Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sweetmalenka wrote:Tak. Jestem w 32. Czyli skonczylam 32 ale nie jestem w 33 o to mi chodzi ale pogubilam sie
Mówiła ze zapalenie nerek, dostalam leki i jesli po tygodniu sie niepoprawi to mnie położy... taromentin dostalam.
Tak, dokładnie jesteś w 32tc.
Ja też tak mówię. Dzisiaj że jestem w 34tc i będę tak mówić przez cały tydzień, czy jest 34+0 czy 34+6 to ja mówię że jestem w 34.
O kurcze, to poważna sprawa. Monitoruj nerki żeby Ci się zastój jakiś nie zrobił. Zlecili Ci USG? -
talku wrote:Tak, dokładnie jesteś w 32tc.
Ja też tak mówię. Dzisiaj że jestem w 34tc i będę tak mówić przez cały tydzień, czy jest 34+0 czy 34+6 to ja mówię że jestem w 34.
O kurcze, to poważna sprawa. Monitoruj nerki żeby Ci się zastój jakiś nie zrobił. Zlecili Ci USG?
-
nick nieaktualny
-
Natalia, fajny, zgrabny, wcale nie bardzo mały 😊
Sweet, Gdyby jednak ból nie ustępował to poproś szybciej o USG nerek żeby Ci się żadna nie zatrzymała. Ja taka przewrażliwiona teraz po tej mojej infekcji nerek. Życzę żeby szybko leki pomogły.
I pij bardzo dużo wody, żeby je filtrować.Natalia05 lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Natalia, fajny, zgrabny, wcale nie bardzo mały 😊
Sweet, Gdyby jednak ból nie ustępował to poproś szybciej o USG nerek żeby Ci się żadna nie zatrzymała. Ja taka przewrażliwiona teraz po tej mojej infekcji nerek. Życzę żeby szybko leki pomogły.
I pij bardzo dużo wody, żeby je filtrować.
-
sweetmalenka wrote:Dokladnie tak jak pisze natalia tak samo planowane ciecie mialam w 38 tc czyli skończonym 38+2 a nie 37+2 .
Ja juz pp wizycie... ktg w miarę. Skurczy brak. Raz dziecku tętno poleciało do ok 130 a potem 150. Gorzej z wynikami... zapalenie nerek i anemia. A ponadto znowu krzywa mam robić bo ten cukier duzy...
Te wahniecia na ktg w tętnie są bardzo dobre. Jak maluch się rusza i rośnie mu tętno A później spada to świadczy o jego dobrostanie. Tak mi dziś powiedział lekarz i położna:) A ktg mam 2xdziennie. Gorzej jakby maluchowi skakali do 170-200 to już nie jest dobrze. Ja tak miałam przy gorączce i dlatego monitorowali nas co chwilę. Także nie przejmuj się. Wszystko jest bardzo dobrze.
Współczuję Ci problemów z nerkami... mam nadzieję że dostaniesz antybiotyk i będzie po sprawie :* trzymaj się dzielnie.
Ja prawdopodonie wychodzę w sobotę i wrócę dopiero jak będę rodzić16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Te wahniecia na ktg w tętnie są bardzo dobre. Jak maluch się rusza i rośnie mu tętno A później spada to świadczy o jego dobrostanie. Tak mi dziś powiedział lekarz i położna:) A ktg mam 2xdziennie. Gorzej jakby maluchowi skakali do 170-200 to już nie jest dobrze. Ja tak miałam przy gorączce i dlatego monitorowali nas co chwilę. Także nie przejmuj się. Wszystko jest bardzo dobrze.
Współczuję Ci problemów z nerkami... mam nadzieję że dostaniesz antybiotyk i będzie po sprawie :* trzymaj się dzielnie.
Ja prawdopodonie wychodzę w sobotę i wrócę dopiero jak będę rodzić
-
Piękne brzuszki Dziewczyny! Natalia u Ciebie super urósł, ostatnio jeszcze był malutki i teraz widać że tam się w środku dużo dzieje
Mój już zaczyna straszyć rozmiarem i słabo tu z lustrem to nie pokaże 🤭Natalia05 lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
A czy tylko ja mam rozstępy? ☹️
W szpitalu mi się porobiły.
Chyba ze względu na ilość wód. Jak mnie przyjmowali miałam AFI 5.5, przy wypisie 10. W bardzo krótkim czasie poziom wzrósł dr niemal dwukrotnie. Wiadomo, że przyjmowałam mnóstwo płynów doustnie i dożylnie na te nerki, ale jestem w szoku że tyle rozstępów mi się zrobiło. -
Talku, ja mam posiekany cały dół brzucha, wyskoczyły z dnia na dzień. Także ten...taka nasza uroda, uznajmy i u mnie też duże afi, dzisiaj 11 ale na diecie cukrzycowej będzie spadać.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
iriiska wrote:Talku, ja mam posiekany cały dół brzucha, wyskoczyły z dnia na dzień. Także ten...taka nasza uroda, uznajmy i u mnie też duże afi, dzisiaj 11 ale na diecie cukrzycowej będzie spadać.
Tez mam calutki brzuch w rozstepach ale to od dziecinstwa. Czy jakis przybyl? Nie wiem. Nie widze :p
Edit- teraz znalazłam ze nawet do 25 jest normaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2020, 21:59
-
One wyskakują mi teraz codziennie... W poniedziałek miałam dwa. Dzisiaj już mam osiem. Całą ciążę kremy, mazidła. Tylko przez 1.5 tygodnia w szpitalu zaniedbałam temat, nie miałam do tego głowy. + ten nagły napływ wód.
A to poziom wód może się zmniejszyć?
Jak to możliwe? -
talku wrote:One wyskakują mi teraz codziennie... W poniedziałek miałam dwa. Dzisiaj już mam osiem. Całą ciążę kremy, mazidła. Tylko przez 1.5 tygodnia w szpitalu zaniedbałam temat, nie miałam do tego głowy. + ten nagły napływ wód.
A to poziom wód może się zmniejszyć?
Jak to możliwe?