X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa no wlasnie nie wiem czemu tak marudza ze to malo. W karcie mi wpisal ze do tylu 10 dni 😕 No nic zobqczymy co dalej bedzie. Narazie wstepny termin na 9 marca ale to beda decydowac na biezaco czy nie szybciej wyjac :/
    Kurcze Natalia jesteśmy na podobnym etapie ciazy a córę masz 150 g cięższa więc proszę się mi tu nie przejmować :)
    A co dziwne mi mimo że lżejsza niż Twoją mam wpisane tydzień tylko różnicy.. 🤔

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:

@Mia tak polecam jeśli chodzi o wygodę bo naprawdę można się na nim zrelaksować co będzie ważne podczas karmienia, aczkolwiek wizualnie wolałabym uszaka.
    No wlasnie wizualnie mogło by być lepiej ale wydaje się mega wygodny a to najważniejsze :D

bummy lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia ja dostałam jak szłam na L4 w pracy wiec dylemat z głowy. Ale fakt tani nie jest więc nie wiem czy bym kupowała

1usavcqgr9stsdyk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u gin. Mialam ktg robione i bed3 miec teraz co wizyte-tak jest zawsze. I gbs pobrany mam juz :o tak to pielegniarka stwierdziła ze mi w bioderka poszlo a gin "namacalnie"ze galante dziecko:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa no wlasnie nie wiem czemu tak marudza ze to malo. W karcie mi wpisal ze do tylu 10 dni 😕 No nic zobqczymy co dalej bedzie. Narazie wstepny termin na 9 marca ale to beda decydowac na biezaco czy nie szybciej wyjac :/
    Oni chyba w ogóle lubią cały czas czegoś szukać co im nie pasuje. Dziwni bardzo bo moim zdaniem jak najbardziej waga ok na ten czas. Tym bardziej, że Twoje dzieci tak rosną a później i tak ładna wagę osiągają ..
    Termin CC jak to wypada na tygodnie?
    Ja za tydzień mam wizytę w szpitalu, będą robić swoje badania i ustalać swój termin porodu i na jego podstawie wyliczenie dnia cesarki.... Ciekawe, który termin wezmą czy z miesiączki czy z USG 😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Mój ważył w 31+2 1560 g. Mam wpisane, ze mniejszy o tydzień. 20 centyl, a miesiąc wcześniej był na 90😱 Trochę się tym martwię, ale lekarz powiedział, ze jest ok, rośnie, przepływy są ok, a te wymiary to tez takie orientacyjne.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Oni chyba w ogóle lubią cały czas czegoś szukać co im nie pasuje. Dziwni bardzo bo moim zdaniem jak najbardziej waga ok na ten czas. Tym bardziej, że Twoje dzieci tak rosną a później i tak ładna wagę osiągają ..
    Termin CC jak to wypada na tygodnie?
    Ja za tydzień mam wizytę w szpitalu, będą robić swoje badania i ustalać swój termin porodu i na jego podstawie wyliczenie dnia cesarki.... Ciekawe, który termin wezmą czy z miesiączki czy z USG 😂
    U mnie zawsze biora z miesiaczki

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa to jakos wypada ze 38+0 do szpitala a nastepnego dnia cc. Hmm no ciagle cos im nie pasuje, jakas ta ciaza pechowa doslownie bo w poprzednich wszystko ksiazkowo bylo.

U ciebie tez dziwnie troche ze w szpitalu beda ustalac termin porodu? Masz przecie w karcie wpisany termin no nie? To sie takie rzeczy przeciez ustala na poczatku ciazy i ew koryguje na prenatalnych chociaz mi tam raz ustalili w 8 tc i nie zmieniali. Termin z usg adekwatnie do 8 tygodnia bo pozniej to wlasnie dzieci roznie rosna...

Powiem wam ze jak tak fikla w dol glowa to jakas taka ulga w brzuchu, nie ma tego napiecia bolu. Uff. Jeszcze ostatnia prosta ale mam juz dosc 🙈

Agulkowa lubi tę wiadomość

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Marcela a które to są te organizery? Zapodasz linka? Co dziewczyny jeszcze polecacie z Ikei do pokoju maluszka? Możliwe że się wybiorę w weekend na zakupy :D
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/stuk-pudelko-z-przegrodami-bialy-szary-20364004/

bummy lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Mój ważył w 31+2 1560 g. Mam wpisane, ze mniejszy o tydzień. 20 centyl, a miesiąc wcześniej był na 90😱 Trochę się tym martwię, ale lekarz powiedział, ze jest ok, rośnie, przepływy są ok, a te wymiary to tez takie orientacyjne.

Ja mam wpisany 11 centyl. We wtorke znowu usg w szpitalu to zobaczymy jak wyjdzie u ordynatora...

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    07d8da19f3c0.jpg
    Mam takie w różnych rozmiarach

bummy lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam organizery Skubb z Ikei, białe. Komodę hemnes 8 szuflad. Jest naprawdę super ;) I zamówiłam sobie osobno tą nakładke na tą komodę . Niedawno przyszła i jest super . Bałam się że może do szuflad będzie utrudniony dostęp ale w niczym nie przeszkadza:) jak będzie ktoś chciał to mogę wrzucić fotkę. :P

A co do fotela do karmienia.. wzięłam od mojej mamy bujany fotel ;D uwielbiam go:D zawsze marzyłam o uszaku, ale od kiedy usiadłam na bujanym to stwierdziłam że musi mi to pożyczyć:D

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie to jest tak chore trochę bo w 8 TC od miesiączki zrobił mi korektę na 6. A po korekcie od 8 tygodnia dziecko wychodziło na większe. I teraz on powiedział, że oni się zapytają o ostatnia miesiączkę i zrobią badania i wtedy mogą swój termin wyznaczyć lub wziąć ten skorygowany. Serio ja mam w nosie aby nie przenosić 😂😂😂 za tydzień w piątek chyba już będzie wszystko jasne.
    Ja cały czas trzymam się tego po korekcie.

Kurcze Natalia u ciebie to się nie zdziwię jak wszystko będzie książkowo oprócz tego żołądka. Serio. Straszą i się myla od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 16:59

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez macie jakies bóle brzucha? Jesli mialabym to okreslic, to boli nisko i to takie cmienie jak na miesiaczke, nie skurcze. To normalne?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bole codziennie od jakis 2 tygodni, mój gin twierdzi, ze to skurcze przepowiadajace i macica sobie "cwiczy". W pierwszej ciazy takich nie mialam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meczą mnie takie same bóle!
    Od wczoraj praktycznie cały czas, jak leżę jest spokój.
    Jak wstaję to już gorzej.

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio - mnie tez dzis zaczelo bolec jak chwile pochodzilam... Na dodatek leje sie ze mnie wodnisty sluz. Pewnie po luteinie, ale i tak mam z tylu glowy, ze moze to wody :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, w aptece mozna kupic takie wkladki zeby sprawdzic czy to wody czy nie.

Mnie boli jak chodzę i w nocy tez :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 19:02

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez macie jakies bóle brzucha? Jesli mialabym to okreslic, to boli nisko i to takie cmienie jak na miesiaczke, nie skurcze. To normalne?

Oj mnie tak bolalo dosc mocno kilka dni. Jak by to bylo w okres to juz bym brala przeciwbolowe az tak nieprzyjemne to bylo i plus tez skurcze. Ale przeszlo narazie, wraca co jakis czas. Ja mysle ze to sie rozciaga rosnie macica i dlatego. I tez duzo lepiej jak glowa w dol ulga od razu, musiala napierac mi pupa i nogami tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa no to ciekawa jestem ktory wezma termin. A ten z OM to chyba prawdopodobny skoro dziecko duze? Mi z usg dzisiaj wychodzi 2 kwietnia 🤣 Odmlodzilo mi sie dziecko 🤣 Eh to ja z moimi 157 i 47 kg to wychodze na jakies 12 lat nie? 😀

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ