X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obojętne czy lewa czy prawa? Ale zeby przez sweter? Raczej nie powinno sie...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Ja planuję kupić komodę, szafę i jakiś nieduży regał, konkretnie nic jeszcze nie wybrałam, meble zostawiam na styczeń a może luty nawet

Niepotrzebnie mi babeczka sprawdziła tym glukometrem, tylko mnie nastraszyla bo wyniki mam 91-165-129 więc różnica na czczo aż 12 jednostek, Mia a Tobie jak wyszło?
    Dopiero dziś przyszły wyniki i niestety cukrzyca 😭 😭 😭
    Mam 84-168-166.
    Zapisałam się już do diabetologa, czy coś jeszcze na szybko powinnam zrobić?

1usavcqgr9stsdyk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każda z Was suplementuje witaminy? Bo jakis czas temu mi sie skonczyly i tak mysle czy kupowac nowe. Informacje w necie sa rozbiezne...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie nie znam sie na cukrzycy... sama nie umiem rozszyfrowac mojego wyniku :/ Nie patrzy sie na normy z labolatorium tylko na te odpowiednie dla kobiet w ciazy, prawda?
    Moj wynik to: 71 - 161 - 112. Jest ok?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cisnienie zawsze mierza na lewej rece i nigdy przez bluzke zawsze tylko na cialo.

Biore witaminy, dha, choline i dodatkowo wit d i nieregularnie zelazo, magnez.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja totalnie nie znam sie na cukrzycy... sama nie umiem rozszyfrowac mojego wyniku :/ Nie patrzy sie na normy z labolatorium tylko na te odpowiednie dla kobiet w ciazy, prawda?
    Moj wynik to: 71 - 161 - 112. Jest ok?
    Według mnie ok...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh napisałam i chyba anulowalam...

Pisalam, ze u nas snieg pada i w koncu sie ladnie robi :p

Co do ciśnienia to w pierwszej ciazy mialam bardzo niskie, a teraz ciut za wysokie, ale zawsze sie stresuje przed wizyta i myślę zeby jak najszybciej wrocic do synka...

Sylwia, tez mialam takie mysli w pierwszej ciazy i gdyby nie wpadka na pewno nie zdecydowalabym sie tak szybko na kolejna ciaze..Tamta mi naprawde dala popalic:/

Zaraz dzwonie sie umówić na usg 3 trymestru:p

syllwia91 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy to 92/180/153. Którykolwiek wynik równy lub wyższy = cukrzyca.

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    A jak o wiele nizszy?:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka, ja dalej biorę Prenatal duo, od ostatniej wizyty mam codziennie coś od anemii, +Polocard i Letrox

czy któraś z Was bierze Polocard/Acard? mi się robią po nim siniaki, mówiłam lekarce, a ona, że warto brać i tak, czytałam gdzieś, że w 3 trym to już lepiej nie brać...

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    sweetmalenka, ja dalej biorę Prenatal duo, od ostatniej wizyty mam codziennie coś od anemii, +Polocard i Letrox

czy któraś z Was bierze Polocard/Acard? mi się robią po nim siniaki, mówiłam lekarce, a ona, że warto brać i tak, czytałam gdzieś, że w 3 trym to już lepiej nie brać...
    Ja miałam brać ale po konsultacji z genetykiem on stwierdził że nie ma sensu. i chyba słusznie bo teraz w trzecim trymestrze okazało się że mam małopłytkowość tona acardzie miałabym już całkiem małopłytkowość. Doriana przez sweter gruby to raczej się mija z celem: ( Dziewczynki chodźcie na Facebooka, ciągle mam zaległości

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i ciśnienie mierzy mi lekarz zawsze na lewej ręce, bezpośrednio na skórę, no bez ubrania :)

a jak ktoś ma po 2 h niższy niż na czczo? :)

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - ja bralam acard przez czas staran i cala ciaze az do teraz. Odstawilam go stopniowo i od jakichs dwoch tygodni juz nie biore. Teorie sa rozne. Jesli nie ma konkretnego wskazania jak zakrzepica czy mutacje genetyczne, to niby powinno odstawic sie go w III trymestrze. Z drugiej strony dobrze robi na przepływy.
    Bierzesz go tak po prostu czy jest jakis powod?
    Mi robily sie siniaki po leku na zylaki, lekarz kazal mi odstawic...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 3 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem 😋 to pytania do lekarzy już. Ja teraz jak mierzę to jedyne ograniczenie z dołu jakie mam to cukier na czczo wyższy niż 70. W przypadku cukru po posiłkach mam podany tylko max 🤷

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:

Gdzieś widziałam normy w ciąży 100/180/140 nie wiem, które prawidłowe..

Ja biorę witaminy omegamed optima i do tego acard, nie mam żadnych siniaków po acardzie a biorę od początku ciąży, w sumie nie wiem czy będę brać do końca czy jakoś krócej

Auricomka jak tą małopłytkowość się wykrywa? To gdzieś w morfologii widać? Bo ja nie ogarniam, a morfologia mi poleciała mocno :/

k277fn7.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka- ten Acard na początku zaleciło mi 2 lekarzy, jeden jeszcze na czas starań, głównie przez hashimoto, bo to zaburzenie autoimmunologiczne a mogą być inne przy tym, żeby było łatwiej zajść i utrzymać ciążę mi to dali chyba- tak zrozumiałam

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Gdzieś widziałam normy w ciąży 100/180/140 nie wiem, które prawidłowe..

100 na czczo jest dla ludzi bez ciąży. Ja miałam 95 i za drugim razem 96 i to było moje jedyne przekroczenie i mam cc ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, teraz zobaczyłam, że mamaginekolog też pisze, że normy są 92-180-153, to widzę ze mi sie ledwo omsknelo z tym 91 na czczo :)

k277fn7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonykarmel - kurcze, wlasnie tak to jest z tymi lekarzami... Trzeba samemu szukac odpowiedzi. Ja na Twoim miejscu chyba bym jeszcze z kims skonsultowala czy jest koniecznosc, zebys to brala. Jednak te siniaki sa niepokojace. A moze zbadaj sobie czas krzepniecia krwi? :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    aha i ciśnienie mierzy mi lekarz zawsze na lewej ręce, bezpośrednio na skórę, no bez ubrania :)

a jak ktoś ma po 2 h niższy niż na czczo? :)
    Wedlug mnie to niedocukrzenie-tak czytalam. Musze isc do mojej rejonowej z tymi wynikami ale ciągle nie ma pasujących terminow...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ