X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja gin zaleca. Zawsze tak kaze badac-czemu-nie wiem. Raz sie udalo ze poprosilam o badanie 1h i 2h po.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szybko biegaly i sie zderzyly sama glowa czolem chyba i bokiem policzka wlasnie. W szkole mialy taki wielki ogrod i tam biegaly dzieciaki dosc szybko jak sie tak rozpedzily, oczywiscie kazda sie z chlopcem zderzyla bo wiekszosc dziewczynek siedziala na dupach na zjezdzalni albo hustawkach no ale nie moje dwie🤣

My ferie mamy. Jedna chora znowu angina a druga wpadla na zajebisty pomysl ogolenia sobie glowy 🤦‍♀️

Ushio lubi tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się zderzyła z chłopakiem 😂

Jak to sobie ogoliła głowę? Ale tak cała? Czy jak?

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jeszcze nie ogolila tylko podjela zamiar 🤣 No jeszcze 2 lata temu miala dlugie wlosy do pasa i tak
    znielubila posiadanie wosow ze ciagle obcina. Teraz ma takiego sredniego boba ale idziemy dzis do fryzjera i juz sie boje co tam bedzie bo na krotko chce albo calkiem nic 🤣🤦‍♀️

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele co za agentka😂😂😂 pochwał się później co wymyśli... A która to córa?

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jeju dziewczyny 35 tc to jeszcze hoho do terminu. Co wy juz panika jak wiekszosc nie urodzi przed 38 a sporo pewnie przenosi 😀

Agulkowa moje tez maja takie historie zderzeniowe za soba, z tym ze jedna wstrzasnienie mozgu a druga prawie, kilka dni w domu lezenia w lozku. Niech lezy i nie podnosi glowy a przy ew wymiotach od razu szpital.

Kciuki za wizytujace ☺️

Z tym że to bedzie właśnie 37 wiec pozwól mi popanikować :D

JAk tak czytam twoje posty o córkach to czuje się jakbym to o sobie czytała jak byłam mała :)Wyrosną kiedyś z tego mi się na studiach udało haha:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:29

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby wyniki w normie.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja niby wyniki w normie.

To bardzo dobrze, a zrobili ci wkońcu tylko 1 punktową czy oznaczyli po 2 godzinach?

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    Z tym że to bedzie właśnie 37 wiec pozwól mi popanikować :D

JAk tak czytam twoje posty o córkach to czuje się jakbym to o sobie czytała jak byłam mała :)Wyrosną kiedyś z tego mi się na studiach udało haha:D

O matko do studiow to jeszcze tyyyle czasu 🤣 Osiwieje z nimi hahah

To najstarsza takie pomysly, 15 lat w lipcu i swir w glowie 😀 Chciala sobie rozjasnic wlosy ale fryzjer powiedzial ze tu wolno rozjasnic ale tonowac czy farbowac od 16 lat dopiero. Ktos czai ta logike bo ja nie 😂

Ushio lubi tę wiadomość

• Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O matko do studiow to jeszcze tyyyle czasu 🤣 Osiwieje z nimi hahah

To najstarsza takie pomysly, 15 lat w lipcu i swir w glowie 😀 Chciala sobie rozjasnic wlosy ale fryzjer powiedzial ze tu wolno rozjasnic ale tonowac czy farbowac od 16 lat dopiero. Ktos czai ta logike bo ja nie 😂

Itak dobrze że chciała to zrobić u fryzjera. Dla mnie normą była domowa łazienka ;)

Mnie to coraz bardziej przeraża ta młodzież ostatnio, mam w rodzinie 11 latkę, która jest na podobnym etapie jak ja byłam właśnie w wieku 15 lat :)

Jak tak rozmawiamy z mężem to ja w jej wieku bawiłam się w bazę budowaną z koców i klamerek, mąż udawał sapera z sankami na plecach, a ona "vloguje" jaką ma zawartość swojej toaletki z kosmetykami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 13:55

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:

Meetme spory synek. Może, jeszcze się obróci. W zasadzie ma czas. Czy wolisz CC?

Do niedawna byłam mocno nastawiona na vbac, ale jak już wiem o tej pępowinie to wole jednak cesarkę. Tym bardziej, ze zapowiada się duży, wiec jakbym dotrwała do terminu ważyłby ponad 4 kg to i tak zrobiliby mi cesarkę. Wiec raczej nie mam wyboru 😂

Agulkowa lubi tę wiadomość

laijp2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam 12 lat to farbowalam wlosy w domu, Boze jak to okropnie wygladalo 😂 W gimnazjum mi sie dopiero oberwalo od nauczycielki jak mialam fioletowe pasemka xd

Ushio lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    To bardzo dobrze, a zrobili ci wkońcu tylko 1 punktową czy oznaczyli po 2 godzinach?
    Jedno. 4.4 mmol / l na czczo i 5.6 mmol/l po 1h

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • bummy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. :)
    Czekamy jeszcze na Agulkowa i Olalasz (chyba nikogo nue pominęłam?)
    Ja tez juz po. Moja mala mimo ze młodsza od Rwojego bobasa Katy o dwa tyg waży wiecej! 2.5 kg ma juz, fiknela główka w dol :) mama 10 kg na plusie (olaboga 4 kg w miesiac). Poza tym szyjka długa 4 cm. Afi 17. Następna wizyta z ktg za 2 tyg.
    Ja to sie nie nastawiam na porod przed tp, raczej po 15.03. Trzeba sobie znalezc jakas rozrywkę, choc jedna już mam jak sobie tutaj Was poczytuje :D

Katy, Inka150, Mia ❤️, Gratka, KolendrA, Dorjana, Agulkowa, talku lubią tę wiadomość

3i49jw4z40m3ifku.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Jedno. 4.4 mmol / l na czczo i 5.6 mmol/l po 1h

Jak dla mnie to masakra, że nie mierzą po 2 godzinach.
    Przecież organizm może róznie reagować na cukier.

Mi spadło odpowiednio ale np jak mój mąż robił w zesżłym miesiacu krzywą to po na czczo miał ok 90 a po samym badaniu po 2 godzinach spadło mu do 60.

Jakbyśmy poszli "na miasto" tak jak planowaliśmy to mógł zemdleć. Na szczęście wyposażona w domowy glukometr mu zmierzyłam i na szybko jakąś kanapeczkę i sok pił żeby sobie podbić.

Jak się czujesz ogólnie?

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    Jak dla mnie to masakra, że nie mierzą po 2 godzinach.
    Przecież organizm może róznie reagować na cukier.

Mi spadło odpowiednio ale np jak mój mąż robił w zesżłym miesiacu krzywą to po na czczo miał ok 90 a po samym badaniu po 2 godzinach spadło mu do 60.

Jakbyśmy poszli "na miasto" tak jak planowaliśmy to mógł zemdleć. Na szczęście wyposażona w domowy glukometr mu zmierzyłam i na szybko jakąś kanapeczkę i sok pił żeby sobie podbić.

Jak się czujesz ogólnie?
    No niestety ;/ ogólnie czuje ze cos jest za rzeczy bo mnie telepie i mam poty i wtedy musze cos słodkiego zjesc. I do słodkiego mnie bardzo ciagnie ;/ w 1 ciazy mialam cukrzycę wiec teraz roznie moze być. Bardziej sie martwie ze mimo 6 dnia antybiotyku ciagle cos z tym pęcherzem/nerkami. W czwartek idę badac mocz i zobaczymy co gin powie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt! Faktycznie robi się u nas jakoś gorąco jakby jednak luty miał być miesiącem rozstrzygającym ;)

Update u mnie dzisiaj, młody nadal główka w dół, mała poprzecznie pod bratem 😱🤭🤪🤯

Nikodemka, bummy, Natalia05, Katy, KolendrA, Gratka, Agulkowa, talku, GWHT lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriska - ale masz tam akrobatów :D

iriiska lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah iriiska dziewczynki daja czadu 😀 Moja tez co usg w innej pozycji ale ze twoja z ta waga i z bratem ma jeszcze jak sie poobracac to szok 😀😀😀

iriiska lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Łożysko wciąż brzeżnie, lekko nachodzi na szyjkę. Wszystko inne ok, przepływy w normie, dzidziuś 2,5 kg, szyjka długa. Także jest szansa, ze nawet w przyszłym tygodniu dopiero pojde na patologię. A w kolejnym cesarka. Jutro mój lekarz ma się skonsultować z ordynatorem i dać mi znać. No i 17.02 cesarka. Aaaaaa!

Katy, Natalia05, meetme, Jejku, Gratka, iriiska, Dorjana, Inka150, Agulkowa, KolendrA, Mia ❤️, bummy, Makt lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ