Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
bummy wrote:Olalasz bardzo ładny pokoik taki troche inny niz wszystkie
prawda jest ze nie wszystko da sie przewidziec czasem wychodzi w praniu.
Iriska fajne masz te dzieciaczki i w szoku jestem ze taka ciaza moze byc rozwiazana sn, nie zastanawialam sie w sumie nad tym wcześniej. Wiesz moze jaka wage moga osiągnąć na dzien rozwiązania? Bo teraz dla mnie te prawie 4 kg brzmi jakos mega
Ja wczoraj zrobilam zakupy na gemini i mozna powiedzieć ze mam juz wszystkoograniczylam się tak jak lubie absolutnego minimum. Mysle ze jutro zaczne prac poki wena jest :)a później pozostaje relaksssss no nie dziewczyny?
ogólnie jak bliźniaki są duże to właśnie rozwiązują wcześniej bo jest już ciasno, są problemy z przepływami.
A jak jest dwójka w brzuchu to rozwijają się szybciej, mają więcej bodźców, stresu, wydziela się więcej kortyzolu, który przyspiesza rozwój mózgowy etc. To z takich blizniaczkowych ciekawostektalku, bummy, Ushio lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
syllwia91 wrote:Nie płacisz za glukometr żadnych pieniędzy! Masz za darmo! Endo mi kazała iść do szpitala na lwowska do apteki i powiedzieć że jestem w ciąży i chce glukometr, Pani zapytała jaki chce, poprosiłam o jakiś fajny i dała mi accu chek performa nano, kupiłam na początek paski 100% płatne za chyba 30 zł 50 szt. A diabetolog też daje za darmo jeśli chodzisz gdzie do diab.
A potrzebne jest jakieś zaświadczenie? Bo ja moje dałam rodzinnemu zeby mógł mi recepty wystawiać z refundacja
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
nick nieaktualnyHmm ale jak jest wszystko dobrze to nie rozwiazuja ciazy wczesniej. 35 tydzien to jeszcze wczesniaki. Normalnie mozna nosic do 37/38 tc.
Czyli stres wplywa pozytywnie na rozwoj mozgu? To dobrze bo ja mialam full stresu czyli madre dziecko bedzie 😀😀😀iriiska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMakt wrote:A potrzebne jest jakieś zaświadczenie? Bo ja moje dałam rodzinnemu zeby mógł mi recepty wystawiać z refundacja
Ja za paski z refundacja place 3.50 zl -
syllwia91 wrote:Ja za paski z refundacja place 3.50 zl
O. Ciekawe skąd taka różnica 🤔 tak wychodzi, że praktycznie za każdym razem kupuje w innej aptece, więc to nie kwestia miejsca.
Edit. Już chyba wiem. To chyba dlatego, że Ty masz cukrzycę na insulinie, ja na razie na samej diecie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 23:30
-
iriiska wrote:Taki max to po 3 kg jeśli uda się donosić do 37 tygodnia. Ale z tego co mówią lekarze to raczej się nie uda i pewnie 34-35 tydzień będzie już dobry na rozwiązanie, duzi są to wtedy po te 2,5 kg powinni mieć
ogólnie jak bliźniaki są duże to właśnie rozwiązują wcześniej bo jest już ciasno, są problemy z przepływami.
A jak jest dwójka w brzuchu to rozwijają się szybciej, mają więcej bodźców, stresu, wydziela się więcej kortyzolu, który przyspiesza rozwój mózgowy etc. To z takich blizniaczkowych ciekawostek
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
talku wrote:Auricomko, niech lokator siedzi jak najdłużej bezpiecznie w brzuchu. Ty odpoczywaj. Czytaj, oglądaj filmy, seriale, kupuj wyprawkę przez Internet. Jeszcze tylko parę tygodni i będziecie się tulić
talku, iriiska lubią tę wiadomość
-
Auricomka wrote:Dzięki :* lekarka mówi że.jak.dotrwamy dwa.tugodnke z hskiem to już będzie ok dla dzidziusia, choć oczywiście lepiej dłużej . Gdzieś z tyłu głowy mam że u nas to po prostu rodzinne mama miała ze mną 1cm rozwarcia od 5msc ciąży od 36tc wróciła do aktywności normalnej no tak jej kazał lekarz i urodziłam się w dzień dokładnie kiedy wypadał termin . Irysko duże dzieciaczki jak na bliźnięta :*
Za 3.5tygodnia ciąża będzie donosza. Łeż grzecznie, relaksuj się, niech mąż skacze dookoła i szybko zleci ☺️
-
Olalasz wrote:Ojej. Już 34-35? A dlaczego ma się nie udać do 37?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 08:05
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Auricomko moja siostra od 35 tc miała prawie 2 cm rozwarcia a przenosiła ciążę i miała wywoływany poród.... Także trzymam kciuki aby jeszcze bobas posiedział w brzuchu.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach teraz. I to , że teraz jest 1500czy 1800 nie znaczy, że później nie będzie 3 czy 4 kg. Mi w dniu porodu się pomylili o prawie 300 g. Także tymi wagami nie ma co się przejmować. Grunt, że zdrowe dzidzię w brzuchach. 🤗
syllwia91, talku, Mia ❤️, Katy, Auricomka lubią tę wiadomość
-
Przy zakupie pasków w aptece jak poprosisz o glukometr to Ci dadzą za darmo.
Mam dzisiaj i jutro "dzień kuriera"
Dzisiaj czekam na fotel do karmienia, który małż zakupił mi z okazji urodzin
I pomyśleć że 2 lata temu jak urządzaliśmy mieszkanie to nie mogłam się doprosić i komentarz "jak będę w ciąży to będziesz biegł po ten fotel:D" zadziałałNie wiem czy będziemy go używać głównie do karmienia, ale już sobie wyobrażam jak w nim szydełkuję
Dodatkowo zamówienie ze smyka i gemini powinno dojść do jutra (zamawiałam z Gemini we wtorek myślicie że już wysłali? Coś mi logowanie za pomocą gmaila nie chce działać i nie mogę sprawdzić. Jak oni tam reagują?)
Jeszcze tylko bielizna do karmienia i mogę się pakować.
Mam dodatkowy dylemat, jeżeli chodzi o pielęgnację maluszka.
Jakich kremów planujecie używać pod pieluszkę?
Póki co kupiłam Bephanten, ale nie jestem pewna czy on jest tylko od zadań specjalnych takich jak np. zaczerwienienia czy może być używany jako codzienna pielęgnacja?
Dodatkowo po kąpieli czym planujecie smarować maluszka? Niby kupiłam mleczko nawilżające z Hipp o dosyć dobrym składzie, ale nie wiem czy nie przesadzę z ilością kosmetyków?
-
Do pupy mam Bephanten masc, przy synku tez jej uzywalam, ale glownie po kupie, odparzenie mial moze 2 razy w zyciu wiec spelnia swoje zadanie ;p
Do smarowania po kapieli na poczatku nic nie uzywalam, ale pozniej bardzo luszczyla mu sie skora wiec przez jakis czas smarowalam go balsamem Pharmaceris Emotopic nawilżająco-natluszczajacy, potem znowu nic nie uzywalam :p
Też slyszalam o przypadkach, ze szyjka byla skrocona, a kobieta jeszcze przenosiła ciaze wiec trzeba byc dobrej myśli;)
Ja w sumie nie wiem czy mi sie szyjka nie skrócila bo mierzona mialam 2 miesiące temu, a ostatnio w badaniu "recznym" raczej nie mial jak porownac :p Na moje bole brzucha powiedzial, ze to przepowiadajace, ale dla mnie sa naprawdę bolesne wiec nie wiem sama :p Zazywam magnez, a dzisiaj mialam nad ranem skurcz lydki
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Ma fikla i jest glowka w dol 😀 To dlatego mnie tak skopala ostatnio po pecherzu obracala sie. Wazy ok 1500 gram. To wychodzi ok 200 gram na tydzien.
Inka150, bummy, Gratka, Katy, talku, Agulkowa, Mia ❤️, iriiska, Olalasz, kate2friend, Elo, meetme lubią tę wiadomość
-
Natalia super, że po wizycie wszystko dobrze 🙂
Ja bepanthenu używałam tylko jak pojawiło się jakieś zaczerwienienie, na codzień to chyba nie ma takiej potrzeby, na początku miałam linomag różowy, ale później gdzieś czytałam że nie powinno się używać żadnych kremów do pupy które mają wodę bo to tylko dodatkowo może podrażniac i odstawilam i do tej pory nic nie używamy i szczerze to pupa jest w lepszym stanie niż przy kremach.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ushio wrote:Przy zakupie pasków w aptece jak poprosisz o glukometr to Ci dadzą za darmo.
Mam dzisiaj i jutro "dzień kuriera"
Dzisiaj czekam na fotel do karmienia, który małż zakupił mi z okazji urodzin
I pomyśleć że 2 lata temu jak urządzaliśmy mieszkanie to nie mogłam się doprosić i komentarz "jak będę w ciąży to będziesz biegł po ten fotel:D" zadziałałNie wiem czy będziemy go używać głównie do karmienia, ale już sobie wyobrażam jak w nim szydełkuję
Dodatkowo zamówienie ze smyka i gemini powinno dojść do jutra (zamawiałam z Gemini we wtorek myślicie że już wysłali? Coś mi logowanie za pomocą gmaila nie chce działać i nie mogę sprawdzić. Jak oni tam reagują?)
Jeszcze tylko bielizna do karmienia i mogę się pakować.
Mam dodatkowy dylemat, jeżeli chodzi o pielęgnację maluszka.
Jakich kremów planujecie używać pod pieluszkę?
Póki co kupiłam Bephanten, ale nie jestem pewna czy on jest tylko od zadań specjalnych takich jak np. zaczerwienienia czy może być używany jako codzienna pielęgnacja?
Dodatkowo po kąpieli czym planujecie smarować maluszka? Niby kupiłam mleczko nawilżające z Hipp o dosyć dobrym składzie, ale nie wiem czy nie przesadzę z ilością kosmetyków?