X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pajacyk to ten taki kombinezonik z rękawkami na długi rękaw i spodniami ze skarpetkami od razu, tak? To pod to można dać body na długi rękaw czy tylko wtedy na krótki?

k277fn7.png
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Dziewczyny a pajacyk to ten taki kombinezonik z rękawkami na długi rękaw i spodniami ze skarpetkami od razu, tak? To pod to można dać body na długi rękaw czy tylko wtedy na krótki?

Cieszę się że nie tylko ja się borykam z takimi pytaniami.

Drugie pranie wyprasowane trzecie czeka na powieszenie a czwarte na pranie tylko to trzecie musi pierwsze wyschnac 😂🙈. A w komodzie już miejsca zaczyna brakować.

Ktoś jeszcze nie ma łóżeczka, wózka, fotelika?

Inka150 lubi tę wiadomość

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka - dokladnie tak, chyba i takie i takie sie zmiesci :)
    Ja jako pierwsze ubranko przygotowalam body na dlugi, polspiochy, kaftanik i czapeczke. Biore rożek i ciepły kocyk, wiec polozna sobie wybierze.

Inka150 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wozka i fotelika 😓 Tzn. wozka nie kupuje tylko gondole i dostawke do spacerówki, ktora mam, ale to i tak trzeba kupic xd

Gratka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Olalasz - bodziaki bierzesz na krotki czy na dlugi rekaw? :) Ja tez wybieralam mniejsze, ale chyba musze jeszcze jakies dokupic, bo niektore 56 to ewidentnie bardziej 62, a z tego co mowia mi do tej pory Kacpi ma byc drobny.
    Na dlugi

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo sprawdzał sie komplet body na krótki i na to pajac lub body na dlugi i polspiochy. I ja nie biore jako tako kompletow tylko pare body na dlugi, na krotki, polspiochow i pajacy. I czasem zmieniłam 3-4 razy dziennie body wiec jak piszecie ze bierzecie 5 to wydaje mi sie malo ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka ja nie mam fotelika jeszcze :) ale zamierzam ogarnac temat w tym tygodniu, pewnir zamowie przez internet maxi cosi pebble pro :) przyszło mi dzis zamówienie z gemini a skladalam we wtorek.

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze wozka. Ale fotelik wazniejszy bo trzeba dziecko do domu przewiezc, a tak od razu na spacery to tez niekoniecznie takze kilka dni to spokojnie mozna mawet po porodzie kupic.

Katy lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka ja nie mam jeszcze wózka. Tzn jest kupiony tylko pytanie kiedy przyjdzie....
    Łóżeczka nie kupuje wcale. Na początek mam kołyskę a później turystyczne. Z córką te rozwiązanie nam się sprawdziło bardziej jak ze zwykłym łóżeczkiem.

Inka ja pod pajac zazwyczaj krótki rękaw ubieram a do śpiochów czy spodni bodziak na długi rękaw. Bo zawsze i tak jeszcze na wyjście coś na wierzch trzeba założyć plus w razie czego kocyk... Na tych oddziałach położniczych zawsze gorąco jest.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się fatalnie czuje, śpiąca, ledwo żyję, czuje ze ciśnienie mam wysoko no i racja, zmierzyłam i 148/90 po 30 minutach spadło do 132/87 chociaż tyle, a rano 113..... Ale wszędzie piszą że dzisiaj jest najgorzej od iluś tam lat...

• bummy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ale się fatalnie czuje, śpiąca, ledwo żyję, czuje ze ciśnienie mam wysoko no i racja, zmierzyłam i 148/90 po 30 minutach spadło do 132/87 chociaż tyle, a rano 113..... Ale wszędzie piszą że dzisiaj jest najgorzej od iluś tam lat...
    Podobno od ponad 20 lat :P

3i49jw4z40m3ifku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bummy wrote:
    Podobno od ponad 20 lat :P
    No to cudownie że akurat się to zdarzyło dzisiaj 😂 teraz mnie głowa zaczęła boleć, myślę kuźwa pewnie wysoko ale 133/82 więc w normie już ale wysoko 🙄

• słonykarmel Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) dopiero nadrobiłam po weekendzie :)

Talku, trzymajcie się :)

Ja nie mam jeszcze tych dużych rzeczy, w weekend prawie cały dzień za tym jeździliśmy, ale tylko nam to namieszało. Największy problem z wózkiem, bo miało być Bebetto Torino i nawet nam tak wycenili, ale jakoś ciężko się go prowadziło w sklepie w porównaniu do innych w podobnej cenie i nie wiemy co teraz.
    Łóżeczko też miało być z Ikea to T znalazł jakieś takie, które można bujać tak jakby na boki, mi się to średnio podoba, bo szufladę ma gorszą i już bym wzięła z Ikea i by było z głowy, ale tak to jest. Co do fotelika jesteśmy zdecydowani na avionaut, ale chcemy kupić z wózkiem to powinni taniej policzyć.

Za to udało mi się dzisiaj zamówić komodę, powinna być za tydzień, może nawet w tym tygodniu. Wtedy można brać się na pranie i układanie, kupiłam worki strunowe z Ikea to przygotuję zestawy ubranek :) Kupiłam taki grubszy pajac/kombinezon jak na wyjście, bo same cienkie rzeczy na razie mam.

Martwię się tylko słabymi ruchami... ostatnio miałam dużo stresu bezsensownego- co tym bardziej mnie wkurza! i jestem zła, że to może zaszkodzić dziecku a powinnam myśleć tylko o nim i o sobie teraz... Nieraz jak mi tak brzuch stwardnieje, albo jak mało się rusza to sobie przypominam, co jest teraz najważniejsze, ale o tych innych sprawach prawie cały czas myślę. Kiedyś myślałam, że w ciąży będę miała taki instynkt samozachowawczy, że nie będę się niczym innym przejmować, że dla wszystkich innych ciąża to coś co trzeba uszanować i dać spokój, ale różnie to bywa...

talku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:

Ja tak samo zle, tylko mam niskie cisnienie ledwo przytomna jestem. Polozylam sie to zgagi dostalam okropnej...

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez się dzisiaj tak fatalnie czujecie? U mnie słabość straszna, uderzenia gorąca, niepokoje, nudności. Dzidziut się przewraca cały czas. Mam nadzieje, ze to tylko dzisiaj w związku z tym wysokim ciśnieniem atmosferycznym.

syllwia91 lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja tak samo zle, tylko mam niskie cisnienie ledwo przytomna jestem. Polozylam sie to zgagi dostalam okropnej...

U mnie to samo. Rano było lepiej a teraz ledwo żyje. Leżeć też nie idzie bo ten kwas aż do gardła podchodzi... Ble

Mały za to tak szaleje, że znów jestem poobijana. A skóra przy pępku tak naciągnięta jakby miała pęknąć za chwilę...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam po 5, wyszykowałam się na pociąg, pojechałam, później posiedziałam sobie ponad 1.5h na izbie przyjęć, żeby mi powiedzieli, że dziś mi nie zrobią badań, bo coś tam nie działa w pracowni. I żebym przyjechała jutro, też z samego rana... Jakby mi powiedzieli to wcześniej to bym zdążyła na jakiś sensowny pociąg powrotny, a tak musiałam czekać i czekać i pół dnia zmarnowane na nic. Spojenie mnie boli od łażenia, brzuch twardy. No i mąż dziś specjalnie brał wolne żeby zostać z córą, a tu sie okazuje, że jutro znów będzie musiał coś kombinować, a teraz w pracy mają dość gorący okres 😐

Talku współczuję i trzymam kciuki, żeby Staś został w brzuchu, a Tobie udało się pomóc i ulżyć w bólu ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 16:50

talku lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mialam taka zgage w nocy, ze mi sie normalnie cofnelo i sie przez to obudzilam i zaczelam kaszlec :/ Normalnie czlowiek by sie udusil przez to cholerstwo...

Bylam na spacerze z synkiem i to raczej ostatni tako dlugi spacer przed porodem bo juz plecy i brzuch bola za bardzo:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słonykarmel wrote:
    hej :) dopiero nadrobiłam po weekendzie :)

Talku, trzymajcie się :)

Ja nie mam jeszcze tych dużych rzeczy, w weekend prawie cały dzień za tym jeździliśmy, ale tylko nam to namieszało. Największy problem z wózkiem, bo miało być Bebetto Torino i nawet nam tak wycenili, ale jakoś ciężko się go prowadziło w sklepie w porównaniu do innych w podobnej cenie i nie wiemy co teraz.
    Łóżeczko też miało być z Ikea to T znalazł jakieś takie, które można bujać tak jakby na boki, mi się to średnio podoba, bo szufladę ma gorszą i już bym wzięła z Ikea i by było z głowy, ale tak to jest. Co do fotelika jesteśmy zdecydowani na avionaut, ale chcemy kupić z wózkiem to powinni taniej policzyć.

Za to udało mi się dzisiaj zamówić komodę, powinna być za tydzień, może nawet w tym tygodniu. Wtedy można brać się na pranie i układanie, kupiłam worki strunowe z Ikea to przygotuję zestawy ubranek :) Kupiłam taki grubszy pajac/kombinezon jak na wyjście, bo same cienkie rzeczy na razie mam.

Martwię się tylko słabymi ruchami... ostatnio miałam dużo stresu bezsensownego- co tym bardziej mnie wkurza! i jestem zła, że to może zaszkodzić dziecku a powinnam myśleć tylko o nim i o sobie teraz... Nieraz jak mi tak brzuch stwardnieje, albo jak mało się rusza to sobie przypominam, co jest teraz najważniejsze, ale o tych innych sprawach prawie cały czas myślę. Kiedyś myślałam, że w ciąży będę miała taki instynkt samozachowawczy, że nie będę się niczym innym przejmować, że dla wszystkich innych ciąża to coś co trzeba uszanować i dać spokój, ale różnie to bywa...
    Dziwne ze tak słabo Ci sie prowadzilo torino bo on jest bardzo zwrotny i jednym palcem mozna prowadzić. Tylko 1 wozek nam bardziej zwrotny

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez się dzisiaj tak fatalnie czujecie? U mnie słabość straszna, uderzenia gorąca, niepokoje, nudności. Dzidziut się przewraca cały czas. Mam nadzieje, ze to tylko dzisiaj w związku z tym wysokim ciśnieniem atmosferycznym.
    Tak, dziś jest masakra 😒 w drodze powrotnej od lekarza zajrzałam do Ikei i myślałam, że nie dojdę do samochodu. Słabo, ciężko i zadyszka. To chyba czas, żeby się już całkiem na zakupy przez internet przerzucić ;)

Swoją drogą, macie na oku jakieś fajne sklepy/sprzedawców na allegro z gadżetami do dziecięcego pokoiku? Mam już wszystkie meble, szukam dodatków typu obrazki, dekoracje, lampka, koszyki do przechowywania zabawek i drobiazgów. Mam zamiar HM Home przejrzeć na pewno.

Olalasz lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ