Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Talku to drugi koniec Krakowa, trochę daleko dla mnie
ale cwicze sama w domu wiec myślę ze to tez duzo daję z tym ze staram sie codziennie.. czasem wychodzi czasem nie
Jestem po wizycie i mała ma juz 900 gramtalku, Mia ❤️, Inka150, Agulkowa, syllwia91, Katy lubią tę wiadomość
-
Olalasz, zaczęłaś już szkole rodzenia?? Czy przez to łożysko musiałaś odpuścić? Pamiętam że chyba miałaś na początku grudnia zacząć. Ja dopiero na początku stycznia też na zelaznej
Jak wrażenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 16:22
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj zaczynam szkole rodzenia, jestem ciekawa jak to będzie.
Boli jak na okres nie mam ale mam odczucia jak na okres, często jest to spowodowane chęcią 💩 ale czasem samo od siebie, mam cała ciążę na zmianę z kłuciem. Ostatnio doszły też inne bóle. -
Talku a na pilates chcesz iść taki zwykły czy też dla cieżarnych? Ja raz poszłam na jogę taką zwykłą to miałam wrażenie, że połowę rzeczy jest nie dla mnie. Dlatego wybrałam basen i chodzę 3x w tyg od 13 tyg ciąży i też bardzo polecam. Myślałam, zeby teraz jeszcze chodzić na jakis streching dodatkowo albo właśnie ten pilates spróbować tylko u nas (Lubin) nie ma typowego dla kobiet w ciąży...
-
nick nieaktualnyTez mam rozne bole, okresowe tez i klucia itd Ciebie moze tez bolec wiecej przez tego miesniaka. A bedziesz miec usuwanego przg okazji cc? Moja mama miala w ciazy i jej usuneli przy cc ale bolalo ja bardziej pozniej cala regeneracja napewno bardziej niz samo cc...
-
Inka150 wrote:Talku a na pilates chcesz iść taki zwykły czy też dla cieżarnych? Ja raz poszłam na jogę taką zwykłą to miałam wrażenie, że połowę rzeczy jest nie dla mnie. Dlatego wybrałam basen i chodzę 3x w tyg od 13 tyg ciąży i też bardzo polecam. Myślałam, zeby teraz jeszcze chodzić na jakis streching dodatkowo albo właśnie ten pilates spróbować tylko u nas (Lubin) nie ma typowego dla kobiet w ciąży...
Tylko taki dla ciężarnych. Zupełnie inaczej są prowadzone takie ćwiczenia. Nie uciskają brzucha, rozluźniają miednicę. Nawet na rolerze masowałyśmy dzisiaj odcinek lędźwiowy który zaczynał mnie boleć, jaka ulga!
Ja po dzisiejszych czuje się znakomicie.
Obawiałabym się takich zwykłych ćwiczeń będąc w ciąży, wiele pozycji jest niewskazanych. -
No wlasnie to nie jest bol przez miesniaka
Boli mnie zdecydowanie nizej, a miesniak jest teraz wysoko, prawie przy watrobie.
Talku - mam wizyte dopiero 27.12, mam nadzieje, ze do tego czasu te bole ustapia.
Natalia - niestety u mnie sytuacja jest o tyle skomplikowana, ze moj miesniak jest na zewnatrz macicy i nie da sie go usunac przy cc, a bardzo bym chciala. Ja musze miec operacje z rozcieciem sklepienia pochwy, bardzo inwazyjna, zeby sie go pozbyc.
Wyszlam niedawno ze szkoly rodzenia. Super sprawa, multum informacjitalku lubi tę wiadomość
-
no właśnie, dajcie znać jak wrażenia po szkole rodzenia
my się ostatnio nasłuchaliśmy, że to bez sensu iść, że ćwiczenia, oddychanie, masaż się nie przydaje i takie tam
a zaczynamy jutro- mam nadzieję, bo coś chciała na czwartek przekładać, a wtedy mam lekarza... -
Ja chodzę do szkoły rodzenia na NFZ. Raz w tygodniu zajęcia. Prowadzi położna którą wybrałam jako środowiskową po porodzie.
Jedne zajęcia są z tatusiami, z kąpieli i higieny noworodka.
W poniedziałek było o laktacji. Bardzo aktualne informacje, wiele wiedziałam ale dobrze mieć wszystko zebrane w całość. Jak rozkręcić laktację, co robić gdy jest nawał, jak używać laktatora i kiedy. I jak ważny jest spokój psychiczny i wsparcie męża podczas karmienia.
Nikodemko, jakie tematy u Ciebie były? Sylwia a u Ciebie?
Chodzicie prywatnie? Z facetami?
Nikodemko, a masz piłkę żeby trochę na niej pokręcić biodrami? Mi chyba czasami dziecko uciska i jak dwa dni zrobię ćwiczenia na piłce to mija. -
Ja też dzisiaj zaczęłam szkołę rodzenia, u nas jest 2x w tyg po godzinie i połowa zajęć to ćwiczenia a druga połowa to omawianie różnych tematów (niektóre tematy będą przez całą godzinę). Dzisiaj wyjątkowo była cała godzina ćwiczeń, ale ja akurat uważam, że fajne są te ćwiczenia. Na pewno bym nie powiedziała, że nie warto iść bo ćwiczenia. U nas nie było ani jednego faceta
i w sumie jakoś mnie to nie dziwi
Ja nie mam żadnych bóli w dole brzucha ani miesiączkowych, tylko te wysoko. Nikodemka dziwne tylko, że łapią Cię te bóle głównie w nocy, mnie akurat w nocy nigdy nic nie boli -
Mia ❤️ wrote:Olalasz, zaczęłaś już szkole rodzenia?? Czy przez to łożysko musiałaś odpuścić? Pamiętam że chyba miałaś na początku grudnia zacząć. Ja dopiero na początku stycznia też na zelaznej
Jak wrażenia?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Zaczęłam tydzień temu. Jutro drugie zajęcia. Chodzę tylko nie mogę ćwiczyć. A na pierwszych zajęciach były ćwiczenia. Ale podobało nam się. Bardzo fajne prowadzące.
-
Talku - tylko wlasnie ja mam zakaz cwiczen... Nie wiem czy sobie ta pilka nie zaszkodze
Zapytam o to doktora W. Mam juz cala liste pytan :d
Ja poszlam na szkole rodzenia glownie po wiedze na temat pielegnacji, bo raczej bede miala cesarke, cwiczyc tez nie moge... Na szczescie sie nie zawiodlam, bo dzis dowiedzialam sie duzo rzeczy o samym dalszym przebiegu ciazy, o tym jak bedzie zmienialo sie dziecko, o procedurze porodowej itd. Ogolnie sluchalam z zapartym tchemUczylysmy sie tez oddychac przepona.
Ja mam 8 spotkan po 2h, na wszystkich moze byc maz.talku lubi tę wiadomość
-
Mia ❤️ wrote:Dzięki za info! Daj znac jakie tematy będziecie omawiać na kolejnych zajęciach. Już się nie mogę doczekać aż sama pójdę 😉
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️