X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 10 do 20 na dobę?? O matko! To ja mam na razie tylko 50 pieluch.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Od 10 do 20 na dobę?? O matko! To ja mam na razie tylko 50 pieluch.
    No nie ukrywam ze na początku wolałam nie czekac az pielucha cala nasiaknie tylko zmienialam często. Tym bardziej ze czasami czesc wlatywala w pieluszke a czesc obok i wtedy całe ubranie do zmiany i pieluszka mimo iz mało w niej było-tez ;) wiadomo- z czasem czlowiek sie uczy ile dziecko wytrzyma w 1 pieluszce :p pomijajac aspekty późniejszych biegunek gdzie czasem co 20 minut musiałam zmieniać.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielo idzie trochę więcej niż jedno, przynajmniej jak widzę po naszym przypadku (czyli dziecko ok roczne i więcej). Na początku może idzie podobna ilość, bo w sumie co bączek to kupa i trzeba co chwilę zmieniać 😂 ale 8 to zdecydowanie za mało. Myślę, że musisz się szykować na ok 15 zmian w ciągu doby, czyli +/- 45 zestawów jeśli chcesz prać co drugi dzień. Chyba, że masz suszarkę to trochę mniej powinno Ci wystarczyć ☺️

Elo lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, aż tyle tych pieluch się zmienia? A ja myślałam, że mała paczka pampersów 26szt. mi starczy spokojnie na cały pobyt w szpitalu czyli 3-4dni :D

k277fn7.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszacie mnie z tą ilością pieluch, wiedząc, że u mnie wszystko X2. Też kiedyś myślałam o tych pieluchach wielorazowych ale przy dwójce się nie podejmuje. Niestety muszę w tej kwestii iść najprostszą drogą.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielorazowych mnie przeraza ilosc i czestotliwosc prania. Ja piore 1/tydzien to nie wiem ile tych zestawow by trzeba bylo
    miec. Tez czesto zmieniam, nie czekam az przesiaknie. Na kp na poczatku to tych kup moze byc bardzo duzo, a moze byc jedna dziennie albo jedna na tydzien☺️

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Mam pieluchy Muumi, bo dostałam na babyshower, ale one drogie są bardzo. I jeszcze chcę dokupić właśnie Bambo Nature. Podobno te z Rossmana bambusowe są spoko.
    Ola a jakiej produkcji są mumi?
    Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Talku mam pytanie :) z jakiej włóczki Twoja mama robiła kocyk? Ile motkow zuzyła i jakich wyszedł rozmiarów?
    Dziękuję z góry za odpowiedź! Chcę moją mamę doinformowac bo też kobieta ma zdolności :)

Alize Cotton Baby, zużyła 2.5 motka a wyszedł 60x70 cm. Taki malutki zrobiła, pierwszy kocyk i on jest bardzo delikatny bo to cienka bawełna. Przy tym jest taki milutki i będzie fajny do odkrywania na wiosnę i lato.
    Teraz mama robi drugi, grubszy ☺️
    Jak skończy to pewnie też Wam pokażę.

Iriisko, a pochwal się swoimi rękodziełami które tworzysz teraz dla maluchów ☺️☺️

Marcela, to współczuję choroby lokomocyjnej dziecka. Oby z tego wyrósł.
    Lubię Białkę Tatrzańska, super. Korzystajcie z zimowej aury w górach bo w Krakowie to zimy już nie będzie na pewno. Ty też z Krakowa albo okolic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 13:39

KolendrA lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupujecie teklamerki do pieluch i te takie jakby majteczki otulacze do pieluch?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć .

Muumi są fińskie (stąd te muminki) a Bambo są duńskie bodajże, w każdym razie oba rodzaje mają jakieś wypasione skandynawskie certyfikaty:)

yN7Pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Lillydoo uzywalismy dlugi czas. Ja zamawialam w de. Pieluchy spoko, ale te pantsy to pampers ma lepsze. Te jakos tak cisly waskie i dosc grube i bylo czuc siusiu.

Mi zalezy tylko na tym zeby nie bylo reakcji alergicznych podraznien itd jaka extra eko nie jestem. A na dluzsza mete to cena tez robi swoje bo rok/ 2 conajmniej te pieluchy sie uzywa.

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tego co pamiętam to szlo z 10 pieluch maksymalnie na poczatku:p Tylko u nas dosc szybko sie zaczela jedna-dwie kupy dziennie wiec moze dlatego tak mało;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    To są fińskie. Dostałam je od koleżanki, której córeczka miała na wszystko inne uczulenie i odparzenie.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu zuzylam 2.5 paczki czyli ok 65 pieluch- bylam 4 doby.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co spakowałam 20 pieluch do szpitala tak jak miałam w rozpisce.
    Jakby miało braknąć to mąż dowiezie :)

Nie kupowałam też zbyt dużych zapasów (raptem 2 małe paczki po 20 szt) bo nie wiem co i mi i małej będzie najbardziej odpowiadało.

Pogoda nas chyba dzisiaj nie rozpieszcza bo ja najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.
    O 6 pobudka i z mężem pojechaliśmy na pobranie krwi, więc jak około 9 wróciłam to zasnęłam do 11:)

Odkąd zaczełam brać żelazo, zaczeły się też u mnie problemy żołądkowe, które nie znikają od 2 tygodni. Muszę się podpytać lekarza dzisiaj czy powinnam zmienić czy może się przemęczyć.

Wczoraj miałam też skurcze, bardzo nieregularne ale bolesne dość. Chociaż nie wiem czy nie mylę skurczów z jakimś innym bólem :D Czułam się jakby ktoś mi igły wbijał w sam środek brzucha poniżej pępka.

Mąż zaczął panikować i nie wiedział które spodnie ma ubrać. Jak tak biegał po mieszkaniu to nie mogłam wytrzymać ze śmiechu :D Mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to spodnie będzie miał pod ręką haha:D

za 1,5h mam wizytę u gin. Mam nadzieję że nas pomierzy bo mnie aż ciekawość skręca ile to ten mój maluszek od ostatniej wizyty przybrał 30.12.2019 miała 1,6 kg.

Elo lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    Ja póki co spakowałam 20 pieluch do szpitala tak jak miałam w rozpisce.
    Jakby miało braknąć to mąż dowiezie :)

Nie kupowałam też zbyt dużych zapasów (raptem 2 małe paczki po 20 szt) bo nie wiem co i mi i małej będzie najbardziej odpowiadało.

Pogoda nas chyba dzisiaj nie rozpieszcza bo ja najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.
    O 6 pobudka i z mężem pojechaliśmy na pobranie krwi, więc jak około 9 wróciłam to zasnęłam do 11:)

Odkąd zaczełam brać żelazo, zaczeły się też u mnie problemy żołądkowe, które nie znikają od 2 tygodni. Muszę się podpytać lekarza dzisiaj czy powinnam zmienić czy może się przemęczyć.

Wczoraj miałam też skurcze, bardzo nieregularne ale bolesne dość. Chociaż nie wiem czy nie mylę skurczów z jakimś innym bólem :D Czułam się jakby ktoś mi igły wbijał w sam środek brzucha poniżej pępka.

Mąż zaczął panikować i nie wiedział które spodnie ma ubrać. Jak tak biegał po mieszkaniu to nie mogłam wytrzymać ze śmiechu :D Mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to spodnie będzie miał pod ręką haha:D

za 1,5h mam wizytę u gin. Mam nadzieję że nas pomierzy bo mnie aż ciekawość skręca ile to ten mój maluszek od ostatniej wizyty przybrał 30.12.2019 miała 1,6 kg.
    To pewnie już z 2400 ;p
    A jakie masz problemy? I jaki lek bierzesz?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo wrote:
    Muumi są fińskie (stąd te muminki) a Bambo są duńskie bodajże, w każdym razie oba rodzaje mają jakieś wypasione skandynawskie certyfikaty:)
    Mówisz o Bamboo naturę?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    To są fińskie. Dostałam je od koleżanki, której córeczka miała na wszystko inne uczulenie i odparzenie.
    A masz opakowanie w domu ? Jakie jest miejsce produkcji faktycznej ? I skład pieluszek? Zainteresowały mnie te mumii

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś w nocy coś przeskoczyło chyba w miednicy, że ledwo chodze. Ból niesamowity w lewej pachwinie plus drętwieje mi lewa noga. Kręgosłup na dole też boli. Jutro mam wizytę u swojego gina mam nadzieję, że chociaż trochę przejdzie bo w domu chodzę przy ścianach. Ze łzami w oczach...
    Nigdy takiego czegoś nie miałam.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecwyzna jakie macie ciśnienie bo mi tak dziwnie skacze to drugie i myślę czy jakoś reagować.mam 125/93np

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ