X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.

Matka-Szajba, MamciaUK lubią tę wiadomość

🩷
  • Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Hej. Rzadko tu zagadam, częściej na ogólny staraniowy. U mnie też dziś humorki. No i pogoda fatalna nie pomaga w nastroju. Źle mi się śpi. Mogłabym już rodzić aby ciąża była donoszona. Nie lubię być w ciąży, żaden to błogosławiony stan. Czuję się jak wieloryb, chodzę jak pingwin, i ogólnie jak niepełnosprytna. Trzeba uważać co się je bo zaraz zgaga, zaparcia, hemoroidy i inne pierdolety 🤭. A i ponarzekać komuś na żywo nie wolno bo zaraz no jak to, matka nie może narzekać nigdy.

Oj tak, skąd ja to znam „przecież ciąża to nie choroba, siedzisz w domu i narzekasz?”

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Oj tak, skąd ja to znam „przecież ciąża to nie choroba, siedzisz w domu i narzekasz?”
    A to jeszcze kobiety kobietom... Ja już w tej ciąży wiem, że o żadnych problemach ciążowych nikomu powiedzieć nie mogę. Na forum się żalę 👀

Matka-Szajba lubi tę wiadomość

🩷
  • MamciaUK Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2024, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:

Łącze się w bólu mam dokladnie tak samo i czasem tak myślę,że rzeczywiście tylko narzekam i mi glupio no ale bez powodu tez nigdy nie biadolilam, jak mi źle i ciężko to poprostu głośno o tym mowie ,ajjjj 😞
    A najgorsze jest to,ze patrze wokoło na kobietki w ciąży i każda wydaje się być zadbana umalowana a ja chyba jak kocmoluch 🙈

• MamciaUK Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2024, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka dobrze,że masz zajęcie z tym malowaniem,mąż zadbał o Ciebie 😜😉
    Lez,odpoczywaj i nie przejmuj się niczyim gadaniem 😊

Wysłany: 28 stycznia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaki dzisiaj mnie wyciągnęły na chwilę na Wośp, ale nie pobyłam za długo. Tzn mężu z nimi został i łazili a ja zjadłam klopsiki w Ikei i wróciłam do domu 😂

Czuję się całkiem ok, chociaż mała baaaaardzo mocno się rusza i rozwala po całym brzuchu ;-)

MamciaUK lubi tę wiadomość

preg.png
  • MamciaUK Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Moje dzieciaki dzisiaj mnie wyciągnęły na chwilę na Wośp, ale nie pobyłam za długo. Tzn mężu z nimi został i łazili a ja zjadłam klopsiki w Ikei i wróciłam do domu 😂

Czuję się całkiem ok, chociaż mała baaaaardzo mocno się rusza i rozwala po całym brzuchu ;-)

A moj maluch dzis śpiący i już panikuje oczywiście,mało się rusza a zazwyczaj jest bardzo aktywny zwłaszcza wieczorem a teraz tak leżę i nic ,jak rano tez tak będzie to chyba się przejadę to sprawdzić

Wysłany: 29 stycznia 2024, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę dziś powtórzyć krzywą cukrową, tsh, i standardowo morfologię i mocz.

Znowu dwie godziny siedzenia… obym się nie 🤮🤮

preg.png

Wysłany: 30 stycznia 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po echo - wizyta w czwartek. Z serduszkiem wszystko okej. Wymiary też dobre, chociaż wg usg ciąża o tydzień starsza i termin na 26.03 - także spodziewam się rozwiązania mniej więcej dwa tygodnie wcześniej. Mam tylko nadzieję że będzie to wywołanie i poród SN a nie CC… tzn jak uznają to za stosowne nie będę się spierać, aczkolwiek wolę rodzić naturalnie.

Mała na szczęście główką w dół ❤️

A jak u Was?

preg.png

Wysłany: 1 lutego 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, co tu taka cisza??

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas deszczowo i śpiąco. Jutro idę do labo a w pon wizyta 😊

🩷

Wysłany: 2 lutego 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ze szpitalnego łóżka - osłabione ruchy, i na wizycie skierowanie na oddział

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Pozdrawiam ze szpitalnego łóżka - osłabione ruchy, i na wizycie skierowanie na oddział
    Ojej, trzymaj się, i jak sytuacja?

🩷

Wysłany: 2 lutego 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Ojej, trzymaj się, i jak sytuacja?

Skurcze sie pisza na ktg, dostalam juz 3 kroplowki, dodatkowo w moczu wyszly bakterie i leukocyty wiec antybiotyk… nie wiem co sie dzieje ;-(

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Skurcze sie pisza na ktg, dostalam juz 3 kroplowki, dodatkowo w moczu wyszly bakterie i leukocyty wiec antybiotyk… nie wiem co sie dzieje ;-(
    Oby kroplówki wyciszyły skurcze. Niech dzidziuś jeszcze posiedzi, trochę za wcześnie.

Ja też miewam skurcze ale takie delikatne i w sumie to nie wiem czy to nie są te przepowiadające. W poniedziałek mam wizytę to zobaczymy.

🩷

Wysłany: 2 lutego 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze pojawilo sie rozwarcie wiec to ich martwi ale narazie jest w miare okej. Po wlewach sie uspokoilo, mloda zaczela sie ruszac wiec jest lepiej

preg.png

Wysłany: 5 lutego 2024, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co słychać kochane u Was? Taka cisza na forum…

preg.png
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie u lekarza, wszystko ok, kolejna za 3 tygodnie 😊 A co u Ciebie?
    Coś tu nikt nie pisze 👀

🩷

Wysłany: 5 lutego 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domku, jest w miarę ok - wizyta 16.02.

Powoli pakuje walizkę do szpitala…

preg.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta była w piątek, wszystko w normie, przymierzam się do spakowania walizki właśnie żeby była w razie w ..
    Weekend dosyć intensywny więc dzisiaj jakieś ogólne osłabienie. W zeszłym tygodniu w końcu byłam na szczepieniu na krztusiec, także to już z głowy.

Rzeczywiście jakoś cicho się tutaj zrobiło

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ