X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumis się sprawdził i do tej pory używamy, tzn nie samego szumu, ale Staś uwielbia go i zawsze z nim śpi, jak szykujemy się na drzemke czy do spania na noc to szumis w rączki i idzie spać rano z sypialni też zawsze z nim wychodzi 🙂 a jak był malutki to często pomagał mu zasnąć w nocy czy przy większym halasie jak gdzieś np byliśmy

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Inka, Bummy
    My się właśnie na uszaka zdecydowaliśmy z Ikea w porównaniu z tymi co są w Agacie to nie potrafiłam znaleźć wygodniejszego w podobnym przedziale cenowym.

Te rozkładane z Ikea też są super wygodne ale jakoś tak do mnie ten uszak jednak przemawiał :)

Jeżeli chodzi o Gemini to chociaż tyle wiem teraz, że nie muszę siedzieć w domu i wypatrywać kuriera:)

Kupiłam też Linomag, ale taki różowy i te mleczko i oliwkę... Pewnie przesadziłam i nie będę używać bo lepiej naturalnie ale jakoś tak wole mieć :) Najwyżej sama się wysmaruję :D

Mąż sie śmieje z tej oliwki, którą nam położna poleciła głównie do zmywania smółki.
    Co my zrobimy z całą resztą ? Jak to co oblejemy się cali i będziemy udawać ślimaki na kafelkach.

Dziecko będzie miało przewalone z takimi rodzicami :D

Odnośnie mycia w samej wodzie to sama nie wiem co myśleć na ten temat, z 1 strony im mniej chemii aplikujemy dziecku tym lepiej, a z drugiej ja sama też w samej wodzie się nie myję. Może naprzemiennie? Hmmm.

Jeżeli macie bephanten na te zaczerwienia to sudocrem jest już zbędny? :)

A szumisia bardzo bym chciała mieć dla małej, ale trochę mnie hamuje cena.
    To jest coś co fajnie byłoby dostać ale żeby już kupić...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 11:54

Inka150 lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa no wlasnie nie wiem czemu tak marudza ze to malo. W karcie mi wpisal ze do tylu 10 dni 😕 No nic zobqczymy co dalej bedzie. Narazie wstepny termin na 9 marca ale to beda decydowac na biezaco czy nie szybciej wyjac :/

Agulkowa lubi tę wiadomość

• Jejku Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was prała samodzielnie elementy od wózka? Kupiłam używany Baby Design i chciałabym uprać zdejmowane materiałowe części. Tylko się zastanawiam, czy np. ten pokrowiec na nóżki od gondoli mogę spokojnie wrzucić do pralki na jakiś delikatny program? Czy jednak lepiej takie rzeczy do pralni oddać?

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam, zarówno ten wózek jak i wózek córki. Teraz też mam Baby Design. Wrzucałam wszystko jak leci, tylko elementy z budki, te które mają te sztywne pałąki wszyte do środka puszczałam bez wirowania. Wszystko przeżyło ;)

Jejku lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka, ja kupowałam z Ikei organizery. Wzięłam 2 komplety, takie rozsuwane. Uważam że są super. Zresztą ja lubie mieć wszystko ładnie poukładane, a na niektore małe opakowania czy akcesoria walały mi sie po komodzie. 😉

Gratka lubi tę wiadomość

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Gratka, ja kupowałam z Ikei organizery. Wzięłam 2 komplety, takie rozsuwane. Uważam że są super. Zresztą ja lubie mieć wszystko ładnie poukładane, a na niektore małe opakowania czy akcesoria walały mi sie po komodzie. 😉
    Które masz?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White innocent dzięki! To chyba w takim razie zaczynam dziś pranie 😂

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam wszystkie elementy wózka które mogłam wrzucić do pralki, nawet teraz ten stary odswierzalam bo udało nam się sprzedać i nic się nie działo.
    Ogranizery z Ikei też mam i mega się sprawdzają, wszystkie ubranka ładnie ułożone i nic nie lata mi po szufladach.
    Fotel z Ikei też polecam, kupiliśmy kilka lat temu i do karmienia super opcja

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Gratka ja też zaczęłam dziś pranie :) co da się w 60 stopniach to upiorę, ale reszta ubranek w 40, szkoda jakby się zniszczyły.

@Natalia, @Olalasz to w takim razie wysoce prawdopodobne, że moja też się obróciła, bo kopie mnie bardziej w górnej części brzucha teraz, a jeszcze kilka dni temu było po pęcherzu i tam na dole. Oby oby ;)

@Mia tak polecam jeśli chodzi o wygodę bo naprawdę można się na nim zrelaksować co będzie ważne podczas karmienia, aczkolwiek wizualnie wolałabym uszaka.

@Ushio pomyliłam się, mam ten linomag zamówiony do użytku codziennego a w razie odparzeń to zaopatrzę się w sudocrem lub inną maść zawierającą cynk, bo bepanthen go nie ma, tylko jest po prostu dużo droższy.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w 30tc:p
    e8be550c7543.jpg

bummy, Natalia05, Gratka, Inka150, Katy, talku lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja też pralam wszystkie elementy wózka które mogłam wrzucić do pralki, nawet teraz ten stary odswierzalam bo udało nam się sprzedać i nic się nie działo.
    Ogranizery z Ikei też mam i mega się sprawdzają, wszystkie ubranka ładnie ułożone i nic nie lata mi po szufladach.
    Fotel z Ikei też polecam, kupiliśmy kilka lat temu i do karmienia super opcja
    Marcela a które to są te organizery? Zapodasz linka? Co dziewczyny jeszcze polecacie z Ikei do pokoju maluszka? Możliwe że się wybiorę w weekend na zakupy :D

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy a kiedy masz wizyte? :)

Chyba teraz sudocrem nie jest polecany, lepiej jakis krem z cynkiem jak juz. W pl jest tormentalum chyba polecaja, albo penaten ale to juz na odparzenia. Tak zapobiegawczo to chyba lepiej nic, moja wszystko podraznialo, po sudocremie bylo duzo gorzej.
    Z weledy sa fajne naturalne kosmetyki ale to tez nie dla noworodka jak najmniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow sweetmalenka no to jest brzusio 😀😍 To ja teraz mysle ze mam jednak maly ten brzuch

sweetmalenka lubi tę wiadomość

• Gratka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Marcela a które to są te organizery? Zapodasz linka? Co dziewczyny jeszcze polecacie z Ikei do pokoju maluszka? Możliwe że się wybiorę w weekend na zakupy :D
    Podpinam się do pytania. Niestety nie mam na miejscu Ikei 😬. Ale zawsze można zamówić. Zastanawiałam się jeszcze nad takim termosem z dziubkiem żeby wieczorem nalać cieplej wody i mieć na noc do przewijania.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bummy, byłam na zakupach w Ikea w zeszły weekend i kupiłam:

- Komodę Malm na ciuszki dla małej
    - organizery do szuflad (stały przy komodach:)) --> https://www.ikea.com/pl/pl/p/skubb-komplet-pojemnikow-6-szt-czarny-80428507/

- poduszkę do karmienia --> https://www.ikea.com/pl/pl/p/len-poduszka-do-karmienia-szary-20400243/ + poszewkę
    - wanienkę --> https://www.ikea.com/pl/pl/p/laettsam-wanienka-bialy-zielony-40248443/
    - przytualnkę i grzechotkę:D

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tormentolum to juz przy takim powazniejszym odparzeniu raczej, przy lżejszym wystarczy krem z cynkiem, u nas sie sprawdził ten z Babydream :p

Ja z chemii calkiem nie zrezygnuje, ale zdecydowanie bardziej zwracam uwagę na sklady i staram sie kupowac delikatne kosmetyki ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Wow sweetmalenka no to jest brzusio 😀😍 To ja teraz mysle ze mam jednak maly ten brzuch
    No mówiłam:p teraz wiem gdzie te 15 kg poszlo :D dzis założyłam spodnie z poprzedniej ciazy i w tylku mi wisza, dobrze ze je ten pas trzyma;p czyli wyszloby ze nie tyje nigdzie indziej ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo Gemini. Moge otwierac apteke 😂

bummy, Katy, Gratka, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • bummy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Natalia dopiero 04.02 w 34tc. Hm w takim razie będę się zastanawiać nad czymś innym z cynkiem, może ten Babydream co Katy wspomniała.

@Ushio dzięki za inspiracje :D

3i49jw4z40m3ifku.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ