Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze biorę tyle d3 (oczywiście z k2mk7) i czuje się naprawdę świetnie. Nie choruje wcale
w ciazy wiadomo biorę tylko 2 tys. Jednostek. Ale zaraz po wracam do swojej dawki
mam nadzieje ze mnie depresja i baby blues ominie
Myślę że postawię raczej na mleko matki...sama będę się suplementować, a z mlekiem dostanie to co potrzebne:)talku, Dorjana lubią tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Ja czekam na ostatnie paczki z zamówieniami, jeszcze pieluchy muszę kupić i wyprawka gotowa
tym samym i wszystko do torby będzie już naszykowane.
Swoją szpitalna torbe, tak na ogólny pobyt będę miała już gotowa, ta porodowa i dziecięca może poczekać, najwyżej M. będzie pakował
Pokoik już prawie gotowy, kończymy malowanie, mebelki stoją, jeszcze łóżeczko w drodze.
Wstawiłam też dzisiaj pierwsze dwie pralki tych najmniejszych rzeczy, teściowa w weeke d będzie prasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 10:09
Majowa_nadzieja, Katy lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
ja bym chciałam do końca stycznia mieć wszystko gotowe: torbę, pokój, meble, ale z moimi ruchami to może być różnie
Święta u nas ok, ale też mnie dużo rzeczy wkurza, jakaś jestem wrażliwa w tym 3 trymestrze... myślicie, że stres bardzo może zaszkodzić dziecku? albo może przez to skracać się szyjka, czy coś innego się dziać? -
nick nieaktualnyJak by stres mial tak szkodzic to by ludzkosc wymarla
A to wystarczy samemu suplementowac wit d3 i dziecko dostanie z mlekiem? U nas sie daje wit d3 wszystkim dzieciom osobno czy to kp czy mm (tam tez przeciez jest) wtedy tez wiadomo jaka dawke przyjmuje. Ja napewno bede dawac, daje wszystkim dziewczynom i to dosc duze dawki.
Ja to nie wiem co bym miala takiego pakowac do tego szpitala jak tam wszystko jest. Bielizne i ciuchy dla siebie i dziecka na wyjscie to wrzuce na szybko, zalezy od pogody tez, tel ladowarke kosmetyki to uzywam na codzien to nie bede pakowacWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 10:25
-
Natalia05, ale chodzi mi o to, że dziecko może też być przez to jakieś niespokojne, nerwowe, płaczliwe...
Nam na szkole rodzenia mówiła położna, że wit. D3 to jedyna witamina, którą trzeba dawać dziecku, może w mm jest, ale trzeba to dokładnie sprawdzić i może mniejszą dawkę podawać. My obydwoje bierzemy cały czas i dziecku też będziemy dawać. -
Każdy robi jak uważa:) znam mamy które same biorą duże dawki, dziecku już nie dają i dzieci mają świetne wyniki jeśli chodzi o poziom wit. D3
talku lubi tę wiadomość
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualnysłonykarmel wrote:Natalia05, ale chodzi mi o to, że dziecko może też być przez to jakieś niespokojne, nerwowe, płaczliwe...
Nam na szkole rodzenia mówiła położna, że wit. D3 to jedyna witamina, którą trzeba dawać dziecku, może w mm jest, ale trzeba to dokładnie sprawdzić i może mniejszą dawkę podawać. My obydwoje bierzemy cały czas i dziecku też będziemy dawać.
Hmm tego nie wiem. Jak widze po swoich dzieciach to bym powiedziala ze jest wrecz odwrotnie. Taki zeykky stres nie sadze zeby mial zly wplyw, bardziej taki dlugi emocjonalny jak traumy zyciowe tragedie rozwody smierci itd to tak... Placzliwosc to bardziej charakter, dolegliwosci typu bole kolki jakies infekcje (ukl moczowego np) refluks lub zwyczajny glod ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 11:44
-
Ja po tym jak się dowiedziałam o tym łożysku przeprowadziłam poważną rozmowę, ze musi mnie bardziej wspierać. Wraca teraz wcześniej do domu i we wszystkim mnie wyręcza. 7.01 mamy USG 3 trymestru i już zapowiedziałam małżonkowi, ze jeżeli łożysko wciąż przodujące to wieczorne piwko odpada. Dla mnie to poczucie bezpieczeństwa i ważna sprawa. Do tej pory nie zakazywałam, bo i tak zrezygnował z wyjść i siedzi ze mną w domu. Ale ja mam paranoję z tymi krwotokami.
Pokoik mam już prawie gotowy. Mama mi pierze i prasuje ubranka. W przyszłym tygodniu mam baby shower. Dziewczyny mnie namówiły i pomyślałam, ze takie babskie spotkanie będzie fajne. Kazały mi zrobić listę rzeczy, które jeszcze potrzebuję do wyprawki. Po spotkaniu dokupię ostatnie rzeczy do wyprawki i moje do szpitala. Wolę być gotowa w razie czego.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
To ja jeszcze chyba w polu :p poza takimi pierdolkami typu smoczek, tetra itd to niewiele mam. Tzn niby mam wozek ale żadnych poduszek, śpiworkow, kocykow, butelek. Nic :p nie wspominajac aptecznych rzeczy
mam wielkie podpaski z poprzedniej ciazy i to zaledwie kilka sztuk i już :p
-
Macie już jakieś pomysły na aranżację pokoiku dla Malucha? Albo może już macie przygotowane częściowo pokoiki?
Ja właśnie szukam inspiracji... Na początku Mała będzie spać w naszej sypialni, ale i tak chcę zrobić pokoik, żeby mieć gdzie trzymać wszystkie jej rzeczy itp. Szukam właśnie jakiegoś regału, który miałby trochę półek na zabawki/książki i trochę zamkniętych szafek.
Pokażcie co Wam się podoba albo co już macie
-
Jejku, to ja na świeżo. Przed chwilą skończyłam malować chmury
u mnie różowo miętowo, meble białe (Klupś marsell). A ściany wyglądają tak:
Katy, syllwia91, Olalasz, Agulkowa, White Innocent, Inka150, Jejku, Sofijka85, Dorjana, Gratka, Nikodemka, kate2friend, Makt, GWHT lubią tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
nick nieaktualny
-
White Innocent, Jejku, iriiska, syllwia91, talku, Sofijka85, Katy, Mia ❤️, Dorjana, Gratka, Nikodemka, Makt, marcela123, GWHT lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
My mamy zamówione meble. Za max miesiąc powinny przyjść. Te co na zdjęciu oprócz wiszącej półki:
Oprócz tego pokój mamy na poddaszu, więc ma skosy. Na tej najniższej ścianie planuje tapetę taką:
Reszta ścian w pasującym brudno miętowym kolorze. Zostaje mi wybrać jakieś zasłony zaciemniające i dywan
Mnie na święta totalnie rozłożyło. Córa przyniosła ze żłobka zapalenie spojówek i jakiegoś cholernie zjadliwego wirusa z zapaleniem gardła. Ją to za bardzo nie obeszło i nawet nie było widać, że coś jej jest za bardzo, tylko nad ranem jej musieliśmy czyścić oczka, za to ja w wigilię miałam dreszcze i bóle stawów, do tego ból głowy, powiększone węzły i taki ból gardła, że chciało mi się płakać przy każdym przełknięciu śliny. A dodatkowo całe czerwone oczy, a po nocy tak zawalone ropą, że nie mogłam ich otworzyć. Bałam się, że mi dowalą kolejny antybiotyk (w niedzielę przed świętami dopiero skończyłam pełną kurację na tę nieszczęsną boreliozę) albo wręcz przeciwnie, powiedzą, że w ciąży to sobie mogę czosnku pojeść i tyle, ale na szczęście trafiłam na fajną, młodą i rozgarniętą lekarka. Liczę, że po weekendzie będzie po wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 15:22
Olalasz, Jejku, syllwia91, talku, Dorjana, Makt, marcela123 lubią tę wiadomość
-
Iriska ale urocze! Sama to malowałaś?
Jak Ty się w ogóle czujesz?
Olalasz totalnie mój klimat! Ja też uderzam w leśne motywyDziś upolowałam na wyprzedażach ciuchy w liski i sarenki, hehe :p
I właśnie się zastanawiam, czy wziąć taką komodę z przewijakiem jak Twoja, czy po prostu stojący przewijak z półkami pod spodem...
White innocent z jakiej firmy są te meble? Super są!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 15:50
-
Dziewczyny tak się zastanawiam jak się zdecyduje na łóżeczko dostawne to gdzie w ciągu dnia kłaść dziecko spać? Też tam? Nie wiem czy to wygodne będzie, jak wy planujecie?
I czy któraś z Was miała może laktator elektryczny philips avent? Wiem, że już było o laktatorach, ale nie da rady tego teraz odkopać -
Jejku wrote:Iriska ale urocze! Sama to malowałaś?
Tylko chmury, króliki naklejone a reszta moi rodzic i M.
A samopoczucie, dziękuję, dobre! Skurcze mam już bardzo rzadko i teraz to tylko te BH, brzuch już nie jest twardy. Ciśnienie pod kontrolą. W poniedziałek mam się zgłosić na IP także zobaczymy.Olalasz, talku lubią tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
Jejku wrote:Iriska ale urocze! Sama to malowałaś?
Olalasz totalnie mój klimat! Ja też uderzam w leśne motywyDziś upolowałam na wyprzedażach ciuchy w liski i sarenki, hehe :p
I właśnie się zastanawiam, czy wziąć taką komodę z przewijakiem jak Twoja, czy po prostu stojący przewijak z półkami pod spodem...
White innocent z jakiej firmy są te meble? Super są!I tak już ją ze 3 razy przedstawiałam
Jejku lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyInka150 wrote:Dziewczyny tak się zastanawiam jak się zdecyduje na łóżeczko dostawne to gdzie w ciągu dnia kłaść dziecko spać? Też tam? Nie wiem czy to wygodne będzie, jak wy planujecie?
I czy któraś z Was miała może laktator elektryczny philips avent? Wiem, że już było o laktatorach, ale nie da rady tego teraz odkopaćInka150 lubi tę wiadomość