X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - no wlasnie... a moj ciagle poprzecznie, wczoraj caly dzien mocno sie wiercil, moze przekrecil sie jeszcze inaczej :/
    Katy - jutro planuje kupic te wkladki, szkoda tylko, ze jest ich tak malo, a cena spora, bo pewnie w przyplywie paniki zuzyje je raz dwa 🙈
    Dobrze, ze przyspieszylam sprawy z kompletowaniem wyprawki, bo czuje, ze luty to bedzie miesiac slodkiej wegetacji na kanapie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez macie jakies bóle brzucha? Jesli mialabym to okreslic, to boli nisko i to takie cmienie jak na miesiaczke, nie skurcze. To normalne?
    Ja mam ale no się okazało że z Theo powodu szyją się skróciła

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Nikodemko, w aptece mozna kupic takie wkladki zeby sprawdzic czy to wody czy nie.

Mnie boli jak chodzę i w nocy tez :/
    Mnie boli jak leżę a mam dużo leżeć. ;/
    A nas zjakies godziny w których to boli mocniej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 20:21

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie bóle jak okresowe miałam jak odeszły mi wody, właściwie prawie do samej decyzji o cesarce nie zmieniły się one w typowe skurcze, w trakcie doszły mi tylko mega bóle krzyżowe. Ale to mogą być właśnie skurcze przepowiadające, tak jak pisze Katy, a równie dobrze może to nie oznaczać zupełnie nic :P

Ja jutro mam o 12 kontrolę ilości wód, ale mam złe przeczucia. Brzuch mam napięty do granic możliwości, wkręcam sobie oczywiście, że ta ilość wzrosła i to dlatego...

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa no to ciekawa jestem ktory wezma termin. A ten z OM to chyba prawdopodobny skoro dziecko duze? Mi z usg dzisiaj wychodzi 2 kwietnia 🤣 Odmlodzilo mi sie dziecko 🤣 Eh to ja z moimi 157 i 47 kg to wychodze na jakies 12 lat nie? 😀
    W sumie po tej korekcie USG cały czas pokazywało tak 7-8 dni starsze dziecko. Teraz byłam w 30+3 a USG pokazało 31+5. Ale to wiadomo błąd pomiaru itp bo mój gin ma stare to USG. Zobaczymy jak to będzie.... Chyba nie jestem gotowa psychicznie jeśli wezmą wczesniejszy termin😅

Mnie ogólnie boli całe podbrzusze, pachwiny itd. a ostatnio mam jeszcze takie uczucie nacisku na szyjke. Jest lepiej jak leże albo usiądę ale później trzeba się podnieść 🙈

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Natalia - no wlasnie... a moj ciagle poprzecznie, wczoraj caly dzien mocno sie wiercil, moze przekrecil sie jeszcze inaczej :/
    Katy - jutro planuje kupic te wkladki, szkoda tylko, ze jest ich tak malo, a cena spora, bo pewnie w przyplywie paniki zuzyje je raz dwa 🙈
    Dobrze, ze przyspieszylam sprawy z kompletowaniem wyprawki, bo czuje, ze luty to bedzie miesiac slodkiej wegetacji na kanapie.
    To lepiej kupic papierki lakmusowe. O wiele tansze i wykrywaja ph

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami mam takie bóle jak okresowe, wydaje mi się, że to jak Natalia pisze wszystko się rozciąga. Skurcze przepowiadajace też często mam i czuję wtedy, że mocno spina mi się brzuch, robi się twardy i za chwilę puszcza, trochę to nie przyjemne ale nie bolesne. Te przy porodzie to też miałam takie miesiączki we tylko wiadomo że mega bolesne i do tego krzyżowe, Matko nie długo znowu powtórka, aż nie chce o tym myśleć 😂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowe mamy, jak sobie radzicie? Jak dajecie radę z dietą? Jak poziom cukru?
    Ja już mam serdecznie dość;) dobrze że to już koncowka 34tc

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Cukrzycowe mamy, jak sobie radzicie? Jak dajecie radę z dietą? Jak poziom cukru?
    Ja już mam serdecznie dość;) dobrze że to już koncowka 34tc
    U mnie całkiem nieźle!
    Byłam na kontroli u diabetologa. Mega zadowolona z moich cukrów. Tylko kilka przekroczen w ciągu miesiąca. Teraz mam sprowadzać poziom cukru tylko 3x w tyg więc mega ulga☺️
    A u Ciebie jak? :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • mamamika Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam dziś u gina. Bąbel waży 1860-1900 gram. 31+3 więc to chyba raczej normalna waga. Szyjka 38mm i wszystko wydaje się być ok, ale ja już trochę panikuję bo w poprzedniej ciąży, w końcówce mieliśmy zahamowanie rozwoju płodu choć wcześniej dziecko rozwijało się prawidłowo. Następna wizyta za trzy tygodnie, a ja już nie mogę się doczekać:)

Dorjana, Inka150, Katy lubią tę wiadomość

• iriiska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już coraz więcej dziwnych bóli. I pachwiny i ogólnie hmm wszystko na dole, łącznie z kością ogonowa. Czuje nacisk maluchów. I codziennie te skurcze BH, macica się stawia i napina. Robi się coraz ciekawiej ;)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli to u mnie rzadko ostatnio. Jedynie napinajacy się brzuch.
    Ale pewnie niedługo się to zmieni i mnie te bóle dopadna 🤔

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to wczesniej bylo ok... Dzis zaczelo mnie bolec jak troche pochodzilam i zaliczylam troche wiecej schodow niz zawsze. Wrocilam do domu i od tamtej pory leze, jest lepiej, chociaz co jakis czas znowu ten bol przychodzi. Mam nadzieje, ze w nocy nic sie nie wydarzy.
    Kupie te papierki, bo takie domysly doprowadza mnie do szalenstwa, a wizyta dopiero za 2 tygodnie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    U mnie całkiem nieźle!
    Byłam na kontroli u diabetologa. Mega zadowolona z moich cukrów. Tylko kilka przekroczen w ciągu miesiąca. Teraz mam sprowadzać poziom cukru tylko 3x w tyg więc mega ulga☺️
    A u Ciebie jak? :)
    U mnie też od dawna opanowanie insulina opanowana ale nie ma mowy o pofolgowaniu

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odczuwam lekki ból od dołu. Szybko się męczę jak dużo chodzę.

Ja już odliczam dni do porodu. Każdy mówi abym się cieszyła wolnością póki mogę bo potem życie zmieni się o 180 stopni ;) A ja już bym chciała malutką przytulić 😁 niech już będzie ten marzec 😊 póki co umilam sobie czas czytaniem książek o noworodkach i macierzyństwie.

bummy, talku lubią tę wiadomość

• meetme Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to chciałabym, żeby czas płynął wolniej 😂 nie zdążyłam jeszcze wcale odpocząć, wyprawka w rozsypce a czasu coraz mniej. Z córką miałam termin na kwiecień to już na początku stycznia miałam wszystko gotowe, a teraz brak czasu na cokolwiek. Także wolałabym mieć jeszcze conajmniej z 4 miesiace a nie 2 😂

Katy lubi tę wiadomość

laijp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle jak na okres a raczej odczucia towarzyszą mi id początku ciąży ale w połowie gdzieś pojawiają się tylko jak mam parcie na 💩

• Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Bóle jak na okres a raczej odczucia towarzyszą mi id początku ciąży ale w połowie gdzieś pojawiają się tylko jak mam parcie na 💩

Ja tak samo jak czuje że się zbliża 💩 to zaczynam mieć takie bole w podbrzuszu.... wgl ostatnio mnie mega bolą jelita ... na bąki i ogólnie jak nie mogę się załatwić dłużej niż przez dwa dni... może Mały gdzieś tak się ułożył że mi tam uciska mocno z lewej strony na te jelita... Nie wiem.. dziś wizyta. Zapytam. Ciekawe jak moja szyjka 🙈

syllwia91 lubi tę wiadomość

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofijka - jak ja uwielbiam te teksty, ze „teraz wszystko sie zmieni, juz nie bedzie wolnosci i spania ile sie chce” itd., itp... Czuje, ze kiedys wybuchne :D Po to przeciez zaszlam ciaze i walczylam, zeby w nia zajsc, zeby wszystko sie zmienilo :)
    Meetme - ja tez zdecydowanie chcialabym, zeby czas zwolnil. Ten rok bedzie najkrotszym w moim zyciu, a zarazem najintensywniejszym.

Ushio, Elo, syllwia91, meetme lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy do porodu sn jest potrzebna jakaś specjalna koszula no taka cała rozpinana z przodu? Bo jak wygląda kontakt skóra do skóry jak się ma zwykła koszulkę? Podwijamy czy ściągamy? 🤔

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ