Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olalasz wrote:Od 10 do 20 na dobę?? O matko! To ja mam na razie tylko 50 pieluch.
wiadomo- z czasem czlowiek sie uczy ile dziecko wytrzyma w 1 pieluszce :p pomijajac aspekty późniejszych biegunek gdzie czasem co 20 minut musiałam zmieniać.
-
Wielo idzie trochę więcej niż jedno, przynajmniej jak widzę po naszym przypadku (czyli dziecko ok roczne i więcej). Na początku może idzie podobna ilość, bo w sumie co bączek to kupa i trzeba co chwilę zmieniać 😂 ale 8 to zdecydowanie za mało. Myślę, że musisz się szykować na ok 15 zmian w ciągu doby, czyli +/- 45 zestawów jeśli chcesz prać co drugi dzień. Chyba, że masz suszarkę to trochę mniej powinno Ci wystarczyć ☺️
Elo lubi tę wiadomość
-
Nie pocieszacie mnie z tą ilością pieluch, wiedząc, że u mnie wszystko X2. Też kiedyś myślałam o tych pieluchach wielorazowych ale przy dwójce się nie podejmuje. Niestety muszę w tej kwestii iść najprostszą drogą.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
nick nieaktualnyW wielorazowych mnie przeraza ilosc i czestotliwosc prania. Ja piore 1/tydzien to nie wiem ile tych zestawow by trzeba bylo
miec. Tez czesto zmieniam, nie czekam az przesiaknie. Na kp na poczatku to tych kup moze byc bardzo duzo, a moze byc jedna dziennie albo jedna na tydzien☺️ -
Olalasz wrote:Mam pieluchy Muumi, bo dostałam na babyshower, ale one drogie są bardzo. I jeszcze chcę dokupić właśnie Bambo Nature. Podobno te z Rossmana bambusowe są spoko.
Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć . -
KolendrA wrote:Talku mam pytanie
z jakiej włóczki Twoja mama robiła kocyk? Ile motkow zuzyła i jakich wyszedł rozmiarów?
Dziękuję z góry za odpowiedź! Chcę moją mamę doinformowac bo też kobieta ma zdolności
Alize Cotton Baby, zużyła 2.5 motka a wyszedł 60x70 cm. Taki malutki zrobiła, pierwszy kocyk i on jest bardzo delikatny bo to cienka bawełna. Przy tym jest taki milutki i będzie fajny do odkrywania na wiosnę i lato.
Teraz mama robi drugi, grubszy ☺️
Jak skończy to pewnie też Wam pokażę.
Iriisko, a pochwal się swoimi rękodziełami które tworzysz teraz dla maluchów ☺️☺️
Marcela, to współczuję choroby lokomocyjnej dziecka. Oby z tego wyrósł.
Lubię Białkę Tatrzańska, super. Korzystajcie z zimowej aury w górach bo w Krakowie to zimy już nie będzie na pewno. Ty też z Krakowa albo okolic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 13:39
KolendrA lubi tę wiadomość
-
Auricomka wrote:Ola a jakiej produkcji są mumi?
Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć .
Muumi są fińskie (stąd te muminki) a Bambo są duńskie bodajże, w każdym razie oba rodzaje mają jakieś wypasione skandynawskie certyfikaty:)
-
nick nieaktualnyAuricomka wrote:Ola a jakiej produkcji są mumi?
Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć .
Lillydoo uzywalismy dlugi czas. Ja zamawialam w de. Pieluchy spoko, ale te pantsy to pampers ma lepsze. Te jakos tak cisly waskie i dosc grube i bylo czuc siusiu.
Mi zalezy tylko na tym zeby nie bylo reakcji alergicznych podraznien itd jaka extra eko nie jestem. A na dluzsza mete to cena tez robi swoje bo rok/ 2 conajmniej te pieluchy sie uzywa. -
Auricomka wrote:Ola a jakiej produkcji są mumi?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Ja póki co spakowałam 20 pieluch do szpitala tak jak miałam w rozpisce.
Jakby miało braknąć to mąż dowiezie
Nie kupowałam też zbyt dużych zapasów (raptem 2 małe paczki po 20 szt) bo nie wiem co i mi i małej będzie najbardziej odpowiadało.
Pogoda nas chyba dzisiaj nie rozpieszcza bo ja najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.
O 6 pobudka i z mężem pojechaliśmy na pobranie krwi, więc jak około 9 wróciłam to zasnęłam do 11:)
Odkąd zaczełam brać żelazo, zaczeły się też u mnie problemy żołądkowe, które nie znikają od 2 tygodni. Muszę się podpytać lekarza dzisiaj czy powinnam zmienić czy może się przemęczyć.
Wczoraj miałam też skurcze, bardzo nieregularne ale bolesne dość. Chociaż nie wiem czy nie mylę skurczów z jakimś innym bólemCzułam się jakby ktoś mi igły wbijał w sam środek brzucha poniżej pępka.
Mąż zaczął panikować i nie wiedział które spodnie ma ubrać. Jak tak biegał po mieszkaniu to nie mogłam wytrzymać ze śmiechuMam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to spodnie będzie miał pod ręką haha:D
za 1,5h mam wizytę u gin. Mam nadzieję że nas pomierzy bo mnie aż ciekawość skręca ile to ten mój maluszek od ostatniej wizyty przybrał 30.12.2019 miała 1,6 kg.
Elo lubi tę wiadomość
-
Ushio wrote:Ja póki co spakowałam 20 pieluch do szpitala tak jak miałam w rozpisce.
Jakby miało braknąć to mąż dowiezie
Nie kupowałam też zbyt dużych zapasów (raptem 2 małe paczki po 20 szt) bo nie wiem co i mi i małej będzie najbardziej odpowiadało.
Pogoda nas chyba dzisiaj nie rozpieszcza bo ja najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.
O 6 pobudka i z mężem pojechaliśmy na pobranie krwi, więc jak około 9 wróciłam to zasnęłam do 11:)
Odkąd zaczełam brać żelazo, zaczeły się też u mnie problemy żołądkowe, które nie znikają od 2 tygodni. Muszę się podpytać lekarza dzisiaj czy powinnam zmienić czy może się przemęczyć.
Wczoraj miałam też skurcze, bardzo nieregularne ale bolesne dość. Chociaż nie wiem czy nie mylę skurczów z jakimś innym bólemCzułam się jakby ktoś mi igły wbijał w sam środek brzucha poniżej pępka.
Mąż zaczął panikować i nie wiedział które spodnie ma ubrać. Jak tak biegał po mieszkaniu to nie mogłam wytrzymać ze śmiechuMam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to spodnie będzie miał pod ręką haha:D
za 1,5h mam wizytę u gin. Mam nadzieję że nas pomierzy bo mnie aż ciekawość skręca ile to ten mój maluszek od ostatniej wizyty przybrał 30.12.2019 miała 1,6 kg.
A jakie masz problemy? I jaki lek bierzesz?
-
Mi dziś w nocy coś przeskoczyło chyba w miednicy, że ledwo chodze. Ból niesamowity w lewej pachwinie plus drętwieje mi lewa noga. Kręgosłup na dole też boli. Jutro mam wizytę u swojego gina mam nadzieję, że chociaż trochę przejdzie bo w domu chodzę przy ścianach. Ze łzami w oczach...
Nigdy takiego czegoś nie miałam.