Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.
Matka-Szajba, MamciaUK lubią tę wiadomość
🩷 -
Tattyteddy wrote:Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.
Oj tak, skąd ja to znam „przecież ciąża to nie choroba, siedzisz w domu i narzekasz?” -
Matka-Szajba wrote:Oj tak, skąd ja to znam „przecież ciąża to nie choroba, siedzisz w domu i narzekasz?”
Matka-Szajba lubi tę wiadomość
🩷 -
Tattyteddy wrote:Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.
Łącze się w bólu mam dokladnie tak samo i czasem tak myślę,że rzeczywiście tylko narzekam i mi glupio no ale bez powodu tez nigdy nie biadolilam, jak mi źle i ciężko to poprostu głośno o tym mowie ,ajjjj 😞
A najgorsze jest to,ze patrze wokoło na kobietki w ciąży i każda wydaje się być zadbana umalowana a ja chyba jak kocmoluch 🙈Matka-Szajba lubi tę wiadomość
-
Moje dzieciaki dzisiaj mnie wyciągnęły na chwilę na Wośp, ale nie pobyłam za długo. Tzn mężu z nimi został i łazili a ja zjadłam klopsiki w Ikei i wróciłam do domu 😂
Czuję się całkiem ok, chociaż mała baaaaardzo mocno się rusza i rozwala po całym brzuchuMamciaUK lubi tę wiadomość
-
Matka-Szajba wrote:Moje dzieciaki dzisiaj mnie wyciągnęły na chwilę na Wośp, ale nie pobyłam za długo. Tzn mężu z nimi został i łazili a ja zjadłam klopsiki w Ikei i wróciłam do domu 😂
Czuję się całkiem ok, chociaż mała baaaaardzo mocno się rusza i rozwala po całym brzuchu
A moj maluch dzis śpiący i już panikuje oczywiście,mało się rusza a zazwyczaj jest bardzo aktywny zwłaszcza wieczorem a teraz tak leżę i nic ,jak rano tez tak będzie to chyba się przejadę to sprawdzić -
Ja po echo - wizyta w czwartek. Z serduszkiem wszystko okej. Wymiary też dobre, chociaż wg usg ciąża o tydzień starsza i termin na 26.03 - także spodziewam się rozwiązania mniej więcej dwa tygodnie wcześniej. Mam tylko nadzieję że będzie to wywołanie i poród SN a nie CC… tzn jak uznają to za stosowne nie będę się spierać, aczkolwiek wolę rodzić naturalnie.
Mała na szczęście główką w dół ❤️
A jak u Was? -
Matka-Szajba wrote:Skurcze sie pisza na ktg, dostalam juz 3 kroplowki, dodatkowo w moczu wyszly bakterie i leukocyty wiec antybiotyk… nie wiem co sie dzieje ;-(
Ja też miewam skurcze ale takie delikatne i w sumie to nie wiem czy to nie są te przepowiadające. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy.🩷 -
U mnie wizyta była w piątek, wszystko w normie, przymierzam się do spakowania walizki właśnie żeby była w razie w ..
Weekend dosyć intensywny więc dzisiaj jakieś ogólne osłabienie. W zeszłym tygodniu w końcu byłam na szczepieniu na krztusiec, także to już z głowy.
Rzeczywiście jakoś cicho się tutaj zrobiło04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰