X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka a moze wez na pasozyty zbadaj bo wtedy dzieci spia niespokojnie i sie budza czesto w nocy... A tak to nie mam pomyslu, moja spi ze mna i tez sie przebudza ale nie az tak czesto, turla sie zmienia pozycje a jak sie przebudzi to jej wlasnie smoka daje (nie zawsze chce) i mowie "kladz sie i spij" i na nia dziala 😀 Ale ja ja nie lulalam i nigdy na rekach nie zasypiala. Od 3 nocy mamy za to taka nowosc ze wlasnie chciala byc tak uspiona i sie przytulic pobujac 😀

• Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy cały proces opracowany przez konsultantkę snu dobrany do naszego problemu ale w skrócie polegało to na tym ze leżała w łóżku a my jej tłumaczyliśmy spokojnie, przytulalismy ja przez barierki w łóżku, zasada była ze nie może wyjść z łóżka. Pierwszej nocy usnęła na stojąco przytulona do męża ale z nogami w łóżku, drugiej już leżała sama. A mąż każdego wieczoru przesuwał się z krzesłem dalej od łóżka aż w końcu wyszedł z pokoju na czas usypiania. Ale polecam taka konsultantkę - rozmowa jest na skype co mi się wydawało dziwne ale w efekcie wystarczające i oprócz tego co napisałam dała nam milion wskazówek i wyjaśniła wszystko wiec uważam ze warto.

Elo lubi tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też szyjke bada na fotelu palpacyjnie, a przez usg i przez brzuch i czasem przez dopochwowe.
    Pytałam położną czy to możliwe, aby przez brzuch badał mi szyjke to mówiła, że na dobrym sprzęcie jak najbardziej tak..
    :)

Teraz odstawiłam luteine dopochwową (mam doustna), mam nadzieję, że nie wpłynie to na skracanie się szyjki...hm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 10:30

marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie na pasożyty to dobry pomysł. My od tego zaczęliśmy zanim wzięliśmy konsultantkę. Wyszły owsiki ale wyleczenie ich nic nie zmieniło akurat w naszym przypadku ;) ale dobrze ze zrobiliśmy badanie

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, byłam właśnie na fitnessie dla kobiet w ciąży. Rewelacja 😊😊
    W domu w życiu bym tyle nie poćwiczyła.
    Któraś z Krakowa chciałaby się wybrać? 😊😊

tunderka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Może być od szyjki, A może już dzidzia głową w dół i uciska. Różnie może być. Nie ma co gdybac. Najlepiej jak zrobi Ci usg i sprawdzi długość szyjki. Nie panikuj :*

Ja wzięłam do serca sobie zalecenia i mój mąż też na poważnie, kazał leżeć plackiem to leżę:P luteina wsadzona :D zjadłam śniadanie, kawka wypita . Zaraz magnez wezmę jeszcze i leze dalej.... oby to lezenie naprawde mi cos pomoglo....

A co do glukozy. To u Ciebie marcela123 nie można np.stosowac glucotestu o smaku coli albo pomarańczowym? Mi to weszło aż się oblizałam na koniec :D

Wiesz co chyba nie można, w przychodni robią glukoze swoją i mają to zwykła. Ale już za mną to, zjadłam podwójne śniadanie już 😆

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Talku a gdzie chodzisz?

talku lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    A to jeszcze jest siostra
    😜
    To u nas podobnie.... Rodzeństwo potrafi. Ja jakzasypiam w sypialni to czasami ktores do mnie przykdzie bo potrzebuje mamusi. W tym czesie tatuś szybko usypia drugiego owsika.

U nas jest tyle ciekawie że oni mają wspólny pokoik i wspólne łóżko
    🙈🙊🙉
    Czasami się zdarzy że jeden drugiego niechcący kopnie przez sen.
    Ale i tak teraz jest luz... W porównaniu do okresu między operacjami Tobiaszka.

A jaka u was różnica wieku??? #
    Jest jest. Teoretycznie juz 8 letnia wiec "duza"ale praktycznie to dzieciak:D sprobuje nie bujac i mam nadzieję ze pomoze

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dziś z córka u lekarza, na ten kaszel. I to jednak nie ksztusiec-bardziej krtaniowy, gardlowy kaszel i antybiotyk, inhalacje i tydzień w domu.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Ooo, super! Ja bym chciała iść, bo w końcu mam czas i pozwolenie od lekarza, ale się zastanawiam, czy 3 trymestr do dobry czas na zaczynanie 😂 byłaś pierwszy raz czy już chodziłas na coś?

talku lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Pepe88 Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Zazdroszczę, ja przy byle ruchu sapie jak szalona... byłam dzisiaj na konsultacji kardiologicznej, dostałam skierowanie od internisty. Okazało się, ze mam lekka niedomykalność zastawki mitralnej, jutro Holter i badania krwi. Przepisał mi metocard. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży?

• talku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Talku a gdzie chodzisz?

Do La Loba na Beskidzkiej.
    Mega polecam :):)

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Ooo, super! Ja bym chciała iść, bo w końcu mam czas i pozwolenie od lekarza, ale się zastanawiam, czy 3 trymestr do dobry czas na zaczynanie 😂 byłaś pierwszy raz czy już chodziłas na coś?

Pierwszy raz dzisiaj. Gimnastyka dla ciężarnych. W czwartek idę na pilates 😊
    Zawsze jest dobry czas żeby zacząć, lepiej teraz niż w ogóle.
    A później po 30tc będę chodzić na ćwiczenia przygotowujące do porodu 😊

Jejku, idziesz ze mną?

relgi09kukfprg92.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku chętnie, tylko do Krakowa mam kilka godzin drogi 😂 no ale mnie zainspirowałaś, zapisuję się! Pytanie jak długo dam radę chodzić ;)

talku lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi... Zdarzaja sie Wam bole brzucha? Podobne do miesiaczkowych? Albo w ogole jakies bole w macicy?
    Ja od poczatku drugiego trymestru nie czulam takich rzeczy, a od pewnego czasu lapia mnie jakies roznego rodzaju bole, glownie w nocy. Nie wiem czy tak ma byc...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle w dole brzucha jakby miesiaczkowe i bóle krzyża/pleców... :/
    Czasem też takie okropne kłucia w okolicy od pachwiny do jajnika... oraz jakby mnie ktoś dźgał szpilką w szyjkę tak w środku <3

Cały zestaw uciech :D i wszystko od strony macicy podobno jest w normie, więc trzeba przeżyć po prostu chyba..

marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi... Zdarzaja sie Wam bole brzucha? Podobne do miesiaczkowych? Albo w ogole jakies bole w macicy?
    Ja od poczatku drugiego trymestru nie czulam takich rzeczy, a od pewnego czasu lapia mnie jakies roznego rodzaju bole, glownie w nocy. Nie wiem czy tak ma byc...
    Ja nie mam nic takiego, ale z uwagi na to łożysko przodujące skonsultowałoby z lekarzem.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, no szkoda że nie opłaca Ci się przyjechać do Krakowa 😂😂
    Ale polecam ruch, polecam ćwiczenia dla ciężarnych. Było powoli acz intensywnie. Prowadziłam Pani fizjoterapeuta i poprawiała pozycje żeby wykonywać ćwiczenia i prawidłowo. Dużo było rozciągania, dużo wzmacniania mięśni kręgosłupa. Pokazywała jak prawidłowo podnosić z podłogi, jak kucać, jak się schylać.
    Jestem szczerze zachwycona i będę chodzić dwa razy w tygodniu.
    Właśnie między innymi dlatego że pojawiaj mi się różnego rodzaju bóle. Ciąża jest prawidłowa, ginekolog też zachęcał żeby ćwiczyć bo wszystko się rozciąga, uciska, przestawia i na takie bóle na jakie się skarżyłam polecił właśnie aktywność fizyczna.
    Oczywiście mówię o fizjologicznej ciąży.

Jejku, kiedy idziesz? 😊😊😊

relgi09kukfprg92.png
  • słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jak boli brzuch, kuje to znaczy, że sprawy jelitowe i lecę do łazienki, zwykle przechodzi, a tak to jak kładę się spać to mam taki twardy brzuch w okolicy pępka: nie wiem czy to dziecko się tak wypina czy macica twardnieje...

• Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na zajęcia dla kobiet w ciąży już od 1,5 miesiąca. Staram się 2 razy w tyg i jest super :)

Jejku - zaczynaj nawet w 3 trymestrze. Ja to chodzi z dziewczynami które nawet na początku stycznia rodzą i mają mega wielkie brzuszki 😜
    Jedna dziewczyna ma takie bóle kręgosłupa że chodzi 5x w tygodniu!😲 Ale mówi że jej to mega pomaga

talku lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ