X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) jutro 8 rano mam cc wiec jak nie będzie opóźnień to przed 9 zobacze już synka 😍

Chociaż powiem Wam ze cały czas mam nadzieje ze do jutra samo coś się zacznie i spróbuje jednak urodzić naturalnie ale to byłby jakiś cud bo oznak nadchodzącego porodu zero a czasu mało...

Sofijka85, Agulkowa, Ushio, GWHT, talku, Gratka lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusałka06 wrote:
    Ja dziś ostatni dzień z brzuszkiem ... trochę smutno zwłaszcza ze ciąża od początku do ostatnich dni jest dla mnie bardzo łaskawa i czuje się świetnie. Jedynie przeraża mnie ilość kg które udało mi się przytyć tym razem... 20 kg plus 3 kg sprzed ciazy do mojej normalnej wagi... oj będzie wyzwanie na 2020 rok ;)
    Rusałka, witaj w klubie 😁 Ja też jutro mam cesarkę. Wcześnie rano mam zgłosić się na badania, jak będą wyniki i wolna ekipa to zrobią cc 😊 Smutno mi bardzo bo to ostatnie chwile z brzuszkiem, trochę strach jak to będzie i oczywiście radość ogromna bo po tylu miesiącach poznam wreszcie córeczkę ❤️

Rusałka06, Mia ❤️, bummy, Agulkowa, Ushio, GWHT, Gratka lubią tę wiadomość

• iriiska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Nie nie :p o Twoja wage mi chodzi :D mowilas ze wejdziesz na wage zobaczyć ile spadlo :p
    Hihi :) dzień po porodzie 9 kg a teraz nie wiem ile jeszcze ale widać że schodzi i opuchlizna i brzuszek :)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a Tobie ile spadło z wagi po porodzie? Z 5kg chociaż zeszło?

k277fn7.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja zaczynam 39tc 😁😁 na poród się nie zapowiada, choć wczoraj było kilka mocniejszych skurczy i brzuch bolał mnie większość wieczoru. Ale w nocy cisza.

Jak czytam te wasze opowieści o szpitalach, to autentycznie mi przykro. Jezuuu. Dziwi mnie też, że zabieracie mm do szpitala 😳 kiedy ja rodziłam córkę nie było z tym najmniejszego problemu, ale to był szpital prywatny z kontraktem NFZ, może dlatego. Teraz też będę rodzić w takim i jak czytam opinie na grupach, wszystko powinno być ok.

Sofijka, Rusałka ogromne kciuki za Was jutro. Zazdroszczę, że już jutro będziecie się tulić ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:20

Sofijka85 lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mala bilirubina na lampy a za duza na wyjscie i zostajemy dalej... Waga tez do obserwacji....

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 wrote:
    Za mala bilirubina na lampy a za duza na wyjscie i zostajemy dalej... Waga tez do obserwacji....

Jaka pogoda u Was dziś? Jak jest słoneczko to siedźcie dużo w oknie i się karmcie :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofijka, Rusałka kciuki jutro oczywiście zaciśnięte. Pewnie dziś noc będzie bezsenna..😊

Ja już mam dość tych boli przepowiadających. Z córką ich nie miałam a teraz co chwilę. Od nocy mam mega tępy ból jak na okres. Cały czas mnie coś boli. Jak nie bóle to biegunki... Z jednej strony już chce rodzić a z drugiej wiadomo poczekać te 5 dni. Ach.
    Ubrałam dziś kołyskę do końca. Bo złożona stała a od dziś jest już gotowa na bobasa...

Sofijka85, Rusałka06 lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Jaka pogoda u Was dziś? Jak jest słoneczko to siedźcie dużo w oknie i się karmcie :)
    Szaro buro 😔martwię się waga.... Ze nie tyje co ja źle robię
    😔

Wysłany: 1 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszy w końcu :) moja ruszyła na 5 dzień dopiero i to też zawrotne 15g tylko. Ale ruszyła :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłaś przez to w szpitalu?

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 20g na plusie u Kacperka:p

Niestety ja nie wiem ile spadło kg, ale nogi w koncu prawie chude mam, a nie takie jak w ciazy 😂

Sylwia, u nas z zoltaczka podobnie niestety..Mam wrażenie, ze jestem tu juz wiecznosc..Staram sie byc twarda, ale juz okropnie tęsknię za synkiem

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png

Wysłany: 1 marca 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 wrote:
    Też byłaś przez to w szpitalu?

Tak, też nas nie chcieli wypuścić dopóki nie zacznie przybierać. Te 15g więcej było 5 dnia na wieczornym ważeniu, więc dopiero kolejnego dnia rano dostałyśmy wypis.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem przez wage malego tez siedzialam dluzej w szpitalu, ale wtedy to moglam, a teraz lipa...

Jeju ale mi sie smutno zrobiło bo babka z sali w 5 min napelnila butelke mlekiem,a ja poki co 50ml z obu piersi odciagam..Ale ona ma lepszego ssaka z tego co widze xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 15:50

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy to mało? Ja się cieszę jak dzisiaj 40ml poszło

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mysle, ze jak na ten etap to w sam raz :p A dziecko faktycznie sobie wiecej wyssa niz laktator ;) Ja to w ogole prawie nie czuje, ze ten laktator ciągnie tak mam zahartowane cycki 😂

Taka mialam fajna dziewczynę na sali to mi dali teraz jakas patologie..Boze chce do domuuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 18:38

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was Biedaczki wymęczą w tych szpitalach :( ale to dla dobra maluchów! Trzeba to jakoś wytrzymać choć wyobrażam sobie że to masakra a jeszcze jak dochodzi tęsknota...
    Ja ostatnio oddalałam od siebie myśl o porodzie ale dziś mowię głośno : jestem gotowa (chociaż nie tak do końca ;)).
    Mały rusza się najbardziej wieczorami i w nocy, pręży sie do tego stopnia że wszystko mnie boli... A ja wtedy się budze, nie moge zasnąć, stresuje się itd. Dzisiaj wstałam jak trup więc mam dość.
    Bezimienny Synu wychodź! :) tylko bezboleśnie 😜

GWHT, Katy, Gratka lubią tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za jutrzejsze porody trzymam kciuki :) Dawajcie znać Dziewczyny! ☺️

Sofijka85 lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kladlam panele, malowalam sciany i skrecalam meble... kurde-im dalej w remont, tym wiecej coś się dzieje...ciagle cos.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za jutrzejsze porody, dajcie znać jak będziecie po 🙂 a tym które są w szpitalu życzę szybkiego powrotu do domu z Maluszkami❤️
    Ja dzisiaj miałam super dzień, rano byłam na dwugodzinnej sesji ciążowej jako modelka, kurcze super dostać tyle komplementów od innych kobiet w tak krótkim czasie, jakoś mnie to tak podniosło na duchu ale nie zmienia faktu, że chce już wrócić do swojej dawnej figury. Mam nadzieję tylko, że nie będę chora bo dwie godziny na dworze w samych sukienach ciążowych, niby miałam bieliznę termoaktywna ale w domu dopiero poczułam, że zmarzłam, teraz czekam na efekty 🙂

KolendrA, Sofijka85 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ