Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySweetmalenka a moze wez na pasozyty zbadaj bo wtedy dzieci spia niespokojnie i sie budza czesto w nocy... A tak to nie mam pomyslu, moja spi ze mna i tez sie przebudza ale nie az tak czesto, turla sie zmienia pozycje a jak sie przebudzi to jej wlasnie smoka daje (nie zawsze chce) i mowie "kladz sie i spij" i na nia dziala 😀 Ale ja ja nie lulalam i nigdy na rekach nie zasypiala. Od 3 nocy mamy za to taka nowosc ze wlasnie chciala byc tak uspiona i sie przytulic pobujac 😀
-
Mieliśmy cały proces opracowany przez konsultantkę snu dobrany do naszego problemu ale w skrócie polegało to na tym ze leżała w łóżku a my jej tłumaczyliśmy spokojnie, przytulalismy ja przez barierki w łóżku, zasada była ze nie może wyjść z łóżka. Pierwszej nocy usnęła na stojąco przytulona do męża ale z nogami w łóżku, drugiej już leżała sama. A mąż każdego wieczoru przesuwał się z krzesłem dalej od łóżka aż w końcu wyszedł z pokoju na czas usypiania. Ale polecam taka konsultantkę - rozmowa jest na skype co mi się wydawało dziwne ale w efekcie wystarczające i oprócz tego co napisałam dała nam milion wskazówek i wyjaśniła wszystko wiec uważam ze warto.
Elo lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz też szyjke bada na fotelu palpacyjnie, a przez usg i przez brzuch i czasem przez dopochwowe.
Pytałam położną czy to możliwe, aby przez brzuch badał mi szyjke to mówiła, że na dobrym sprzęcie jak najbardziej tak..
Teraz odstawiłam luteine dopochwową (mam doustna), mam nadzieję, że nie wpłynie to na skracanie się szyjki...hmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 10:30
marzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Majowa_nadzieja wrote:Może być od szyjki, A może już dzidzia głową w dół i uciska. Różnie może być. Nie ma co gdybac. Najlepiej jak zrobi Ci usg i sprawdzi długość szyjki. Nie panikuj :*
Ja wzięłam do serca sobie zalecenia i mój mąż też na poważnie, kazał leżeć plackiem to leżęluteina wsadzona
zjadłam śniadanie, kawka wypita . Zaraz magnez wezmę jeszcze i leze dalej.... oby to lezenie naprawde mi cos pomoglo....
A co do glukozy. To u Ciebie marcela123 nie można np.stosowac glucotestu o smaku coli albo pomarańczowym? Mi to weszło aż się oblizałam na koniec
Wiesz co chyba nie można, w przychodni robią glukoze swoją i mają to zwykła. Ale już za mną to, zjadłam podwójne śniadanie już 😆Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dorjana wrote:A to jeszcze jest siostra
😜
To u nas podobnie.... Rodzeństwo potrafi. Ja jakzasypiam w sypialni to czasami ktores do mnie przykdzie bo potrzebuje mamusi. W tym czesie tatuś szybko usypia drugiego owsika.
U nas jest tyle ciekawie że oni mają wspólny pokoik i wspólne łóżko
🙈🙊🙉
Czasami się zdarzy że jeden drugiego niechcący kopnie przez sen.
Ale i tak teraz jest luz... W porównaniu do okresu między operacjami Tobiaszka.
A jaka u was różnica wieku??? #
-
talku wrote:Wow, byłam właśnie na fitnessie dla kobiet w ciąży. Rewelacja 😊😊
W domu w życiu bym tyle nie poćwiczyła.
Któraś z Krakowa chciałaby się wybrać? 😊😊talku lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Wow, byłam właśnie na fitnessie dla kobiet w ciąży. Rewelacja 😊😊
W domu w życiu bym tyle nie poćwiczyła.
Któraś z Krakowa chciałaby się wybrać? 😊😊 -
Jejku wrote:Ooo, super! Ja bym chciała iść, bo w końcu mam czas i pozwolenie od lekarza, ale się zastanawiam, czy 3 trymestr do dobry czas na zaczynanie 😂 byłaś pierwszy raz czy już chodziłas na coś?
Pierwszy raz dzisiaj. Gimnastyka dla ciężarnych. W czwartek idę na pilates 😊
Zawsze jest dobry czas żeby zacząć, lepiej teraz niż w ogóle.
A później po 30tc będę chodzić na ćwiczenia przygotowujące do porodu 😊
Jejku, idziesz ze mną? -
Dziewczyny, powiedzcie mi... Zdarzaja sie Wam bole brzucha? Podobne do miesiaczkowych? Albo w ogole jakies bole w macicy?
Ja od poczatku drugiego trymestru nie czulam takich rzeczy, a od pewnego czasu lapia mnie jakies roznego rodzaju bole, glownie w nocy. Nie wiem czy tak ma byc... -
Ja mam bóle w dole brzucha jakby miesiaczkowe i bóle krzyża/pleców...
Czasem też takie okropne kłucia w okolicy od pachwiny do jajnika... oraz jakby mnie ktoś dźgał szpilką w szyjkę tak w środku
Cały zestaw uciechi wszystko od strony macicy podobno jest w normie, więc trzeba przeżyć po prostu chyba..
marzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Nikodemka wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi... Zdarzaja sie Wam bole brzucha? Podobne do miesiaczkowych? Albo w ogole jakies bole w macicy?
Ja od poczatku drugiego trymestru nie czulam takich rzeczy, a od pewnego czasu lapia mnie jakies roznego rodzaju bole, glownie w nocy. Nie wiem czy tak ma byc...
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Jejku, no szkoda że nie opłaca Ci się przyjechać do Krakowa 😂😂
Ale polecam ruch, polecam ćwiczenia dla ciężarnych. Było powoli acz intensywnie. Prowadziłam Pani fizjoterapeuta i poprawiała pozycje żeby wykonywać ćwiczenia i prawidłowo. Dużo było rozciągania, dużo wzmacniania mięśni kręgosłupa. Pokazywała jak prawidłowo podnosić z podłogi, jak kucać, jak się schylać.
Jestem szczerze zachwycona i będę chodzić dwa razy w tygodniu.
Właśnie między innymi dlatego że pojawiaj mi się różnego rodzaju bóle. Ciąża jest prawidłowa, ginekolog też zachęcał żeby ćwiczyć bo wszystko się rozciąga, uciska, przestawia i na takie bóle na jakie się skarżyłam polecił właśnie aktywność fizyczna.
Oczywiście mówię o fizjologicznej ciąży.
Jejku, kiedy idziesz? 😊😊😊 -
Ja chodzę na zajęcia dla kobiet w ciąży już od 1,5 miesiąca. Staram się 2 razy w tyg i jest super
Jejku - zaczynaj nawet w 3 trymestrze. Ja to chodzi z dziewczynami które nawet na początku stycznia rodzą i mają mega wielkie brzuszki 😜
Jedna dziewczyna ma takie bóle kręgosłupa że chodzi 5x w tygodniu!😲 Ale mówi że jej to mega pomagatalku lubi tę wiadomość