Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mira 000 miałam się odezwać po wizycie czwartkowej. Akurat weszłam dzie na forum i sobie przypomniałam że miałam się odezwać. A więc tak 27 lutego mam umówiona cc wiec 26 idę na oddział dostałam już skierowanie. Moj lekwrz prowadzący bd robił mi cc. A mloda waży 2840. Sądzę że dojdzie do 3 kg. Ost wizytę mam też znowu w czwartek i ktg i wizytę. Następne ktg w pon na oddziale już. Powiem ze bałam się porodu teraz się modle żeby było to na dniach jest mi ciężko fizycznie i psychicznie.
-
Jagaja wrote:Hej! Ja trafiłam w sobotę wieczorem do szpitala z bólem żołądka i brzucha naprzemiennie. Okazało się, że to nic związanego z ciążą, twierdzą, że po prostu dzidzia może już uciskać na wątrobę i macice. Teraz już ból jest mniejszy albo i niewyczuwalny. Dzisiaj miałam iść do domu to sobie wymyślili nadciśnienie. Ale ja się tak denerwuje, że nic dziwnego, że tu mam wysokie… w domu kontrolowałam i było w normach. Mają mi dziś założyć holter i mam tu jeszcze posiedzieć do jutra…. No mam nadzieję, bo już chce wracać do domciu…. Taki był plan żeby dopiero ze skurczami wylądować na porodówce, a tu takie akcje… już sobie wkręcam, że wody mi odeszły hahahah, ale pewnie mylę to ze zwykłymi codziennymi objawami. A jak u Was?
-
Julka21 wrote:Najgorsze to wkręcanie sobie czegoś łatwo mówić ale ja też jestem panikara. Pamiętaj ze dobrze ze jestes pod opieką. Lez i odpoczywaj. Korzystaj ze nie musisz robic obowiązków domowych. Leżąc ja w szpitalu miałam tez koleżankę co miala założony holter zdjelimjej następnego dnia a potem wywalili do domu bo noc się nie dzieje. Pamiętaj ze jak.dluzej leżysz e szpitalu to dla nich lepiej bo kase.ciagna z nfz.
Tak tak wiem, że dla nich to kasa się liczy, dlatego tym bardziej myślę, że ten holter to trochę przesada, ale okej, jeszcze jedna noc wytrzymam.
Ojej, a to oznacza, że zobaczysz swoje maleństwo za ciut ponad tydzień! Fantastycznie! ♥️ wszystko na pewno będzie dobrze! Ostatnia prosta najgorsza, ale to już bliżej niż dalej!28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Hej dziewczyny
Jagaja dobrze,że w sumie to tylko objawy układu pokarmowego a z dzidziusiem wszystko ok, wytrzymasz jeszcze dziś i jutro juz pewnie do domku
Julka21 o jeeeej! To będzie pewnie pierwszy bobo na naszej grupie ale fajnie trochę Ci zazdroszczę bo też mi juz ciezko a to topiero 36 tydz u mnie i juz bym chciala mieć ta CC jak Ty ale mi 23.02 dopiero będą umawiać na marzec.
Dziewczyny wierzycie ze jestesmy juz na końcówce? Czasem do mnie nie dociera a z drugiej strony mysle kurcze jeszcze miesiąc prawie 🙈 oby każdej z nas poród przebiegł szybko i bez problemów 🙏🙏☺️ -
Julka21 wrote:Mira 000 miałam się odezwać po wizycie czwartkowej. Akurat weszłam dzie na forum i sobie przypomniałam że miałam się odezwać. A więc tak 27 lutego mam umówiona cc wiec 26 idę na oddział dostałam już skierowanie. Moj lekwrz prowadzący bd robił mi cc. A mloda waży 2840. Sądzę że dojdzie do 3 kg. Ost wizytę mam też znowu w czwartek i ktg i wizytę. Następne ktg w pon na oddziale już. Powiem ze bałam się porodu teraz się modle żeby było to na dniach jest mi ciężko fizycznie i psychicznie.
Dziewczyny, a takie trywialne pytanie: brzuchy macie duże? Bo ja mimo wkroczenia w 9 miesiąc i mimo że maluch podobno dobrze przybiera na wadze (choć nie jest za wielki) to ja nie mam jakiegoś przesadnie dużego tego brzucha. Chyba nie będzie zbyt dużym chłopcem, bo gdzie on się tam mieści? Zwłaszcza że ja jestem drobną osobą. Zresztą jak ludzie na mnie patrzą to też mówią że chyba duży nie będzie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 12:17
MamciaUK lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Julka, trzymam mocno kciuki żebyś lekko przeszła tą cesarkę. Niesamowite jest to że za tydzień będziesz tuliła swojego maluszka ♥️ Pierwsza (prawie) marcówka ♥️
Dziewczyny, a takie trywialne pytanie: brzuchy macie duże? Bo ja mimo wkroczenia w 9 miesiąc i mimo że maluch podobno dobrze przybiera na wadze (choć nie jest za wielki) to ja nie mam jakiegoś przesadnie dużego tego brzucha. Chyba nie będzie zbyt dużym chłopcem, bo gdzie on się tam mieści? Zwłaszcza że ja jestem drobną osobą. Zresztą jak ludzie na mnie patrzą to też mówią że chyba duży nie będzie 😅MamciaUK lubi tę wiadomość
-
Mira000 wrote:Julka, trzymam mocno kciuki żebyś lekko przeszła tą cesarkę. Niesamowite jest to że za tydzień będziesz tuliła swojego maluszka ♥️ Pierwsza (prawie) marcówka ♥️
Dziewczyny, a takie trywialne pytanie: brzuchy macie duże? Bo ja mimo wkroczenia w 9 miesiąc i mimo że maluch podobno dobrze przybiera na wadze (choć nie jest za wielki) to ja nie mam jakiegoś przesadnie dużego tego brzucha. Chyba nie będzie zbyt dużym chłopcem, bo gdzie on się tam mieści? Zwłaszcza że ja jestem drobną osobą. Zresztą jak ludzie na mnie patrzą to też mówią że chyba duży nie będzie 😅
Ja też mam mały brzuszek, ale jakaś super drobna nie jestem. Czasem ktoś mi mówi że brzuszek mam po prostu jak po objedzeniu… i faktycznie mniejszy niż np. Koleżanka w 34 tygodniu (ja 37+1)Mira000 lubi tę wiadomość
28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Dziewczyny, a takie trywialne pytanie: brzuchy macie duże? Bo ja mimo wkroczenia w 9 miesiąc i mimo że maluch podobno dobrze przybiera na wadze (choć nie jest za wielki) to ja nie mam jakiegoś przesadnie dużego tego brzucha. Chyba nie będzie zbyt dużym chłopcem, bo gdzie on się tam mieści? Zwłaszcza że ja jestem drobną osobą. Zresztą jak ludzie na mnie patrzą to też mówią że chyba duży nie będzie 😅
Ja mam akurat duży brzuch no ale ja też przytyłam sporo I ogólnie grubszej kości jestem. Przez te moje gabaryty jest mi ciezko właśnie się poruszać 🙈 -
Ja stwierdzam, że brzuch rano jest ok bo taki w sumie nie za duży, za to wieczorem po całym dniu, po jedzeniu i piciu takiej ilości wody jest już problematyczny 😂😅
Też tak macie ?
W tym momencie jest jeszcze znośnie, nie doskwiera mi jakoś bardzo, ale ciekawe jak to będzie dalej.
Ja po poniedziałkowej wizycie, skończone 36tc, lekarz powiedział że szyjka się złagodziła czy jakoś tak - że to oznaka że organizm zaczyna szykować się powoli w stronę porodu.MamciaUK lubi tę wiadomość
04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Ja stwierdzam, że brzuch rano jest ok bo taki w sumie nie za duży, za to wieczorem po całym dniu, po jedzeniu i piciu takiej ilości wody jest już problematyczny 😂😅
Też tak macie ?
W tym momencie jest jeszcze znośnie, nie doskwiera mi jakoś bardzo, ale ciekawe jak to będzie dalej.
Ja po poniedziałkowej wizycie, skończone 36tc, lekarz powiedział że szyjka się złagodziła czy jakoś tak - że to oznaka że organizm zaczyna szykować się powoli w stronę porodu.
Tak też tak mam ,rano jakby mniejszy brzuszek ale na wieczór juz jest naprawdę baaaardzo duży🙈
Makaron07 ja też 36 +4 także jedziemy tak samo ☺️ -
MamciaUK wrote:MatkaSzajba co u Ciebie dawno też tu nie byłaś,jak się czujesz?
Dziękuję za troskę ja po ostatniej wizycie 16.02 wiem tyle że mała jest główką w dół, waży około 2700, szyjka robi się miękka i powoli się zaczyna skracać, ale nie na tyle szybko i mocno by się martwić, następna wizyta 7.03 i decyzja czy szybciej do szpitala czy nie bo termin przyjeli na 26.03 więc dziś mam 35+1 dokładnieMamciaUK lubi tę wiadomość
-
Matka-Szajba wrote:Dziękuję za troskę ja po ostatniej wizycie 16.02 wiem tyle że mała jest główką w dół, waży około 2700, szyjka robi się miękka i powoli się zaczyna skracać, ale nie na tyle szybko i mocno by się martwić, następna wizyta 7.03 i decyzja czy szybciej do szpitala czy nie bo termin przyjeli na 26.03 więc dziś mam 35+1 dokładnie
Super,dobrze wiedzieć,że wszystko ok ☺️ jestesmy już na finiszu ,damy radę 😊 -
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Chciałam Wam napisać, że urodzilam zdrową coreczke ❤️ trochę się pokomplikowało na końcówce ciąży i na kontrolnej wizycie wyszło mi nadciśnienie dość wysokie, od razu dostałam skierowanie do szpitala I siedzę tu już od tygodnia, najpierw na obserwacji przez 4 dni, potem miałam indukcję porodu, oxy I cewnik foleya, męczyłam się że skurczami przez 10h lecz niestety rozwarcie było za małe i lekarz zdecydował o cięciu bo zaczęło skakać mi cisnienie. Malutka urodziła się w 38+4 waży 2800, 53cm i 10pkt ❤️ jeśli wszystko będzie ok to jutro już wyjdziemy do domku 😘 ściskam Was serdecznie!
ma_karon07, Mira000, Emi88, Matka-Szajba, Jagaja, MamciaUK, Katalonia lubią tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Ediii91 wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Chciałam Wam napisać, że urodzilam zdrową coreczke ❤️ trochę się pokomplikowało na końcówce ciąży i na kontrolnej wizycie wyszło mi nadciśnienie dość wysokie, od razu dostałam skierowanie do szpitala I siedzę tu już od tygodnia, najpierw na obserwacji przez 4 dni, potem miałam indukcję porodu, oxy I cewnik foleya, męczyłam się że skurczami przez 10h lecz niestety rozwarcie było za małe i lekarz zdecydował o cięciu bo zaczęło skakać mi cisnienie. Malutka urodziła się w 38+4 waży 2800, 53cm i 10pkt ❤️ jeśli wszystko będzie ok to jutro już wyjdziemy do domku 😘 ściskam Was serdecznie!
Matka-Szajba lubi tę wiadomość
-
Ediii91 wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Chciałam Wam napisać, że urodzilam zdrową coreczke ❤️ trochę się pokomplikowało na końcówce ciąży i na kontrolnej wizycie wyszło mi nadciśnienie dość wysokie, od razu dostałam skierowanie do szpitala I siedzę tu już od tygodnia, najpierw na obserwacji przez 4 dni, potem miałam indukcję porodu, oxy I cewnik foleya, męczyłam się że skurczami przez 10h lecz niestety rozwarcie było za małe i lekarz zdecydował o cięciu bo zaczęło skakać mi cisnienie. Malutka urodziła się w 38+4 waży 2800, 53cm i 10pkt ❤️ jeśli wszystko będzie ok to jutro już wyjdziemy do domku 😘 ściskam Was serdecznie!
-
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Dziękuję dziewczyny ❤️ postaram się zaglądać tu częściej i udzielać się ❤️ wy tez już niedługo będziecie tulić swoje maleństwa!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 10:34
Mira000, Matka-Szajba, MamciaUK lubią tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Mira000, Matka-Szajba, ma_karon07, MamciaUK lubią tę wiadomość
-
Ale super, gratulacje 😘
A jak Ty się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2024, 14:56
28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston