Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluję wszystkim udanych wizyt.. zaczyna robić się gorąco 😁
U mnie też wszystko ok. Lekarz mowi, że mały tak około 2700 waży... Także szok bo bardzo duzo przybiera😲 przepływy ok, ctg też ok także zostaje czekać.... Teraz następne ctg za tydzień w piątek...
To co mnie wczoraj rypnelo to może być nacisk na nerw kulszowy. Tyle się dowiedziałam.Natalia05, Olalasz, Katy, Gratka, meetme, Mia ❤️, bummy, Inka150 lubią tę wiadomość
-
Olalasz dobre wiesci! Im dłużej w domku tym lepiej
nowa na dzielni, Olalasz lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Katy wrote:Gratuluję udanych wizyt Super, ze u dzieciaków ok :p
Olalasz to mozesz zaczac odliczanie :pKaty, Sofijka85, KolendrA lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Czy wasze dzieci tez az tak sie ruszaja? U mnie nie ma chwili żebym nie czula ruchow i to takich mocnych ze caly brzuch chodzi... nawet wczoraj partner sobie podotykal stopkę malej-dopoki mu nie uciekła:p
W poprzednich ciazach az tak sie te dzieci nie ruszaly.
Nawet nie muszę prowadzic dzieniczka ruchow bo je w setkach można liczyć... Tylko nie wiem czy to dobrze.
-
sweetmalenka wrote:Czy wasze dzieci tez az tak sie ruszaja? U mnie nie ma chwili żebym nie czula ruchow i to takich mocnych ze caly brzuch chodzi... nawet wczoraj partner sobie podotykal stopkę malej-dopoki mu nie uciekła:p
Nawet nie muszę prowadzic dzieniczka ruchow bo je w setkach można liczyć... Tylko nie wiem czy to dobrze.
Tak... mój też taki ruchliwy jest. Cały dzień, cała noc. Ma chwilę że jest cisza, ale to może z 20 minut i dalej dyskoteka. Myślę że lepiej jak się rusza niż miałoby być tych ruchów za mało
Za to mój na ktg zamiast się poruszać to spał i położna musiała go budzić 🙈 A tylko jak kto się skończyło to znów impreza w brzuchu16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
sweetmalenka wrote:Czy wasze dzieci tez az tak sie ruszaja? U mnie nie ma chwili żebym nie czula ruchow i to takich mocnych ze caly brzuch chodzi... nawet wczoraj partner sobie podotykal stopkę malej-dopoki mu nie uciekła:p
Nawet nie muszę prowadzic dzieniczka ruchow bo je w setkach można liczyć... Tylko nie wiem czy to dobrze. -
U mnie też praktycznie cały czas brzuch faluje. Ale ten mój bobas to od początku akrobata. Jakby ,,ucichł,, to bym się martwiła...
Ja dziś zauważyłam i poczułam jak odszedł spory kawał galaretki przeźroczystej jak byłam w toalecie. Na szczęście wiem, że przezroczysta to nie powód do niepokoju. Ale widac, że chyba organizm zaczyna się szykować...Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja praktycznie ciagle sie rusza. Ja sie nie rusza przez godzine/ dwie to wiem ze spi 😀 Dzisiaj mnie obudzila przed 5 rano tak tancowala 😀
Tez slyszalam o tej mniejszej aktywnosci przed porodem ale ja nie moge potwierdzic bo nigdy przed porodem nie bylam 😀 Moje siedzialy by do terminu albo i dluzej. -
Cześć dziewczyny widzę, że tematy porodowe na gorąco. Ja odliczam, ale na spokojnie. Jeszcze 39 dni i mam nadzieję, że dopóki nie spakuję torby i nie skończę prasowania nic się nie wydarzy Jeszcze dziś zamówiłam kilka rzeczy wyprawkowych o których zapomniałam.
Mam już wystawione skierowanie do porodu, ale w przyszłym tygodniu muszę ogarnąć kwalifikacje do jeszcze jednego na wszelki wypadek, gdyby w tym moim nie było miejsc.
Powiem Wam, że ostatnio na wizycie mocno mnie mój gin rozczarował. Mówię mu, że zawsze takie szybkie usg robimy, tylko szyjka, później tylko ocena ilości wód, łożyska, serca, więc poprosiłam o sprawdzenie przepływów i masy syna, a on mi na to, że nie robi oceny anatomicznej płodu, bo nie jest w tym dobry i mógłby coś pomierzyć niepoprawnie. I w ogóle jeśli chcę takie dokładne usg, mogę iść na wizytę do tego gina, który robił mi usg III trymestru. No padłam!
Wcześniej często chodziłam do tego drugiego gina na ocenę serca, więc miałam bieżący pomiar często, a ten mój tak mnie rozwalił, że miałam przez moment ochotę zmienić prowadzącego.
-
Coleen masakra! Az trudno mi uwierzyc ze ginekolog moze powiedziec ze nie jest w czyms dobry, przeciez poswiecasz mu swoje zdrowie i zdrowie maluszka.. nie do pojęcia.
U mnie zawsze sprawdzana jest masa, wymiary główki brzuszka kosci udowej, przepływy, ilość wód... -
nick nieaktualnyAgulkowa wrote:Natalia Ty dziś masz badania?
Jak tam wczorajsza wizyta córki u fryzjera?
Dzis ktg super, przeplywy super byli wrecz zachwyceni, urosla waga ok 1800. Ale glowa i brzuch maly, noga tylko dluga. Ale sie zdenerwowalam bo mi durna lekarka wyznaczyla kontrole na piatek! Poklocilam sie tam z nimi na jakiej podstawie skoro wszystko jest dobrze. Bede jezdzic tylko w niedziele i pierdykam jej "zalecenia". Ale sie zdenerwowalam mowie wam. Chyba napisze skarge na nia bo iles razy powtarzala ze "mi dziecko moze umrzec w kazdej chwili" no debilka az sie trzese teraz
U fryzjera polecialo sporo wlosow😀 Dobrze ze tym razem rozmawiala z tym stylista i sie dogadali, bo ostatnio to tylko siedziala z mina i on biedny ponad pol h probowal sie dowiedziec co ma poprawic🤣 Taka fryzurka z tylu krotko z przodu troche dluzej.Ushio, bummy, talku, KolendrA, Nikodemka, Inka150 lubią tę wiadomość