MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez się witam w 9 tygodniu
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Gosiu zrób sobie dziś dzień leniucha w łóżku i się nie martw do jutra szybko zleciDziunka, chloet lubią tę wiadomość
-
Mi na bol glowy ostatnio pomagal amol lub jego polski odpowiednik aromatol. Wczesniej cos zmrozonego z zamrazarki. Trzymam tez w zamrazarce maseczke zelowa, bywa tez pomocna.
O 11.00 wizyta u gin....dobrze,ze to juz za 3h,bo dzis do wiwatu daja mi bole krzyza. Podejrzewam,ze dzis to troche od korzonkow. Mialam do tego sklonnosci a wczoraj polezalam sobie w cieniu na plazy 2,5h i powiem,ze piasek nie byl w tym miejscu nawet lekko cieply. -
margerit@ wrote:dziunka ja mam takie ssanie, w ogóle to jem chyba co 2-3 h bo czuje głód, a przed ciaza to jadłam sniadanie, cos w pracy i obiad i tyle. Teraz jem częsciej, ale nie zjem duzo bo muli
Dziunka lubi tę wiadomość
-
Mój mąż zawsze jak się skarze na ból głowy karze mi sobie zjeść pomidora - jemu pomoc pomaga ale jaka to zależność nie mam pojęcia :p
-
Dziewczyny spójrzcie na mój wynik toxo bo robiłam wczoraj cały komplet różnych badań i mam dziś wyniki online i wszystkie są ok z wyjątkiem toxo : IgG <0,130 IU/ml, IgM 0,206 S/CO - czy to są negatywne wyniki ? Bo wartości są chyba dość niskie. ( Nie mam norm online i dopiero popołudniu odbiorem wyniki "na papierze" z normami)
-
Dziewczęta, dopisuję się ^^
Mój maluszek
14.03.2017
MatyldaG wrote:Mój mąż zawsze jak się skarze na ból głowy karze mi sobie zjeść pomidora - jemu pomoc pomaga ale jaka to zależność nie mam pojęcia :p
Jak wiadomo nie od dziś, pomidory zawierają potas który poniekąd jest odpowiedzialny za ciśnienie tętnicze krwi Problemy z ciśnieniem = ból głowy, tak więc jakaś zależność jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 09:03
Fedra, Dziunka, borsuk, milagro, jenny88, Tosia 1981, kark, chloet, coffee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Briti dziś masz 9+0 czyli 10 tydzień zaczynasz ja mam dokładnie 1 tydzień mniej
-
Dołączam do marcówek.
Tak się złożyło, że termin mam na dzień urodzin 29.03.2017.
Choć to się pewnie po kolejnym USG może zmienić...MatyldaG, anuschka, Fedra, Dziunka, borsuk, Magdzia88, Wonderwall, milagro, Tosia 1981, kark, chloet, Malinka1984_ lubią tę wiadomość
-
W zeszlym tygodniu myslalam ze mam mdlosci to chyba nie wiedzialam co mnie czeka w tym . Od rana w zoladku nie w porzadku ale nie wymiotowalam na szczescie. Zle spalam bo mnie coreczka budzila. Na szczescie odwiedzila nas moja mama wiec sie zajmuje corka a ja sie polozylam i chyba dospie . Jutro juz nie bedzie tak dobrze
-
Madera ja wczoraj przed snem, gdy pare minut wczesnie zwrocilam kolacje, polozylam się na lozku ledwo zywa i mowie do meza, ze myslalam ze z tym mdlosciami juz gorzej byc nie moze - ale jednak moze. Co tydzien to "lepszy"
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze pytanie w sprawie badan prenatalnych - skierowanie na nie moze wypisac mi lekarz do ktorego chodze prywatnie czy tylko z NFZ?
-
Dziewczyny wczoraj przez przypadek trafiłam na forum dziewczyn które rodziły w tym miesiącu I już się bardzo, bardzo, bardzo cieszę, że będę Was miała
One się tam ta wspierały, i dawały sobie rady że aż miło
Ciesze się, że tutaj trafiłam
To jest moje pierwsze dziecko, więc będziecie mogły się spodziewać wieeeelu pytańMatyldaG, Dziunka, milagro, Fedra, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Brtiii86 wrote:Dziewczyny ja też jestem w 10 tyg ciąży? Bo na pasku tym co mam pod postami pisze że jestem w 9 tyg+ 0 d. To jak to się liczy wkoncu?
A ja już świruję mam tyle tych dat wyznaczonych..ale intuicja mi podpowiada że mój maluszek próbuje dogonić początkową datę wyliczana na podstawie OM.. ponieważ co wizyta to zawsze do przodu Ale ja dla spokoju ducha dodaję sobie i liczę wg OM -
borsuk wiem co czujesz ja tez jak dziecko we mgle
borsuk lubi tę wiadomość
-
Wracam do Was dziewczyny... podczas moich intensywnych plamień byłam u lekarza. Szanse dawał marne. Co prawda był pęcherzyk ciążowy i żółtkowy w macicy ale nasilające plamienia nie dawały dużych szans. Wolałam się nie nakręcać...
Wczoraj byłam na kolejnej wizycie, ponieważ plamienia ustały.
Jest kropek z serduszkiem
Ale mam do Was pytanie... od dnia ostatniej miesiączki minęło 7t1d... lekarz po wywiadzie ze mną ruszył magicznym kółkiem do sprawdzania terminu porodu i wyszło mu, że jestem w 6t3d ciąży. Później USG idealnie się z tym pokryło... więc ok. Ale zastanawia mnie to jak oni to obliczają. Byłam w lekkim szoku, więc nawet go nie zapytałam.
Termin mam wyznaczony na 18 marcaMatyldaG, jenny88, M&Ms, Wonderwall, Tosia 1981, kark, Dziunka, Marynia991, Madera2000, Fedra, anuschka, misia_, chloet, coffee, Mimi86 lubią tę wiadomość