X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa no wlasnie nie wiem czemu tak marudza ze to malo. W karcie mi wpisal ze do tylu 10 dni 😕 No nic zobqczymy co dalej bedzie. Narazie wstepny termin na 9 marca ale to beda decydowac na biezaco czy nie szybciej wyjac :/
    Kurcze Natalia jesteśmy na podobnym etapie ciazy a córę masz 150 g cięższa więc proszę się mi tu nie przejmować :)
    A co dziwne mi mimo że lżejsza niż Twoją mam wpisane tydzień tylko różnicy.. 🤔

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:

@Mia tak polecam jeśli chodzi o wygodę bo naprawdę można się na nim zrelaksować co będzie ważne podczas karmienia, aczkolwiek wizualnie wolałabym uszaka.
    No wlasnie wizualnie mogło by być lepiej ale wydaje się mega wygodny a to najważniejsze :D

bummy lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia ja dostałam jak szłam na L4 w pracy wiec dylemat z głowy. Ale fakt tani nie jest więc nie wiem czy bym kupowała

1usavcqgr9stsdyk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u gin. Mialam ktg robione i bed3 miec teraz co wizyte-tak jest zawsze. I gbs pobrany mam juz :o tak to pielegniarka stwierdziła ze mi w bioderka poszlo a gin "namacalnie"ze galante dziecko:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Agulkowa no wlasnie nie wiem czemu tak marudza ze to malo. W karcie mi wpisal ze do tylu 10 dni 😕 No nic zobqczymy co dalej bedzie. Narazie wstepny termin na 9 marca ale to beda decydowac na biezaco czy nie szybciej wyjac :/
    Oni chyba w ogóle lubią cały czas czegoś szukać co im nie pasuje. Dziwni bardzo bo moim zdaniem jak najbardziej waga ok na ten czas. Tym bardziej, że Twoje dzieci tak rosną a później i tak ładna wagę osiągają ..
    Termin CC jak to wypada na tygodnie?
    Ja za tydzień mam wizytę w szpitalu, będą robić swoje badania i ustalać swój termin porodu i na jego podstawie wyliczenie dnia cesarki.... Ciekawe, który termin wezmą czy z miesiączki czy z USG 😂

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Mój ważył w 31+2 1560 g. Mam wpisane, ze mniejszy o tydzień. 20 centyl, a miesiąc wcześniej był na 90😱 Trochę się tym martwię, ale lekarz powiedział, ze jest ok, rośnie, przepływy są ok, a te wymiary to tez takie orientacyjne.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Oni chyba w ogóle lubią cały czas czegoś szukać co im nie pasuje. Dziwni bardzo bo moim zdaniem jak najbardziej waga ok na ten czas. Tym bardziej, że Twoje dzieci tak rosną a później i tak ładna wagę osiągają ..
    Termin CC jak to wypada na tygodnie?
    Ja za tydzień mam wizytę w szpitalu, będą robić swoje badania i ustalać swój termin porodu i na jego podstawie wyliczenie dnia cesarki.... Ciekawe, który termin wezmą czy z miesiączki czy z USG 😂
    U mnie zawsze biora z miesiaczki

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa to jakos wypada ze 38+0 do szpitala a nastepnego dnia cc. Hmm no ciagle cos im nie pasuje, jakas ta ciaza pechowa doslownie bo w poprzednich wszystko ksiazkowo bylo.

U ciebie tez dziwnie troche ze w szpitalu beda ustalac termin porodu? Masz przecie w karcie wpisany termin no nie? To sie takie rzeczy przeciez ustala na poczatku ciazy i ew koryguje na prenatalnych chociaz mi tam raz ustalili w 8 tc i nie zmieniali. Termin z usg adekwatnie do 8 tygodnia bo pozniej to wlasnie dzieci roznie rosna...

Powiem wam ze jak tak fikla w dol glowa to jakas taka ulga w brzuchu, nie ma tego napiecia bolu. Uff. Jeszcze ostatnia prosta ale mam juz dosc 🙈

Agulkowa lubi tę wiadomość

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Marcela a które to są te organizery? Zapodasz linka? Co dziewczyny jeszcze polecacie z Ikei do pokoju maluszka? Możliwe że się wybiorę w weekend na zakupy :D
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/stuk-pudelko-z-przegrodami-bialy-szary-20364004/

bummy lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Mój ważył w 31+2 1560 g. Mam wpisane, ze mniejszy o tydzień. 20 centyl, a miesiąc wcześniej był na 90😱 Trochę się tym martwię, ale lekarz powiedział, ze jest ok, rośnie, przepływy są ok, a te wymiary to tez takie orientacyjne.

Ja mam wpisany 11 centyl. We wtorke znowu usg w szpitalu to zobaczymy jak wyjdzie u ordynatora...

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    07d8da19f3c0.jpg
    Mam takie w różnych rozmiarach

bummy lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam organizery Skubb z Ikei, białe. Komodę hemnes 8 szuflad. Jest naprawdę super ;) I zamówiłam sobie osobno tą nakładke na tą komodę . Niedawno przyszła i jest super . Bałam się że może do szuflad będzie utrudniony dostęp ale w niczym nie przeszkadza:) jak będzie ktoś chciał to mogę wrzucić fotkę. :P

A co do fotela do karmienia.. wzięłam od mojej mamy bujany fotel ;D uwielbiam go:D zawsze marzyłam o uszaku, ale od kiedy usiadłam na bujanym to stwierdziłam że musi mi to pożyczyć:D

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie to jest tak chore trochę bo w 8 TC od miesiączki zrobił mi korektę na 6. A po korekcie od 8 tygodnia dziecko wychodziło na większe. I teraz on powiedział, że oni się zapytają o ostatnia miesiączkę i zrobią badania i wtedy mogą swój termin wyznaczyć lub wziąć ten skorygowany. Serio ja mam w nosie aby nie przenosić 😂😂😂 za tydzień w piątek chyba już będzie wszystko jasne.
    Ja cały czas trzymam się tego po korekcie.

Kurcze Natalia u ciebie to się nie zdziwię jak wszystko będzie książkowo oprócz tego żołądka. Serio. Straszą i się myla od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 16:59

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez macie jakies bóle brzucha? Jesli mialabym to okreslic, to boli nisko i to takie cmienie jak na miesiaczke, nie skurcze. To normalne?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie bole codziennie od jakis 2 tygodni, mój gin twierdzi, ze to skurcze przepowiadajace i macica sobie "cwiczy". W pierwszej ciazy takich nie mialam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meczą mnie takie same bóle!
    Od wczoraj praktycznie cały czas, jak leżę jest spokój.
    Jak wstaję to już gorzej.

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio - mnie tez dzis zaczelo bolec jak chwile pochodzilam... Na dodatek leje sie ze mnie wodnisty sluz. Pewnie po luteinie, ale i tak mam z tylu glowy, ze moze to wody :/

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, w aptece mozna kupic takie wkladki zeby sprawdzic czy to wody czy nie.

Mnie boli jak chodzę i w nocy tez :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 19:02

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez macie jakies bóle brzucha? Jesli mialabym to okreslic, to boli nisko i to takie cmienie jak na miesiaczke, nie skurcze. To normalne?

Oj mnie tak bolalo dosc mocno kilka dni. Jak by to bylo w okres to juz bym brala przeciwbolowe az tak nieprzyjemne to bylo i plus tez skurcze. Ale przeszlo narazie, wraca co jakis czas. Ja mysle ze to sie rozciaga rosnie macica i dlatego. I tez duzo lepiej jak glowa w dol ulga od razu, musiala napierac mi pupa i nogami tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa no to ciekawa jestem ktory wezma termin. A ten z OM to chyba prawdopodobny skoro dziecko duze? Mi z usg dzisiaj wychodzi 2 kwietnia 🤣 Odmlodzilo mi sie dziecko 🤣 Eh to ja z moimi 157 i 47 kg to wychodze na jakies 12 lat nie? 😀

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ