X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :p 15kg mam na plusie, muszę znowu zelazo zazywac bo mi hemoglobina spadła...Szyjka ok, nic sie tam nie dzieje, ale mowil lekarz, ze mogl to byc juz czop faktycznie, ale to jeszcze nie oznacza, ze zaraz bede rodzic :p Z gorszych informacji to dzidzia wazy tylko 1800g wiec dosyc malo, ale przeplywy mam w porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie i zobaczymy jak przybiera :p

bummy, Gratka, Mia ❤️, Agulkowa, Natalia05, Inka150, Makt, talku, kate2friend, Dorjana lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. U nas w porządku. Coraz mi ciężej. Mała waży pewnie ok 2kg. Ale to już 34tc więc juz niedługo. Dziś w PnS była moja położna co wygrała konkurs położna na medal:) oglądała któraś? Cudowna kobieta. Rodzilam z nią synka a teraz córeczkę pomoże mi przywitać na świecie.
    Mam jeszcze pytanie. Nie tworzyłyscie grupy zamkniętej na FB? Może tam byłoby lepiej się przenieść? :)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie jaki kupić materac do łóżeczka, bo jak weszłam do sklepu do zgłupiałam taki wybór maja 🙄

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Małego kupowałam lateksowo piankowy i dobrze się sprawdził

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Dziewczyny doradzcie jaki kupić materac do łóżeczka, bo jak weszłam do sklepu do zgłupiałam taki wybór maja 🙄
    Ja kupiłam taki: https://www.topmarket.pl/meble/materace/materace_dla_niemowlat/materac_lateksowy_ochraniacz_hevea_topactive_baby_120x60_natural.html

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wracam do żywych i do Was. Ciężki weekend. Przypalental się do mnie grzybek. Bez żadnego swedzenia, pieczenia, uplawow. Żyłam sobie nieświadomie, nie wiem ile. Wizyta w zeszłą środę, wszystko ok. A tu w sobotę wieczorem przy podcieraniu plamka krwi. Panika, płacz, czarne myśli. Na szczęście to "tylko" grzybek.

Czy Wy też odczuwacie taką niemoc, brak energi, zmęczenie. Ja już 3 dzień tak mam. I w nocy się budzę i strasznie mnie biodra bolą. Nie moge sie przekręcić. Wcześniej tak nie miałam. Nie wiem czy przez ten stres pogorszyl mi się stan fizyczny czy to po prostu uroki 3 trym.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja po wizycie :p 15kg mam na plusie, muszę znowu zelazo zazywac bo mi hemoglobina spadła...Szyjka ok, nic sie tam nie dzieje, ale mowil lekarz, ze mogl to byc juz czop faktycznie, ale to jeszcze nie oznacza, ze zaraz bede rodzic :p Z gorszych informacji to dzidzia wazy tylko 1800g wiec dosyc malo, ale przeplywy mam w porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie i zobaczymy jak przybiera :p
    1800 mało? Kurde z tą Waga to jest... Mój też raczej z maluch.... Ale w sumie mi brzuch nie rośnie jakoś... Ja nie tyje... W ciągu miesiąca 1kg przytylam.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zmęczona od samego wstania z lozka ;p biodra też bola
    Waga plus 15 kg-Katy-gonie Cie ;) brzuch rośnie i ciezko juz ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Katy moja Emilka miala ok 1800 gram w 32 tc a w 35 tc juz 3 kg. Takze moze jeszcze wyskoczy. Moja bedzie tym razem tez malutka, pewnie przez ta pepowine cholerna, dobrze ze ten acard sibie wlaczylam bo by w ogole nie rosla. Urosna po urodzeniu trudno. A ty tez drobna jestes, tatus chyba tez nie jakis wielki ogr no to tez nie ma co oczekiwac jakiegos ginanta 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 11:24

Elo lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:jednak ciagle 14 kg. Ostatnio patrzylam usg gabrysia z 33.5 tc to wazyl 2600 więc moze u Ciebie blad pomiaru? Skoro przepływy dobre

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pepkami to moze miesnie sie wam rozchodza? Nigdy cos takiego nie mialam, w ogole pepka nie czulam do samego porodu...

• Inka150 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    1800 mało? Kurde z tą Waga to jest... Mój też raczej z maluch.... Ale w sumie mi brzuch nie rośnie jakoś... Ja nie tyje... W ciągu miesiąca 1kg przytylam.

To, że 1kg na plusie w miesiąc to też tak chyba do końca sie nie przekłada na przyrosty dziecka, ja ostatnim razem w 3tyg przytyłam 600g a dziecko 500g i w połowie było centyli mniej więcej, a wczesniej jak przytyłam prawie 3kg w 3 tygodnie to u dziecka nie było wcale jakiegoś mega wzrostu patrząc na siatkę. Mi teraz w ogóle jakoś przystopowała waga, mało co wzrasta

sucharek85 ja kupiłam materac piankowy, polecili mi w sklepie:
    https://www.babyland.pl/pl/product/37985,fiki-miki-materac-sensitive-ms11-120-60-12-cm

no tylko ja zapłaciłam na promocji w smyku 179zł

syllwia91 lubi tę wiadomość

k277fn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może... Mam nadzieję że po po 34 tc też ruszy ostro w górę z waga

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam prasować bodziaki.
    Oczywiście wydaje mi się że mam ich za mało i ogólnie brakuje mi bodziaków z krótkim rękawem. Tylko nie wiem z którego rozmiaru bo niby mam 7szt. na 62 ale wydają mi się jakieś takie małe.

na 50-56 mam tylko 4 bodziaki właśnie z długim rękawem więc muszę dokupić (a myśłałam że jest już tak dobrze i wszystko mam :D)

Na wyjście w zależności od pogody Body długi rękaw i pajacyk (taki miśiowy) + kocyk lub jak będzie mega zimno (patrząc na aktualne temperatury nigdy nic nie wiadomo)to mam taki grubszy polarkowy kombinezonik ale to wiadomo do fotelika powinnam takiego mieć)

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko piorę w proszku i płynie. Kocyki tez. A potem prasuję. Tzn moja mama prasuje, bo ja leżę :) Ale podejrzewam, że to będzie pierwsze i ostatnie prasowanie :)
    A co do otulacza, to właśnie przekonała mnie opcja nieprzegrzewania. Rozpina się w aucie. A kaptur można zsunąć. Moje koleżanki, które mają coś takiego bardzo chwaliły.

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, apropo cesarek, chciałabym się Was zapytać, kiedy zazwyczaj planują cesarki? Mi zaplanowali cięcie w 38 tygodniu(37+4), jak zapytałam się koleżanki, która już jest mamą, to ona powiedziała, że to jest bardzo dobry termin, bo ona w 37+6 dostała skurczy i urodziła sama z siebie i, że cesarki zazwyczaj się robi około 2 tygodnie przed terminem. Moje wskazania: tokofobia + wskazania okulistyczne, coś z siatkówką.
    U mnie termin z usg i miesiączki jest cały czas ten sam, nie ma żadnej rozbieżności, dziecko rośnie idealnie zgodnie z widełkami(wymiar zawsze na środku skali). I tak zastanawiam się już sama nie wiem czemu, czy to nie za wcześnie na cesarkę? Z drugiej strony boję się, że gdyby mnie zapisali później, to bym mogła urodzić przed wyznaczonym terminem. Spotkałam się jedynie z opinią, że wczesna cesarka grozi wydobyciem wcześniaka, jeśli terminy z usg i z miesiączki się różnią.

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko was nadrobić tu bo się wątki meisxaja. Ja mam jutro wizytę ciekawe jak mały z wagą no jesteśmy katy na podobnym etapie.ciuchy że sklepu takie nowe to ja w sumie że szczególną starannością piorę.planuje dwa razy przeprac

Olalasz lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Hej, apropo cesarek, chciałabym się Was zapytać, kiedy zazwyczaj planują cesarki? Mi zaplanowali cięcie w 38 tygodniu(37+4), jak zapytałam się koleżanki, która już jest mamą, to ona powiedziała, że to jest bardzo dobry termin, bo ona w 37+6 dostała skurczy i urodziła sama z siebie i, że cesarki zazwyczaj się robi około 2 tygodnie przed terminem. Moje wskazania: tokofobia + wskazania okulistyczne, coś z siatkówką.
    U mnie termin z usg i miesiączki jest cały czas ten sam, nie ma żadnej rozbieżności, dziecko rośnie idealnie zgodnie z widełkami(wymiar zawsze na środku skali). I tak zastanawiam się już sama nie wiem czemu, czy to nie za wcześnie na cesarkę? Z drugiej strony boję się, że gdyby mnie zapisali później, to bym mogła urodzić przed wyznaczonym terminem. Spotkałam się jedynie z opinią, że wczesna cesarka grozi wydobyciem wcześniaka, jeśli terminy z usg i z miesiączki się różnią.
    U mnie nie ma opcji na tak wczesna cc. Najszybciej 38+0.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis ciaza donoszona jest 37+0 wiec 37+4 to nie bedzie wczesniak. Zwykle tak jest ze sie planuje cesarki 2 tyg wczesniej. Ja mialam 38+1, 38+4 i 38+1. Co do wczesniaczych odruchow to raczej decyduje waga dziecka, te z niska waga moga miec wczesniacze odruchy ale nie musza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Alunis ciaza donoszona jest 37+0 wiec 37+4 to nie bedzie wczesniak. Zwykle tak jest ze sie planuje cesarki 2 tyg wczesniej. Ja mialam 38+1, 38+4 i 38+1. Co do wczesniaczych odruchow to raczej decyduje waga dziecka, te z niska waga moga miec wczesniacze odruchy ale nie musza.
    Co to te wczesniacze odruchy?

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ