Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
ma_karon07 wrote:U mnie wizyta była w piątek, wszystko w normie, przymierzam się do spakowania walizki właśnie żeby była w razie w ..
Weekend dosyć intensywny więc dzisiaj jakieś ogólne osłabienie. W zeszłym tygodniu w końcu byłam na szczepieniu na krztusiec, także to już z głowy.
Rzeczywiście jakoś cicho się tutaj zrobiło
Ja wlasnie zbieram rzeczy do walizy - wczoraj rossmann, dzisiaj ciuszki, za tydzien przyjdzie mi jeszcze paczka z koszulami pizamami i innymi i bede sie mogla spakowacMamciaUK lubi tę wiadomość
-
U mnie już torba spakowana , mam nadzieję, że mam w niej wszystko. Ogólnie czuję się w porządku, trochę już siły odmawiają posłuszeństwa. Też mam chyba te skurcze przepowiadające, szczególnie jak wstaję i chodzę, tak jakby ktoś wkładał mi na chwilę kamień do brzucha. Wizytę mam w przyszłym tygodniu, już nie mogę się doczekać, bo jakoś już mi się dłuży termin na 10 marca, nie dowierzam, że jeszcze tylko miesiąc!28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Jagaja, ja też mam takie twardnienia brzucha - zwłaszcza jak wstanę. Na chwilę twardy i za chwilę przechodzi. Ale w ogóle ostatnio miałam sporo różnych skurczy, zaczęłam mocniej suplementować magnez i z grubsza przeszło.
Mimisia, a jak tam Twoja anemia? Ja odebrałam właśnie wyniki morfologi i mam już hemoglobinę 10,8 💪 (ostatnio 10,6), więc bardzo poooowolutku wracam do normy. Miałam już 10,0, więc obecny wynik 10,8 jest super jak dla mnie. Może do porodu dobiję 11 😆Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
U mnie hemoglobina podskoczyła i w zeszłym tygodniu miałam 12,5. Aż sama byłam zaskoczona04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:U mnie hemoglobina podskoczyła i w zeszłym tygodniu miałam 12,5. Aż sama byłam zaskoczonaJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Hej wszystkim, jak samopoczucie, boicie się porodu? Jak nastawienie? Ja w przyszłym tygodniu badania HBs hiv vdrl i paciorkowce itd i już koncoweczka.
Dziś zauważyłam pod pachami i w pachwinach koło nóg okropną wysypkę trochę swędzącą ale podobno tak się zdarza w 3 trymestrze więc muszę to tylko smarować. Czymś wysuszającym ma ktoś coś podobnego? To taki może być ciążowy liszajec ponoć. -
Agatina85 wrote:Hej wszystkim, jak samopoczucie, boicie się porodu? Jak nastawienie? Ja w przyszłym tygodniu badania HBs hiv vdrl i paciorkowce itd i już koncoweczka.
Dziś zauważyłam pod pachami i w pachwinach koło nóg okropną wysypkę trochę swędzącą ale podobno tak się zdarza w 3 trymestrze więc muszę to tylko smarować. Czymś wysuszającym ma ktoś coś podobnego? To taki może być ciążowy liszajec ponoć.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Hej Dziewczyny 😊 ja na razie mam tylko zrobione badania na HCV, ale to ze względu na to, że akurat mam tego wirusa 😔 kolejne badania pewnie będę miała zlecone na wizycie 23 lutego. Ogólnie synek rośnie jak na drożdżach, bo w 33+0 tc ważył 2420 g 🙈 moja ginekolog powiedziała, że jak tak dalej będzie przybierać to prawdopodobnie będziemy rozwiązywać ciążę 2 tygodnie wcześniej 🙈.
U mnie na końcówce ciąży spadła hemoglobina i od tego tygodnia zaczęłam brać żelazo. Odliczam już dni do porodu, bo nie czuję się zbyt dobrze: zespół cieśni nadgarstka jeszcze bardziej mi dokucza tak samo jak mdłości z wymiotami, do tego doszły bóle pleców zwłaszcza jak leżę 😔 -
Szanowne Panie, jako mama oraz studentka dietetyki pediatrycznej, chciałam zachęcić i prosić o pomoc wszystkie kobiety, które są mamami, bądź chcą nimi zostać do wypełnienia poniższej ankiety, umożliwi mi to zebranie niezbędnych informacji do przeprowadzenia badań w swojej pracy dyplomowej. Celem przeprowadzenia badania jest ocena świadomości kobiet na temat wpływu karmienia piersią na matkę i dziecko. Ankieta jest w pełni anonimowa, a wyniki zostaną wykorzystane jedynie do celów naukowych.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnMjKC4glU6BJ0JtT9cbVoO5-6jh8FxB8As9G1v8WmPWtKow/viewform?usp=sf_link
Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi i poświęcony czas -
Ja właśnie chyba wskoczyłam w ten czas kiedy zaczyna mi się dłużyć. Dlatego tak odwlekałam zamówienie rzeczy do torby i pakowanie jej (choć samo pakowanie jeszcze przede mną bo czekam na ostatnie przesyłki) - zawsze po tym zaczyna się dłużyć. To już 33 tydzień, 16.02 mam wizytę i mam szczerą nadzieję że dowiem się czy czekam na godzinę zero w domu czy rozpakują mnie dwa tygodnie wcześniej ze względu na ciśnienie.
Ogólnie czuje się okej, choć odrobinę bardziej ospała - najprawdopodobniej przez to że poleciała mi hemoglobina. Brzuch mi twardnieje przy przejściu nawet z pokoju do łazienki, a co dopiero przy dłuższym spacerze. Czuję się jak pingwin 🐧 bo kiwam się na boki jak chodzę, a jak leżę w nocy i mam się przekręcać z boku na bok - to jakby cała misja alpinistyczna na śnieżkę - przydał by się wyciąg bo sapię jak stara syrenka 😂
Pocieszam się tym że już bliżej niż dalej, i najpóźniej za 7 tygodni będę już po wszystkim.
-
Dziewczyny mam pytanie😄
Chcialam sie was zapytac jak to jest z cukrzyca ciazowa,wywoluje sie zazwyczaj wczesniej porod? A drugie pytanie po narodzinach dziecka, gdy same zajmujemy sie noworodkiem to na sali sa jakies kosze na zuzyte pampersy czy gdzie trzeba wyrzucac? I jak z przewijaniem ? Na lozku czy na przewijaku? I jak z karmieniem ?czy czesto przystawiac do piersi czy np co 2 czy co 3h? Moze troche glupie pytania ale to moj pierwszy porod i bardzo sie boje... -
Romantyczna23 wrote:Dziewczyny mam pytanie😄
Chcialam sie was zapytac jak to jest z cukrzyca ciazowa,wywoluje sie zazwyczaj wczesniej porod? A drugie pytanie po narodzinach dziecka, gdy same zajmujemy sie noworodkiem to na sali sa jakies kosze na zuzyte pampersy czy gdzie trzeba wyrzucac? I jak z przewijaniem ? Na lozku czy na przewijaku? I jak z karmieniem ?czy czesto przystawiac do piersi czy np co 2 czy co 3h? Moze troche glupie pytania ale to moj pierwszy porod i bardzo sie boje... -
Romantyczna23 wrote:Dziewczyny mam pytanie😄
Chcialam sie was zapytac jak to jest z cukrzyca ciazowa,wywoluje sie zazwyczaj wczesniej porod? A drugie pytanie po narodzinach dziecka, gdy same zajmujemy sie noworodkiem to na sali sa jakies kosze na zuzyte pampersy czy gdzie trzeba wyrzucac? I jak z przewijaniem ? Na lozku czy na przewijaku? I jak z karmieniem ?czy czesto przystawiac do piersi czy np co 2 czy co 3h? Moze troche glupie pytania ale to moj pierwszy porod i bardzo sie boje...Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Jasqa wrote:A możesz powiedzieć co brałaś? Ja zaczynałam ciążę z wynikiem hemoglobiny 15,5 a teraz 28 tydzień i 11,2 i odczuwam to mocno:-(
Nie brałam nic specjalnie na to, także tutaj nie pomogę04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Powiem Wam, że mój organizm już się chyba przygotowuje do porodu 😄 drugi raz w tym tygodniu rozwolnienie, a czuję się ogólnie dobrze, więc to nie żadna jelitówka itp. I ogólnie jakieś takie żołądkowe problemy. Już ciężko mi się w nocy przewrócić z boku na bok, częstszy mocz i w ogóle zaczęłam chodzić jak żółw. Jestem ciekawa ile jeszcze… ja już mam torbę w całości spakowana, więc ogólnie psychicznie chyba jestem gotowa. A jakie Wy macie nastawienie przed porodem?28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Hej, to ja też mam właśnie hemoglobinę 12.2, ja brałam żelazo na receptę. Właśnie też największy spadek miałam od 13-28 tygodnia, a potem zaczęło rosnąć. Jak mi to żelazo spadało to czułam się fatalnie, spadek samopoczucia (jakby objawy depresji 🤷🏼♀️) i słabo mi się robiło, że prawie mdlałam. Teraz jest już super, fajnie jakby się już utrzymało w tych okolicach do porodu, bo już nie biorę nic oprócz ciążowych witamin i w nich mam 30 mg żelaza, ale już tego na receptę nie biorę.
Porodu jakoś się nie boję, w sumie teraz jestem bardziej podekscytowana niż przerażona (bałam się na początku drugiej ciąży i całą pierwszą też, a teraz to już co ma być to będzie) , coraz częściej mam bóle jak na okres takie lekkie, wieczorem i rano i już czuję że to już niedługo. W sumie zostało jakieś 5-6 tygodni, a może 4 👀🩷 -
Ja raz jestem podekscytowana, raz się boję i mówię że o nieee, jeszcze nie. Innym razem mam takie poczucie, że już chcę wejść na tą porodówkę, wykonać zadanie i wyjść 😂 Także u mnie karuzela emocjonalna jeśli chodzi o poród.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak