X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jeśli mierzone na różnych aparatach to tak może być że to błąd pomiaru:))) więc spokojnie:) Twoja szyjka na pewno ani drgnęla i niech tak zostanie do porodu :)))

Talku tak, my w podobnej sytuacji jesteśmy. Ale mam nadzieję że już koniec rewelacji :)

talku, syllwia91 lubią tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pasie w najszerszym miejscu 102 cm. Wscieklam sie dzisiaj niemiłosiernie. Nie dość ze człowiek nie wymysla, tylko chce ogarnac mieszkanie tzn pozmywac, wyprac i ogarnąć nielad to nie da rady. Corka wparowuje i pyta czy jej pomoge z jej pokojem... kurde, co 2 dni to samo. Jakby odkladala na miejsce to by bylo inaczej, ale nie bo po co
    Wczoraj odebrałam jej morfologie i crp. Crp niereaktywne, a a morfologia ok poza lekkim spadkiem leukocytów, i neutrofili. Miala wczoraj jeszcze rentgen klatki ale wedlug lekarza to bardziej wymuszony kaszel lub na tlw nerwowym 🙄
    A w dodatku mnie od wczorai boli bardzo zab. Macie jakis specyfik na to?
    Aaaa i zgaga codziennie daje mi ostro w kość. Wszystko podchodzi do gardla. Za wasza rada kupiłam wode zuber. Tak śmierdzi zGnilymi jajami ze nie da sie pic..

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana swietne te zyczenia przylaczam sie do nich i zycze Nam tego samego 😀😀😀👌🏻

Moja szyjka zawsze powyzej 4.5 cm a skurcze i twardnienia mam tez czesto ale jakos nic sie nie skraca takze nie zawsze tak musi byc. Jedne maja tendencje do tego a inne zupelnie nie, tak samo tez widzialam przypadki przenoszonych ciaz z krotka szyjka po ozej 2 cm miekka i rozwarta takze tez roznie moze byc. Ale wiadomo ze kontrolowac trzeba :) Niedlugo nam juz zostalo, po Nowym Roku czas ruszy z kopyta ☺️

syllwia91, talku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ten czas w końcu ruszy! Niech już będzie połowa stycznia🙏

Natalia05 lubi tę wiadomość

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam Wesołych, Spokojnych Świąt, szczęśliwego rozwiązania :)

syllwia91, Katy lubią tę wiadomość

• iriiska Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy :/ miałam problemy z ciśnieniem, zmierzyli mi białko w zbiórce moczu, wynik kiepski i taki efekt. Po świętach wracam na IP i ogólnie do końca ciąży częste obserwacje i badania.

Inka150, syllwia91, Olalasz, Dorjana, Katy, Alunis, Majowa_nadzieja, talku, Makt lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Dziewczyny, wychodzę! Szyjka mi się wydłużyła do 30 mm i na razie nie ma potrzeby zakładania pessara. To tyle z dobrych wieści, na wypisie diagnoza - łagodny stan przedrzucawkowy :/ miałam problemy z ciśnieniem, zmierzyli mi białko w zbiórce moczu, wynik kiepski i taki efekt. Po świętach wracam na IP i ogólnie do końca ciąży częste obserwacje i badania.
    Ty narwzie nie myśl o tym! Relaksuj się i odpoczywaj w domu z rodziną ❤️❤️❤️

iriiska lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Kochana, dobrze ze szyjka lepiej i fajnie, że święta spędzisz w domu. Ale musisz znowu się położyć w szpitalu, czy tylko obserwacje? Może będziesz pod opieką poradni perinatologicznej? Ja tam od pewnego czasu jeżdżę na Żelazną. Trzymaj się i pamiętaj, ze do 37 już bliziutko. Dotrwamy :)

iriiska lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Wam życzę Świąt bez dodatkowych ciążowych atrakcji i dolegliwości. Żebyście nie miały zgagi po pierogach, żeby Was wszyscy nosili na rękach!

bummy, Katy, Alunis, iriiska, Makt lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Pierwsze slysze zeby szyjka mogla sie wydluzyc. Chyba ze wczesniej jakis blad pomiaru...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wesołych, Spokojnych Świąt :*

Katy lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pierwsze slysze zeby szyjka mogla sie wydluzyc. Chyba ze wczesniej jakis blad pomiaru...
    Serio ja już kilka razy słyszałam i w szpitalu jak mnie przyjmowali miałam też 3.8 i u mojego gina 3.8 a po 2 tyg miałam 4.5 i sami mówili że to przez leżenie i nic nie robienie w szpitalu. Dzisiaj na marcowych dziewczyna też pisała że wyszła bo szyjka 3cm i przy przyjęciu i wypisie 2 lekarzy jej mierzylo także jak widać możliwe 😄

• Alunis Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych świąt i nudnego 3-ego trymestru(bo większość z Was już w nim jest :D) ! 2020 rok będzie dla Nas wyjątkowy, oby czas płynął szybciej :) Widzę, że spora część z Was urodzi w lutym. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 19:17

Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydluzyc to może złe słowo. Moja szyjka ogólnie ma 5 cm ale połowa się otworzyła i zamknięte zostało te 26 mm. Kształt litery Y. Po leżeniu i lekach kawałek się zamknął i teraz ta zamknięta, prawidłowa część ma 3 cm. Reszta dalej otwarta.

Olalasz, nie wiem jeszcze co dalej, na razie kontrola na IP.

Olalasz lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wcale nie chce zeby czas plynal szybciej 😂 Dopiero co bylam w pierwszej ciazy, a tu zaraz synek bedzie mial 2 lata i rodzeństwo xd

Tez slyszalam, ze szyjka moze sie wydluzyc wiec to raczej prawda ;)

Jak tam, obzarlyscie sie? 😂 Ja tak i modle sie zeby zgagi nie bylo xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja miałam że Względu na cukrzycę ostrożnie.... I ogólnie wszystkiego po łyżce dwie.... Pierogow kilka ale chyba najgorzej mimo że mało słodki to zrobił mi kompot tak że cukru kosmos i ja najedzona już 3h że ledwo chodzę🤯🤯

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moze. Ja co czytalam to ze nie moze sie wydłużyć;p
    Ja obzarta mimo ze tylko 1 pierog zjadlam, ttoche zupy, maly kawalek rybki i sernik... ale az mnie boli skora na brzuchu. Nadenerwowalam sie teZ porządnie to moze tez ro...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nawet brzuszek wyskoczył
    😜😍😍😍😂
    O 15 pasterka a po powrocie dzieci były takie zmęczone że musiały zaliczyć drzemke tak spaly aż do 19:30.
    Okolo 20 zaczęliśmy wigilię, zjadłam barszczyk z uszkami i kilka pierogów...
    ... I peklam
    🙉🙈🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    U mnie to nawet brzuszek wyskoczył
    😜😍😍😍😂
    O 15 pasterka a po powrocie dzieci były takie zmęczone że musiały zaliczyć drzemke tak spaly aż do 19:30.
    Okolo 20 zaczęliśmy wigilię, zjadłam barszczyk z uszkami i kilka pierogów...
    ... I peklam
    🙉🙈🙊
    U Was jest o 15 pasterka? Wow u nas o 24.

Ja to chyba przesadziłam z tym jedzeniem 😂

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o 15 jest taka specjalna dla dzieci.
    Chociaż liczyłam na lepsza organizacje pod kątem dzieci.
    Za rok pójdziemy do innego kościółka, w tym moje dzieci ledwo dotrwaly do końca.
    Prawie zasnely w kościele 🙉🙈🙊

syllwia91 lubi tę wiadomość

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ