Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka150 wrote:Ja planuję kupić komodę, szafę i jakiś nieduży regał, konkretnie nic jeszcze nie wybrałam, meble zostawiam na styczeń a może luty nawet
Niepotrzebnie mi babeczka sprawdziła tym glukometrem, tylko mnie nastraszyla bo wyniki mam 91-165-129 więc różnica na czczo aż 12 jednostek, Mia a Tobie jak wyszło?
Mam 84-168-166.
Zapisałam się już do diabetologa, czy coś jeszcze na szybko powinnam zrobić? -
Ja totalnie nie znam sie na cukrzycy... sama nie umiem rozszyfrowac mojego wyniku
Nie patrzy sie na normy z labolatorium tylko na te odpowiednie dla kobiet w ciazy, prawda?
Moj wynik to: 71 - 161 - 112. Jest ok?
-
nick nieaktualny
-
Eh napisałam i chyba anulowalam...
Pisalam, ze u nas snieg pada i w koncu sie ladnie robi :p
Co do ciśnienia to w pierwszej ciazy mialam bardzo niskie, a teraz ciut za wysokie, ale zawsze sie stresuje przed wizyta i myślę zeby jak najszybciej wrocic do synka...
Sylwia, tez mialam takie mysli w pierwszej ciazy i gdyby nie wpadka na pewno nie zdecydowalabym sie tak szybko na kolejna ciaze..Tamta mi naprawde dala popalic:/
Zaraz dzwonie sie umówić na usg 3 trymestru:psyllwia91 lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka, ja dalej biorę Prenatal duo, od ostatniej wizyty mam codziennie coś od anemii, +Polocard i Letrox
czy któraś z Was bierze Polocard/Acard? mi się robią po nim siniaki, mówiłam lekarce, a ona, że warto brać i tak, czytałam gdzieś, że w 3 trym to już lepiej nie brać... -
słonykarmel wrote:sweetmalenka, ja dalej biorę Prenatal duo, od ostatniej wizyty mam codziennie coś od anemii, +Polocard i Letrox
czy któraś z Was bierze Polocard/Acard? mi się robią po nim siniaki, mówiłam lekarce, a ona, że warto brać i tak, czytałam gdzieś, że w 3 trym to już lepiej nie brać... -
Slonykarmel - ja bralam acard przez czas staran i cala ciaze az do teraz. Odstawilam go stopniowo i od jakichs dwoch tygodni juz nie biore. Teorie sa rozne. Jesli nie ma konkretnego wskazania jak zakrzepica czy mutacje genetyczne, to niby powinno odstawic sie go w III trymestrze. Z drugiej strony dobrze robi na przepływy.
Bierzesz go tak po prostu czy jest jakis powod?
Mi robily sie siniaki po leku na zylaki, lekarz kazal mi odstawic... -
White Innocent wrote:Normy to 92/180/153. Którykolwiek wynik równy lub wyższy = cukrzyca.
Gdzieś widziałam normy w ciąży 100/180/140 nie wiem, które prawidłowe..
Ja biorę witaminy omegamed optima i do tego acard, nie mam żadnych siniaków po acardzie a biorę od początku ciąży, w sumie nie wiem czy będę brać do końca czy jakoś krócej
Auricomka jak tą małopłytkowość się wykrywa? To gdzieś w morfologii widać? Bo ja nie ogarniam, a morfologia mi poleciała mocno -
Nikodemka- ten Acard na początku zaleciło mi 2 lekarzy, jeden jeszcze na czas starań, głównie przez hashimoto, bo to zaburzenie autoimmunologiczne a mogą być inne przy tym, żeby było łatwiej zajść i utrzymać ciążę mi to dali chyba- tak zrozumiałam
-
Slonykarmel - kurcze, wlasnie tak to jest z tymi lekarzami... Trzeba samemu szukac odpowiedzi. Ja na Twoim miejscu chyba bym jeszcze z kims skonsultowala czy jest koniecznosc, zebys to brala. Jednak te siniaki sa niepokojace. A moze zbadaj sobie czas krzepniecia krwi?
-
słonykarmel wrote:aha i ciśnienie mierzy mi lekarz zawsze na lewej ręce, bezpośrednio na skórę, no bez ubrania
a jak ktoś ma po 2 h niższy niż na czczo?