MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hmm moze zadam idiotyczne pytanie, jesli tak to wybaczcie moja niewiedze, ale my juz mamy wody plodowe ze myslicie ze one moga odchodzic?
-
Cześć, jestem po pierwszej wizycie! Planowałam ja pózniej, ale okazało sie, ze wtedy moj lekarz jest na urlopie, wiec udało mi sie umówić na dzisiaj rano i nie żałuje, bo zobaczyłam juz serduszko ❤️❤️❤️ i 3 mm szczęścia! Termin wg im 5t6d, wg Usg podobnie 6t0d! Termin na 18 marca! To moja druga cisza, mamy juz rocznego lipcowego synka!
julllla, jenny88, Fedra, Tosia 1981, Wonderwall, mama__muminka, kark lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, ze jeszcze w nocy Karmie piersią, chyba zacznę odstawiać całkowicie. Lekarz twierdzi, ze i tak mleko zaniknie, chociaż np na grupie Karmienie piersią na FB (polecam, jeśli planujecie karmić dołączyć) wiele dziewczyn karmi w ciąży, a pózniej dwójkę dzieci, jednak chyba tak bym jie chciała, mieliśmy trochę problemów z karmieniem, a moj roczniak pieknie je w ciagu dnia, także rok karmienia to i tak niezły wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:50
-
Justars wrote:Cześć, jestem po pierwszej wizycie! Planowałam ja pózniej, ale okazało sie, ze wtedy moj lekarz jest na urlopie, wiec udało mi sie umówić na dzisiaj rano i nie żałuje, bo zobaczyłam juz serduszko ❤️❤️❤️ i 3 mm szczęścia! Termin wg im 5t6d, wg Usg podobnie 6t0d! Termin na 18 marca! To moja druga cisza, mamy juz rocznego lipcowego synka!
18 marca moje urodziny -
nick nieaktualny
-
Justars wrote:Cześć, jestem po pierwszej wizycie! Planowałam ja pózniej, ale okazało sie, ze wtedy moj lekarz jest na urlopie, wiec udało mi sie umówić na dzisiaj rano i nie żałuje, bo zobaczyłam juz serduszko ❤️❤️❤️ i 3 mm szczęścia! Termin wg im 5t6d, wg Usg podobnie 6t0d! Termin na 18 marca! To moja druga cisza, mamy juz rocznego lipcowego synka!
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
_Abby_ wrote:Na zaparcia poza zdrowym jedzeniem i blonnkiem czopki albo lactulosum syrop.
Na sranie marchwianka czyli ryż z marchewką ale ja bym nie dala rady teraz. Albo suszone jagody. -
Tosia 1981 wrote:To będziesz miała dwie karty ? po co ? czy trzeba mieć na nfz ?
Magda86_0309 wrote:czy to są już badania prenatalne, czy to jakieś inne badanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:21
--
MatyldaG "Ok. 38. dnia po zapłodnieniu wokół zarodka zamyka się pęcherz płodowy – szczelny worek zbudowany z dwóch błon płodowych – kosmówki (zewnętrzna) i owodni (wewnętrzna). To właśnie komórki nabłonka owodni, dzięki właściwościom wydzielniczym, wytwarzają płyn, który gromadzi się w worku owodniowym i to są właśnie wody płodowe. Częściowo płyn owodniowy jest też wytwarzany przez organizm matki i płodu." Poza tym wody mogą odchodzić, jeżeli odejdzie Ci czop śluzowy, albo dopiero pod sam koniec ciąży. Także tym a razie nie ma co się martwić
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Ok, to jeżeli opcja z tabelką byłaby akceptowalna to będę potrzebowała wasze maile Jak ktoś się boi reklam to można wysłać mi zaproszenie i napisać adres w prywatnej wiadomości.
Zaczekam do wieczora czy większość się zgadza i jutro będę z tym działać
Paolina91 wrote:Dziewczynu biorące duphaston wiecie juz jak dlugo bedziecie go stosowac?
Na poniedzialkowej wizycie dostalam recepte tylko na dwa opakowania biore 2x1 wiec wystarczy mi na 20dni a nastepna wizyta dopiero 22 sierpnia. Zadzwonilam do gina bo myslalam ze moze mu sie pokrecilo ale stwierdzil ze branie do 10tc w zupelnosci wystarczy. Slyszlam ze powinno sie brac do 12tc troche sie wiec boje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:29
--
nick nieaktualnymargerit@ wrote:Ok zapisze sobie nazwe syropku a miałaś moze problem z zapaleniem dróg moczowych w czasie ciaży?
a z początków anemii mnie pięknie wyciagnely buraki. Codziennie piłam sok z buraka, 2 marchewek i jabłka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:46
-
I ja mam pytanie dotyczące prochów zażywam Metformax 500 2x1 od ponad pół roku ( z mała przerwą bo brałam większą dawkę ale źle się po tym czułam) i nie wiem teraz czy dalej mam brać czy przestać? Jak to jest u Was? Mój endo jest jakoś mało kompetentny, a z lekarzem prowadzącym będę się widzieć dopiero w przyszłym tygodniu biorę ze względu na insuline
-
nick nieaktualnyJeśli jeszcze nie macie żadnej ciążowej aplikacji to bardzo polecam ja uwielbiam sprawdzać jak wygląda mój embrionik mam zw 4 różne moja ciąża, sprout, asystent ciazowy, kalkulator tygodnia ciazy czy jakoś tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:53
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Matylda, ja w zeszły piątek byłam u gina, miałam straszną biegunkę, lekarz powiedział, że to niedobrze jak jest w ciąży. Kazał mi brać smectę. Nie wzięłam, bo wieczorem już nie miałam biegunki.
Czytam Was cały czas, ale nie mam siły pisać. Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, mam takie mdłości, że szkoda gadać Trzymają mnie cały czas, w dzień i w nocy. Przeraża mnie, że to dopiero początek, a tu jeszcze najbidniej miesiąc. Eh, trzeba zacisnąć zęby i tyle.