X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeśli mierzone na różnych aparatach to tak może być że to błąd pomiaru:))) więc spokojnie:) Twoja szyjka na pewno ani drgnęla i niech tak zostanie do porodu :)))

Talku tak, my w podobnej sytuacji jesteśmy. Ale mam nadzieję że już koniec rewelacji :)

talku, syllwia91 lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pasie w najszerszym miejscu 102 cm. Wscieklam sie dzisiaj niemiłosiernie. Nie dość ze człowiek nie wymysla, tylko chce ogarnac mieszkanie tzn pozmywac, wyprac i ogarnąć nielad to nie da rady. Corka wparowuje i pyta czy jej pomoge z jej pokojem... kurde, co 2 dni to samo. Jakby odkladala na miejsce to by bylo inaczej, ale nie bo po co
    Wczoraj odebrałam jej morfologie i crp. Crp niereaktywne, a a morfologia ok poza lekkim spadkiem leukocytów, i neutrofili. Miala wczoraj jeszcze rentgen klatki ale wedlug lekarza to bardziej wymuszony kaszel lub na tlw nerwowym 🙄
    A w dodatku mnie od wczorai boli bardzo zab. Macie jakis specyfik na to?
    Aaaa i zgaga codziennie daje mi ostro w kość. Wszystko podchodzi do gardla. Za wasza rada kupiłam wode zuber. Tak śmierdzi zGnilymi jajami ze nie da sie pic..

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana swietne te zyczenia przylaczam sie do nich i zycze Nam tego samego 😀😀😀👌🏻

Moja szyjka zawsze powyzej 4.5 cm a skurcze i twardnienia mam tez czesto ale jakos nic sie nie skraca takze nie zawsze tak musi byc. Jedne maja tendencje do tego a inne zupelnie nie, tak samo tez widzialam przypadki przenoszonych ciaz z krotka szyjka po ozej 2 cm miekka i rozwarta takze tez roznie moze byc. Ale wiadomo ze kontrolowac trzeba :) Niedlugo nam juz zostalo, po Nowym Roku czas ruszy z kopyta ☺️

syllwia91, talku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ten czas w końcu ruszy! Niech już będzie połowa stycznia🙏

Natalia05 lubi tę wiadomość

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam Wesołych, Spokojnych Świąt, szczęśliwego rozwiązania :)

syllwia91, Katy lubią tę wiadomość

• iriiska Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy :/ miałam problemy z ciśnieniem, zmierzyli mi białko w zbiórce moczu, wynik kiepski i taki efekt. Po świętach wracam na IP i ogólnie do końca ciąży częste obserwacje i badania.

Inka150, syllwia91, Olalasz, Dorjana, Katy, Alunis, Majowa_nadzieja, talku, Makt lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy :/ miałam problemy z ciśnieniem, zmierzyli mi białko w zbiórce moczu, wynik kiepski i taki efekt. Po świętach wracam na IP i ogólnie do końca ciąży częste obserwacje i badania.
    Ty narwzie nie myśl o tym! Relaksuj się i odpoczywaj w domu z rodziną ❤️❤️❤️

iriiska lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Kochana, dobrze ze szyjka lepiej i fajnie, że święta spędzisz w domu. Ale musisz znowu się położyć w szpitalu, czy tylko obserwacje? Może będziesz pod opieką poradni perinatologicznej? Ja tam od pewnego czasu jeżdżę na Żelazną. Trzymaj się i pamiętaj, ze do 37 już bliziutko. Dotrwamy :)

iriiska lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Wam życzę Świąt bez dodatkowych ciążowych atrakcji i dolegliwości. Żebyście nie miały zgagi po pierogach, żeby Was wszyscy nosili na rękach!

bummy, Katy, Alunis, iriiska, Makt lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Pierwsze slysze zeby szyjka mogla sie wydluzyc. Chyba ze wczesniej jakis blad pomiaru...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych, Spokojnych Świąt :*

Katy lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pierwsze slysze zeby szyjka mogla sie wydluzyc. Chyba ze wczesniej jakis blad pomiaru...
    Serio ja już kilka razy słyszałam i w szpitalu jak mnie przyjmowali miałam też 3.8 i u mojego gina 3.8 a po 2 tyg miałam 4.5 i sami mówili że to przez leżenie i nic nie robienie w szpitalu. Dzisiaj na marcowych dziewczyna też pisała że wyszła bo szyjka 3cm i przy przyjęciu i wypisie 2 lekarzy jej mierzylo także jak widać możliwe 😄

• Alunis Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych świąt i nudnego 3-ego trymestru(bo większość z Was już w nim jest :D) ! 2020 rok będzie dla Nas wyjątkowy, oby czas płynął szybciej :) Widzę, że spora część z Was urodzi w lutym. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 19:17

Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydluzyc to może złe słowo. Moja szyjka ogólnie ma 5 cm ale połowa się otworzyła i zamknięte zostało te 26 mm. Kształt litery Y. Po leżeniu i lekach kawałek się zamknął i teraz ta zamknięta, prawidłowa część ma 3 cm. Reszta dalej otwarta.

Olalasz, nie wiem jeszcze co dalej, na razie kontrola na IP.

Olalasz lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wcale nie chce zeby czas plynal szybciej 😂 Dopiero co bylam w pierwszej ciazy, a tu zaraz synek bedzie mial 2 lata i rodzeństwo xd

Tez slyszalam, ze szyjka moze sie wydluzyc wiec to raczej prawda ;)

Jak tam, obzarlyscie sie? 😂 Ja tak i modle sie zeby zgagi nie bylo xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja miałam że Względu na cukrzycę ostrożnie.... I ogólnie wszystkiego po łyżce dwie.... Pierogow kilka ale chyba najgorzej mimo że mało słodki to zrobił mi kompot tak że cukru kosmos i ja najedzona już 3h że ledwo chodzę🤯🤯

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze. Ja co czytalam to ze nie moze sie wydłużyć;p
    Ja obzarta mimo ze tylko 1 pierog zjadlam, ttoche zupy, maly kawalek rybki i sernik... ale az mnie boli skora na brzuchu. Nadenerwowalam sie teZ porządnie to moze tez ro...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nawet brzuszek wyskoczył
    😜😍😍😍😂
    O 15 pasterka a po powrocie dzieci były takie zmęczone że musiały zaliczyć drzemke tak spaly aż do 19:30.
    Okolo 20 zaczęliśmy wigilię, zjadłam barszczyk z uszkami i kilka pierogów...
    ... I peklam
    🙉🙈🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    U mnie to nawet brzuszek wyskoczył
    😜😍😍😍😂
    O 15 pasterka a po powrocie dzieci były takie zmęczone że musiały zaliczyć drzemke tak spaly aż do 19:30.
    Okolo 20 zaczęliśmy wigilię, zjadłam barszczyk z uszkami i kilka pierogów...
    ... I peklam
    🙉🙈🙊
    U Was jest o 15 pasterka? Wow u nas o 24.

Ja to chyba przesadziłam z tym jedzeniem 😂

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o 15 jest taka specjalna dla dzieci.
    Chociaż liczyłam na lepsza organizacje pod kątem dzieci.
    Za rok pójdziemy do innego kościółka, w tym moje dzieci ledwo dotrwaly do końca.
    Prawie zasnely w kościele 🙉🙈🙊

syllwia91 lubi tę wiadomość

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ