X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko a spróbuj pić herbatę z imbirem, mleko też jest dobre i ponoć siemię lniane parzone... No i po posiłku nie kładź się. Spróbuj może pomoże.

Katy półpasiec nie powinien wpłynąć na dziecko. Kiedy masz wizytę kontrolną?
    Gratka zdrówka życzę, żeby jednak cię nic nie dopadło.
    U nas córka dalej gorączkuje także też się modlę aby na mnie nie przeszło i jej szybko puściło bo za tydzień wyjazd...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wiec na szczescie niedlugo :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    doczekac wizyty zeby sie uspokoic, ze ten polpasiec faktycznie nie ma wpływu na dziecko...

Piona, ja czekam, żeby się uspokoić, że ta borelioza nieszczęsna nie ma wpływu... Niby mówił mi to dermatolog i zakaźnik, ale chyba potrzebuje jeszcze o tym usłyszeć od gina swojego... Na szczęście to już jutro. Co do badań III trymestru, to pewnie znów ja będę zamykać stawkę, bo będę miała w połowie stycznia jakoś :P

Wczoraj zamówiłam meble do pokoju synka i tym sposobem zamknęłam temat wyprawki :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent już masz wszystko ? <3 WOW :D
    Zazdroszczę :D

mj26 lubi tę wiadomość

marzec 2020 <3 czekamy... <3
    ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bóle przy chodzeniu, wstawaniu, ubieraniu się, tak jakby zakwasy to norma? Jak leżę to jest ok gorzej jak mam się obrócić na bok....

Synek tez jest dość aktywny, zresztą jak nie jest to się martwię wiex niech kopie ile wlezie, najwyżej będę płakać z bólu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa ja bym juz chhba porzucila nadzieje ze sie po porodzie uspokoi 😀😀😀

Ja po rozmowie z pania genetyk. Troche mnie uspokoila, powiedziala po tych wynikach ktore juz mamy nie sadzi zeby kognitywnie i umyslowo byly jakies uposledzenia czy opoznienia rozwojowe. Ale rzeczywiscie mowila ze moga zrobic to badanie WES czyli te caloeksomowe sekwencjonowanie bialek, moga teraz albo po porodzie. Pytalam w kkontekscie ktorych konkretnie chorob no to powiedziala ze wszystkich ktore dzisiejsza medycyna ma opracowane w tym badaniu 😮 Tak jak myslalam, to szpital kliniczny wiec badaja i potem opisuja ta wiedze zdobyta a noz cos odkryja. Wahalam sie ale w koncu sie zgodzilam. Zakreslilam ze chce znac wynik tylko w kwestii ew leczenia i terapii a wszystkie inne prawdopodobienstwa (np azheimera za 60 lat 🤣) nie chce wiedziec. Nie wiem czy dobrze zrobilam 😞 Teraz znowu bede sie denerwowac ze cos tam znajda 😞 Wyniki za 6 miesiecy!

syllwia91, Agulkowa, GWHT lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie pomaga na zgage-ani rennie, ani migdały, ani gastrotuss, ani gaviscon, ani mleko. Zawsze tak było wiec pozostaje się męczyć

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia 6 miesiecy?! 🙀 O jaaa!

• tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 a co to za badania i dlaczego robicie?
    Coś chyba przeoczyłam..

ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Czy bóle przy chodzeniu, wstawaniu, ubieraniu się, tak jakby zakwasy to norma? Jak leżę to jest ok gorzej jak mam się obrócić na bok....

Synek tez jest dość aktywny, zresztą jak nie jest to się martwię wiex niech kopie ile wlezie, najwyżej będę płakać z bólu
    Sylwia wszystko może być normalne jak jest aktywne dziecko. Wczoraj tego doświadczyłam...
    Natalia ty to umiesz pocieszyć 🤣
    A odnośnie tego testu to ciężko powiedzieć czy dobrze zrobiłaś bo byś nie zrobiła to też byś się zastanawiała... Także trzeba wierzyc, że wyjdzie wszystko dobrze, tym bardziej, że jak do tej pory było dużo strachu na szczęście wszystko dobrze się toczy. Także za 3 miesiące powitasz córeczkę i zapomnisz że czekasz za tymi wynikami.

White Innocent Ale fajnie, że już macie całość skompletowana. Gratki.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tunderka wrote:
    White Innocent już masz wszystko ? <3 WOW :D
    Zazdroszczę :D

No ja większość mam po córce, więc było prościej ;) z większych rzeczy kupiłam jeszcze tylko wózek, no i "trochę" ubranek dokupiłam. Miałam nie szaleć, ale co gdzieś wchodzę to przynoszę kolejne ubranka... Przerzuciłam się już na większe rozmiary, bo na 56 i 62 mam tego tyle, że chyba będę prała raz na dwa tygodnie 🤷

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Wow....
    😱😱😱
    Jestem pod wrażeniem jakie wy tam macie wsparcie i całe podejście pod kątem diagnostycznym.
    U nas diagnostyka to jakaś kpina.

Kurcze... Nie zazdroszczę wam tej zgagi. Moje dziecię pewnie znów lyse będzie
    🙈🙊🙉😜
    Ciekawe czy wasze wyskoczy z bujną czuprynka
    😍😍😍😍😍

Ja dziś rano się znecalam nad córka, próbowałam zaplesc jej Francuzy z jej szczepowatych loczkow
    🙉🙊🙈
    Biedne dziecko...
    U mnie oboje mieli bujna czupryne i myślałam ze wyjde z siebie z ta zgaga. Ale mysle ze to przesad :)
    Agulkowa-ja uwazam, ze jakie dziecko w brzuchu-takie i poza :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja mam nadzieję bo córka w brzuchu była w miarę spokojna a a po porodzie diabeł 😁

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa - probowalam wszystkiego co wypisalas, bez skutku :( Wczoraj przekopalam chyba pol internetu...
    Katy - musze sprobowac tej saszetki.
    Wlasnie znowu sie mecze. Nie spalam prawie cala noc, druga z rzedu...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem w szoku ze takie badania tak szybko proponuja sami, chyba dlatego ze to jest taka ekstremalnie rzadka anomalia i chca dla celow. naukowych ew znalezc przyczyne a nic nie znalezli w tych mikromacierzach.

Tunderka na prenatalnych wyszlo ze dziecko ma organ po zlej stronie, najpierw sadzono ze serce jest po prawej, pozniej skorygowano ze serce jest prawodlowo ale zoladek jest z prawej strony. Robilam biopsje kosmowki w 13 tc i pelne badanie kariotypu z mikromacierzami ktore wyszly dobrze i nie wskazaly na przyczyne. Pozniej robilam rezonans, rowniez opisano to co widac na ten moment to tylko tem zoladek jest po zlej stronie. I teraz beda robic WES (whole exome sequencing) czy badanie caloeksomowe (jakies sekwencjonowanie bialek ktore buduja geny). Zgodzilam sie chociaz najpiew bylam niechetna ale nie chce sobie wyrzucac ze moglam cos zrobic a nie zrobilam. Jedno co mnie martwi to ona powiedziala ze chce zeby porod byl u nich w szpitalu ale ja nie chce tam. Bede probowac sie zapisac tam gdzie chce moze sie uda.

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ushio - mi wczoraj nie pomoglo nic. Ani Rennie, ani migdaly... w ogole probowalam chyba wszystkiego. Skonczylo sie tak, ze przeryczalam caly wieczor. Mialam takie momenty, ze az mnie łopatka bolala. Na szczescie poki co jest ok.

Ja Wam zazdroszcze tych ruchliwych maluszków :) Muszę doszukiwac sie ruchow mojego, nie czuje ich tez jakos zbyt intensywnie.
    Mnie ostatnio na zgagę poczęstowano wodą leczniczą Zuber. Może spróbuj? Dała mi ja dziewczyna, która miała w ciąży mega zgagi i tylko to jej pomagało. Mi pomogło od razu.
    Ja tez ciągle poplakuję nad moim ciężkim losem. Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Akurat były z położną o porodach naturalnych. Rozmawiałam chwilę z ta położną i powiedziała mi, ze moje centralnie przodujące łożysko raczej się nie podniesie i życzy mi, żebym chociaż święta spędziła w domu.

Nikodemka lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • tunderka Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :)
    To wspaniale, że macie opiekę i pogłębioną diagnostykę :)
    Trzymam kciuki, aby udało się rodzić tam gdzie chcesz :*

Natalia05 lubi tę wiadomość

ckaidqk3qta8zasp.png

[*] 12tc [*] 6tc

Mutacje :
    + niedoczynność tarczycy
    + cukrzyca ciążowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i waga 55 kg czyli ostatnio 5 kg? Koedy? Gdzie? 😀 To juz razem 8 😳😀

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia czyli robisz mase🤣

Nikodemko to naprawdę nie ciakawie. Wiem, że są tabletki hamujące wymioty u ciężarnych, może i one są na refluks. Zapytaj swojego gina lub nawet lekarza rodzinnego.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Mnie ostatnio na zgagę poczęstowano wodą leczniczą Zuber. Może spróbuj? Dała mi ja dziewczyna, która miała w ciąży mega zgagi i tylko to jej pomagało. Mi pomogło od razu.
    Ja tez ciągle poplakuję nad moim ciężkim losem. Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Akurat były z położną o porodach naturalnych. Rozmawiałam chwilę z ta położną i powiedziała mi, ze moje centralnie przodujące łożysko raczej się nie podniesie i życzy mi, żebym chociaż święta spędziła w domu.
    Olalasz jeszcze wszystko może się zdążyć. Nie zalamuj się. Wierzę że nie tylko Święta spędzisz w domu :)

Olalasz lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ