MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Crisperss wrote:Wracam do Was dziewczyny... podczas moich intensywnych plamień byłam u lekarza. Szanse dawał marne. Co prawda był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy w macicy ale nasilające plamienia nie dawały dużych szans. Wolałam się nie nakręcać...
Wczoraj byłam na kolejnej wizycie, ponieważ plamienia ustały.
Jest kropek z serduszkiem
Ale mam do Was pytanie... od dnia ostatniej miesiączki minęło 7t1d... lekarz po wywiadzie ze mną ruszył magicznym kółkiem do sprawdzania terminu porodu i wyszło mu, że jestem w 6t3d ciąży. Później USG idealnie się z tym pokryło... więc ok. Ale zastanawia mnie to jak oni to obliczają. Byłam w lekkim szoku, więc nawet go nie zapytałam.
Termin mam wyznaczony na 18 marca
18 marca moje urodziny mam nadzieje ze dla Ciebie bedzie szczesliwa dataCrisperss lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Dziewczyny jeszcze pytanie w sprawie badan prenatalnych - skierowanie na nie moze wypisac mi lekarz do ktorego chodze prywatnie czy tylko z NFZ?
edit: Chociaż Ty masz ciążę mnogą to może będzie łatwiej dostać.
Mi gin w ciąży z dziewczynami wpisał jako powód zagrożenie TTTS ale faktycznie przy 1k2ow jeswt takie ryzyko. Tylko piguła jeszcze w trakcie badania weszła do gabinetu i dopytywała czy ciąża na pewno 1k i może uznać skierowanie To samo było na połówkowych...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 10:56
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Crisperss wrote:Wracam do Was dziewczyny... podczas moich intensywnych plamień byłam u lekarza. Szanse dawał marne. Co prawda był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy w macicy ale nasilające plamienia nie dawały dużych szans. Wolałam się nie nakręcać...
Ale mam do Was pytanie... od dnia ostatniej miesiączki minęło 7t1d... lekarz po wywiadzie ze mną ruszył magicznym kółkiem do sprawdzania terminu porodu i wyszło mu, że jestem w 6t3d ciąży. Później USG idealnie się z tym pokryło... więc ok. Ale zastanawia mnie to jak oni to obliczają. Byłam w lekkim szoku, więc nawet go nie zapytałam.
Termin mam wyznaczony na 18 marca
Może zapytał o termin owu i na tej podstawie wyliczył ?Crisperss lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
MatyldaG wrote:Crisperss to super wiadomosc ze maluszek tak slicznie walczy! nie wiem jak oni to licza, ale moze wywnioskowal poprostu po wielkosci maluszka?
18 marca moje urodziny mam nadzieje ze dla Ciebie bedzie szczesliwa data
Właśnie na początku sam obliczył a dopiero później usg potwierdziło że to 6t3d.
Walczy dzielnie
-
Crisperss masz taki sam termin porodu jak ja
u mnie na badaniach, które miałam w czwartek wyszło że to 5t+5d a OF pokazywał mi wtedy 5t+3d więc niewiele się badanie pomyliło. Ostatni okres miałam 13.07 - więc chyba się zgadza. W sumie nie wiem jak się to liczy, no bo na chłopski rozum powinno się odliczać dni od ostatniej miesiączki. No a termin porodu pewnie jest uzależniony w jakiś sposób od długości cykli - tak myślę...
Dzisiaj oddałam krew do badań - wyszło tego 3 fiolki myślałam, że spadne z krzesła
Jedyny objaw jaki mam to senność (popołudniowe drzemki to norma) i czasem mi trochę słabo. No i piersi pobolewają, ale na razie bez szaleństw.
Dziewczyny, które nie macie objawów odezwijcie się! Ciągle słyszę o mdłościach a u mnie nic! Będę spokojniejsza jak się okaże że takich jak ja jest więcej
Crisperss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCrisperss wrote:Wracam do Was dziewczyny... podczas moich intensywnych plamień byłam u lekarza. Szanse dawał marne. Co prawda był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy w macicy ale nasilające plamienia nie dawały dużych szans. Wolałam się nie nakręcać...
Termin mam wyznaczony na 18 marcaCrisperss, chloet lubią tę wiadomość
-
jenny88 wrote:Może wypisać zarówno lekarz z nfz jak i prywatny, ale nie wszyscy dają no i zależy jaki powód Ci wpisze na skierowaniu + niestety nie zawsze uznają takie skierowania i mimo wszystko trzeba płacić...
edit: Chociaż Ty masz ciążę mnogą to może będzie łatwiej dostać.
Mi gin w ciąży z dziewczynami wpisał jako powód zagrożenie TTTS ale faktycznie przy 1k2ow jeswt takie ryzyko. Tylko piguła jeszcze w trakcie badania weszła do gabinetu i dopytywała czy ciąża na pewno 1k i może uznać skierowanie To samo było na połówkowych... -
nick nieaktualny
-
Ja też nie odczuwam mdłości, nie wymiotuję i ogólnie wcale nie czuję się jakbym była w ciąży... No piersi trochę bolą i nawet lekko urosły, ale to jedyna rzecz jakiej się mogę dopatrzyć. Też się ciągle zastanawiam czy wszystko ok, ale beta rośnie prawidłowo, więc mnie to trochę uspakaja. W piątek idę na wizytę i mam nadzieję zobaczyć serduszko
Gratuluję wszystkim nowym mamusiomM&Ms, chloet lubią tę wiadomość
Jeśli szczęście nie przyszło jeszcze do ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi kroczkami.
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Dziewczyny jeszcze pytanie w sprawie badan prenatalnych - skierowanie na nie moze wypisac mi lekarz do ktorego chodze prywatnie czy tylko z NFZ?
-
O jakim "magicznym kolku" Wy mówicie?
Mnie mój gin numer 1 wpisuje w swoj sprzet date osttaniej miesiaczki i tam mu wychodzi wiek ciazy i data porodu i tak mi wpisal do karty
a gin numer 2 widzialam ze zmierzyl dzieciaki i mu wyskoczylo na dole ekrau ktory to tydzien i dzien ciazy i tez tak mi wpisal do karty.
Wiec mam tam spoko namieszane bo 1 wpis 6+2 i drugi wpis 10 dni pozniej 8+3 -
Ja na szczęście na bol głowy nie moge narzekac w ciąży. Piersi też lekko pobolewają, ale czesto mnie muli, szczegolnie wieczorem i w nocy.
No i jem czesto i mam rózne zachcianki. Od wczoraj wcinam borówki z serkim waniliowym i bulka do tego
Jutro też ide oddac krew. Jak ja wytrzymam na czczo ...Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
_Abby_ wrote:Niestety bardzo często nie chcą skierowan od prywatnego lekarza tylko jak badanie na nfz to i skierowanie. A jakie Ty chcesz robić badania?
-
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:USG prenatalne na pewno 1go trymestu i zastanawiamy sie nad testem pappa z krwi chociaz nie wiem czy robic czy nie.
-
Crissperss, fantastyczna wiadomość! :* ja mdłości miałam może ze dwa razy od początku, ale za to cały czas chce mi się spać. Mój synek już się przyzwyczaił, że od 30 min do godzinki w południe musi sobie zorganizować sam zabawę, bo mama ma oczy na zapałkach jest na tyle kochany, że posiedzi obok, poogląda coś albo pogra także ja mogę chwilę odetchnąć2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙