Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja taką wagę miałam w podstawówce 😂 Mam prawie 180 cm wzrostu, przy waszej wadze nie będę się z moją prezentować. Ale cały czas mam -7 kg i mogłoby już tak zostać. Chociaż ostatnio trochę bardziej sobie pozwalam, dzisiaj z okazji imienin zjadłam kawałek torciku🙈 Czy Wam, dziewczyny z cukrzycą zdarza się czasem zjeść coś słodkiego lub jakiś grzech? Ja wczoraj zjadłam pizzę, ale dobry miałam po niej cukier i rano tez ok.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Dziewczyny, ja taką wagę miałam w podstawówce 😂 Mam prawie 180 cm wzrostu, przy waszej wadze nie będę się z moją prezentować. Ale cały czas mam -7 kg i mogłoby już tak zostać. Chociaż ostatnio trochę bardziej sobie pozwalam, dzisiaj z okazji imienin zjadłam kawałek torciku🙈 Czy Wam, dziewczyny z cukrzycą zdarza się czasem zjeść coś słodkiego lub jakiś grzech? Ja wczoraj zjadłam pizzę, ale dobry miałam po niej cukier i rano tez ok.
-
nick nieaktualny
-
Ja 160 cm
teraz już 57 kg! Myślałam że do 60 się zmieszcze ale plan chyba nie wypali :p ale wynikiem 62 też się zadowole. W ogole nie chwalilam się Wam ale we wtorek bylam u poloznej i bylam pierwszy raz mierzona centymetrem
Myslalam że oni obwod będą mierzyc a mierzyla po dlugosci, od zeber do dolu brzucha. Badania przez pochwe to w ogole nie miałam ani razu :o ale jakoś nie ubolewam nad tym
-
ja przy wzroście 168 startowałam z 56kg - obecnie 63,5 na wadze
🙊
Ale teraz dieta CC więc chyba stop z tyciem, bo odstawiłam czekoladę i inne pyszności 😫😥 ale dzisiaj mam zamiar przetestować kakao 😊marzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Niedawno wróciłam z wizyty, trochę niskie tętno ma mały wg mnie, ale nic nie mówiła, kazała się oszczędzać, bo przed Świętami to wiadomo jak bywa, mówi, żeby mąż sprzątał i to jest jej zalecenie
30 albo 31.12 mam zrobić usg w 30 tygodniu, czyli tak jak myślałam. Pytałam jak z porodem, czy może są już jakieś wskazania do cc u mnie, to mówi, że trochę ułożenie dziecka jest złe, ale ma czas, poza tym zobaczymy po usg w 30 i 37 (chyba) tc.
Po wynikach krzywej i morfologii, jak zobaczyła, kazała dużo jeść i pić- tylko ja oczywiście jak trzeba to tego nie robię, normalnie bym się zajadała a jak trzeba to oczywiście nie -
Słonykarmel to idziemy z wagą podobnie. Spotkałam dzisiaj kilka os które mnie baardzo dawno nie widziały i stwierdziły że wyglądam w sam raz. Że w brzuszek mi głównie poszło. Nie wierzyły że 10 na plusie.
-
To u mnie 160cm i poczatkowa waga 55kg a teraz 62! Nie myslalam ze tak szybko bede tyla. Podejrzewam ze spokojnie jeszcze z 6kg przytyje przy tym apetycie
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualnyOlalasz wrote:Mnie tez
Ja się ratuję na razie naparami z imbiru, cytryny i soku z malin plus mleko z kurkumą i miodem. A Ty? A możemy rutinoscorbin, prawda?
GWHT lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie 169cm, wagę przemilcze 🙈
W szkole rodzenia początkiem grudnia ogłosili że jest miejsce wolne na grupę grudniowa i że taka niespodzianka na święta zostanie wylosowwna z tej grupy jedna para które będzie miała zwrot kosztów za szkołę że całość zwróca i mąż mówił że na bank nie my ja tak samo bo gdzie ja a tu dzisiaj losowanie na koniec i otwiera karteczkę a to ja 😂😂😂😂Gratka, Katy, tunderka, Agulkowa, talku, bummy, Olalasz, Makt, Natalia05, vanilia120, Inka150, Elo lubią tę wiadomość
-
Ja mam 168 cm i zaczęłam z wagą 58,8, a obecnie mam 60,1 ale niestety nie dojadam - jem 2-3 razy dziennie max, ciagle czuje się nasycona, jakby w moim brzuchu nie było więcej miejsca, a wieczorami często mam zgagi z refluksem, więc to mnie zniechęca do kolacji. Nie wiem czy powinnam jeść na sile? Wydaje mi się to trochę bez sensu.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
słonykarmel wrote:Niedawno wróciłam z wizyty, trochę niskie tętno ma mały wg mnie, ale nic nie mówiła, kazała się oszczędzać, bo przed Świętami to wiadomo jak bywa, mówi, żeby mąż sprzątał i to jest jej zalecenie
30 albo 31.12 mam zrobić usg w 30 tygodniu, czyli tak jak myślałam. Pytałam jak z porodem, czy może są już jakieś wskazania do cc u mnie, to mówi, że trochę ułożenie dziecka jest złe, ale ma czas, poza tym zobaczymy po usg w 30 i 37 (chyba) tc.
Po wynikach krzywej i morfologii, jak zobaczyła, kazała dużo jeść i pić- tylko ja oczywiście jak trzeba to tego nie robię, normalnie bym się zajadała a jak trzeba to oczywiście nie
a jakie tętno wyszło na badaniu?
Ja też się ostatnio zastanawiałam czy nie za nisko a dr mówił że idealnie... hmmarzec 2020czekamy...
[*] 12tc [*] 6tc
Mutacje :
Vleiden hetero, pai hetero, vr2 hetero, mthfr hetero
+ niedoczynność tarczycy
+ cukrzyca ciążowa -
Katy wrote:Pol dnia mnie jakos dziwnie brzuch bolał i teraz nie mogę z kibelka zejsc 🙈 Nie wiem co mi moglo zaszkodzic, ale mam nadzieje, ze szybko przejdzie...
-
Sweetmalenka - nie same chudzinki
Ja mam 168 i startowalam z waga 66. W pierwszym trymestrze schudlam do 62, a teraz jest 66,5. W 70 sie nie zamkne na bank :d
Talku - dziekuje, ze pytasz ;* Teraz juz dobrze, ale to byl ciezki dzien. Meczylam sie do popoludnia, nie odespalam nieprzespanej nocy... mam nadzieje, ze ta bedzie lepsza. Żelazo, ktore biore zdecydowanie pogarsza sprawe