Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 10 do 20 na dobę?? O matko! To ja mam na razie tylko 50 pieluch.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Od 10 do 20 na dobę?? O matko! To ja mam na razie tylko 50 pieluch.
    No nie ukrywam ze na początku wolałam nie czekac az pielucha cala nasiaknie tylko zmienialam często. Tym bardziej ze czasami czesc wlatywala w pieluszke a czesc obok i wtedy całe ubranie do zmiany i pieluszka mimo iz mało w niej było-tez ;) wiadomo- z czasem czlowiek sie uczy ile dziecko wytrzyma w 1 pieluszce :p pomijajac aspekty późniejszych biegunek gdzie czasem co 20 minut musiałam zmieniać.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielo idzie trochę więcej niż jedno, przynajmniej jak widzę po naszym przypadku (czyli dziecko ok roczne i więcej). Na początku może idzie podobna ilość, bo w sumie co bączek to kupa i trzeba co chwilę zmieniać 😂 ale 8 to zdecydowanie za mało. Myślę, że musisz się szykować na ok 15 zmian w ciągu doby, czyli +/- 45 zestawów jeśli chcesz prać co drugi dzień. Chyba, że masz suszarkę to trochę mniej powinno Ci wystarczyć ☺️

Elo lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, aż tyle tych pieluch się zmienia? A ja myślałam, że mała paczka pampersów 26szt. mi starczy spokojnie na cały pobyt w szpitalu czyli 3-4dni :D

k277fn7.png
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszacie mnie z tą ilością pieluch, wiedząc, że u mnie wszystko X2. Też kiedyś myślałam o tych pieluchach wielorazowych ale przy dwójce się nie podejmuje. Niestety muszę w tej kwestii iść najprostszą drogą.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wielorazowych mnie przeraza ilosc i czestotliwosc prania. Ja piore 1/tydzien to nie wiem ile tych zestawow by trzeba bylo
    miec. Tez czesto zmieniam, nie czekam az przesiaknie. Na kp na poczatku to tych kup moze byc bardzo duzo, a moze byc jedna dziennie albo jedna na tydzien☺️

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Mam pieluchy Muumi, bo dostałam na babyshower, ale one drogie są bardzo. I jeszcze chcę dokupić właśnie Bambo Nature. Podobno te z Rossmana bambusowe są spoko.
    Ola a jakiej produkcji są mumi?
    Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Talku mam pytanie :) z jakiej włóczki Twoja mama robiła kocyk? Ile motkow zuzyła i jakich wyszedł rozmiarów?
    Dziękuję z góry za odpowiedź! Chcę moją mamę doinformowac bo też kobieta ma zdolności :)

Alize Cotton Baby, zużyła 2.5 motka a wyszedł 60x70 cm. Taki malutki zrobiła, pierwszy kocyk i on jest bardzo delikatny bo to cienka bawełna. Przy tym jest taki milutki i będzie fajny do odkrywania na wiosnę i lato.
    Teraz mama robi drugi, grubszy ☺️
    Jak skończy to pewnie też Wam pokażę.

Iriisko, a pochwal się swoimi rękodziełami które tworzysz teraz dla maluchów ☺️☺️

Marcela, to współczuję choroby lokomocyjnej dziecka. Oby z tego wyrósł.
    Lubię Białkę Tatrzańska, super. Korzystajcie z zimowej aury w górach bo w Krakowie to zimy już nie będzie na pewno. Ty też z Krakowa albo okolic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2020, 13:39

KolendrA lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupujecie teklamerki do pieluch i te takie jakby majteczki otulacze do pieluch?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Z wielopielo u takiego malucha totylko tetra nie ? Bez tych sztucznych majtadow. Ja z takich eko w miarę polecam naturae wloskie ibeaming baby . Koleżanka poleca liladoo ale tow se lub Czechach trzeba nabyć .

Muumi są fińskie (stąd te muminki) a Bambo są duńskie bodajże, w każdym razie oba rodzaje mają jakieś wypasione skandynawskie certyfikaty:)

yN7Pp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

Lillydoo uzywalismy dlugi czas. Ja zamawialam w de. Pieluchy spoko, ale te pantsy to pampers ma lepsze. Te jakos tak cisly waskie i dosc grube i bylo czuc siusiu.

Mi zalezy tylko na tym zeby nie bylo reakcji alergicznych podraznien itd jaka extra eko nie jestem. A na dluzsza mete to cena tez robi swoje bo rok/ 2 conajmniej te pieluchy sie uzywa.

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tego co pamiętam to szlo z 10 pieluch maksymalnie na poczatku:p Tylko u nas dosc szybko sie zaczela jedna-dwie kupy dziennie wiec moze dlatego tak mało;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    To są fińskie. Dostałam je od koleżanki, której córeczka miała na wszystko inne uczulenie i odparzenie.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu zuzylam 2.5 paczki czyli ok 65 pieluch- bylam 4 doby.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co spakowałam 20 pieluch do szpitala tak jak miałam w rozpisce.
    Jakby miało braknąć to mąż dowiezie :)

Nie kupowałam też zbyt dużych zapasów (raptem 2 małe paczki po 20 szt) bo nie wiem co i mi i małej będzie najbardziej odpowiadało.

Pogoda nas chyba dzisiaj nie rozpieszcza bo ja najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.
    O 6 pobudka i z mężem pojechaliśmy na pobranie krwi, więc jak około 9 wróciłam to zasnęłam do 11:)

Odkąd zaczełam brać żelazo, zaczeły się też u mnie problemy żołądkowe, które nie znikają od 2 tygodni. Muszę się podpytać lekarza dzisiaj czy powinnam zmienić czy może się przemęczyć.

Wczoraj miałam też skurcze, bardzo nieregularne ale bolesne dość. Chociaż nie wiem czy nie mylę skurczów z jakimś innym bólem :D Czułam się jakby ktoś mi igły wbijał w sam środek brzucha poniżej pępka.

Mąż zaczął panikować i nie wiedział które spodnie ma ubrać. Jak tak biegał po mieszkaniu to nie mogłam wytrzymać ze śmiechu :D Mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to spodnie będzie miał pod ręką haha:D

za 1,5h mam wizytę u gin. Mam nadzieję że nas pomierzy bo mnie aż ciekawość skręca ile to ten mój maluszek od ostatniej wizyty przybrał 30.12.2019 miała 1,6 kg.

Elo lubi tę wiadomość

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    Ja póki co spakowałam 20 pieluch do szpitala tak jak miałam w rozpisce.
    Jakby miało braknąć to mąż dowiezie :)

Nie kupowałam też zbyt dużych zapasów (raptem 2 małe paczki po 20 szt) bo nie wiem co i mi i małej będzie najbardziej odpowiadało.

Pogoda nas chyba dzisiaj nie rozpieszcza bo ja najchętniej bym z łóżka nie wychodziła.
    O 6 pobudka i z mężem pojechaliśmy na pobranie krwi, więc jak około 9 wróciłam to zasnęłam do 11:)

Odkąd zaczełam brać żelazo, zaczeły się też u mnie problemy żołądkowe, które nie znikają od 2 tygodni. Muszę się podpytać lekarza dzisiaj czy powinnam zmienić czy może się przemęczyć.

Wczoraj miałam też skurcze, bardzo nieregularne ale bolesne dość. Chociaż nie wiem czy nie mylę skurczów z jakimś innym bólem :D Czułam się jakby ktoś mi igły wbijał w sam środek brzucha poniżej pępka.

Mąż zaczął panikować i nie wiedział które spodnie ma ubrać. Jak tak biegał po mieszkaniu to nie mogłam wytrzymać ze śmiechu :D Mam nadzieję że jak przyjdzie co do czego to spodnie będzie miał pod ręką haha:D

za 1,5h mam wizytę u gin. Mam nadzieję że nas pomierzy bo mnie aż ciekawość skręca ile to ten mój maluszek od ostatniej wizyty przybrał 30.12.2019 miała 1,6 kg.
    To pewnie już z 2400 ;p
    A jakie masz problemy? I jaki lek bierzesz?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo wrote:
    Muumi są fińskie (stąd te muminki) a Bambo są duńskie bodajże, w każdym razie oba rodzaje mają jakieś wypasione skandynawskie certyfikaty:)
    Mówisz o Bamboo naturę?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    To są fińskie. Dostałam je od koleżanki, której córeczka miała na wszystko inne uczulenie i odparzenie.
    A masz opakowanie w domu ? Jakie jest miejsce produkcji faktycznej ? I skład pieluszek? Zainteresowały mnie te mumii

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś w nocy coś przeskoczyło chyba w miednicy, że ledwo chodze. Ból niesamowity w lewej pachwinie plus drętwieje mi lewa noga. Kręgosłup na dole też boli. Jutro mam wizytę u swojego gina mam nadzieję, że chociaż trochę przejdzie bo w domu chodzę przy ścianach. Ze łzami w oczach...
    Nigdy takiego czegoś nie miałam.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecwyzna jakie macie ciśnienie bo mi tak dziwnie skacze to drugie i myślę czy jakoś reagować.mam 125/93np

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ