X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtusia najbidniej miesiąc :) ja rzygałam do 5 miesiąca stale, potem co jakiś czas :P też strasznie się źle czuję, mam nadzieję, że tym razem szybciej mi odpuści

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki komfort, że nie mam dzieciaczka na głowie, jak Ty i mogę sobie wypoczywać, ile wlezie. Chociaż już mnie d*pa boli od leżenia.

Fipsik lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby jak nazywa się ta aplikacja?

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia na szczescie od jakis 3 godzin jest spokoj i mam nadzieje ze tak zostanie, doszlam do wniosku ze to moze po wczorajszym koktajlu truskawkowym na kefirze bo po nim mnie tak zoladek rozbolal.
    Wspolczuje mdlosci i wiem co czujesz. Ja mam tak samo ale w tykm tygodniu tak troche lagodniej. Zawsze rano jeszcze w lozku lykam dwie tabletki mammarin, popijam woda, leze z 10 minut, potem jem jakies orzeszki lub ciastka zalezy co mi lezy przy lozku i dopiero wstaje. I jest lepiej, kryzys mam dopiero jak otworze lodowke i cos powacham zazwyczaj mdlosci sie wtedy odzywaja ale umiem je opanowac na tyle ze nie wymiotuje. A w ciagu dnia jak zaczyna mnie mdlic to od razu cos zjadam, cukierka, paluszka, banana co kolwiek i tez troche lepiej. W zeszlym tygodniu wymiotowalam codziennie w tym tylko dwa razy :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za rady, spróbuję się jakoś zwlec z łóżka i pójść do apteki po ten mamarin, oby pomógł. I jakieś herbatniki sobie kupię i położę przy łóżku.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Abby jak nazywa się ta aplikacja?
    Moja ciąża jest super :) taka z pomarańczowym dzieckiem :) ale ja lubię wszystkie 4 :D najbardziej lubię te animacje i foty naszych dzieci :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Abby :)
    A Rabarbar to córa czy syncio ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:38

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi zajęło nadrobienie zaległości ;) Miałam gości od wtorku do dziś i czasu brak.

Ogólnie ja też mam więcej obfitego śluzu i okropne zaparcia ;/

Poza tym jakoś idzie. Wczoraj zrobiłam b-hcg i 19- 220 dzisiaj 21 - 559 ;) Nie mogę patrzeć na słodkie bleeee....

Też mam apke moje ciąża ;;p

W czwartek lekarz, boję się ;o. Ale też jakoś dalej nie mogę uwierzyć że się udało i chyba muszę zobaczyć żeby się przekonać;) Chciałabym już dostać zwolnienie, ciekawa jestem czy dostanę - nigdy u tej pani doktor nie byłam ;o

Pozdrawiam dziewczyny! Odpoczywajcie.;)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    a dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy Wy tez w pierwszych tych tygodniach macie taki obwity śluz?

Ja biorę luteine dopochwowo i mam bardzo dużo śluzu. Odczucie jak w dni płodne, wyraźnie czuć jak "robi się mokro", jest bardzo wodnisty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar to córka :) ma imię i nazwisko w których jest baaardzo dużo literek r :D i się śmiejemy ze jak nie będzie tego r wymawiać będzie miała straszna lipe :D

Fedra, Wonderwall lubią tę wiadomość

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie czysto medyczne ;p

Jakie badanie robiłyście przed pierwszą wizyta u ginekologa? Czy robiłyście jakieś w ogóle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszą nie. Żadnych. Na pierwszej wizycie dostałam skierowania.

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam :) Gin pytał się mnie tylko, na podstawie czego dowiedziałam się, czy jestem w ciąży. Jak powiedziałam, że po becie, chciał tylko wyniki bety. Wszystkie badanie zleci Ci na pierwszej wizycie :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale prywatnie chodzicie tak? Czyli mimo że da skierowanie trzeba zapłacić ? Bo mam niedoczynność i hashimoto i zastanawiam się czy zrobić.

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ. Jest jeszcze taka opcja, że jeżeli chodzisz do gina prywatnie i da Ci skierowanie na badania i żeby za każde nie płacić, zawsze możesz pójść do swojego lekarza domowego i poprosić o skierowanie na te same badania :)

kingus9103 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po USG i jest już fasolka z serduszkiem - z Usg wynika 6t1d więc jesteśmy dwa dni do przodu :) niesamowite przeżycie zobaczyć pulsujące serduszko :D

milagro, anuschka, kark, ustka, Tosia 1981, Fipsik, Mimi86, Justars, Marynia991, mama__muminka, Fedra lubią tę wiadomość

33w8k0j.png
  • kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja chodzę na NFZ. Jest jeszcze taka opcja, że jeżeli chodzisz do gina prywatnie i da Ci skierowanie na badania i żeby za każde nie płacić, zawsze możesz pójść do swojego lekarza domowego i poprosić o skierowanie na te same badania :)

Bardzo dziękuję za podpowiedź! Na pewno skorzystam ;p Tylko ciekawe czy rodzinny będzie taki łaskawy wydać, no ale to się przekonam ;)

• kingus9103 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    Jestem właśnie po USG i jest już fasolka z serduszkiem - z Usg wynika 6t1d więc jesteśmy dwa dni do przodu :) niesamowite przeżycie zobaczyć pulsujące serduszko :D

Gratuluję ! JA też się nie mogę doczekać ! ;))) Jeszcze raz gratulacje !

Marrtusia ja również pochodzę z Lubelszczyzny ;)

julllla lubi tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny kark się odzywała??

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama__muminka wrote:
    skoro 6 latek potrafi doskonale posługuje się komputerem, tabletem , smartfonem i innym podobnymi sprzętami to jakie ja mu zabieram dzieciństwo?
    Kochana, mój 2 latek też to potrafi, ale nie zamierzam go we wrześniu posyłać do szkoły XD

A w szkole też można przewegetować :/ Nie oszukujmy się, jeżeli dziecko jest ambitne i chętne do nauki to czy po przedszkolu czy po szkole musisz mu zapewnić rozwój osobiście bądź zagwarantować dodatkowe zajęcia.

Margerita, u mnie w klasie jest 25 dzieci. To znaczy było, bo 5 powtarza pierwszą klasę. Ja się cieszę, ale drugiej strony czy to nie jest przerażające?! 20% dzieci gdyby nie ustawa PIS nie przeszłaby pierwszej klasy u córki! Znam klasy, gdzie wszystkie dzieci przeszły, a znam takie, że nie przeszło np 11/23 i cała klasa będzie powtarzać, ale tylko dzięki PISowi. Dla mnie to jest nie pojete, bo ja z powtarzaniem roku spotkałam się dopiero w liceum i na studiach, a nie w 1 klasie podstawówki.
    Znam mamę, która jest zadowolona, ale w klasie jej córki jest 14 dzieci (szkoła na wsi, w klasach 1-3 jest chyba 30 dzieci) i wtedy rozumiem, jest indywidualne podejście do dziecka.
    Może gdyby w polsce wybudować 2 razy więcej szkół i zatrudnić 2 razy więcej nauczycieli tak by każda klasa miałam po 11-13 osób to nie martwiłabym się o żadnego 6cio latka, ale nie oszukujmy się, Polski na to narazie nie stać i w ciągu następnych kilkunastu lat nie będzie na to stać, więc nie ma co dyskutować.

Także wg mnie jest tak jak powinno być - dziecko jest zdolne i GOTOWE na szkołę to posyłasz wcześniej i nikt nie broni, jak nie to ma jeszcze rok by dojrzeć i też nikt tego nie broni.

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ