X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • bummy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Ushio pochwal się co to za fotel, bo ja też poszukuję, chociaż u mnie to chyba się skończy na uszaku z Ikei :)
    Inka ja mam ten rozkladany z Ikei, moze nie jest tak ładny jak uszak ale za to przez ta regulacje mozna sie polozyc :D

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też cały czas probuję rozpoznać częsci ciała zeby znać ułozenie, ale jakoś mi to słabo wychodzi, u mnie widać najbardziej coś z 7cm nad pępkiem i to chyba niestety główka, w dole prawie nie czuje ruchow

k277fn7.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawialam Gemini w sobote i jeszcze nie doszlo :/
    No wlasnie, troche mam metlik w glowie a propo pielegnacji dzidziusia. Czy to dobry pomysl, zeby na poczatku nie uzywac niczego? Kapac w samej wodzie, niczym nie smarowac? Tak bym chciala...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Czy to dobry pomysl, zeby na poczatku nie uzywac niczego? Kapac w samej wodzie, niczym nie smarowac? Tak bym chciala...

Najlepszy ;)

Nikodemka lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy planujecie kupować szumisia ?
    Sprawdziło sie to Wam przy pierwszym dziecku ?
    Bo ja czytałam opinie, ze albo kupujesz od razu i stosujesz od przyjscia z dzieckiem do domu, albo rezygnujesz w ogole, bo pozniej bobas juz na to nie reaguje.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Bo ja czytałam opinie, ze albo kupujesz od razu i stosujesz od przyjscia z dzieckiem do domu, albo rezygnujesz w ogole, bo pozniej bobas juz na to nie reaguje.
    Ja marzę o króliczku moonie i myślę kupić po wypłacie lutowej 😉

• Gratka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! Niech rosną te nasze dzieciaczki.
    Ja właśnie piore pierwszą partię ubranek. I zastanawiam się nad organizacją w szufladzie. Zamawialyscie takie organizery z allegro lub Ikei?
    Wczoraj w szkole rodzenia zwiedzalismy sale porodowe ogólną i do rodzinnego i oddział noworodków. Tatusiowie dumnie spacerowali z dzidziusiami w tych specjalnych wozeczkach po korytarzu. Fajnie to wyglądało. A te bobaski takie malutkie były w tych rozkach. Aż się wzruszyłam tym całym widokiem. I wszystko takie bardziej realne się zrobiło.

A to mój brzuszek w 30+4tyg
    2a9dfe839449.jpg

bummy, Katy, KolendrA, marcela123, Inka150, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • bummy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Myślę ze zakup na tym etapie to za wcześnie? Moze dzidzi bedzie takie słodkie i grzeczniusie ze ten gadżet mógłby okazać sie zbędny. :)

3i49jw4z40m3ifku.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    No wlasnie, troche mam metlik w glowie a propo pielegnacji dzidziusia. Czy to dobry pomysl, zeby na poczatku nie uzywac niczego? Kapac w samej wodzie, niczym nie smarowac? Tak bym chciala...

Ja zamawiałam w czwartek, przyszło we wtorek. Pewnie lada dzień będziesz mieć.
    A dziewczyny które zamawiały w tym tygodniu otrzymają pewnie na początku przyszłego. No z 4-5 dni roboczych się czeka.

Nikodemko, też bym tak chciała.
    Do pupy mam linomag zielony. Ten bez cynku, tak do smarowania co jakiś czas jakobym wiedziała że się wysusza skóra na pupie.
    A na odparzenia kremem z cynkiem z Babydream z Rossmana.
    Kupiłam ten płyn do kąpieli, ale nie wiem czy będę używać. Jak nie będzie potrzeby to zostaniemy z samą wodą.
    Także tylko te trzy kosmetyki mam dla dziecka.
    Mycie pupy woda+gaziki. Na wyjście chusteczki waterwipes

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:

Ja kupiłam używanego ptaszka whishbeer za 30 zł.
    Jest piękny, ale nie będzie mi żal gdyby nie był potrzebny.
    Za 150 czy 200 zł nowego na pewno bym nie kupowała.

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Natalia super wieści:) ja od wczoraj sie zastanawiam jak teraz mala lezy probujac to wywnioskować z umiejscowienia ruchów. Zauważyłaś jakas zmiane przed i po obrocie?

Tak mi sie wydaje. Wczesniej czulam duzo ruchow na dole a teraz wlasnie u gory powyzej pepka i po bokach. Myslalam ze to rece albo lokcie ale to chyba nogi 😀 Ciekawe czy rzeczywiscie sie wtedy obrocila jak mnie tak kopala po szyjce moze sie nogami odpychala?😂

Troche jestem zmartwiona bo lekarz mowil caly czas ze malutka i ze mniejsza conajmniej o tydzien... Jakos sie boje dziecka ponizej 3 kg kurde i powiedzial ze jak przestanie rosnac to wyciagaja szybciej.

• Jejku Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Jak na szkole rodzenia zapytałam o kąpiel w samej wodzie, to wszyscy zdecydowanie mówili, że jednak jakiś delikatny preparat do kąpieli jest potrzebny... No jakoś kurcze, sama też nie myję się samą wodą, więc to do mnie przemawia ;)

Ale nie będę niczym smarować jeśli nie będzie się nic działo, podobno lepiej, żeby skóra sama się regulowała.

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, ja podobnie. Jedyne co zamowilam dla malego, to linomag i waterwipes, ale z mysla o przydatnosci poza domem.
    Chyba w razie czego bede dzialac doraznie, jesli bede widziala, ze wymaga jakiejs dodatkowej pielegnacji.
    Ja sama nie uzywam nic. Zadnych balsamow, kremow... Nie myje tez calego ciala codziennie i co jak co, ale skore mam naprawde w dobrej kondycji, chcialabym to przelozyc na dzidzie :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Inka ja mam ten rozkladany z Ikei, moze nie jest tak ładny jak uszak ale za to przez ta regulacje mozna sie polozyc :D
    Właśnie myślałam o nim. Czyki polecasz? :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linomag w domu ale używam jeśli coś się dzieje. Zapobiegawczo nigdy...
    Do kąpieli wlewam parę kropli oliwki lub oillanium i tak myje. Tak mi położna polecała.
    Tutaj dopóki pępek nie odpadnie dziecko się tylko obmywa. Octaniseptu nie używałam nigdy bo pępek odpada bardzo szybko.

Misia szumisia chciałam kupić ale wydaje mi się zbędny gadżet teraz bo nie wiem jakie dziecko będzie.

Natalia 1500 g to mało w tym tygodniu? Przecież to dobra waga. Tym bardziej, że przybrała 200 g w tydzień. Dziwny lekarz.
    Masz już termin CC?

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia to nie jest tak ze albo odrazu albo wcale. Ja zaczęłam dopiero ok 6 msc zycia uzywac.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumis u wielu osób się sprawdza ale powinno się go odstawić po 2, max 3 miesiącach. Dziecko ma się rozwijać, reagować na inne bodźce a nie cały czas wracać do tych, które były w brzuchu.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szumisia nie mialam, w kryzysowych sytuacjach puszczalismy dzwiek suszarki z yt i dzialalo :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Natalia super wieści:) ja od wczoraj sie zastanawiam jak teraz mala lezy probujac to wywnioskować z umiejscowienia ruchów. Zauważyłaś jakas zmiane przed i po obrocie?
    Ja zdecydowanie zauważyłam zmianę propozycji. Po obrocie czuję kopniaki pod żebrami :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • talku Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Talku, ja podobnie. Jedyne co zamowilam dla malego, to linomag i waterwipes, ale z mysla o przydatnosci poza domem.
    Chyba w razie czego bede dzialac doraznie, jesli bede widziala, ze wymaga jakiejs dodatkowej pielegnacji.
    Ja sama nie uzywam nic. Zadnych balsamow, kremow... Nie myje tez calego ciala codziennie i co jak co, ale skore mam naprawde w dobrej kondycji, chcialabym to przelozyc na dzidzie :)

No właśnie. Ja się co jakiś czas właśnie myję samą wodą. Codziennie szybki prysznic ale co najmniej raz, dwa razy w tygodniu tylko samą wodą. Kąpiel z jakąś solą czy olejkiem to max. 3 razy w miesiącu. Raczej dla swojego relaksu psychicznego niż z potrzeby skóry ☺️
    Miejsca intymne już od kilku lat samą wodą. Żadnych problemów, infekcji. Chodzę na basen, na termy, na sauny.
    Mnie ta cała chemia i kosmetyki nie przekonują. A już dla dziecka to w ogóle nie widzę potrzeby stosowania.
    Dwa lata temu trafiłam właśnie na wspaniałego dermatologa, który z przesuszonej skóry mnie wyprowadził właśnie poprzez niemal całkowite odstawienie kosmetyków. I tak już stosuje te zalecenia dwa lata i nigdy nie miałam lepszej kondycji skóry na całym ciele. Może bym nie uwierzyła jakbym sama nie zobaczyła ☺️☺️

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ