Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia jeśli mierzone na różnych aparatach to tak może być że to błąd pomiaru:))) więc spokojnie:) Twoja szyjka na pewno ani drgnęla i niech tak zostanie do porodu
))
Talku tak, my w podobnej sytuacji jesteśmy. Ale mam nadzieję że już koniec rewelacjitalku, syllwia91 lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Ja mam w pasie w najszerszym miejscu 102 cm. Wscieklam sie dzisiaj niemiłosiernie. Nie dość ze człowiek nie wymysla, tylko chce ogarnac mieszkanie tzn pozmywac, wyprac i ogarnąć nielad to nie da rady. Corka wparowuje i pyta czy jej pomoge z jej pokojem... kurde, co 2 dni to samo. Jakby odkladala na miejsce to by bylo inaczej, ale nie bo po co
Wczoraj odebrałam jej morfologie i crp. Crp niereaktywne, a a morfologia ok poza lekkim spadkiem leukocytów, i neutrofili. Miala wczoraj jeszcze rentgen klatki ale wedlug lekarza to bardziej wymuszony kaszel lub na tlw nerwowym 🙄
A w dodatku mnie od wczorai boli bardzo zab. Macie jakis specyfik na to?
Aaaa i zgaga codziennie daje mi ostro w kość. Wszystko podchodzi do gardla. Za wasza rada kupiłam wode zuber. Tak śmierdzi zGnilymi jajami ze nie da sie pic..
-
nick nieaktualnyDorjana swietne te zyczenia przylaczam sie do nich i zycze Nam tego samego 😀😀😀👌🏻
Moja szyjka zawsze powyzej 4.5 cm a skurcze i twardnienia mam tez czesto ale jakos nic sie nie skraca takze nie zawsze tak musi byc. Jedne maja tendencje do tego a inne zupelnie nie, tak samo tez widzialam przypadki przenoszonych ciaz z krotka szyjka po ozej 2 cm miekka i rozwarta takze tez roznie moze byc. Ale wiadomo ze kontrolowac trzebaNiedlugo nam juz zostalo, po Nowym Roku czas ruszy z kopyta ☺️
syllwia91, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy
miałam problemy z ciśnieniem, zmierzyli mi białko w zbiórce moczu, wynik kiepski i taki efekt. Po świętach wracam na IP i ogólnie do końca ciąży częste obserwacje i badania.
Inka150, syllwia91, Olalasz, Dorjana, Katy, Alunis, Majowa_nadzieja, talku, Makt lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualnyiriiska wrote:Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy
miałam problemy z ciśnieniem, zmierzyli mi białko w zbiórce moczu, wynik kiepski i taki efekt. Po świętach wracam na IP i ogólnie do końca ciąży częste obserwacje i badania.
iriiska lubi tę wiadomość
-
iriiska wrote:Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy
iriiska lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Dziewczyny, ja Wam życzę Świąt bez dodatkowych ciążowych atrakcji i dolegliwości. Żebyście nie miały zgagi po pierogach, żeby Was wszyscy nosili na rękach!
bummy, Katy, Alunis, iriiska, Makt lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
iriiska wrote:Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Pierwsze slysze zeby szyjka mogla sie wydluzyc. Chyba ze wczesniej jakis blad pomiaru...
-
Spokojnych świąt i nudnego 3-ego trymestru(bo większość z Was już w nim jest
) ! 2020 rok będzie dla Nas wyjątkowy, oby czas płynął szybciej
Widzę, że spora część z Was urodzi w lutym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 19:17
Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Wydluzyc to może złe słowo. Moja szyjka ogólnie ma 5 cm ale połowa się otworzyła i zamknięte zostało te 26 mm. Kształt litery Y. Po leżeniu i lekach kawałek się zamknął i teraz ta zamknięta, prawidłowa część ma 3 cm. Reszta dalej otwarta.
Olalasz, nie wiem jeszcze co dalej, na razie kontrola na IP.Olalasz lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ja tam wcale nie chce zeby czas plynal szybciej 😂 Dopiero co bylam w pierwszej ciazy, a tu zaraz synek bedzie mial 2 lata i rodzeństwo xd
Tez slyszalam, ze szyjka moze sie wydluzyc wiec to raczej prawda
Jak tam, obzarlyscie sie? 😂 Ja tak i modle sie zeby zgagi nie bylo xd
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:U mnie to nawet brzuszek wyskoczył
😜😍😍😍😂
O 15 pasterka a po powrocie dzieci były takie zmęczone że musiały zaliczyć drzemke tak spaly aż do 19:30.
Okolo 20 zaczęliśmy wigilię, zjadłam barszczyk z uszkami i kilka pierogów...
... I peklam
🙉🙈🙊
Ja to chyba przesadziłam z tym jedzeniem 😂