Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Irisska, wspolczuje rozstepow, ja poki co nie mam, ale sie boje, że sie pojawia jak tak szybko tyje
Makt, trzymam kciuki za dobre wyniki;)
Nie jestem pewna czy nie zaczal mi czop sluzowy odchodzic, ale nie wiem do końca jak to wyglada bo w pierwszej ciazy nie odchodzil albo to przeoczyłam jakos..Czytalam, ze po kawalku moze odchodzić przez dłuższy czas, ale i tak trochę sie zaczelam bac, dobrze, ze wizyta we wtorek...Makt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakt tak czulam ze sie jednak zdecydujecie, kciuki za dobre wyniki
Super ze cie to nie bolalo bo mnie ta biopsja bolala w cholere, to dlubanie i wydlubywanie lozyska igla masakra doslowna i zaluje ze nie poczekalam do amnio...
Mi sie udalo nie miec rozstepow na brzuchu, mam ze dwa na cyckach i kilka na tylku od czasow nastoletnich. Skad sie pojawily nie wiem raczej genetyka bo moja mama tez ma tam a po blizniakach na brzuchu nie ma ani jednego. Za to rozstep miesni i skory nadmiar jej zostal...Makt lubi tę wiadomość
-
Inka150 wrote:Ja też na razie tylko linie negra, ale brzuch mnie swędzi na maxa i się boję że rozstepy to kwestia czasu🙄, smaruje oczywiście ale nie wiem czy się uda ich uniknac, irriska A czym smarowalas?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Katy czop to taka trochę galaretka brązowa nawet krwią podbarwiona. I chyba trochę za wcześnie na to... Mi on dopiero zaczął odchodzić po pierwszej dawce żelu na wywołanie.
Dobrze, że masz wizytę we wtorek. Musisz to skontrolować.
Makt również trzymam kciuki. ✊Katy lubi tę wiadomość
-
Makt ja tez podziwiam, że się zdecydowałaś! Teraz kciuki za pozytywny wynik, innej opcji tu nie przyjmujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 23:04
Makt lubi tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
To może przyjdzie taki dzień że uznam któryś szpital za odpowiedni dla mnie. Tez trudno mi zdecydować bo nie wiem jak to sie skończy, czy mała sie obróci i będzie ta cesarka czy nie...
Ja też poki co zero rozstępów, smaruje brzuch kremem, który dostalam od kogoś, sama w takie "cuda" nie wierze. -
nick nieaktualny
-
Makt też trzymam kciuki, wynik będzie na pewno dobry ✊
Roztepy ponoć są genetyczne, więc czym się nie będziesz smarować to jak mają się pojawić to się pojawia. Ja mam kilka na piersiach, ale pamietam że po nawale przy Stasiu też miałam i później znikły.
Co do czopu to też mi się wydaje, że jeszcze za wcześnie. Mi odszedł tydzień przed porodem i rzeczywiście to taka galaretka w większych kawałkach, brązowa lub podbarwiona krwią, mi akurat odszedł wieczorem bo badaniu ginekologiczny, lekarz sprawdzał Szyjke po ktg, wtedy myślałam że zaczynam rodzic a jeszcze tydzień miałam 🙂Makt, Katy lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie!
Ostatnio po tym wszystkim mój czarnowidzacy mąż stwierdził, że ma przeczucie, że teraz wszystko będzie już tylko dobrze, więc jak on tak już mówi, to musi się spełnić
A poza tym teściowa z siostra i mężem siostry pojechali nawet do Częstochowy i wszyscy w naszej intencji msze zamówili - aż zakonnica się śmiała, że będę niezawodnie chroniona z góry 😁Ushio lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do rozstępów to ja mam na brzuchu dwa czerwone już od jakiegoś czasu, plus linea ale ja smaruje się jak sobie przypomnę, nie przepadam za tym mimo że potem mi lepiej a głównie to robię dopiero jak mnie skóra piecze albo czuje się sucha.... Też uważam że to geny i mogę smarować się najdroższym a i tak mieć rozstępy a druga kremem nivea i nie mieć...
Na piersiach po bokach mi wyszły czerwone rozstępy no ale życie.
Jutro po miesiącu czasu idę na wizytę u swojego gin i myślę jak tam szyjka, bo ostatnio wszędzie się słyszy o tej szyjce i o szpitalach.... -
Ja pamiętam jak zobaczylam u siebie na biodrze rozstep (jakos w okresie dojrzewania) i strasznie sie przejęłam tym, alw potem pomyslalam, ze dopoki o nim nie wiedziałam to tak jakby go nie bylo i tak sie staram do tego podchodzic, udaje, ze ich nie ma 😂 Na brzuchu nie mam żadnego po ciazy, na cycku jednego chyba :p
To mnie troche uspokoilyscie bo to bylo przezroczyste wiec moze to jednak nie to :p
-
Katy wrote:Ja pamiętam jak zobaczylam u siebie na biodrze rozstep (jakos w okresie dojrzewania) i strasznie sie przejęłam tym, alw potem pomyslalam, ze dopoki o nim nie wiedziałam to tak jakby go nie bylo i tak sie staram do tego podchodzic, udaje, ze ich nie ma 😂 Na brzuchu nie mam żadnego po ciazy, na cycku jednego chyba :p
To mnie troche uspokoilyscie bo to bylo przezroczyste wiec moze to jednak nie to :p
-
Makt, trzymam kciuki za pozytywny wynik.
Ja dostałam teraz skierowanie na powtórkę IgM, IgG. To się zawsze powtarza na takim etapie?
I wymaz GBS z pochwy i odbytu. Wydaje mi się za szybko ale może później przed porodem będę jeszcze powtarzać?!
Co Wam teraz zlecają lekarze oprócz standardowych morfologii, moczuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 08:09
Makt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj bolą te "ruchy" zwlaszcza jak moja upodobala sobie kopanie mnie po pecherzu i szyjce i to calkiem mocno 🤦♀️ Niech juz fiknie glowa w dol.
Ja mam cale 2 razy badania krwi w ciazy, na poczatku i ostatnio byly. Ostatnio to tez powtorka toxo chyba. Co wam tak sprawdzaja co miesiac morfologie? A w sumie to po co..?
Sluchajcie, jak szukacie pomyslow na pokoje dla dzieci to jest fajna grupa na fb "pokoje dziecece:urzadzamy, inspirujemy"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 08:32
Sofijka85 lubi tę wiadomość
-
Talku dziwne, bo na GBS jest duuużo za szybko, taki wynik w ogóle nie będzie się liczył w szpitalu. To badanie się robi w 35-37 tygodniu bodajże. A robienie tego dwa razy też jest bez sensu, bo nawet jeśli teraz wyjdzie wynik dodatni to to jest coś czego się nie leczy 🤷
Ja mam co miesiąc tylko mocz, morfo co dwa. Na ostatnią wizytę miałam powtórkę toxo IgM. -
U mnie tez na każdą wizytę morfologia plus mocz.
A te moje skrzaty jakieś spokojne, wiercą się ale nie kopia mocno. Może im tak zostanie po porodzie i jakimś cudem trafia mi się grzeczne spioszki
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"