X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydziarana_mama wrote:
    PannaB dużo spokoju teraz życzę ❤️ Morwa gratuluje! Dziewczyny nie boicie się wizyt w 5tygodniu? Tzn ze nie będzie serduszek i będzie większy stres? Mi się wydaje ze ciut za wcześnie. Ja jestem z Krakowa z Huty i upał tu nie samoloty nie wiem Talku po co się tu pchać 😂😂😂 ucieklabym najchętniej gdzieś do lasu na grzyby
    Ja sama nie wpisałam się na wizytę dzisiaj. Zapisała mnie na nią moja lekarka. Zawsze po udanym in vitro jest przypisana wizyta , na której stwierdzają obecność ciąży klinicznej. Oczywiście mogłam się nie zgodzić , ale po przejściach z ciążami pozamacicznymi i fakt ,że jutro wybieram się na wesele przeważył szalę, że jednak zgodziłam się na tą wizytę :) W innym wypadku bym poczekała jeszcze ze 2 tygodnie, bo w ciąży z córką dokładnie w tym samym dniu miałam tylko pęcherzyk , bez zarodka i bez serduszka ;) ale wtedy miałam plamienia, bóle jednostronne i ogromną schizę przed kolejną ciążą pozamaciczną ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2019, 22:20

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Hahah ja też kocham spać 😄 Na szczęście trafiają mi się dzieci które ze snem nocnym od urodzneia tez nie mają problemu 😊 Dzisiaj spałam z córką drzemke ponad godzine w dzień. Ale nie wiem czy to ciąża czy kwestia tej temperatury.

Dorjana myślę ze jest ok. Wieku lekarzy nawet nie określa wartości tętna przed 8-9 tygodniem, ważne ze jest obecne.
    Ja tak samo uwielbiam spać. Trafił mi się super egzemplarz , który od początku nie ma problemów ze spaniem. Późno chodzi spać, to fakt , ale wstaje około 10 rano, a w ciągu dnia potrafi mieć nawet 3h drzemki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze duzo spałam więc ciężko określić a teraz jestem na l4 więc śpię że hoho. Mój lekarz też nie mówił jakie jest tetno tylko ze bije i jest ok i prawidłowe rozmiary.
    Nikodemko trzymam kciuki i ja też bym TAK zrobiła w sumie zrobiłam Hehe w sensie że wizyta musiałabyc już.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchaj co A drażnią was tez zapachy perfum czy kosmetyków

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drażni moj mąż 😀 ale to chyba nie objaw ciążowy hahahaha. A tak serio mega mnie wysyfilo! Dramat!

talku lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mnie drażni moj mąż 😀 ale to chyba nie objaw ciążowy hahahaha. A tak serio mega mnie wysyfilo! Dramat!
    Hehe mnie na zmianę drażni o rozczula więc coś nie tak. Wysyfilo mnie też trochę a skórę ciała mam sucha jak pergamin :/iwlosy lecą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 00:58

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie mój też drażni ale to norma...choć muszę przyznać że zadziwiająco trzymam nerwy na wodzy
    To pewnie efekt ciąży 😜
    Tak samo miałam w ciąży z synkiem...jakis taki wewnętrzny spokój...
    Przy córce byłam bardziej wybuchowa i emoskrajne emocje mną targaly

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy mialam wstret przed calowaniem sie z narzeczonym 😂

Ogolnie spiochem nie jestem, wole jak synek wstaje o 6 i idzie spac wczesniej wieczorem bo mam troche luzu :p Ale ostatnio drzemke w ciagu dnia musze z nim zaliczyc xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 07:04

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja tak samo uwielbiam spać. Trafił mi się super egzemplarz , który od początku nie ma problemów ze spaniem. Późno chodzi spać, to fakt , ale wstaje około 10 rano, a w ciągu dnia potrafi mieć nawet 3h drzemki ;)

Moja tez pozno chodzi spac ok 21-22. Próbowałam wczesniej kłaść to sie budziła ileś razy. Spala dłużej ale cos od kilku dni wstaje mi po 8 co mnie nie cieszy wcale 😂 Zwlaszcza ze ząbkuje i do pierwszej drzemki jest nieznośna...

Mnie tez drażnią ludzie momentami ale jakos przeważa spokoj wewnętrzny. Drażni mnie zapach piwa i papierosów 🤮

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez draznia papierosy, jak czuje gdzies na ulicy to staram sie wstrzymywac oddech 😂 A sama jeszcze 2 lata temu palilam, teraz jestem wrogiem nr jeden palenia :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki w wewnętrzny spokój a jestem mega panikara i aż mnie ten spokój dziwi. Jak coś się dzieje co powinnam się wkurzyc to mówię że mam w dupie i idę się położyć 😂 ciągle wmawiam sobie ze będzie dobrze bo generalnie jestem pesymistka i mówiłam ciągle że na bank będzie źle poronie itd i znajome, mąż kazali mi tak nie mówić tylko odwrotnie i tak mówię i jestem faktycznie spokojna a jak mnie napada atak paniki i zacznę coś czytać na Google to zaczynam sojiw mówić na głos że jest dobrze ze nie stracę 3 dziecka

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    923a366dc5e0.jpg
    Witam sie wraz z moim kropkiem :) Poki co jest sam pecherzyk, mowi, ze serduszko bedzie za tydzien, ale i tak sie uspokoilam.
    Jak na ten etap wszystko jest dobrze i wlasnie to chcialam uslyszec.

Katy, Natalia05, kate2friend, syllwia91, Kazio14, Kiki, KolendrA, Olalasz, talku, Morwa lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj pakskudnie czuję dziewczyny :(. Ledwo wyrabiam. Jakoś zlbrzuch mi dokucza., Nieodbrze mi jak cholera głowa boli . :( Cała noc mi łapy dretwialy . Strasznie się pocę i wogole dzisiaj chyba trochę pocieszenia potrzebuje bo jestem taka zmierzla była. :(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka super wiadomość :) Idziesz za tydzień na wizyte?

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 - ide za 10 dni, 6 sierpnia :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    923a366dc5e0.jpg
    Witam sie wraz z moim kropkiem :) Poki co jest sam pecherzyk, mowi, ze serduszko bedzie za tydzien, ale i tak sie uspokoilam.
    Jak na ten etap wszystko jest dobrze i wlasnie to chcialam uslyszec.
    Nikodema a ktory miałaś dpt? Ja wczoraj 18dpt i tez pecherzyk ciazowy widziałam 6mm. Za tydzien wizyta albo tez 6trgo zalezy co mi odpiszą z recepcji kiedy wolny termin. A bylo widac u Ciebie zolteczko czy sam pecjerzk? Bo u mnie gin ma slaby sprzet w gabinecie i nic nie widział wiecej. Dlatego teraz juz nie kazal przyjezdzac do kliniki tylko do swojego gina.

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi w tej ciąży cały czas chce się spać i nie mam w ogóle energii.
    A tu Młody chce biegać i siły ponad normę 🙈😢
    Nie mogę patrzeć na mięso, na sama myśl robi mi się niedobrze. Za to mogłabym tonami pożerać pomidory z rukolą i owoce. I mówiłam wczoraj mężowi, że czuję, że będzie chłopak znowu 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Dziewczyny mi w tej ciąży cały czas chce się spać i nie mam w ogóle energii.
    A tu Młody chce biegać i siły ponad normę 🙈😢
    Nie mogę patrzeć na mięso, na sama myśl robi mi się niedobrze. Za to mogłabym tonami pożerać pomidory z rukolą i owoce. I mówiłam wczoraj mężowi, że czuję, że będzie chłopak znowu 😁

A takie objawy to nie na dziewczynkę?

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja się dzisiaj pakskudnie czuję dziewczyny :(. Ledwo wyrabiam. Jakoś zlbrzuch mi dokucza., Nieodbrze mi jak cholera głowa boli . :( Cała noc mi łapy dretwialy . Strasznie się pocę i wogole dzisiaj chyba trochę pocieszenia potrzebuje bo jestem taka zmierzla była. :(

Jeśli masz możliwość to połóż się, odpocznij i zrelaksuj. Jutro nabierzesz mocy :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ