Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemko a spróbuj pić herbatę z imbirem, mleko też jest dobre i ponoć siemię lniane parzone... No i po posiłku nie kładź się. Spróbuj może pomoże.
Katy półpasiec nie powinien wpłynąć na dziecko. Kiedy masz wizytę kontrolną?
Gratka zdrówka życzę, żeby jednak cię nic nie dopadło.
U nas córka dalej gorączkuje także też się modlę aby na mnie nie przeszło i jej szybko puściło bo za tydzień wyjazd...
-
Katy wrote:doczekac wizyty zeby sie uspokoic, ze ten polpasiec faktycznie nie ma wpływu na dziecko...
Piona, ja czekam, żeby się uspokoić, że ta borelioza nieszczęsna nie ma wpływu... Niby mówił mi to dermatolog i zakaźnik, ale chyba potrzebuje jeszcze o tym usłyszeć od gina swojego... Na szczęście to już jutro. Co do badań III trymestru, to pewnie znów ja będę zamykać stawkę, bo będę miała w połowie stycznia jakoś
Wczoraj zamówiłam meble do pokoju synka i tym sposobem zamknęłam temat wyprawkiKaty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy bóle przy chodzeniu, wstawaniu, ubieraniu się, tak jakby zakwasy to norma? Jak leżę to jest ok gorzej jak mam się obrócić na bok....
Synek tez jest dość aktywny, zresztą jak nie jest to się martwię wiex niech kopie ile wlezie, najwyżej będę płakać z bólu -
nick nieaktualnyAgulkowa ja bym juz chhba porzucila nadzieje ze sie po porodzie uspokoi 😀😀😀
Ja po rozmowie z pania genetyk. Troche mnie uspokoila, powiedziala po tych wynikach ktore juz mamy nie sadzi zeby kognitywnie i umyslowo byly jakies uposledzenia czy opoznienia rozwojowe. Ale rzeczywiscie mowila ze moga zrobic to badanie WES czyli te caloeksomowe sekwencjonowanie bialek, moga teraz albo po porodzie. Pytalam w kkontekscie ktorych konkretnie chorob no to powiedziala ze wszystkich ktore dzisiejsza medycyna ma opracowane w tym badaniu 😮 Tak jak myslalam, to szpital kliniczny wiec badaja i potem opisuja ta wiedze zdobyta a noz cos odkryja. Wahalam sie ale w koncu sie zgodzilam. Zakreslilam ze chce znac wynik tylko w kwestii ew leczenia i terapii a wszystkie inne prawdopodobienstwa (np azheimera za 60 lat 🤣) nie chce wiedziec. Nie wiem czy dobrze zrobilam 😞 Teraz znowu bede sie denerwowac ze cos tam znajda 😞 Wyniki za 6 miesiecy!
syllwia91, Agulkowa, GWHT lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Czy bóle przy chodzeniu, wstawaniu, ubieraniu się, tak jakby zakwasy to norma? Jak leżę to jest ok gorzej jak mam się obrócić na bok....
Synek tez jest dość aktywny, zresztą jak nie jest to się martwię wiex niech kopie ile wlezie, najwyżej będę płakać z bólu
Natalia ty to umiesz pocieszyć 🤣
A odnośnie tego testu to ciężko powiedzieć czy dobrze zrobiłaś bo byś nie zrobiła to też byś się zastanawiała... Także trzeba wierzyc, że wyjdzie wszystko dobrze, tym bardziej, że jak do tej pory było dużo strachu na szczęście wszystko dobrze się toczy. Także za 3 miesiące powitasz córeczkę i zapomnisz że czekasz za tymi wynikami.
White Innocent Ale fajnie, że już macie całość skompletowana. Gratki.
-
tunderka wrote:White Innocent już masz wszystko ?
WOW
Zazdroszczę
No ja większość mam po córce, więc było prościejz większych rzeczy kupiłam jeszcze tylko wózek, no i "trochę" ubranek dokupiłam. Miałam nie szaleć, ale co gdzieś wchodzę to przynoszę kolejne ubranka... Przerzuciłam się już na większe rozmiary, bo na 56 i 62 mam tego tyle, że chyba będę prała raz na dwa tygodnie 🤷
-
Dorjana wrote:Wow....
😱😱😱
Jestem pod wrażeniem jakie wy tam macie wsparcie i całe podejście pod kątem diagnostycznym.
U nas diagnostyka to jakaś kpina.
Kurcze... Nie zazdroszczę wam tej zgagi. Moje dziecię pewnie znów lyse będzie
🙈🙊🙉😜
Ciekawe czy wasze wyskoczy z bujną czuprynka
😍😍😍😍😍
Ja dziś rano się znecalam nad córka, próbowałam zaplesc jej Francuzy z jej szczepowatych loczkow
🙉🙊🙈
Biedne dziecko...
Agulkowa-ja uwazam, ze jakie dziecko w brzuchu-takie i poza :p
-
Agulkowa - probowalam wszystkiego co wypisalas, bez skutku
Wczoraj przekopalam chyba pol internetu...
Katy - musze sprobowac tej saszetki.
Wlasnie znowu sie mecze. Nie spalam prawie cala noc, druga z rzedu... -
nick nieaktualnySama jestem w szoku ze takie badania tak szybko proponuja sami, chyba dlatego ze to jest taka ekstremalnie rzadka anomalia i chca dla celow. naukowych ew znalezc przyczyne a nic nie znalezli w tych mikromacierzach.
Tunderka na prenatalnych wyszlo ze dziecko ma organ po zlej stronie, najpierw sadzono ze serce jest po prawej, pozniej skorygowano ze serce jest prawodlowo ale zoladek jest z prawej strony. Robilam biopsje kosmowki w 13 tc i pelne badanie kariotypu z mikromacierzami ktore wyszly dobrze i nie wskazaly na przyczyne. Pozniej robilam rezonans, rowniez opisano to co widac na ten moment to tylko tem zoladek jest po zlej stronie. I teraz beda robic WES (whole exome sequencing) czy badanie caloeksomowe (jakies sekwencjonowanie bialek ktore buduja geny). Zgodzilam sie chociaz najpiew bylam niechetna ale nie chce sobie wyrzucac ze moglam cos zrobic a nie zrobilam. Jedno co mnie martwi to ona powiedziala ze chce zeby porod byl u nich w szpitalu ale ja nie chce tam. Bede probowac sie zapisac tam gdzie chce moze sie uda. -
Nikodemka wrote:Ushio - mi wczoraj nie pomoglo nic. Ani Rennie, ani migdaly... w ogole probowalam chyba wszystkiego. Skonczylo sie tak, ze przeryczalam caly wieczor. Mialam takie momenty, ze az mnie łopatka bolala. Na szczescie poki co jest ok.
Ja Wam zazdroszcze tych ruchliwych maluszkówMuszę doszukiwac sie ruchow mojego, nie czuje ich tez jakos zbyt intensywnie.
Ja tez ciągle poplakuję nad moim ciężkim losem. Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Akurat były z położną o porodach naturalnych. Rozmawiałam chwilę z ta położną i powiedziała mi, ze moje centralnie przodujące łożysko raczej się nie podniesie i życzy mi, żebym chociaż święta spędziła w domu.Nikodemka lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Rozumiem
To wspaniale, że macie opiekę i pogłębioną diagnostykę
Trzymam kciuki, aby udało się rodzić tam gdzie chcesz :*Natalia05 lubi tę wiadomość
marzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
nick nieaktualny
-
Olalasz wrote:Mnie ostatnio na zgagę poczęstowano wodą leczniczą Zuber. Może spróbuj? Dała mi ja dziewczyna, która miała w ciąży mega zgagi i tylko to jej pomagało. Mi pomogło od razu.
Ja tez ciągle poplakuję nad moim ciężkim losem. Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Akurat były z położną o porodach naturalnych. Rozmawiałam chwilę z ta położną i powiedziała mi, ze moje centralnie przodujące łożysko raczej się nie podniesie i życzy mi, żebym chociaż święta spędziła w domu.Olalasz lubi tę wiadomość