X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zdania że póki jestem w ciąży to nie ma co zmieniać, jak się dziecko urodzi to będzie zmiana diametralna i ograniczenia a narwzie niech sobie wychodzi na piwo, na mecz, na pokera i do znajomych jeździmy też o ile mi się chce a jak nie to sam jeździ. To że ja mam ograniczenia przez ciążę plus cukrzycę nieznaczny że on też ma mieć 😄 będzie miał jak się dziecko urodzi

mamamika lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja mam kryzys z imieniem, nic mi sie nie podoba 😩 Dzieciom wstepnie wybrane tez sie przestalo podobac no i teraz tak zostalismy bez :/
    Też nie podoba mi się żadne męskie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Mój mąż też nie pije alkoholu w ciąży mojej ;) powiedziałam mu że ja z tak wielu rzeczy rezygnuje w ciąży że on też może się poświęcić dla mojego poczucia bezpieczeństwa że zawsze potencjalny kierowca trzeźwy. I jakoś przeszło bez dramatów ale fakt że ma, ogólnie raczej dużo nie pije zwykle jakieś piwko jak już czy kieliszek wina więc może mu łatwiej .
    Hm a z ga wizyta to ciężko powiedziec, a jak.vo intuicja podpowiada ?
    U mnie z rodziną i świętami ejst chyba na odwrót -kazdy bardzo się stara z eh mnie.odviazyc żebym.migla.odpoczac itd. teściowa męża przeszkoliła że trzeba jeszcze więcej w domu pomagać i żeby smaki moje zrozumial . Jedzneia też już mam dosyć ale.tl głównie moja wina bo sama go tyle narobiłam:D i mnie ciągnie do lodówki a wiem że nie powinnam tyle.zrec :D . Wagę też chowam :D
    Martwię się trochę o mój mały w święta jakiś.slaboaktywny ale mam nadzieję że się jeszcze uaktywni dzisiaj

To mój też rzadko się napije. Już był taki etap że kupił se piwo, wstawił do szafki i staloooo....
    Mnie to szlag trafia po jego urodzinach, gdy każdy mu butle wódki kupuje.
    A on tylko zbiera i kumuluje. Ja nie lubię mieć alkoholu w domu.
    Nie żebym była całkowitym abstynentem ale u nas się nie pije i niebardzo mam gdzie to trzymać. U nas każdy centymetr się liczy 😜 krzyczę na męża zebyto zabrał do piwnicy bo jak mnie szlag tfari to do śmieci wrzucę a szkoda.

No właśnie niby czuje się lepiej więc wolałabym aby ta wizytę sobie odpuścić. Może na wszelki wypadek ja przełoże o tydzień w razie gdyby się coś dzialo.

Ja to mam schizo w drugą stronę 🙊🙉🙈
    Mój to jakiś dzikusy, znów miał te drgawki aż się Wystraszylam.
    Jestem na to wszystko za stara.... Nie radzę sobie z tym stresem.

Na dodatek powiedzieliśmy rodzinie męża o ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 20:37

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no jeśli nie oczekujesz tego od męża to pewnie ale napisałaś że wyszłaś i piepsznelas drzwiami i to cię drażniło to zrozumiałam że oczekiwałabys żeby nie pił;).
    Doriana mój ma na przemian aktywne dni itez te gakiedrgawki itd i naprzemian dni kompletnego lenia. Już wolę chyba jednak te nadaktywne ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy pakiecie torbę do spzitala ?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Sylwia no jeśli nie oczekujesz tego od męża to pewnie ale napisałaś że wyszłaś i piepsznelas drzwiami i to cię drażniło to zrozumiałam że oczekiwałabys żeby nie pił;).
    Doriana mój ma na przemian aktywne dni itez te gakiedrgawki itd i naprzemian dni kompletnego lenia. Już wolę chyba jednak te nadaktywne ;)
    Napisałam że mnie wszyscy denerwowali.

• talku Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

W lutym ;)

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po ostatniej akcji mojego mysle coraz bardziej powaznie rozstaniu.

Torbe ja pakuje w dzien pojscia do szpitala 😀

Dorjana lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf czyli nie jestem do tyłu. Szwagierka mówi że onadwa miesiące wcześniej :D

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to piateczka Natalia.
    🙈🙉🙊
    U nas to samo... Mamy tu napięta sytuację po wczorajszej wizycie u teściów.
    Jestem już tym zmęczona.
    Już od dawna myślę o kupnie drugiego mieszkania. Wtedy moglibyśmy zakosztować przynajmniej separacji abymiec czas na przemyślenie czy w ogóle chcemy ciągnąć ten związek.

Ja nie mam już siły na szarpanie i wyklocanie o wszystko.
    🤪 Prawie po każdym spotkaniu z jego rodzicami mamy jazdę. A ja już zaduzo mam swoich problemów, żeby mi jeszcze ktoś dokładal.

Ja torbę już pakuje.... W sensie kompletuje i mam odlozone, jeszcze sobie szlafrok muszę nowy zamówić.
    Biorąc pod uwagę moje akcje to jednak jestem spokojniejsza mając wszystko z listy odhaczone.
    Ale to torba do szpitala, choć do porodu też już kompletuje potrzebne drobiazgi.

A te drgawki to jakaś masakra....
    Jak to możliwe że to dziecko potrafi tak energicznie się rzucać w tym brzuszku.
    Niby to moja 3 ciąża ale takie coś pierwszy raz odczuwam.
    Troszku mię uspokaja fakt że też tak macie. Bo ja to już czytać zaczęłam o epilepsji.
    A

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    No to piateczka Natalia.
    🙈🙉🙊
    U nas to samo... Mamy tu napięta sytuację po wczorajszej wizycie u teściów.
    Jestem już tym zmęczona.
    Już od dawna myślę o kupnie drugiego mieszkania. Wtedy moglibyśmy zakosztować przynajmniej separacji abymiec czas na przemyślenie czy w ogóle chcemy ciągnąć ten związek.

Ja nie mam już siły na szarpanie i wyklocanie o wszystko.
    🤪 Prawie po każdym spotkaniu z jego rodzicami mamy jazdę. A ja już zaduzo mam swoich problemów, żeby mi jeszcze ktoś dokładal.

Ja torbę już pakuje.... W sensie kompletuje i mam odlozone, jeszcze sobie szlafrok muszę nowy zamówić.
    Biorąc pod uwagę moje akcje to jednak jestem spokojniejsza mając wszystko z listy odhaczone.
    Ale to torba do szpitala, choć do porodu też już kompletuje potrzebne drobiazgi.

A te drgawki to jakaś masakra....
    Jak to możliwe że to dziecko potrafi tak energicznie się rzucać w tym brzuszku.
    Niby to moja 3 ciąża ale takie coś pierwszy raz odczuwam.
    Troszku mię uspokaja fakt że też tak macie. Bo ja to już czytać zaczęłam o epilepsji.
    A
    Ojej to współczuję wam dziewczyny :( . Mam nadzieję że w dobrą stronę się rozwiążą problemy z facetami. Ja na swojego narzekać nie mogę z gevsiowa miałam scysje po ślubie ale się dotarliśmy i się lubimy :).
    Też się martwiłam że coś z układem nerwowym no ale mija ginekolog twierdzi że dziecko ma niedojrzały układ nerwowy. I tez podała przykład jak dzieci po urodzeniu bez koordynacji ruszają kończynami . A my to po prostu czujemy w brzuszku :). Ja muszę zacząć kompletować bo nie mam nic z wyprawki i z tych rzeczy dospzigala itd

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 34tc chce miec juz torbe spakowana:p Tak mialam w poprzedniej ciazy i bylo w sam raz xd

Eh już trzecia noc synek nie daje spac..co gorsza tylko noszenie pomaga, a to juz jakies 12kg :/ Dzisiaj mnie mocny bol okresowy zlapal pewnie przez to...

syllwia91, Makt lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma jakis wyjatkowo wredny katar, ktory mu nie daje spac na lezaco...Dzisiaj spal od 19.30 do 23, a potem nie spal do 3 :/ Nosilismy go na zmiane z mezem, ale dzisiaj w nocy juz bede sama bo maz idzie do pracy..

Moj szpital oferowal tylko podklady poporodowe wiec wszystko mialam swoje ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca stycznia chce mieć spakowana torbę i ogarnięte wszystko bo może coś wyjść po drodze i pójdę do szpitala wcześniej i będę się wkurzac że ktoś mnie musi pakowac....robię zamówienie na Gemini, koszule zamówiłam przyjdzie i pakuję i będę spała spokojniej

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szpitql nic nie oferuje:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy teraz się podaje dzieciom w domu witaminę D3?
    Nie rozmawiałam z położną jeszcze, ale pewnie jak któraś rodziła niedawno to wiecie jakie są zalecenia co do suplementacji.

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i już dzięki Bogu po 😂

Talku tak Wit D3 się podaje. Ja nawet teraz podaje swojej córce. Jeszcze po porodzie Wit k się daje ale to dawali w szpitalu.
    Torbę spakuje po zapisaniu się do szpitala. Bo w razie czego to nie chce żeby mi ktoś gacie pakował🤣

talku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Ja po akcji z szyjką skracającą już spakowałam 🙈😂
    Ale ja to ja. Ja tak mam. :D

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do D3 to się zastanawiam. Niby kupiłam. Jednak zamierzam po porodzie sama brać duże dawki d3 i k2mk7... Tak gdzieś z 6000 j. D3. Więc maluch z mlekiem dostanie ok. 600 j. Zbadam mu poziom d3 po narodzeniu i tak po miesiącu. Jak będzie rósł to znaczy że jest ok :)

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Co do D3 to się zastanawiam. Niby kupiłam. Jednak zamierzam po porodzie sama brać duże dawki d3 i k2mk7... Tak gdzieś z 6000 j. D3. Więc maluch z mlekiem dostanie ok. 600 j. Zbadam mu poziom d3 po narodzeniu i tak po miesiącu. Jak będzie rósł to znaczy że jest ok :)

A czemu zamierzasz brać takie duże dawki wit.D3?
    Czyli jeszcze nie zdecydowałaś czy dziecku też będziesz podawać czy tylko z mlekiem dostanie?

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: