X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja gin zaleca. Zawsze tak kaze badac-czemu-nie wiem. Raz sie udalo ze poprosilam o badanie 1h i 2h po.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szybko biegaly i sie zderzyly sama glowa czolem chyba i bokiem policzka wlasnie. W szkole mialy taki wielki ogrod i tam biegaly dzieciaki dosc szybko jak sie tak rozpedzily, oczywiscie kazda sie z chlopcem zderzyla bo wiekszosc dziewczynek siedziala na dupach na zjezdzalni albo hustawkach no ale nie moje dwie🤣

My ferie mamy. Jedna chora znowu angina a druga wpadla na zajebisty pomysl ogolenia sobie glowy 🤦‍♀️

Ushio lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się zderzyła z chłopakiem 😂

Jak to sobie ogoliła głowę? Ale tak cała? Czy jak?

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jeszcze nie ogolila tylko podjela zamiar 🤣 No jeszcze 2 lata temu miala dlugie wlosy do pasa i tak
    znielubila posiadanie wosow ze ciagle obcina. Teraz ma takiego sredniego boba ale idziemy dzis do fryzjera i juz sie boje co tam bedzie bo na krotko chce albo calkiem nic 🤣🤦‍♀️

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele co za agentka😂😂😂 pochwał się później co wymyśli... A która to córa?

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jeju dziewczyny 35 tc to jeszcze hoho do terminu. Co wy juz panika jak wiekszosc nie urodzi przed 38 a sporo pewnie przenosi 😀

Agulkowa moje tez maja takie historie zderzeniowe za soba, z tym ze jedna wstrzasnienie mozgu a druga prawie, kilka dni w domu lezenia w lozku. Niech lezy i nie podnosi glowy a przy ew wymiotach od razu szpital.

Kciuki za wizytujace ☺️

Z tym że to bedzie właśnie 37 wiec pozwól mi popanikować :D

JAk tak czytam twoje posty o córkach to czuje się jakbym to o sobie czytała jak byłam mała :)Wyrosną kiedyś z tego mi się na studiach udało haha:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:29

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby wyniki w normie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja niby wyniki w normie.

To bardzo dobrze, a zrobili ci wkońcu tylko 1 punktową czy oznaczyli po 2 godzinach?

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    Z tym że to bedzie właśnie 37 wiec pozwól mi popanikować :D

JAk tak czytam twoje posty o córkach to czuje się jakbym to o sobie czytała jak byłam mała :)Wyrosną kiedyś z tego mi się na studiach udało haha:D

O matko do studiow to jeszcze tyyyle czasu 🤣 Osiwieje z nimi hahah

To najstarsza takie pomysly, 15 lat w lipcu i swir w glowie 😀 Chciala sobie rozjasnic wlosy ale fryzjer powiedzial ze tu wolno rozjasnic ale tonowac czy farbowac od 16 lat dopiero. Ktos czai ta logike bo ja nie 😂

Ushio lubi tę wiadomość

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O matko do studiow to jeszcze tyyyle czasu 🤣 Osiwieje z nimi hahah

To najstarsza takie pomysly, 15 lat w lipcu i swir w glowie 😀 Chciala sobie rozjasnic wlosy ale fryzjer powiedzial ze tu wolno rozjasnic ale tonowac czy farbowac od 16 lat dopiero. Ktos czai ta logike bo ja nie 😂

Itak dobrze że chciała to zrobić u fryzjera. Dla mnie normą była domowa łazienka ;)

Mnie to coraz bardziej przeraża ta młodzież ostatnio, mam w rodzinie 11 latkę, która jest na podobnym etapie jak ja byłam właśnie w wieku 15 lat :)

Jak tak rozmawiamy z mężem to ja w jej wieku bawiłam się w bazę budowaną z koców i klamerek, mąż udawał sapera z sankami na plecach, a ona "vloguje" jaką ma zawartość swojej toaletki z kosmetykami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:55

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:

Meetme spory synek. Może, jeszcze się obróci. W zasadzie ma czas. Czy wolisz CC?

Do niedawna byłam mocno nastawiona na vbac, ale jak już wiem o tej pępowinie to wole jednak cesarkę. Tym bardziej, ze zapowiada się duży, wiec jakbym dotrwała do terminu ważyłby ponad 4 kg to i tak zrobiliby mi cesarkę. Wiec raczej nie mam wyboru 😂

Agulkowa lubi tę wiadomość

laijp2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam 12 lat to farbowalam wlosy w domu, Boze jak to okropnie wygladalo 😂 W gimnazjum mi sie dopiero oberwalo od nauczycielki jak mialam fioletowe pasemka xd

Ushio lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    To bardzo dobrze, a zrobili ci wkońcu tylko 1 punktową czy oznaczyli po 2 godzinach?
    Jedno. 4.4 mmol / l na czczo i 5.6 mmol/l po 1h

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. :)
    Czekamy jeszcze na Agulkowa i Olalasz (chyba nikogo nue pominęłam?)
    Ja tez juz po. Moja mala mimo ze młodsza od Rwojego bobasa Katy o dwa tyg waży wiecej! 2.5 kg ma juz, fiknela główka w dol :) mama 10 kg na plusie (olaboga 4 kg w miesiac). Poza tym szyjka długa 4 cm. Afi 17. Następna wizyta z ktg za 2 tyg.
    Ja to sie nie nastawiam na porod przed tp, raczej po 15.03. Trzeba sobie znalezc jakas rozrywkę, choc jedna już mam jak sobie tutaj Was poczytuje :D

Katy, Inka150, Mia ❤️, Gratka, KolendrA, Dorjana, Agulkowa, talku lubią tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Jedno. 4.4 mmol / l na czczo i 5.6 mmol/l po 1h

Jak dla mnie to masakra, że nie mierzą po 2 godzinach.
    Przecież organizm może róznie reagować na cukier.

Mi spadło odpowiednio ale np jak mój mąż robił w zesżłym miesiacu krzywą to po na czczo miał ok 90 a po samym badaniu po 2 godzinach spadło mu do 60.

Jakbyśmy poszli "na miasto" tak jak planowaliśmy to mógł zemdleć. Na szczęście wyposażona w domowy glukometr mu zmierzyłam i na szybko jakąś kanapeczkę i sok pił żeby sobie podbić.

Jak się czujesz ogólnie?

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    Jak dla mnie to masakra, że nie mierzą po 2 godzinach.
    Przecież organizm może róznie reagować na cukier.

Mi spadło odpowiednio ale np jak mój mąż robił w zesżłym miesiacu krzywą to po na czczo miał ok 90 a po samym badaniu po 2 godzinach spadło mu do 60.

Jakbyśmy poszli "na miasto" tak jak planowaliśmy to mógł zemdleć. Na szczęście wyposażona w domowy glukometr mu zmierzyłam i na szybko jakąś kanapeczkę i sok pił żeby sobie podbić.

Jak się czujesz ogólnie?
    No niestety ;/ ogólnie czuje ze cos jest za rzeczy bo mnie telepie i mam poty i wtedy musze cos słodkiego zjesc. I do słodkiego mnie bardzo ciagnie ;/ w 1 ciazy mialam cukrzycę wiec teraz roznie moze być. Bardziej sie martwie ze mimo 6 dnia antybiotyku ciagle cos z tym pęcherzem/nerkami. W czwartek idę badac mocz i zobaczymy co gin powie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt! Faktycznie robi się u nas jakoś gorąco jakby jednak luty miał być miesiącem rozstrzygającym ;)

Update u mnie dzisiaj, młody nadal główka w dół, mała poprzecznie pod bratem 😱🤭🤪🤯

Nikodemka, bummy, Natalia05, Katy, KolendrA, Gratka, Agulkowa, talku, GWHT lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriska - ale masz tam akrobatów :D

iriiska lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah iriiska dziewczynki daja czadu 😀 Moja tez co usg w innej pozycji ale ze twoja z ta waga i z bratem ma jeszcze jak sie poobracac to szok 😀😀😀

iriiska lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Łożysko wciąż brzeżnie, lekko nachodzi na szyjkę. Wszystko inne ok, przepływy w normie, dzidziuś 2,5 kg, szyjka długa. Także jest szansa, ze nawet w przyszłym tygodniu dopiero pojde na patologię. A w kolejnym cesarka. Jutro mój lekarz ma się skonsultować z ordynatorem i dać mi znać. No i 17.02 cesarka. Aaaaaa!

Katy, Natalia05, meetme, Jejku, Gratka, iriiska, Dorjana, Inka150, Agulkowa, KolendrA, Mia ❤️, bummy, Makt lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ