Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, no ogolnie juz od jakiegos czasu mialam taki gesty sluz przypominajacy gesty katar (sorki za szczegóły), a wtedy to byl taki jakby kawalek wiekszy tego dlatego pomyslalam, ze to ten czop.
Jestem wściekła bo pies obudzil mnie i synka i ja teraz zasnac nie mogę oczywiscieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 01:04
-
syllwia91 wrote:Natalia no właśnie jestem zdania że od malutkiego będę go nastawiac na normalne dźwięki a nie ciszę, każda moja znajoma tak robi i tex zamierzam i myślę że jak dziecko będzie od początku tak uczone to nie będzie provlemu miało żeby cisza była.
Olalasz piękny Twój pokoik!
To moje dziecko najmneiejsse chyba bo w 29+3 wyszło 1380g...
Katy a jak wygląda ten czop? Masz taki mega gesty śluz? Czy jak 🙄
Iriska gratuluję udanej wizyty! Ale słodki ciężar nosisz 😍syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Gdyby ktoś z Was szukał prześcieradła pasującego do dostawki chicco next2me (chyba ktoś kiedyś pytał) to Ikea ma idealnie pasujące wymiarem, 29 zł za dwa 😁
https://www.ikea.com/pl/pl/p/solgul-przesc-z-gumka-do-kolyski-w-kropki-w-paski-70368740/?&gclid=CjwKCAiA6vXwBRBKEiwAYE7iS_LzsSSIgZeyTtYRoDm-G3AiaMYW44APu61r4qrd0-FexakLk--oihoCiHkQAvD_BwEElo lubi tę wiadomość
-
Olalasz zakochałam się w tym pokoiku 😍 cudny.
Iriiska zazdroszczę takich zdolności manualnych. Śliczne kokony.
Czy któraś z Was kupowała zwykle drewniane łóżeczko i dostawiala do swojego? Zamierzam kupić takie z możliwością zdemontowania jednej ścianki (i w przyszłości będzie tapczanik) i przyłożyć do naszego. Tylko że takie łóżka mają 3 poziomy regulacji wysokości. Mąż mówi że "dorobi" poziom i dopasujemy. Martwi mnie jeszcze ta szczelina między materacem małej i naszym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 08:55
iriiska lubi tę wiadomość
-
Iriiska gratuluje udanej wizyty, nosisz już „słodki” ciężar w brzuszku 😉 i podziwiam za SN! 😘 a Olalasz urządziłas przecudowny pokoik, aż żałuje ze nie zdążymy się przeprowadzić do mojego porodu i będziemy się nadal cisnąć na dwóch pokojach. O takim pokoiku dla małego marzę 😍
Ja jestem po wizycie u mojej prowadzącej, Wiktor jest położony ukośnie z tyłkiem na dole 😂 potwierdziła, ze pępowina wokół szyjki, no i czeka mnie cc. Jedyne co to mam baczniej obserwować ruchy i w najlepszym przypadku cięcie w 39 tc ( powiedziała, ze najwcześniej od 38). Pobrała mi tez GBS, chociaż przy cc nie jest to aż tak wymagane bo i tak podają jakieś antybiotyki. Z córką miałam GBS dodatni wiec małe szanse, ze wyjdzie ujemny. Zdziwiło mnie tylko, ze wymaz pobierała tylko z pochwy bo ostatnio miałam z obydwu miejsc 😉 a jak u Was robią lekarze?Mia ❤️, Gratka, Olalasz, iriiska, Agulkowa lubią tę wiadomość
-
My też po USG. 2 miesiące nie widzialam mojej małej i dziś zobaczyłam 1350 g szczęścia 😍
Wszystko w porządku, leży główka w dół, brzuszek o tydzień mniejszy ale patrząc po mnie wcale się nie dziwię
Gratka, Inka150, Olalasz, Natalia05, Agulkowa, Katy, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Auricomka wrote:Ola skąd ten piękny zielony kosz ?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualnyMoja w 29+2 miala ok 1300 gram.
Mia gratulacjeCzyli tez z mniejszych panienka ☺️
U mnie do cc nie biora gbs, daja jakies rozne antybiotyki przed sama operacja.
Ja mam tak lozeczko przysuniete do mojego lozka ale nie zdejmuje tej scianki. To wtedy trzeba jakos przymocowac do lozka, w ta przerwe jakis kocyk?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 10:56
Mia ❤️ lubi tę wiadomość
-
Jejku wrote:Iriska śliczne te rzeczy szyjesz! I właśnie się przez Ciebie zaczęłam zastanawiać, czy jednak nie potrzebuję kokona 😂
Olalasz piękny pokoik 😍 uwielbiam takie klimaty.
Ja mam nadzieję, że na przestrzeni 1-2 tygodni ogarnę pokój Bejbika (bo na razie wygląda jak zagracony magazyn 😂) i będę mogła zacząć ogarnianie pierdołek typu obrazki, pranie i układanie ciuchów w szafkach itp. To chyba będzie najprzyjemniejsza cześć
Ja wiem że są zdania, że te kokony są niebezpieczne ale nie ma co wariować, ważne jak się używa. Uszyłam jakiś czas temu koleżance i się z nim nie rozstaje. Na początku jak mała kładła na boczek to idealne podparcie dawał kokon. Później wszystkie drzemki czy leżakowanie w ciągu dnia też w kokonie, najczęściej brała go na swoje duże łóżko i wiedziała,że mała się nie sturla. Teraz ma 8 miesięcy i nadal używają go w dzień, rozwiązać można dół i wtedy jak dziecko jest dłuższe to te, chroni boki
Wiadomo jedynie że na noc do spania nie można w tym dziecka zostawić, takiego, które już samo na boczek się przekreca.
Wiem, że dużo osób jak nie ma dostawki to takiego malucha kładzie w kokonie i z nim śpi w dużym łóżku. Podejrzewam że z naszą dwójka czasem takie rozwiązanie też będzie życie ratować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 11:04
Ushio lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
talku wrote:
Meetme, a może się jeszcze obróci? Czy jak pępowiną owinięty to nie ma szans i musi być cesarka?
Podobno małe szanse. Ogólnie córka była tez ułożona miednicowo do końca i lekarka powiedziała, ze musi być coś w budowie mojej miednicy, ze te dzieci się tak układają 😂 także bardzo małe szanse na vbac. Juz po prostu nastawiam się na kolejną cc. 😂talku lubi tę wiadomość
-
Meetme - od poczatku tak lezy?
Czy byl moment, ze bylo ulozenie glowkowe?
Moj ciagle poprzecznie. Chyba cos jest w tej budowie, moja przyjaciolka 3 razy miala cc z powodu ulozenia miednicowego. -
Jejku ten kosz Mojżesza jest cudny, zresztą kokony też, aż sama się zastanawiam czy nie kupić czegos takiego.
Ja dzisiaj byłam na tej wizycie u położnej, ogólnie wrażenia pozytywne, bardzo sympatyczna kobieta, chociaż zastanawiam się czy to trochę nie jest spowodowane tym, żeby zdecydować się na wykupienie jej usług podczas porodu. Ogólnie dostałam od niej skierowanie na kolejne badania i kazała się pokazać za 3 tyg, ale w rejestracji mój zapał zgasł bo pierwszy wolny termin to 26 luty lub 4 marzec, więc tak wygląda służba zdrowia. Zapytała mnie wprost jak chciałabym rodzic i opowiedziała o wszystkich zmianach w przepisach od tego roku, także stan po cc czy mała różnica pomiędzy porodami nie kwalifikują mnie do cc, powiedziała że lepiej gdybym spróbowała naturalnie bo skoro szyjka przy poprzednim porodzie już pracowała to teraz może być lepiej, zapewniała że gdyby coś się działo to bez problemu zrobią cc bo jeśli poprzedni poród tak się zakończył to nie czekają i nie naciskaja na naturalny, chociaż teraz już nie ma opcji, że muszę podpisać zgodę na poród naturalny. Także teraz czekam co powie za tydzień mój lekarz i chyba pozostaje nastawić się na poród snAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyMia ❤️ wrote:Natalia, tak, trafiły nam się kruszynki ale liczę że jeszcze nadrobia 😉
A Twoje starsze córki też takie drobinki byly na tym etapie?
Niestety nie mam danych zeby porownac w tych samych tygodniach ciazyPierwsza sie urodzila 2940 g i 56 cm oj chuda byla strasznie jak hipotrofik wygladala, glowke tez miala mala. Druga w 34 tc miala 2340 g i ur ponad 3,5 kg. Trzecia w 32 tc miala 1800 g i ur 3435 g. Takze no ciezko cos wnioskowac ale mysle ze teraz nie bedzie tych 3,5 kg a jak bedzie chociaz 3 kg to bedzie dobrze...
Marcela o jaa te przepisy. Jak one mnie wkurzaja mimo ze tam nie mieszkam. -
amethyst wrote:Olalasz, rany, jak cudnie i niesztampowo. Wow, trochę mi szczęka opadła. Jejku, no bosko. U nas mały ma na razie wąską klitke, zamówiłam mu właśnie cudne naklejki na ścianę, ale kurczę mocą żadną nie da się na tym metrażu tam cudów zrobić.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️