytkowość. Doriana przez sweter gruby to raczej się mija z celem: ( Dziewczynki chodźcie na Facebooka, ciągle mam zaległości

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i ciśnienie mierzy mi lekarz zawsze na lewej ręce, bezpośrednio na skórę, no bez ubrania :)

a jak ktoś ma po 2 h niższy niż na czczo? :)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - ja bralam acard przez czas staran i cala ciaze az do teraz. Odstawilam go stopniowo i od jakichs dwoch tygodni juz nie biore. Teorie sa rozne. Jesli nie ma konkretnego wskazania jak zakrzepica czy mutacje genetyczne, to niby powinno odstawic sie go w III trymestrze. Z drugiej strony dobrze robi na przepływy.
    Bierzesz go tak po prostu czy jest jakis powod?
    Mi robily sie siniaki po leku na zylaki, lekarz kazal mi odstawic...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem 😋 to pytania do lekarzy już. Ja teraz jak mierzę to jedyne ograniczenie z dołu jakie mam to cukier na czczo wyższy niż 70. W przypadku cukru po posiłkach mam podany tylko max 🤷

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:

Gdzieś widziałam normy w ciąży 100/180/140 nie wiem, które prawidłowe..

Ja biorę witaminy omegamed optima i do tego acard, nie mam żadnych siniaków po acardzie a biorę od początku ciąży, w sumie nie wiem czy będę brać do końca czy jakoś krócej

Auricomka jak tą małopłytkowość się wykrywa? To gdzieś w morfologii widać? Bo ja nie ogarniam, a morfologia mi poleciała mocno :/

k277fn7.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka- ten Acard na początku zaleciło mi 2 lekarzy, jeden jeszcze na czas starań, głównie przez hashimoto, bo to zaburzenie autoimmunologiczne a mogą być inne przy tym, żeby było łatwiej zajść i utrzymać ciążę mi to dali chyba- tak zrozumiałam

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Gdzieś widziałam normy w ciąży 100/180/140 nie wiem, które prawidłowe..

100 na czczo jest dla ludzi bez ciąży. Ja miałam 95 i za drugim razem 96 i to było moje jedyne przekroczenie i mam cc ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, teraz zobaczyłam, że mamaginekolog też pisze, że normy są 92-180-153, to widzę ze mi sie ledwo omsknelo z tym 91 na czczo :)

k277fn7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - kurcze, wlasnie tak to jest z tymi lekarzami... Trzeba samemu szukac odpowiedzi. Ja na Twoim miejscu chyba bym jeszcze z kims skonsultowala czy jest koniecznosc, zebys to brala. Jednak te siniaki sa niepokojace. A moze zbadaj sobie czas krzepniecia krwi? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    aha i ciśnienie mierzy mi lekarz zawsze na lewej ręce, bezpośrednio na skórę, no bez ubrania :)

a jak ktoś ma po 2 h niższy niż na czczo? :)
    Wedlug mnie to niedocukrzenie-tak czytalam. Musze isc do mojej rejonowej z tymi wynikami ale ciągle nie ma pasujących terminow...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ