X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to tez jest duzy plus, ze mozna kombinować z ukladem gondoli i spacerówki;)

No to kciuki za wizyty, oby same dobre wiesci byly :p

Agulkowa, bummy lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    No wlasnie to tez jest duzy plus, ze mozna kombinować z ukladem gondoli i spacerówki;)

No to kciuki za wizyty, oby same dobre wiesci byly :p
    Świetny jest! Ze tez go wczesniej nie widzialam....

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś po USG, oba maluchy znów ułożone glowkowo! Lekarze się dziwią że oni jeszcze dają radę się przekręcać ;) i poza tym wszystko pod kontrolą, czekamy...

Agulkowa, bummy, White Innocent, Inka150, Katy, talku, KolendrA, Nikodemka, meetme, Gratka, Elo, Majowa_nadzieja, Ushio, GWHT lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriiska, no niezle, ze sie obrocili ;)

Sweetmalenka, tez go wczesniej nie widzialam,a teraz nagle dwa w pobliżu ktos sprzedaje :p

iriiska lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriiska ale ci akrobaci rosna😁 albo masz macicę z gumy😂
    Trzymam kciuki aby tak zostało.✊✊

iriiska lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam jutro USG i strasznie się stresuję. Zobaczymy, czy moje łożysko jeszcze drgnęło i kiedy idę do szpitala. Chciałabym już wiedzieć.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Dziewczyny, ja mam jutro USG i strasznie się stresuję. Zobaczymy, czy moje łożysko jeszcze drgnęło i kiedy idę do szpitala. Chciałabym już wiedzieć.
    Trzymam kciuki kochana :*

Olalasz lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na wizycie ale takiej ok kontrolnej po szpitalu. Raczej na szybko, bez mierzenia dziecka.
    Taką porządną będę miała w sobotę u mojej Pani Doktor.
    Ale wczoraj lekarz powiedział, że szyjka miękka, skrócona do niecałych 2cm, przygotowuje się mocno do porodu. Także ciekawe ile z nią pochodzę, może tydzień, dwa, a może pięć ☺️☺️
    Dziecko leży nadal głową w dół, ufff i niech tak już zostanie.

bummy, Katy, Gratka, Ushio, iriiska lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, jak ja szukalam to nawet taki mi sie nie wyswietlal :p widzialam ze nowy 4200 a ludzie wystawiają za 3500... no szok. A podobno gdy produkt wyjdzie ze sklepu to jego wartosc to polowa ceny sklepowej. :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niezle bo tu obydwa wozki wystawione za 1500-1600 :p A ze zdjec sie wydaja na prawie nowe xd

Ja juz w drodze do lekarza, pewnie posiedzę tam do 10 co najmniej:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na krzywej. I o dziwo tylko po 1h chca cukier badac, po 2 juz nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 08:54

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam po wizytach? Wszystko ok?
    Ja jeszcze trochę muszę czekać do swojej.
    Ale na szczęście dziś trochę lepiej się czuję. W miarę chodzę. Jeszcze teraz akcje mialam. Musiałam po córkę jechać do szkoły. Na pauzie się zderzyła z innym dzieckiem i cała poobijana jest.... Oczywiście jak zadzwonili i powiedzieli to ciśnienie poszło mi w górę ale na szczęście skończy się na paru siniakach i zadrapaniach.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja na krzywej. I o dziwo tylko po 1h chca cukier badac, po 2 juz nie...

A dlaczego to tak? Wytłumaczyli Ci to jakoś?

Trzymam mocno kciuki za wizytujące i dziękuję za trzymanie za nas :)

Z moją Laurą wszystko ok, waży już ok 2700 g klusek jeden :D
    Podobno się jeszcze nigdzie nie wybiera co nas bardzo cieszy, a następna wizyta za 3 tygodnie chociaż wydaje mi si.ę ze strasznie długo tak.

Dostałam też receptę na leki na nadciśnienie, ale póki co mam nie wykupywać.
    Ciśnienie mamy mierzyć 4x dziennie i jeżeli wartości będą się utrzymywać powyżej 140/90 przez "dłuższą chwilę" mam dzwonić i będziemy działać z lekami.

Trochę też się martwię bo mąż jednak musi jechać do niemiec na tygodniową delegację i wyjazd ma 17 lutego... Będziemy musiały we dwie mocno trzymać nogi zaciśnięte żeby nie wyskoczyła przed 21, chociaż teoretycznie 21 lutego będzie ciąża donoszona. Staram się nie panikować. Mam nadzieję że to nie jest jakiegoś rodzaju fatum, które ciąży na mojej rodzinie.

Mój brat został wysłany na delegację 3 dniową i w tym czasie urodził mu się synuś...

Oby Laura nie była tak uparta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 11:52

Agulkowa, Katy, bummy, Gratka, Dorjana lubią tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Dziewczyny jak tam po wizytach? Wszystko ok?
    Ja jeszcze trochę muszę czekać do swojej.
    Ale na szczęście dziś trochę lepiej się czuję. W miarę chodzę. Jeszcze teraz akcje mialam. Musiałam po córkę jechać do szkoły. Na pauzie się zderzyła z innym dzieckiem i cała poobijana jest.... Oczywiście jak zadzwonili i powiedzieli to ciśnienie poszło mi w górę ale na szczęście skończy się na paru siniakach i zadrapaniach.

Dzieciaki na tych przerwach biegają jak poparzone... Muszą chyba całą energię spożytkować w ciągu 5 minut :D

Dobrze że poza siniakami nic się nie stało, ale strachu pewnie się najadłyście obie

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Na szczęście wszystko dobrze. Teraz leży i odpoczywa...

A Twoja Laura spora też się szykuje. Dobrze, że wszystko ok i nic nie wskazuje na wyjście młodej. Może grzecznie będzie czekać na tatusia. Oby bo zawsze to komfort psychiczny dla nas jak mąż jest w pobliżu. ✊

Ushio lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Oj tak. Na szczęście wszystko dobrze. Teraz leży i odpoczywa...

A Twoja Laura spora też się szykuje. Dobrze, że wszystko ok i nic nie wskazuje na wyjście młodej. Może grzecznie będzie czekać na tatusia. Oby bo zawsze to komfort psychiczny dla nas jak mąż jest w pobliżu. ✊

Taką też mam nadzieję.
    Denerwuje mnie jedynie ta firma bo dałoby się ominąć ten wyjazd, ale szef uważa że "wypada żebyś się pojawił raz na jakiś czas" i na siłę go wypycha.

Oby zmienili zdanie i nigdzie nie jechali :D

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie mógł być ten raz na jakiś czas później.... W razie czego szefa wzywaj do porodu😂😂😂 szybko przełoży mężowi wyjazd

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie ok, ktg w porzadku chociaz kilka skurczy sie zapisalo :p Dzidzia wazy 2400g takze wiadomo dalej, ze duza nie bedzie ;p Następna wizyta w przyszyly czwartek bo na wtorek nie bylo juz miejsc xd GBS ujemny, badania wszystkie podrukowalam do porodu wiec nic tylko czekac :p

Agulkowa, Natalia05, talku, Mia ❤️, Inka150, bummy, Gratka, iriiska, KolendrA, Dorjana, GWHT lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny 35 tc to jeszcze hoho do terminu. Co wy juz panika jak wiekszosc nie urodzi przed 38 a sporo pewnie przenosi 😀

Agulkowa moje tez maja takie historie zderzeniowe za soba, z tym ze jedna wstrzasnienie mozgu a druga prawie, kilka dni w domu lezenia w lozku. Niech lezy i nie podnosi glowy a przy ew wymiotach od razu szpital.

Kciuki za wizytujace ☺️

Agulkowa, Ushio, talku lubią tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jeju dziewczyny 35 tc to jeszcze hoho do terminu. Co wy juz panika jak wiekszosc nie urodzi przed 38 a sporo pewnie przenosi 😀

Agulkowa moje tez maja takie historie zderzeniowe za soba, z tym ze jedna wstrzasnienie mozgu a druga prawie, kilka dni w domu lezenia w lozku. Niech lezy i nie podnosi glowy a przy ew wymiotach od razu szpital.

Kciuki za wizytujace ☺️

O matko wstrząśnie mózgu😱
    Mam nadzieję, że tu aż tak nie będzie. Na razie jest w miarę ok oprócz tego, że najbardziej twarz ucierpiała... Cały policzek zdarty i siny. Oprócz tego kolano stłuczone i palec u ręki... Najważniejsze, że leży bo ona z tych co na dupie nie usiedza

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ