X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.

Matka-Szajba, MamciaUK lubią tę wiadomość

🩷
  • Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.

Oj tak, skąd ja to znam „przecież ciąża to nie choroba, siedzisz w domu i narzekasz?”

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Oj tak, skąd ja to znam „przecież ciąża to nie choroba, siedzisz w domu i narzekasz?”
    A to jeszcze kobiety kobietom... Ja już w tej ciąży wiem, że o żadnych problemach ciążowych nikomu powiedzieć nie mogę. Na forum się żalę 👀

Matka-Szajba lubi tę wiadomość

🩷
  • MamciaUK Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2024, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:

Łącze się w bólu mam dokladnie tak samo i czasem tak myślę,że rzeczywiście tylko narzekam i mi glupio no ale bez powodu tez nigdy nie biadolilam, jak mi źle i ciężko to poprostu głośno o tym mowie ,ajjjj 😞
    A najgorsze jest to,ze patrze wokoło na kobietki w ciąży i każda wydaje się być zadbana umalowana a ja chyba jak kocmoluch 🙈

• MamciaUK Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2024, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka dobrze,że masz zajęcie z tym malowaniem,mąż zadbał o Ciebie 😜😉
    Lez,odpoczywaj i nie przejmuj się niczyim gadaniem 😊

Wysłany: 28 stycznia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaki dzisiaj mnie wyciągnęły na chwilę na Wośp, ale nie pobyłam za długo. Tzn mężu z nimi został i łazili a ja zjadłam klopsiki w Ikei i wróciłam do domu 😂

Czuję się całkiem ok, chociaż mała baaaaardzo mocno się rusza i rozwala po całym brzuchu ;-)

MamciaUK lubi tę wiadomość

preg.png
  • MamciaUK Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Moje dzieciaki dzisiaj mnie wyciągnęły na chwilę na Wośp, ale nie pobyłam za długo. Tzn mężu z nimi został i łazili a ja zjadłam klopsiki w Ikei i wróciłam do domu 😂

Czuję się całkiem ok, chociaż mała baaaaardzo mocno się rusza i rozwala po całym brzuchu ;-)

A moj maluch dzis śpiący i już panikuje oczywiście,mało się rusza a zazwyczaj jest bardzo aktywny zwłaszcza wieczorem a teraz tak leżę i nic ,jak rano tez tak będzie to chyba się przejadę to sprawdzić

Wysłany: 29 stycznia 2024, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę dziś powtórzyć krzywą cukrową, tsh, i standardowo morfologię i mocz.

Znowu dwie godziny siedzenia… obym się nie 🤮🤮

preg.png

Wysłany: 30 stycznia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po echo - wizyta w czwartek. Z serduszkiem wszystko okej. Wymiary też dobre, chociaż wg usg ciąża o tydzień starsza i termin na 26.03 - także spodziewam się rozwiązania mniej więcej dwa tygodnie wcześniej. Mam tylko nadzieję że będzie to wywołanie i poród SN a nie CC… tzn jak uznają to za stosowne nie będę się spierać, aczkolwiek wolę rodzić naturalnie.

Mała na szczęście główką w dół ❤️

A jak u Was?

preg.png

Wysłany: 1 lutego 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, co tu taka cisza??

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas deszczowo i śpiąco. Jutro idę do labo a w pon wizyta 😊

🩷

Wysłany: 2 lutego 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ze szpitalnego łóżka - osłabione ruchy, i na wizycie skierowanie na oddział

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Pozdrawiam ze szpitalnego łóżka - osłabione ruchy, i na wizycie skierowanie na oddział
    Ojej, trzymaj się, i jak sytuacja?

🩷

Wysłany: 2 lutego 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Ojej, trzymaj się, i jak sytuacja?

Skurcze sie pisza na ktg, dostalam juz 3 kroplowki, dodatkowo w moczu wyszly bakterie i leukocyty wiec antybiotyk… nie wiem co sie dzieje ;-(

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Skurcze sie pisza na ktg, dostalam juz 3 kroplowki, dodatkowo w moczu wyszly bakterie i leukocyty wiec antybiotyk… nie wiem co sie dzieje ;-(
    Oby kroplówki wyciszyły skurcze. Niech dzidziuś jeszcze posiedzi, trochę za wcześnie.

Ja też miewam skurcze ale takie delikatne i w sumie to nie wiem czy to nie są te przepowiadające. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy.

🩷

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze pojawilo sie rozwarcie wiec to ich martwi ale narazie jest w miare okej. Po wlewach sie uspokoilo, mloda zaczela sie ruszac wiec jest lepiej

preg.png

Wysłany: 5 lutego 2024, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać kochane u Was? Taka cisza na forum…

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie u lekarza, wszystko ok, kolejna za 3 tygodnie 😊 A co u Ciebie?
    Coś tu nikt nie pisze 👀

🩷

Wysłany: 5 lutego 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domku, jest w miarę ok - wizyta 16.02.

Powoli pakuje walizkę do szpitala…

preg.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta była w piątek, wszystko w normie, przymierzam się do spakowania walizki właśnie żeby była w razie w ..
    Weekend dosyć intensywny więc dzisiaj jakieś ogólne osłabienie. W zeszłym tygodniu w końcu byłam na szczepieniu na krztusiec, także to już z głowy.

Rzeczywiście jakoś cicho się tutaj zrobiło

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ