Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtusia najbidniej miesiąc :) ja rzygałam do 5 miesiąca stale, potem co jakiś czas :P też strasznie się źle czuję, mam nadzieję, że tym razem szybciej mi odpuści

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki komfort, że nie mam dzieciaczka na głowie, jak Ty i mogę sobie wypoczywać, ile wlezie. Chociaż już mnie d*pa boli od leżenia.

Fipsik lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby jak nazywa się ta aplikacja?

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia na szczescie od jakis 3 godzin jest spokoj i mam nadzieje ze tak zostanie, doszlam do wniosku ze to moze po wczorajszym koktajlu truskawkowym na kefirze bo po nim mnie tak zoladek rozbolal.
    Wspolczuje mdlosci i wiem co czujesz. Ja mam tak samo ale w tykm tygodniu tak troche lagodniej. Zawsze rano jeszcze w lozku lykam dwie tabletki mammarin, popijam woda, leze z 10 minut, potem jem jakies orzeszki lub ciastka zalezy co mi lezy przy lozku i dopiero wstaje. I jest lepiej, kryzys mam dopiero jak otworze lodowke i cos powacham zazwyczaj mdlosci sie wtedy odzywaja ale umiem je opanowac na tyle ze nie wymiotuje. A w ciagu dnia jak zaczyna mnie mdlic to od razu cos zjadam, cukierka, paluszka, banana co kolwiek i tez troche lepiej. W zeszlym tygodniu wymiotowalam codziennie w tym tylko dwa razy :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za rady, spróbuję się jakoś zwlec z łóżka i pójść do apteki po ten mamarin, oby pomógł. I jakieś herbatniki sobie kupię i położę przy łóżku.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Abby jak nazywa się ta aplikacja?
    Moja ciąża jest super :) taka z pomarańczowym dzieckiem :) ale ja lubię wszystkie 4 :D najbardziej lubię te animacje i foty naszych dzieci :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Abby :)
    A Rabarbar to córa czy syncio ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:38

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi zajęło nadrobienie zaległości ;) Miałam gości od wtorku do dziś i czasu brak.

Ogólnie ja też mam więcej obfitego śluzu i okropne zaparcia ;/

Poza tym jakoś idzie. Wczoraj zrobiłam b-hcg i 19- 220 dzisiaj 21 - 559 ;) Nie mogę patrzeć na słodkie bleeee....

Też mam apke moje ciąża ;;p

W czwartek lekarz, boję się ;o. Ale też jakoś dalej nie mogę uwierzyć że się udało i chyba muszę zobaczyć żeby się przekonać;) Chciałabym już dostać zwolnienie, ciekawa jestem czy dostanę - nigdy u tej pani doktor nie byłam ;o

Pozdrawiam dziewczyny! Odpoczywajcie.;)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    a dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy Wy tez w pierwszych tych tygodniach macie taki obwity śluz?

Ja biorę luteine dopochwowo i mam bardzo dużo śluzu. Odczucie jak w dni płodne, wyraźnie czuć jak "robi się mokro", jest bardzo wodnisty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar to córka :) ma imię i nazwisko w których jest baaardzo dużo literek r :D i się śmiejemy ze jak nie będzie tego r wymawiać będzie miała straszna lipe :D

Fedra, Wonderwall lubią tę wiadomość

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie czysto medyczne ;p

Jakie badanie robiłyście przed pierwszą wizyta u ginekologa? Czy robiłyście jakieś w ogóle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszą nie. Żadnych. Na pierwszej wizycie dostałam skierowania.

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam :) Gin pytał się mnie tylko, na podstawie czego dowiedziałam się, czy jestem w ciąży. Jak powiedziałam, że po becie, chciał tylko wyniki bety. Wszystkie badanie zleci Ci na pierwszej wizycie :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prywatnie chodzicie tak? Czyli mimo że da skierowanie trzeba zapłacić ? Bo mam niedoczynność i hashimoto i zastanawiam się czy zrobić.

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ. Jest jeszcze taka opcja, że jeżeli chodzisz do gina prywatnie i da Ci skierowanie na badania i żeby za każde nie płacić, zawsze możesz pójść do swojego lekarza domowego i poprosić o skierowanie na te same badania :)

kingus9103 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po USG i jest już fasolka z serduszkiem - z Usg wynika 6t1d więc jesteśmy dwa dni do przodu :) niesamowite przeżycie zobaczyć pulsujące serduszko :D

milagro, anuschka, nick nieaktualny, ustka, Tosia 1981, Fipsik, Mimi86, Justars, Marynia991, nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

33w8k0j.png
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja chodzę na NFZ. Jest jeszcze taka opcja, że jeżeli chodzisz do gina prywatnie i da Ci skierowanie na badania i żeby za każde nie płacić, zawsze możesz pójść do swojego lekarza domowego i poprosić o skierowanie na te same badania :)

Bardzo dziękuję za podpowiedź! Na pewno skorzystam ;p Tylko ciekawe czy rodzinny będzie taki łaskawy wydać, no ale to się przekonam ;)

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    Jestem właśnie po USG i jest już fasolka z serduszkiem - z Usg wynika 6t1d więc jesteśmy dwa dni do przodu :) niesamowite przeżycie zobaczyć pulsujące serduszko :D

Gratuluję ! JA też się nie mogę doczekać ! ;))) Jeszcze raz gratulacje !

Marrtusia ja również pochodzę z Lubelszczyzny ;)

julllla lubi tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny kark się odzywała??

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama__muminka wrote:
    skoro 6 latek potrafi doskonale posługuje się komputerem, tabletem , smartfonem i innym podobnymi sprzętami to jakie ja mu zabieram dzieciństwo?
    Kochana, mój 2 latek też to potrafi, ale nie zamierzam go we wrześniu posyłać do szkoły XD

A w szkole też można przewegetować :/ Nie oszukujmy się, jeżeli dziecko jest ambitne i chętne do nauki to czy po przedszkolu czy po szkole musisz mu zapewnić rozwój osobiście bądź zagwarantować dodatkowe zajęcia.

Margerita, u mnie w klasie jest 25 dzieci. To znaczy było, bo 5 powtarza pierwszą klasę. Ja się cieszę, ale drugiej strony czy to nie jest przerażające?! 20% dzieci gdyby nie ustawa PIS nie przeszłaby pierwszej klasy u córki! Znam klasy, gdzie wszystkie dzieci przeszły, a znam takie, że nie przeszło np 11/23 i cała klasa będzie powtarzać, ale tylko dzięki PISowi. Dla mnie to jest nie pojete, bo ja z powtarzaniem roku spotkałam się dopiero w liceum i na studiach, a nie w 1 klasie podstawówki.
    Znam mamę, która jest zadowolona, ale w klasie jej córki jest 14 dzieci (szkoła na wsi, w klasach 1-3 jest chyba 30 dzieci) i wtedy rozumiem, jest indywidualne podejście do dziecka.
    Może gdyby w polsce wybudować 2 razy więcej szkół i zatrudnić 2 razy więcej nauczycieli tak by każda klasa miałam po 11-13 osób to nie martwiłabym się o żadnego 6cio latka, ale nie oszukujmy się, Polski na to narazie nie stać i w ciągu następnych kilkunastu lat nie będzie na to stać, więc nie ma co dyskutować.

Także wg mnie jest tak jak powinno być - dziecko jest zdolne i GOTOWE na szkołę to posyłasz wcześniej i nikt nie broni, jak nie to ma jeszcze rok by dojrzeć i też nikt tego nie broni.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ