X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zdania że póki jestem w ciąży to nie ma co zmieniać, jak się dziecko urodzi to będzie zmiana diametralna i ograniczenia a narwzie niech sobie wychodzi na piwo, na mecz, na pokera i do znajomych jeździmy też o ile mi się chce a jak nie to sam jeździ. To że ja mam ograniczenia przez ciążę plus cukrzycę nieznaczny że on też ma mieć 😄 będzie miał jak się dziecko urodzi

mamamika lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja mam kryzys z imieniem, nic mi sie nie podoba 😩 Dzieciom wstepnie wybrane tez sie przestalo podobac no i teraz tak zostalismy bez :/
    Też nie podoba mi się żadne męskie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Mój mąż też nie pije alkoholu w ciąży mojej ;) powiedziałam mu że ja z tak wielu rzeczy rezygnuje w ciąży że on też może się poświęcić dla mojego poczucia bezpieczeństwa że zawsze potencjalny kierowca trzeźwy. I jakoś przeszło bez dramatów ale fakt że ma, ogólnie raczej dużo nie pije zwykle jakieś piwko jak już czy kieliszek wina więc może mu łatwiej .
    Hm a z ga wizyta to ciężko powiedziec, a jak.vo intuicja podpowiada ?
    U mnie z rodziną i świętami ejst chyba na odwrót -kazdy bardzo się stara z eh mnie.odviazyc żebym.migla.odpoczac itd. teściowa męża przeszkoliła że trzeba jeszcze więcej w domu pomagać i żeby smaki moje zrozumial . Jedzneia też już mam dosyć ale.tl głównie moja wina bo sama go tyle narobiłam:D i mnie ciągnie do lodówki a wiem że nie powinnam tyle.zrec :D . Wagę też chowam :D
    Martwię się trochę o mój mały w święta jakiś.slaboaktywny ale mam nadzieję że się jeszcze uaktywni dzisiaj

To mój też rzadko się napije. Już był taki etap że kupił se piwo, wstawił do szafki i staloooo....
    Mnie to szlag trafia po jego urodzinach, gdy każdy mu butle wódki kupuje.
    A on tylko zbiera i kumuluje. Ja nie lubię mieć alkoholu w domu.
    Nie żebym była całkowitym abstynentem ale u nas się nie pije i niebardzo mam gdzie to trzymać. U nas każdy centymetr się liczy 😜 krzyczę na męża zebyto zabrał do piwnicy bo jak mnie szlag tfari to do śmieci wrzucę a szkoda.

No właśnie niby czuje się lepiej więc wolałabym aby ta wizytę sobie odpuścić. Może na wszelki wypadek ja przełoże o tydzień w razie gdyby się coś dzialo.

Ja to mam schizo w drugą stronę 🙊🙉🙈
    Mój to jakiś dzikusy, znów miał te drgawki aż się Wystraszylam.
    Jestem na to wszystko za stara.... Nie radzę sobie z tym stresem.

Na dodatek powiedzieliśmy rodzinie męża o ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 20:37

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no jeśli nie oczekujesz tego od męża to pewnie ale napisałaś że wyszłaś i piepsznelas drzwiami i to cię drażniło to zrozumiałam że oczekiwałabys żeby nie pił;).
    Doriana mój ma na przemian aktywne dni itez te gakiedrgawki itd i naprzemian dni kompletnego lenia. Już wolę chyba jednak te nadaktywne ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy pakiecie torbę do spzitala ?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Sylwia no jeśli nie oczekujesz tego od męża to pewnie ale napisałaś że wyszłaś i piepsznelas drzwiami i to cię drażniło to zrozumiałam że oczekiwałabys żeby nie pił;).
    Doriana mój ma na przemian aktywne dni itez te gakiedrgawki itd i naprzemian dni kompletnego lenia. Już wolę chyba jednak te nadaktywne ;)
    Napisałam że mnie wszyscy denerwowali.

• talku Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

W lutym ;)

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po ostatniej akcji mojego mysle coraz bardziej powaznie rozstaniu.

Torbe ja pakuje w dzien pojscia do szpitala 😀

Dorjana lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf czyli nie jestem do tyłu. Szwagierka mówi że onadwa miesiące wcześniej :D

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to piateczka Natalia.
    🙈🙉🙊
    U nas to samo... Mamy tu napięta sytuację po wczorajszej wizycie u teściów.
    Jestem już tym zmęczona.
    Już od dawna myślę o kupnie drugiego mieszkania. Wtedy moglibyśmy zakosztować przynajmniej separacji abymiec czas na przemyślenie czy w ogóle chcemy ciągnąć ten związek.

Ja nie mam już siły na szarpanie i wyklocanie o wszystko.
    🤪 Prawie po każdym spotkaniu z jego rodzicami mamy jazdę. A ja już zaduzo mam swoich problemów, żeby mi jeszcze ktoś dokładal.

Ja torbę już pakuje.... W sensie kompletuje i mam odlozone, jeszcze sobie szlafrok muszę nowy zamówić.
    Biorąc pod uwagę moje akcje to jednak jestem spokojniejsza mając wszystko z listy odhaczone.
    Ale to torba do szpitala, choć do porodu też już kompletuje potrzebne drobiazgi.

A te drgawki to jakaś masakra....
    Jak to możliwe że to dziecko potrafi tak energicznie się rzucać w tym brzuszku.
    Niby to moja 3 ciąża ale takie coś pierwszy raz odczuwam.
    Troszku mię uspokaja fakt że też tak macie. Bo ja to już czytać zaczęłam o epilepsji.
    A

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    No to piateczka Natalia.
    🙈🙉🙊
    U nas to samo... Mamy tu napięta sytuację po wczorajszej wizycie u teściów.
    Jestem już tym zmęczona.
    Już od dawna myślę o kupnie drugiego mieszkania. Wtedy moglibyśmy zakosztować przynajmniej separacji abymiec czas na przemyślenie czy w ogóle chcemy ciągnąć ten związek.

Ja nie mam już siły na szarpanie i wyklocanie o wszystko.
    🤪 Prawie po każdym spotkaniu z jego rodzicami mamy jazdę. A ja już zaduzo mam swoich problemów, żeby mi jeszcze ktoś dokładal.

Ja torbę już pakuje.... W sensie kompletuje i mam odlozone, jeszcze sobie szlafrok muszę nowy zamówić.
    Biorąc pod uwagę moje akcje to jednak jestem spokojniejsza mając wszystko z listy odhaczone.
    Ale to torba do szpitala, choć do porodu też już kompletuje potrzebne drobiazgi.

A te drgawki to jakaś masakra....
    Jak to możliwe że to dziecko potrafi tak energicznie się rzucać w tym brzuszku.
    Niby to moja 3 ciąża ale takie coś pierwszy raz odczuwam.
    Troszku mię uspokaja fakt że też tak macie. Bo ja to już czytać zaczęłam o epilepsji.
    A
    Ojej to współczuję wam dziewczyny :( . Mam nadzieję że w dobrą stronę się rozwiążą problemy z facetami. Ja na swojego narzekać nie mogę z gevsiowa miałam scysje po ślubie ale się dotarliśmy i się lubimy :).
    Też się martwiłam że coś z układem nerwowym no ale mija ginekolog twierdzi że dziecko ma niedojrzały układ nerwowy. I tez podała przykład jak dzieci po urodzeniu bez koordynacji ruszają kończynami . A my to po prostu czujemy w brzuszku :). Ja muszę zacząć kompletować bo nie mam nic z wyprawki i z tych rzeczy dospzigala itd

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 34tc chce miec juz torbe spakowana:p Tak mialam w poprzedniej ciazy i bylo w sam raz xd

Eh już trzecia noc synek nie daje spac..co gorsza tylko noszenie pomaga, a to juz jakies 12kg :/ Dzisiaj mnie mocny bol okresowy zlapal pewnie przez to...

syllwia91, Makt lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma jakis wyjatkowo wredny katar, ktory mu nie daje spac na lezaco...Dzisiaj spal od 19.30 do 23, a potem nie spal do 3 :/ Nosilismy go na zmiane z mezem, ale dzisiaj w nocy juz bede sama bo maz idzie do pracy..

Moj szpital oferowal tylko podklady poporodowe wiec wszystko mialam swoje ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca stycznia chce mieć spakowana torbę i ogarnięte wszystko bo może coś wyjść po drodze i pójdę do szpitala wcześniej i będę się wkurzac że ktoś mnie musi pakowac....robię zamówienie na Gemini, koszule zamówiłam przyjdzie i pakuję i będę spała spokojniej

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szpitql nic nie oferuje:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy teraz się podaje dzieciom w domu witaminę D3?
    Nie rozmawiałam z położną jeszcze, ale pewnie jak któraś rodziła niedawno to wiecie jakie są zalecenia co do suplementacji.

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i już dzięki Bogu po 😂

Talku tak Wit D3 się podaje. Ja nawet teraz podaje swojej córce. Jeszcze po porodzie Wit k się daje ale to dawali w szpitalu.
    Torbę spakuje po zapisaniu się do szpitala. Bo w razie czego to nie chce żeby mi ktoś gacie pakował🤣

talku lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Ja po akcji z szyjką skracającą już spakowałam 🙈😂
    Ale ja to ja. Ja tak mam. :D

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do D3 to się zastanawiam. Niby kupiłam. Jednak zamierzam po porodzie sama brać duże dawki d3 i k2mk7... Tak gdzieś z 6000 j. D3. Więc maluch z mlekiem dostanie ok. 600 j. Zbadam mu poziom d3 po narodzeniu i tak po miesiącu. Jak będzie rósł to znaczy że jest ok :)

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • talku Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    Co do D3 to się zastanawiam. Niby kupiłam. Jednak zamierzam po porodzie sama brać duże dawki d3 i k2mk7... Tak gdzieś z 6000 j. D3. Więc maluch z mlekiem dostanie ok. 600 j. Zbadam mu poziom d3 po narodzeniu i tak po miesiącu. Jak będzie rósł to znaczy że jest ok :)

A czemu zamierzasz brać takie duże dawki wit.D3?
    Czyli jeszcze nie zdecydowałaś czy dziecku też będziesz podawać czy tylko z mlekiem dostanie?

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ